Sve ce to inflacija vrlo brzo pojestiVjeverica777 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 18:22Zašto ne bi običan čovjek mogao imati koristi. Evo ponajprije imati će kakve takve uvjete za normalan kredit. Penzije će kud i kamo veće biti. Ne pune poslodavci budzet nego mi obični ljudi. Ako mi plaćamo skupo njihove proizvode , e red je da se kroz porez puni proračun, a to sto smo mi debili koji glasamo za lopove koji pokradu te pare je druga stvarkraljttbvb je napisao/la: ↑03 jan 2025, 18:05Ispade da su raju Neka i ekipa, inace jako dobri spin majstori, navukli ko mlade majmune.
Ono donijeli smo odluku da cemo vam uzimati lovu iz dzepa i sa njom puniti budzet koji cemo trositi na auta i povecanje plata parlamentarcima, ali nismo krivi mi, nego svima mrski poslodavci koji izrabljuju radnike.
Evo vec par dana raja pljuje po poslodavcima, a oni koji će jedini imati koristi (politicari) sjede i smiju se kako se narod upecao![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- LegendKiller
- Kontakt:
propali bi kao što su propali Čelik, Sloboda i Jedinstvo. Situacija sa ova tri kluba najbolje opisuje kako sami sa sobom upravljate. Nije vam niko sa strane došao i upropastio ova tri kluba, već vi sami.avenija je napisao/la: ↑02 jan 2025, 19:05
Samo kantoni Zenica i Tuzla imaju izvoz u drzavi preko 2 milijarde. Sarajevo da ne izvozi struju koja se proizvede u Kaknju i Tuzli i ostale usluge većinom naših javnih preduzeća svih u FBIH bi imalo izvoz kao Grahovo. Ljudi ne znaju proizvesti čačkalicu i izvesti. 5 milijardi deficita jedan grad pravi.
Neodrživo stanje.
Kantoni Zenica, Tuzla pa i USK bi procvjetali da se izdvoje iz FBiH i da budu samostalni.
Svakakvih sam gluposti do sada čuo od onoga što se spočitava Sarajevu ali ovo za struju je ubjedljivo najveća glupost. Znaš li ti uopće kako se izvozi struja i ko je izvozi. Ne izvozi struju Kanton pa da te 2 milijarde idu kantonu. Izvoz rade EPBIH i Elektroprenos, jedna federalna jedna državna kompanija (sa sjedištem u RS), šta Sarajevo ima sa time. Znaš li kome idu pare od tog izvoza i ko raspolaže sa dobitom od izvoza. Znaš li kome ide dobit od ostalih federalnih preduzeća. Ništa od toga ne ide Sarajevu. Umanjili ste prihod Sarajevu od PDV-a prije 2 godine, gdje su Vam te pare.
Kada je u pitanju ova odluka o platu, mislim da je apsolutno ispravna. Kukaju samo oni poslodavci koji su bogatstvo uglavnom stekli na izrabljivanju radne snage, i iskorištavanju iste te snage da radi za male pare jer nije imala izbora. Ja sam jedno vrijeme radio kod jednog od ove dvojice likova iz udruženja poslodavaca koji najviše kukaju i znam kako su tretirali radnika. Kada sam ja još nekim kolegama govorio jednom od njih da će morati za neka radna mjesta davati po minimalno 2000 KM platu ako žele radnika zadržati lik nam se smijao, kao šta je vama gdje će imati neko 2000 KM platu. Eno sada je nudi ali nema ko da to radi. Sramota je da neko danas radi za manje od 1000 KM imajući u vidu cijene života. Svi ti poslodavci su digli cijene iznad realne tržišne osnove, koju su opet građani platili. Niko od njih nije 1 KM osjetio manje dobiti sebi. Sve su na kraju to građani platili. Do prije par mjeseci sam radio u jednoj firmi koja ima nekih 150 zaposlenih i znam da nema niko ispod 1000 KM platu, tako da poslodavca boli neka stvar za ovu uredbu. Ova uredba će pogoditi samo ove izrabljivače koji su davali platu manje od 1000 KM te ove koji su davali pare u koverti.
Naravno i mali biznisi (frizeri, kafići i slično) će morati sada više plaćati, ali budimo realni svi su bili prijavljeni na minimalac ali niko nije živio od 600 KM. Sa druge strane Vlada je već najavila da će malim preduzećima sufinansirati dio doprinosa koji će više platiti.
Pojeo sam 8 jaja na oko i čitav kukuruzni hljeb, ako se ne javim ujutro neka mi halali ako sam se kome zamjerio
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Centre forward
- Kontakt:
Ako je sve to tako, od čega onda živi Sarajevo, i to sa standardom koji ni blizu nema nijedan naš grad ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Pa od Zenice i Tuzle јebo ga tiCentre forward je napisao/la: ↑03 jan 2025, 19:19Ako je sve to tako, od čega onda živi Sarajevo, i to sa standardom koji ni blizu nema nijedan naš grad ?
Je li bilo kakve salate, junače?

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Kaki kuraс, samo vodom zaljevo. Krmad se zdravije hrane. Juče sam udaro po zarebnici i kiselom kupusu, popio vode koliko tinejdžeri po Africi ne vide za života. Bubrezi mi livšu.
Voda i hrana ne idu zajedno, prva greška.
Osim ako si malo sačekao, makar sahatak. Ali što bi čekao ako si pritom uzimao nešto od " osvježavajućih" napitaka koji idu uz zarebnicu

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- feniksptica
- Kontakt:
Ako nisi zvekno 3 hurmašice poslije nisi nikakvo muško.
Ovaj Januar je tacno toliko dug da vratis tijelo u normalu poslije novogodišnji ludosti
Ovaj Januar je tacno toliko dug da vratis tijelo u normalu poslije novogodišnji ludosti
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
feniksptica je napisao/la: ↑03 jan 2025, 19:56Ako nisi zvekno 3 hurmašice poslije nisi nikakvo muško.

Bukvalno
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ja uzimam pored Librisa u gradu , ima radnja jedna pored , provjereno prva klasa.Također ima negdje oko Hodžića 1 na čaršiji , ali nisam tu još zalazio

Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- Marsal
- Kontakt:
Ja se odučio od jedenja. Neki dan pojeo čitavu veliku pizzu, bila mi muka dva dana.
2024. mi je makar sa te strane bila dobra, smršao sam 27 kila, počeo se zdravije hranit, uveliko smanjio slatko, redovno treniram.
Sad imam 93 kile na 197 cm.
Nisam puno radio sa tegovima, sad planiram počet do ljeta da makar ljepše rasporedim ostale.
Evo danas pojeo 5 hurmi

Sad ću možda koju kokicu i jabuku.
Još samo kad bih mogao da se kotarišem Cole Zero i Spritea sa malo šećera. To mi je baš guilty pleasure.
I više pušim nego prije ali jbat ga.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Marsal je napisao/la: ↑03 jan 2025, 20:12Ja se odučio od jedenja. Neki dan pojeo čitavu veliku pizzu, bila mi muka dva dana.
2024. mi je makar sa te strane bila dobra, smršao sam 27 kila, počeo se zdravije hranit, uveliko smanjio slatko, redovno treniram.
Sad imam 93 kile na 197 cm.
Nisam puno radio sa tegovima, sad planiram počet do ljeta da makar ljepše rasporedim ostale.
Evo danas pojeo 5 hurmii samo komadić pite. Nakih kolača i keksa puna kuća, ni pogledao ih nisam.
Sad ću možda koju kokicu i jabuku.
Još samo kad bih mogao da se kotarišem Cole Zero i Spritea sa malo šećera. To mi je baš guilty pleasure.
I više pušim nego prije ali jbat ga.
Ma ja to ni ne gledam, pisao sam već, koliko god da jedem ili ne na vagi sam isti. Zaredam 3 dana jedem ko manijak pa heftu na kifli i vodi jbat ga.
- relativizam
- Kontakt:
Nije numan sekunde loš momak
To je kao kad navijaš za neki klub pa ubjedjujes druge da je tvoj najbolji
Možda se momak napatio ovdje otišao tamo,napokon može sebi uzeti što vidi i nekome je jbg to smisao zivota
To je kao kad navijaš za neki klub pa ubjedjujes druge da je tvoj najbolji
Možda se momak napatio ovdje otišao tamo,napokon može sebi uzeti što vidi i nekome je jbg to smisao zivota
-
- Kontakt:
Glupost je čovjeku ban dati a nije vrijeđao nikoga i općenito nije upućivao psovke i uvrede. Nekorektno skroz na kraju ispade ovo. Umjesto da se sa čovjekom diskutira na pristojan način, linijom manjeg otpora se išlo na odstranjivanje čovjeka. Uglavnom slaba mentalna snaga admina.
Sto ga banovase?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- feniksptica
- Kontakt:
Covjeku je glavna bit bilo vrijeđati i omalovažavati BiH.Vjeverica777 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 21:28Glupost je čovjeku ban dati a nije vrijeđao nikoga i općenito nije upućivao psovke i uvrede. Nekorektno skroz na kraju ispade ovo. Umjesto da se sa čovjekom diskutira na pristojan način, linijom manjeg otpora se išlo na odstranjivanje čovjeka. Uglavnom slaba mentalna snaga admina.
I to iznosenjem neutemeljenih činjenica, često izmišljajuci "ljude, prijatelje i rođake" koji su mu nesto rekli.
Zašto da bude takav čovjek na bosanskohercegovačkom forumu..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.