godrina je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:37
Ja mastam o tome da dodjemo u situaciju da zadrzimo npr 13 igraca od njih 15 sa najvecom minutazom. Tako 2-3 prelazna roka da stvaramo tim.
Naravno sa izuzetkom prosle sezone gdje ih je malo zasluzilo da se uopste nastave bavit ovim sportom.
Zelim da odemo u Evropu i da ne prodajemo odma po zavrsetku sezone najbolje igrace ili jos gore odu jer je istekao ugovor.
Valjda se nekad potucemo u Evropi sa najboljim sto imamo, posle dobrih partija da prodamo 1-2 mlada igraca pa sledece sezone u grupe i tako u krug.
Da nam izlazak u Evropu ne znace 2 utakmice i 300 000e.
Valjdaa nekad.
Po meni, nismo mi još toliko jaki da to možemo uraditi. Kako i zašto? Imaš primjer u Aci i u Samiru, igraju jako dobro, a počeli su neformalni upiti oko obojice da se ispale čim istekne saradnja. Zbog čega to pričam, zbog toga što je njima 29 i 28 godina i logično da će otići negdje, pa makar to bila HNL ili SLS, ako će dobiti veću platu nego kod nas.
Recimo imaš Acu, Aco ima solidnu platu, jednom su podigli, planiraju sad još jednom, ali on opet razmišlja o odlasku jer planira da potpiše negdje vani i da tako osigura sebe i porodicu dugoročno.
Zbog toga mi ne možemo toliko uticati na to, još mi sa stalnim turbulencijama, stalne promjene predsjednika, jednu godinu igramo EU utakmice, drugu se borimo da opstanemo u ligi, nemamo te mogućnosti jer nemamo kontinuiteta ni u radu a ni u rastu kluba i ekipe.
Nadam se da će ekipa na čelu sa predsjednikom, trenerom Ćorićem i sportskim direktorom Rahimićem uspjeti doći do krajnjeg cilja, da se lakše diše na ljeto.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.