Confiance je napisao/la: ↑05 jan 2025, 22:43
kraljttbvb je napisao/la: ↑05 jan 2025, 22:30
Finn je napisao/la: ↑05 jan 2025, 22:12
Korekcije će se morati praviti svuda ili će se sve raspasti.
O ovome se cijelo vrijeme i prica. Ja se bojim lancane reakcije, gdje ce sad svak' traziti povecanje plate.
Trebat ce to sve isfinansirati, a odakle lova
Ja imam osjecaj da ce u startu samo onaj ko je imao ispod 1000 KM dobiti milju, a ostalima iznad milje ce ostati kako i jeste. Tek kroz neko vrijeme bi mogle ove plate iznad 1000 KM rasti, da budu u slicnom odnosu sa nizim platama kao ranije. Mene samo strah poskupljenja, da ne bude sam zivot mnogo skuplji nego prije. Jer za bilo kakav proizvod, ako samo jedan u lancu proizvodnje podigne cijenu sirovine, vjerovatno - logicno i finalni proizvod ce biti skuplji
Ima par godina kako ja pričam da mi idemo prema tome da minimalna plata bude 2 milje, ali će i cijene biti duple ili troduple. Na kraju nećeš ništa dobiti, povećala se plata, poskupio život...
Ovdje je problem državni aparat i budzetlije kojih se nakotilo nenormalno.
Prije je u kancelariji radila jedna osoba i sve bi ti ta osoba završila što se tiče papirologije. Sad su taj posao podijelili na tri dijela, pa u kancelariji imaš tri osobe. Jedan isprinta papir, drugi potpise, treći udari pecat. Karikiram naravno, ali je ovako postalo.
Njih ko riješi, riješio je sve i oslobodio bi ogroman novac sa kojim bi svi prodisali.
Ali neće niko svoje glasače dirati, to je mašinerija koja ti donosi vlast.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.