Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Boze sacuvaj.
Pa idi jbt, kao da te neko drzi zavezanog.
Pa idi jbt, kao da te neko drzi zavezanog.
Veliki doprinosi jesu problem, ali povećanje minimalca je trebalo i ne znam zašto se vežu ta dva problema. Ispade da samo ovi što su bili na minimalcu plaćaju te doprinose a ne i svi ostali.
Tako da prihvatiti povećanje minimalca kao činjenicu, i priču usmjeriti na smanjenje doprinosa da bude u skladu sa ostatkom regije. I insistirati da se to rješi do kraja godine.
I bespotrebno se politizira trojka vs SDA ovaj problem, kad on postoji sve vrijeme i SDA ništa nije uradila da ga promjeni godinama, a vidim i trojka obećava i odlaže.
Tako da prihvatiti povećanje minimalca kao činjenicu, i priču usmjeriti na smanjenje doprinosa da bude u skladu sa ostatkom regije. I insistirati da se to rješi do kraja godine.
I bespotrebno se politizira trojka vs SDA ovaj problem, kad on postoji sve vrijeme i SDA ništa nije uradila da ga promjeni godinama, a vidim i trojka obećava i odlaže.
- VensanKasel
- Kontakt:
Poslijeratni SDA balizam je uništio generacije nažalost , ja i sad tvrdim da su nam nanijeli više štete od četnika .Marsal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:09Niko nije srao o platama političara kad je SDA vladao, tad je valjda 5 milja bilo ok za ekonomske stručnjake.![]()
Joj mi stvarno kao narod nismo ništa bolje zaslužili od SDA, to je naš domet i nadam se da će rumene face poput Genjca, Efendića i sličnih vladat ovim prostorima do Sudnjeg dana.
Ovaj narod i ovi ljudi ne zaslužuju boljitak. Veži konja gdje ti aga kaže i gledaj kako svako go.vno od privatnika se **** i piša po sirotinji.
Da su nas Srbi bogdom sve pobili, mene prvog da ne živim među ovako pokvarenim ljudima. Yebo mi Bog mater kad sam odlučio ostat ovdje.
Ukorijenio se među neukim ljudima , plus doba interneta i vidimo posljedice .
Uhapsi se kriminalac ili više njih - SDA balizam hapse samo naše
Slabiji kriminal - SDA balizam bio je ovdje u ratu
Jači kriminal - SDA balizam ranjen je bio u ratu
Kako su popušili Sarajevo , preuzeli su smeće od kliksa nažalost najčitaniji portal u državi i preko njega pogotovo botovskih komentara nastavljaju po istom .
Otjerali su iz ove države generacije ljudi , zgadili su ovu našu prelijepu zemlju ljudima koji su se borili za nju .
Ja sam ostao ovdje i boriti ću se protiv njih , prvenstveno zbog svoje djece .
Razumijem ljude koji su otišli .
Živim za dan kada će Bakir Izetbegović i njegovi SDA haveri krepati , nadam se u najtežim mukama .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa upravo to i SDA poslijeratni balijanderi žele , da ljudi idu , pogotovo oni koji su protiv njih .
Nažalost , neće to tako biti ima nas koje neće slomiti ,
teška je borba ali vrijedi se boriti .
Nisam od tebe očekivao da tjeraš Marsala ...
Procitaj opet, prijavljeno je sljedeci dan odmah sa dokazima i nikom nista. Znaci 18.novembra, ne znam koliko im treba da reaguju ali ovi i dalje neometano rade nedjeljom.
- VensanKasel
- Kontakt:
Pročitaj ti opet , prijaviš INSPEKCIJU da ne rade svoj posao .enobarca je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:52Procitaj opet, prijavljeno je sljedeci dan odmah sa dokazima i nikom nista. Znaci 18.novembra, ne znam koliko im treba da reaguju ali ovi i dalje neometano rade nedjeljom.
- relativizam
- Kontakt:
neka gazde ove izadju na ulice,nema druge 

Ja konto pravopisna greskaVensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:53Pročitaj ti opet , prijaviš INSPEKCIJU da ne rade svoj posao .

- Shategabri
- Kontakt:
Nije neka sreća ni Srbima ni Hrvatima. Ne mislim samo u BiH nego generalno u bermudskom trouglu ex yu.Marsal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:09Niko nije srao o platama političara kad je SDA vladao, tad je valjda 5 milja bilo ok za ekonomske stručnjake.![]()
Joj mi stvarno kao narod nismo ništa bolje zaslužili od SDA, to je naš domet i nadam se da će rumene face poput Genjca, Efendića i sličnih vladat ovim prostorima do Sudnjeg dana.
Ovaj narod i ovi ljudi ne zaslužuju boljitak. Veži konja gdje ti aga kaže i gledaj kako svako go.vno od privatnika se **** i piša po sirotinji.
Da su nas Srbi bogdom sve pobili, mene prvog da ne živim među ovako pokvarenim ljudima. Yebo mi Bog mater kad sam odlučio ostat ovdje.
Sve je to u pet deka.
Uvijek ima neki čoban što tjera ovčice.
Koševo Zapad
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Nismo mogli nesto primijetiti da se zale na ovo, sto liČičić se osvrnuo i na poreski sistem u FBiH, navodeći da je porez na dobit među najnižima u Evropi, dok porez na dividendu ne postoji. "To omogućava vlasnicima da isplaćuju ogromne dobiti bez ikakvih poreskih obaveza, što je praksa nezamisliva u većini evropskih zemalja."

Poenta svega je da njih boli samo MANJA cifra koja ce na kraju ostati NJIMA na kontu a to znaci da ce se kod nekih malo nacin zivota morati promjeniti, nece se auta mjenjati svakih 6 mjeseci, malo ce se putovanja smanjiti.. a njih nije bilo briga kad su radnika ucjenjivali poslom ako ne bude htio uzet kovertu tako da mene sad boli jos vise qrc sto ce neki ispastati zbog nove uredbe zakona.

Ma ne tjera niko. Boli me briga iskreno ko će ići.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:45Pa upravo to i SDA poslijeratni balijanderi žele , da ljudi idu , pogotovo oni koji su protiv njih .
Nažalost , neće to tako biti ima nas koje neće slomiti ,
teška je borba ali vrijedi se boriti .
Nisam od tebe očekivao da tjeraš Marsala ...
Ali govoriti kud nas Srbi nisu pobili jbt. Zar nije to bolesno ?
A i sam je rekao kud je ostao. Zato sam i rekao niko te ne tjera, možeš uvijek otići.
Jeste počeli sami točiti gorivo gospodo
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Čak je i Hadžović vatreni antibošnjak, antimusliman , antičovjek počeo uviđati kakve su ovo kamikaze i koji retardi se nalaze u ovim šarenim strankama
- Slatinash_7
- Kontakt:
Treba biti malo i realan oko određenih poreza, npr to oko poreza na dividendu je zbog stranih investitora..j.bg mi da smo sposobni otvoriti sebi fabriku mi bi otvorili..Porez na dobit treba biti minimalno 25-30% jer bi se time približio doprinosima za platu pa se gazdi ne bi isplatilo u tolikoj mjeri davati kovertu..Ova odluka ne nažalost stihijska kao i velika većina drugih kod naših vlasti, ali je apsolutno podržavam!
Povećanje dobiti u FBiH preko 10% prošle godine a plate porasle koliko? Druga stvar,kod nas niti jedna statistika nije relevantna, miješaju se budžetske plate sa realnim sektorom što kod nas nije realno, broj ljudi na birou nije realan, popis stanovništva nije realan..
Hajmo dati priliku ovoj uredbi koja traje 1 godinu da donese poboljšanje života za ljude sa minimalnom platom pa onda vidjeti posljedice.. Ko ne može isplatiti 1000 KM plate nek ne drži firmu..
Povećanje dobiti u FBiH preko 10% prošle godine a plate porasle koliko? Druga stvar,kod nas niti jedna statistika nije relevantna, miješaju se budžetske plate sa realnim sektorom što kod nas nije realno, broj ljudi na birou nije realan, popis stanovništva nije realan..
Hajmo dati priliku ovoj uredbi koja traje 1 godinu da donese poboljšanje života za ljude sa minimalnom platom pa onda vidjeti posljedice.. Ko ne može isplatiti 1000 KM plate nek ne drži firmu..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Kome smeta zakon i ko kao ganzda ne moze da ovo plati, neka zatvori. Citam ovdje danima kako pojedini kukakju, pa gospodo zatvorite i zaposlite se u neku firmu ako vam je ovo toliko lose po vas posao, cuj oni ce poskupljivati proizvode, pa poskupite koliko hocete, ali ko ce ih kupovati po tim vasim izmisljenim cijenama je opet drugo pitanje.
GGMU
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja neki dan prijavio inspektoricu, inace nekadasnju skolsku kolegicu.enobarca je napisao/la: ↑06 jan 2025, 12:12Ja konto pravopisna greskaVensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:53Pročitaj ti opet , prijaviš INSPEKCIJU da ne rade svoj posao .nisam znao ni da ih mogu prijaviti nit znam kome ali jos bolje ako mogu, bice i to pa valjda bude fajde.
Komsija nam ogradio dvoriste kod zgrade, kaze sad je ovo moje samo cu ja ovdje parkirati.
Da se ne bi svadjao sa komsijom, kontam prijavit cu inspekciji, pa neka oni rijese problem.
Odem u inspekciju, prijavim, nema ih mjesec dana.
Odem joj kod sefa, reko hoce li oni raditi svoj posao ili nece?
Za 2 dana dodje koverta da je proces pokrenut i da su izlazili na teren.
Sretne me ona u gradu, kaze jesi neki sto si prijavio skolsku kolegicu, ko naljutila se

Kontam nismo mi jarani, ti si opstinski sluzbenik, ja gradjanin koji trazi svoje pravo...
A i kod nas je ova neradna nedjelja nidje veze.
Ovi posteni i naivni ne rade, ovi sto glume mangupe rade, pa kad im inspekcija dodje traze da idu na sud, pa ce se to na sudu otezati godinama i na kraju ce biti nikom nista.
Plus sto su se neki preregistrovali na dragstor i moraju raditi 00-24, a kad dodjes iza 23.00 zatvorena prodavnica. Nigdje inspekcije da napise kaznu, jer je prodavnica koja radi 24 sata, zatvorena...
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 06 jan 2025, 13:41, ukupno mijenjano 2 puta.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Nikad u životu nisam glasao za SDA ali u tome nije poenta, naravno da je smetalo i tad kao što je apsurdno i sad da ljudi uzimaju 60 hiljada godišnje plate za svoj nerad dok nama prodaju maglu sa minimalcem od sedam stoja. Posao političara je da obezbjede što bolje uslove za rad,.na njima je da zaštite prava radnika kroz pojačanju kontrolu rada, na njima je da privuku investitore koji će raditi po zakonu ili da ove trenutno bahate poslodavce dovedu u red.Marsal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 11:09Niko nije srao o platama političara kad je SDA vladao, tad je valjda 5 milja bilo ok za ekonomske stručnjake.![]()
Jel ova vlada išta bolje od prethodne kad potroši milione za vozni park a nije sposobna sanirati par metara pruge kako valja? Jesul bolji kad im je jedino bitno da su vlast pa im je ministar Ramo Isak? Jesul bolji kad poskupe struju ili dodatno oporezuju radnika?
Šta im neda da usvoje zakon o porezu na dobit sad kad nema zelenih ?
Zaključak je da mi u svijesti nismo dosegli još bilo kakav civilizacijski minimum da bi mogli svoje društvo ogranizirati ka boljem. Uvijek će biti šta je ovo, šta je ono, kako ovaj može ovo, kako onaj ono i nikad se nećemo pomjeriti nigdje. Možda griješim, jer nisam dublje analiziro, ali ne mogu da shvatim kako odluke koje direktno pogoduju običnom čovjeku mogu biti nazadak, a to je jedan obavezni neradni dan i povećanje minimuma plate. Oko plate se može diskutovati da li je to cifra od 50 KM ili 150 KM koja bi bila to povećanje. To bi bila jedna veća analiza koju bi trebalo da se bave čitave instiucije jer učinke takve odluke sigurno pojedinac ne može izanalizirati. Hoću reći, da u osnovi, ne razumijem kako povećanje praga koji direktno i pozitivno utiče na pojedinca pa i na prihode države mogu imati negativne posljedice po sve. Po nekoga hoće, ali generalno ne vjerujem. Nisam sve čito ovo što ste pisali ali ako neko ima neki zaključak kako će to generalno biti loše volio bih da čujem, a ne tipa meni ne valja onda ne valja nikom.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Jedan neradni dan su uvijek i imali. Ova retardirana odluka je samo za bombastične naslove, čisti zaqrac su dobili trgovci i ništa više. Umjesto srijede ili petka koji je imao slobodan to je sada nedjelja i tjt
Pobjeglo se namjerno od suštine, ljudi su osigurani na 40h sedmično, a rade 48
Najbolje nek crkne i umre a ne samo da ugasi firmu. Kako jezive postove pisete, niste ni svjesni malih biznisa gdje par ljudi radi oko nule sa kojima je i gazdaSlatinash_7 je napisao/la: ↑06 jan 2025, 12:38Ko ne može isplatiti 1000 KM plate nek ne drži firmu..
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat