Slatinash_7 je napisao/la: ↑06 jan 2025, 14:43
Gdje sam ja napisao da crkne i umre?! Naravno da će biti ljudi koji će biti pogođeni ovom odlukom, ali je moj stav da će generalno situacija za radnika porasti..
Onaj ko je držao sam firmu će biti subvencioniran to je najavljeno (ok, ne mora biti i ispunjeno ali recimo da hoće)..Ljudi imaju firmu,jedan uposleni on sam, isplaćuje sebi minimalac,ostalo isplaćuje dobit na porez od 10% i on će biti pogođen ovim,kako?! Mizeran je broj ljudi koji imaju sami sebe uposlene i rade za 670 KM plate,jeste vi normalni da tako mislite? Ovo će najteže pasti gazdama kafića, malih radnjica fuš robe, mobitela i slično koji za godinu poslovanja kupe sebi auto od 60 hiljada na račun marže od 400% i minimalne plate sa doprinosima od 1000 KM..
Ono što jeste jako loše je činjenica da naša država još uvijek ne zna uzeti pare od onih koji pare imaju nego obuhvate sve žive pa kud koji mili moji..
Nisi ti napisao, ja sam se to nadovezao na tvoje jezivo pisanje. I nije to 1000 vec 1744. Ne razumijete koliko ima malih biznisa koji zive od mjeseca do mjeseca i koliki je ovo udar na njih. Ili na dijete koje izadje iz srednje za frizera pa ko ce ga zaposlit i davati mu te pare da ga obucava. Citao sam neke prijedloge da se odluka ne treba odnositi na prve poslove, startanje biznisa i slicno sto ima smisla samo sto vlada nije to usvojila vec samo povecanje minimalca. Dok usvoje subvencije mnogi ce dici cijene ili zatvoriti i to je vec kasno sto ide u prilog cinjenici da je ovo brutalno nesposobna vlada cak nesposobnija od Fadilove. I onaj ko digne cijene jer mora, i za 3mj dobije subvenciju jel mislis da ce ih onda spustiti?
Robovlasnickim poslodavcima i kovertama se moralo stati u kraj ali ovo je apsolutno uzasan nacin da se to uradi. Ko da spalis kucu jer imas 5 miševa u njoj.
Ja licno nikad nisam trazio racun kad me pitaju negdje jel treba. Na sta ce novac otici, novi vozni park vlade kao sto su najavili? Kradu gdje god stignu a gdje ne stignu nesposobni su da novcem ista korisno naprave, pruga je najsvjeziji primjer.
Ili dio za zdravstvo, evo iz Tuzle si i svjestan si cinjenice koliko bracnih parova placa porod i vodjenje trudnoce privatno. A sve to vec placaju. Pa daj ljudima usluge za koje im se vec skida sa plate pa ce koverte iscezavati same.