baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 04:08
VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:02
I @baboedindzeko me ignorisao
Nisam brate vidio post, halali.
Hamburgeri kod Mirze su bogovski, najbolji hamburger što sam jeo, a jeo sam po čitavoj Europi gdje god sam bio. Brutalni su, još je Mirza pravi raja i čaršijaner momak, dođeš mu u lokal (MN na Stupinama, nisam bio na trgu) i ispričaš se s njim, sve uredno bude i brzo, jedno vrijeme sam bio navučen da sam bar 3-4x sedmično naručivao na poslu ili kući kad dođem
Moja preporuka je Dupli buco ako možeš skoro pola kile mesa da pojedeš, a vjeruj mi držat će te čitav dan (sad ga na trgu vidim nema, ali ima Spartanac - dođe 300 umjesto 400gr mesa).
Hukić ima vrh pizze, ali su meni malo precijenjene iskreno. Meni je najbolja pizza kada se pogleda omjer kvalitet-cijena i veličina u TNT-u, imali su prije u centru grada radnju (ulica pored bivšeg Tinejdžera - sada 1001 noć nargila) ali su poslije prešli na Sjenjak uz magistralu (prije doma za nezbrinutu djecu), Pizza je brutalna koju god da naručiš nećeš se pokajati, a za 12km dođe skoro Jumbo margarita
Od ovih lokala ovako gdje je dobra hrana, ambijent i cijene neko ti je već pisao za Don Papa, isto preporučujem, brutalno sređen lokal na nivou europskih metropola, pravi fine dining, kokteli odlični, sve od usluge pa do ambijenta i muzike je vrh. Cijene su iznenađujuće ok, malo su deserti skupi ali nije ništa strašno.
Mamma Mia je isto dobra, pogotovo ako hoćeš neku mirniju a gotivniju varijantu, ali su cijene steaka malo prenapuhane, za finu večeru od 4-5 ljudi ako će svi steak jesti treba 500-600km sa pićem što mi je iskreno puno, doduše isti vlasnik drži oba lokala ali eto.
Od kafića i ovako loungeova mi imamo vjerovatno najsramotniju ponudu u državi, mimo ovih nargilahana nemaš faktički ništa sem Wintoriusa - uvijek dobra kafa i usluga, vrhunski sređen lokal ali ne bih preporučio odlazak vikendom navečer jer uglavnom sjede Instagramuše, sponzoruše, dilerčići i kriminalci u pokušaju, a i muzika je preglasna. Imaju i neku ponudu hrane, nisam ništa probao sem paste koja je dobra pa eto. Ako hoćeš nešto mirnije, pored Wintoriusa imaju tri kafića, gdje god da popiješ kafu nećeš pogriješiti