Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Wanderson
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Wanderson » 07 jan 2025, 09:14

PopravnaToljaga je napisao/la:
07 jan 2025, 08:28
Tuzla da se ne pljačka kroz pondere bila bi ekonomski najjači dio BiH.
Pa i jest najjaca.
Kreni od Tz prema Zivinicama sve je kuca na kuci, firma na firmi, kreni prema Kalesiji isto, prema Lukavcu dalje Gracanici pa onda tamo onaj dio Jelah, Tesanj koji je ekonomski naslonjen na TK, prema Srebreniku, Gradaccu, Arizoni, sva su ta mjesta ekonomski jaka, nezavisna, pa cak su i sela jaka i puna firmi i privatnika gdje to ima jos u BiH?

Da se ne pljacka kroz projekte ovaj dio bi vec bio EU jer sve ostalo ima i nezavisan je apsolutno od ostatka BiH, ako tu jos dodas siru sliku i ubacis Brcko, Bijeljinu, Zvornik, Modricu, Doboj, Orasje, onda sigurno ekonomski daleko najjaca regija u BiH.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 07 jan 2025, 10:12

Djevojka u Gracanici,imala platu oko 900 km,minimalac plus topli i prevoz,e sad poslije ovog zakona,odma juce je imala razgovor sa poslodavcem,i ponudio joj je da ostane raditi,i uplacivat ce joj sve po zakonu,1000 plus topli i prevoz,s tim sve preko 800 km,kad legne plata da digne i vrati njemu,i to kao tebi cu samo na teret staviti 100 km ovo sto ga novi zakon zakinuo,e vidite gdje zivimo i s kim sve dijelimo zrak,poslije novog zakona sa 900 na 800,naravno cura pristala,jer ona i.mama same zive bez ikakvog primanja.
Samo Sarajevo

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 jan 2025, 10:22

kanarinac je napisao/la:
07 jan 2025, 10:12
Djevojka u Gracanici,imala platu oko 900 km,minimalac plus topli i prevoz,e sad poslije ovog zakona,odma juce je imala razgovor sa poslodavcem,i ponudio joj je da ostane raditi,i uplacivat ce joj sve po zakonu,1000 plus topli i prevoz,s tim sve preko 800 km,kad legne plata da digne i vrati njemu,i to kao tebi cu samo na teret staviti 100 km ovo sto ga novi zakon zakinuo,e vidite gdje zivimo i s kim sve dijelimo zrak,poslije novog zakona sa 900 na 800,naravno cura pristala,jer ona i.mama same zive bez ikakvog primanja.
Sve dok ona šutke pristaje na to (bez obzira na životnu situaciju u kojoj se nalazi) ovdje nema napretka nit kojeg đavla. Čim je pozvao na razgovor isti je trebala snimit, a onda alarmirat i medije i sve.

Kakve smo pichke postali, to je žalosno. Od naroda koji se devedesetih odbranio od nemogućeg i goloruk išao na tenk do ovoga.

Ima ovdje par forumaša koji me lično poznaju i znaju za moju situaciju dok sam radio u privatnoj firmi zadnjih 5 godina prije novog posla. Imao sam šefa koji je nanjušio krv i počeo me yebavat, a vjeruj mi da je završilo tako što je morao ići na otčepljivanje vena u Tuzlu.

Generacije ljudi koje mu ništa nisu mogle mi dolaze čestitat kako sam ga "sredio".

Neki dan i na novom poslu lik se poče iz čista mira derat na mene, jednom rukom sam ga odigo od poda majku li mu jbm u tropichku. A uopšte nisam zayeban lik, blagog sam karaktera i što se kaže dobrica ali dabogda ja umro ako me više ikad iko počne yebavat na poslu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2025, 10:25

Sunce ti milo bolje uslove imali crnci na plantažama pamuka nego većina radnika ovdje
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 jan 2025, 10:30

Problem je sto vlada mora privatnika natjerati da ti digne platu.Pa da je minimalac 450 i dalje Allaha mi oni bi davali minimalac taj hladno.
U tome je stvar,kakvi doprinosi p icke materine.Danas ti plata od 1 500 nije dovoljna,pa hebemu majku moraju i radnicka djeca izaci nekad na planinu,nekad otici na more,nekad mesa jesti...Daj mu uglja i nek mu djeca sjede kuci ko ga j ebe.
Jok njima djeca na ST Moritz idu da skijaju kakva Bjelasnica,Jahorina pi cke materine,more Maldivi,Havaji,Kanarski otoci hebo Neum,Ulcinj,Makarsku.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 10:33

Znaci u Gracanici zasad najgore. Očekivano, očekujem i Tešanj u toj prici.

Uvijek se hvalili s puno firmi i zaposleni oba grada a uslovi bili rinaka.

Poslodavci svi u dogovoru majku im i nema sanse da ti negdje predjes da ti kao bude bolje nego je to sve u 5g. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 07 jan 2025, 10:35

Ja ne znam kako ce alpina bromy u tesnju izgurat ovaj minimalac. Oni imaju dosta radnika a plate ne znam dal je iko imao hiljadarku

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 jan 2025, 10:38

Cuj placa 900 maraka. Pa ko radi za to pa otisao bi sutra vani da ne mogu nac bolji posao.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 10:43

soxx je napisao/la:
07 jan 2025, 10:35
Ja ne znam kako ce alpina bromy u tesnju izgurat ovaj minimalac. Oni imaju dosta radnika a plate ne znam dal je iko imao hiljadarku
Pa izgurati ce tako da ce natjerat radnika da im vraca visak uplacen na banku...s tim ce pokrit više doprinosa sto su uplatili i to ti je to.
Jos ce radnik vise nabelajit jer ce mu uzet vise poreza na tih 1000 a u stvarnosti nije tako.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 jan 2025, 10:45

Lillard je napisao/la:
07 jan 2025, 10:38
Cuj placa 900 maraka. Pa ko radi za to pa otisao bi sutra vani da ne mogu nac bolji posao.
tako možda razmišljamo ti i ja, ali imaš ljude koji su se uvalili u kredite ili imaju malu djecu i pristat će na sve. Eh prije toga su trebali razmišljati o odlasku, a ne sada.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 jan 2025, 11:03

mi smo pic.ke od naroda i nismo zasluzili bolje

to je sva istina
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 07 jan 2025, 11:04

Marsal je napisao/la:
07 jan 2025, 10:22
kanarinac je napisao/la:
Sve dok ona šutke pristaje na to (bez obzira na životnu situaciju u kojoj se nalazi) ovdje nema napretka nit kojeg đavla. Čim je pozvao na razgovor isti je trebala snimit, a onda alarmirat i medije i sve.

Kakve smo pichke postali, to je žalosno. Od naroda koji se devedesetih odbranio od nemogućeg i goloruk išao na tenk do ovoga.

Ima ovdje par forumaša koji me lično poznaju i znaju za moju situaciju dok sam radio u privatnoj firmi zadnjih 5 godina prije novog posla. Imao sam šefa koji je nanjušio krv i počeo me yebavat, a vjeruj mi da je završilo tako što je morao ići na otčepljivanje vena u Tuzlu.

Generacije ljudi koje mu ništa nisu mogle mi dolaze čestitat kako sam ga "sredio".

Neki dan i na novom poslu lik se poče iz čista mira derat na mene, jednom rukom sam ga odigo od poda majku li mu jbm u tropichku. A uopšte nisam zayeban lik, blagog sam karaktera i što se kaže dobrica ali dabogda ja umro ako me više ikad iko počne yebavat na poslu.
Jos sve to svemu je digao cijenu 10% i vise
Samo Sarajevo

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 07 jan 2025, 11:05

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 jan 2025, 04:08
VensanKasel je napisao/la:
06 jan 2025, 22:02
I @baboedindzeko me ignorisao :thumbdown:
Nisam brate vidio post, halali.

Hamburgeri kod Mirze su bogovski, najbolji hamburger što sam jeo, a jeo sam po čitavoj Europi gdje god sam bio. Brutalni su, još je Mirza pravi raja i čaršijaner momak, dođeš mu u lokal (MN na Stupinama, nisam bio na trgu) i ispričaš se s njim, sve uredno bude i brzo, jedno vrijeme sam bio navučen da sam bar 3-4x sedmično naručivao na poslu ili kući kad dođem :rol:
slika
Moja preporuka je Dupli buco ako možeš skoro pola kile mesa da pojedeš, a vjeruj mi držat će te čitav dan (sad ga na trgu vidim nema, ali ima Spartanac - dođe 300 umjesto 400gr mesa).

Hukić ima vrh pizze, ali su meni malo precijenjene iskreno. Meni je najbolja pizza kada se pogleda omjer kvalitet-cijena i veličina u TNT-u, imali su prije u centru grada radnju (ulica pored bivšeg Tinejdžera - sada 1001 noć nargila) ali su poslije prešli na Sjenjak uz magistralu (prije doma za nezbrinutu djecu), Pizza je brutalna koju god da naručiš nećeš se pokajati, a za 12km dođe skoro Jumbo margarita :salut:

Od ovih lokala ovako gdje je dobra hrana, ambijent i cijene neko ti je već pisao za Don Papa, isto preporučujem, brutalno sređen lokal na nivou europskih metropola, pravi fine dining, kokteli odlični, sve od usluge pa do ambijenta i muzike je vrh. Cijene su iznenađujuće ok, malo su deserti skupi ali nije ništa strašno.

Mamma Mia je isto dobra, pogotovo ako hoćeš neku mirniju a gotivniju varijantu, ali su cijene steaka malo prenapuhane, za finu večeru od 4-5 ljudi ako će svi steak jesti treba 500-600km sa pićem što mi je iskreno puno, doduše isti vlasnik drži oba lokala ali eto.

Od kafića i ovako loungeova mi imamo vjerovatno najsramotniju ponudu u državi, mimo ovih nargilahana nemaš faktički ništa sem Wintoriusa - uvijek dobra kafa i usluga, vrhunski sređen lokal ali ne bih preporučio odlazak vikendom navečer jer uglavnom sjede Instagramuše, sponzoruše, dilerčići i kriminalci u pokušaju, a i muzika je preglasna. Imaju i neku ponudu hrane, nisam ništa probao sem paste koja je dobra pa eto. Ako hoćeš nešto mirnije, pored Wintoriusa imaju tri kafića, gdje god da popiješ kafu nećeš pogriješiti :salut:
Nije sramotnija od bihaca sigurno :mrgreen:
1946-1987

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jan 2025, 11:28

kanarinac je napisao/la:
To nema posla nego kod tog smrada?
Čuj smanjim ti platu i još ćeš mi vratiti, njega novi zakon zakinuo...što, neće jadan moći ići 4 puta na more ili će mu zafaliti za novog Cayenne :evil:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 07 jan 2025, 11:29

mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 10:30
Problem je sto vlada mora privatnika natjerati da ti digne platu.Pa da je minimalac 450 i dalje Allaha mi oni bi davali minimalac taj hladno.
U tome je stvar,kakvi doprinosi p icke materine.Danas ti plata od 1 500 nije dovoljna,pa hebemu majku moraju i radnicka djeca izaci nekad na planinu,nekad otici na more,nekad mesa jesti...Daj mu uglja i nek mu djeca sjede kuci ko ga j ebe.
Jok njima djeca na ST Moritz idu da skijaju kakva Bjelasnica,Jahorina pi cke materine,more Maldivi,Havaji,Kanarski otoci hebo Neum,Ulcinj,Makarsku.
Jest i sutra kad mu ljubimac zgazi nečije dijete, nije htio, eto malo nadrogiran bio, šta ćeš, daj advokate, traži rupe u zakonu da se ćaćina sinčina spasi zatvora.
Koševo Zapad

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jan 2025, 11:30

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 07 jan 2025, 11:30

Wanderson je napisao/la:
07 jan 2025, 09:14
PopravnaToljaga je napisao/la:
07 jan 2025, 08:28
Tuzla da se ne pljačka kroz pondere bila bi ekonomski najjači dio BiH.
Pa i jest najjaca.
Kreni od Tz prema Zivinicama sve je kuca na kuci, firma na firmi, kreni prema Kalesiji isto, prema Lukavcu dalje Gracanici pa onda tamo onaj dio Jelah, Tesanj koji je ekonomski naslonjen na TK, prema Srebreniku, Gradaccu, Arizoni, sva su ta mjesta ekonomski jaka, nezavisna, pa cak su i sela jaka i puna firmi i privatnika gdje to ima jos u BiH?

Da se ne pljacka kroz projekte ovaj dio bi vec bio EU jer sve ostalo ima i nezavisan je apsolutno od ostatka BiH, ako tu jos dodas siru sliku i ubacis Brcko, Bijeljinu, Zvornik, Modricu, Doboj, Orasje, onda sigurno ekonomski daleko najjaca regija u BiH.
Pa i nije baš. Jest najjača zato sto se sastoji od najviše općina/gradova. Usporedbe radi TK je u 2024.godini ostvario 12,3 mlrd prometa fiskaliziranog a imaju prema popisu zadnjem 445.028 stanovnika, to daje prihod po glavi stanovnika 27.659,83 KM. Za isti period , dakle 2024 godina ZHK ostvarila 5,04 more fiskaliziranog prometa, prema zadnjem popisu 94.898 stanovnika što daje prihod po stanovniku 53.119,12 KM što je skoro pa duplo više u odnosu na Tuzlanski kanton. U ZHK je zastupljena trenutno industrija koja je više popularnija od prljave industrije u TK. Primjer tvornice kablova, paira , aluminija, željeza, plastike i slično. A o ovim kućama privatnim ne vrijedi ni pričati, poznato je da po zapadnoj Hercegovina svaka kuća ima poslovne prostore i milion tih malih radnji...
Zadnja izmjena: Vjeverica777, dana/u 07 jan 2025, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jan 2025, 11:32

06 jan 2025, 22:02
DamirT je napisao/la:
06 jan 2025, 21:51
06 jan 2025, 21:47

Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu :puke:

Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan :salut:

Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?
Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris. :mrgreen:

Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega :rol:
I @baboedindzeko me ignorisao :thumbdown:

Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuu :bow: i kroasan , nema dalje što jes jes . Ona mu pizza peć vrijedi milione , baš sam ljubomoran jer u Sarajevu nema niđe ...

Kakvi su hambaši kod Mirze , jesi li probao ?

Nisam probao, nikad da uhvatim vremena da odem maksuz kod njega :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 jan 2025, 11:41

Shategabri je napisao/la:
07 jan 2025, 11:29
mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 10:30
Jest i sutra kad mu ljubimac zgazi nečije dijete, nije htio, eto malo nadrogiran bio, šta ćeš, daj advokate, traži rupe u zakonu da se ćaćina sinčina spasi zatvora.
Kad ubije ljude kaze nema svrhe 2 zivota unistavati.Malo ga naruzi daj mu malo nanogicu u kuci da sjedi i razmisli o tome sta je uradio. :urnebes:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2025, 11:46

JayCatwright je napisao/la:
07 jan 2025, 10:45
Lillard je napisao/la:
07 jan 2025, 10:38
tako možda razmišljamo ti i ja, ali imaš ljude koji su se uvalili u kredite ili imaju malu djecu i pristat će na sve. Eh prije toga su trebali razmišljati o odlasku, a ne sada.
Eh osim sto smo rinaka i kukavice sto se vidi iz mnogobrojnih slucajeva, mi smo i najprimitvniji i najtuplji narod ovog dijela svijeta.
Inace to dvoje ne ide. Ko oskudjeva intelektomi koje primitivaniji vazda je bio makar drčan i hrabar i obratno.
Kod nas se spojilo dosad nespojivo. Dakle pyckice i glupani u jednom.

Prave se djeca, sklapaju de brakovi, pocinju se neke nepotrebne investicije podizanjem kredita bez da si prije tog promislio i pravilno izvagao situaciju.....
Iskompleksiranst nas prati od malih nogu do smrti, od jadnog iskompleksiranog radnika do jadnog iskompleksiranog gazde.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.