Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
a sta je sa smanjenjem doprinosa ovom forumu korisnika iz dijaspore 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Nista od ovih diskusija ne bi ni bilo, da su doprinosi nesto smanjeni, a minimalac povecan na 1200 KM. Ovako je jedino sigurno da ce budzeti biti puniji, ostalo je sve upitno
Najvise su donji po obicaju radnici..jer neki ce ostati bez posla, a neki ako budu htjeli raditi ce imati na kraju manja primanja i to ne samo zbog plate u kovertu...sljivo je napisao/la: ↑06 jan 2025, 18:02Po meni najvise je nahebo onaj privatnik koji je zavodio minimalac a ostatak davao na ruke/crno (pa tako krao od svih, prao pare i sta sve ne). A njih je mnogo sudeci prema tome koliko se sve uzhebalo. Ako je ovo mjera koja ce to (pokusati) razvaliti onda je neka.
Od ovog zakona samo drzava ima korist, treba popuniti rupe u budzetu, a zeleni vec iskoristiti akcize, pa hajde ovako, kao da pomognemo radnicima, a nista nisu pomogli, nisu se odrekli ni onih 10% sto uzimaju od radnika...
A tek kad sad krene ludilo sa cijenama, jer nijedan poslodavac nece dopustiti da bude u minusu...
Ja znam da niko u firmi u kojoj radim nema od ovog koristi, i svi su nezadovoljni sa ovime, a niko nije bio prijavljen na minimalac i primao kovertu...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Jedina greška je što je minimalac 1000 KM a ne 1500 KM.
Ostalo je sve prosipanje iz šupljeg u prazno.
Ostalo je sve prosipanje iz šupljeg u prazno.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Kako je tema normalnija kad nema one botine iz Njemacke da soli pamet svima nama u BiH. 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu

Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan

Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?

Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
I @baboedindzeko me ignorisaoDamirT je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:51Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?![]()
Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega![]()

Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuu

Kakvi su hambaši kod Mirze , jesi li probao ?
Pa da to je sustina, ne vjerujem da je iko dovoljno bolestan da je protiv povecanja minimalca nego protiv ovoliko brutalnog davanja drzavi od koje nema niko koristi. Nek stave minimalac 1200 ali da se ova razlika u bruto minimalcu ne oporezuje, ili da stave da se oporezuje na 800 a 400 neoporezivo. To je onda borba za radnike a ne borba za budzet jer su ga nesposobni sami praviti progresivnim.
Tako si onda natjerao da nema robovlasnickih firmi i da nema ni koverti a nisi zaklao privredu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- VensanKasel
- Kontakt:
Slabo ti poznaješ naše vlasnike buraz , živiš u iluzijama ...Madal je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:13Pa da to je sustina, ne vjerujem da je iko dovoljno bolestan da je protiv povecanja minimalca nego protiv ovoliko brutalnog davanja drzavi od koje nema niko koristi. Nek stave minimalac 1200 ali da se ova razlika u bruto minimalcu ne oporezuje, ili da stave da se oporezuje na 800 a 400 neoporezivo. To je onda borba za radnike a ne borba za budzet jer su ga nesposobni sami praviti progresivnim.
Tako si onda natjerao da nema robovlasnickih firmi i da nema ni koverti a nisi zaklao privredu.
Samo Amko pogledaj , koliku dobit ima a kolike su plate ili Hifu .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Hamburgeri kod Mirze su hit, Bosanac je top. Narucis i cekas sat vremena, kaze idi hodaj i nazove te na mobitel kad napraviVensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:02I @baboedindzeko me ignorisaoDamirT je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:51Halali, nisam uopste vidio taj post za Hukica. Morao u pretrazivac ukucati da vidim o cemu govoris.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 21:47
Ljepota prava , zgadio mi lik bio ovu temu![]()
Što se me ignorisao za pekaru Hukić ?![]()
Nema proizvoda da Hukic ne zna napraviti, pogotovo pizze. Ja pola sata razmisljam koju da uzmem prije nego odem kod njega![]()
![]()
Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuui kroasan , nema dalje što jes jes . Ona mu pizza peć vrijedi milione , baš sam ljubomoran jer u Sarajevu nema niđe ...

Dobar je Mirza dolazim mu stalno u MN food. Nece prodati nikad los hamburger.
On je sada hit, dok je Hukic jednom dobar dva puta tanak. Kod Hukica pravi ko stigne pizzu, a i sastojci kako kad sta ima. Ima pec pa ako nista uvijek ce mu biti prosjecna i da je ja pravim.
- feniksptica
- Kontakt:
Nije tačno, bunili bi se opet sto je toliki minimalac
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
Stani , MN Food pa nisam ni znao da postoji , kada je otvorio ?tuzlak1987 je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:18Hamburgeri kod Mirze su hit, Bosanac je top. Narucis i cekas sat vremena, kaze idi hodaj i nazove te na mobitel kad napraviVensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:02I @baboedindzeko me ignorisao![]()
Ja sam uzeo Pesto pizzu auuuuuuui kroasan , nema dalje što jes jes . Ona mu pizza peć vrijedi milione , baš sam ljubomoran jer u Sarajevu nema niđe ...
![]()
Dobar je Mirza dolazim mu stalno u MN food. Nece prodati nikad los hamburger.
On je sada hit, dok je Hukic jednom dobar dva puta tanak.
Nisam neki ljubitelj hambaša , ali Mirza je top lik i vrijedi skoknuti do Tuzle da se proba ...
Im li još kakav lokal da vrijedi posjetiti ?
Ovo kmečanje gazdi mi je nešto poput Beethovenovih simfonija.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Za amko sta sam sve cuo jos su plate najmanji problem. Pa i taj iz hife sad guli nedjeljom trostruko vise za istu dnevnicu. Naguzi ih nasa vlada fino pored gazde.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2025, 22:17
Slabo ti poznaješ naše vlasnike buraz , živiš u iluzijama ...
Samo Amko pogledaj , koliku dobit ima a kolike su plate ili Hifu .
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mirza namjerno suti o tome, nece da se procuje. Ima lokal preko puta Hametove pijace na Stupinama i sam radi po citav dan. Radi Glovo i Korpu, a moze se i sjesti jesti i ispricati sa njim.
Ovaj sada Don Papa je nesto novo. To je novo sto ima da se posjeti, a da nudi hranu novi koje nije bilo u ponudi.
Ovaj sada Don Papa je nesto novo. To je novo sto ima da se posjeti, a da nudi hranu novi koje nije bilo u ponudi.
Meni ni iz dzepa ni u dzep, vise me pogodila neradna nedjelja jer ne mogu u nabavku tad

Samo mi je sokantna odluka i zanimljivo mi diskutovati jer ima razlicitih pogleda i misljenja. Ali jbg tipicni Bosnjak misli da svako formira misljenje na osnovu sebe i svoje situacije i svoje guzice a ne komentarise odluku u globalu.
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Meni je zasad najbolja pizza koju sam probao u zivotu bila u Barsi, stvarno vrhunska, vrijedi svake marke 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- feniksptica
- Kontakt:
Ma Mamma mia je i dalje zicer I sigurica u Tz.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- tuzlak1987
- Kontakt:
U Mostaru ja hodam 2 sata gdje cu sta cu. Samo znam nema sanse da cu oko Starog Mosta. Znaci bio 5 puta, prevarili me 6 puta.
I tamo izmedju trga i Musale vidim ulaze ljudi hajd reko da samo jedem sta. "Nidje veze" lokal ime znaci top, pizze palacinci. Bas mi se posrecilo, preporucujem ko ide sa zenama njima se jos vise svidja.
I tamo izmedju trga i Musale vidim ulaze ljudi hajd reko da samo jedem sta. "Nidje veze" lokal ime znaci top, pizze palacinci. Bas mi se posrecilo, preporucujem ko ide sa zenama njima se jos vise svidja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.