Kakav vozni park?
Ne treba njemu vise, on je dosta zaradio kad je Piric presao u Spaniju.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kakav vozni park?
Sta prica ozbiljno, kad nije ni ozenjen uopstemma_hz je napisao/la: ↑07 jan 2025, 19:04Ne seri ti.Momak ozb stvari prica.19vendetta87 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 18:50Fali ti drame u zivotu...Marsal je napisao/la: ↑07 jan 2025, 17:17Koji sam ja kreten, prolazim sad kraj neke očigledno bake i ona galami na curicu hajmo kući dosta si se igrala i galami ona još maloooo, kako prolazim pogleda me baka uh kaže ova djeca, jesu i dosadna. Reko nemojte gospođo tako, moja supruga i ja već 7 godina radimo na tome da dobijemo dijete bez uspjeha, reko da je meni vaše probleme. Kad je nisam rasplako...sjeba se, ma biće daće dragi Bog, samo ne odustajte...ma reko gospođo mene je Bog razočarao, ma nemoj dijete takooo... Zašto sam ovakav?![]()
I tih 10% smanji slobodno,ja sam npr samo dobio u mjesecnim ratama zadnjih par isplata ono sto sam dobijao na ruke ovaj put na banku(naznaceno na uplati -POMOC RADNICIMA),tako da u sustini meni nikakva pomoc nije isplacena a on se vodi u tih 10% koji su je isplatili. Koji su to majstori za lov u mutnom. Imali su 100 godina da povecaju platu,nikad je nisu kolektivno povecavali nego odlukama vlade,zasto to udruzenje poslodavaca,nije prije iznosilo prijedloge o povecanju plate. Ne ne. Na banku dobijes u fening koliko je minimalac.... BagraLegendKiller je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:08U septembru je jednokratna pomoć po radniku iznosila 461 KM, iskoristilo je 2.157 poslodavaca za 57.888 radnika.
Prosječan broj zaposlenih u septembru bio je 541.261.
Dakle, samo 10% radnika je dobilo pomoć koja je neoporeziva. Ovim statističkim podatkom padaju u vodu sva ova kmečanja poslodavaca da je problem u porezima i doprinosima. Imali su priliku svi isplatiti po 400 KM dodatno bez poreza time bi radnici i sa minimalcem imali ovih 1000 KM. Međutim, malo njih je to uradilo. Prema tome, malo njih je briga za primanja radnika, bitno je da oni imaju.
.
Tito dragi i ovaj lik vjeruje u ovoPopravnaToljaga je napisao/la: ↑07 jan 2025, 17:54Pa imali smo čovjeka koji je mislio svojom glavom , odyebao MMF, itd pa samo ga poslali u Vojkovićesljivo je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:19Nemamo mi razvijen osjećaj za kolektivnim. Kroz historiju smo uvijek bili nečiji protektorat koji je sve mislio i planirao za nas. Mi smo samo znali ginut i crnčit, kao i danas. Nismo znali svoje poštovat, a tuđe/zajedničko još manje. Draža nam je marka sad, nego 10 sutra, jer živimo upravo tako, dan za dan bez ikakvog osjećaja da treba živjeti i sutra. I sam sam se operisao od osjećaja za kolektiv, ne zato što ga u osnovi ne mogu imati, već zato što neću da ginem za druge, za one koji ne bi ginuli za mene, a to bi se desilo jer sam se na milion sitnih slučajeva i detalja uvjerio da je tako. 100 puta sam ispo glup i naivan, 101. neću. Sad izvagam i izračunam koja odluka meni donosi više, izbacujući kolektiv iz formule, pa po njoj se i ravnam, iako znam da kolektivni progres, koliko god spor bio, donosi više individui nego lični progres. Stvar je žrtve. Jedna ili par osoba koji bi radili za kolektiv bi bili samo žrtve tog pokušaja sve dok se ne dosegne kritična masa ljudi koji hoće nešto za kolektiv, a mislim da tu kritičnu masu nemamo.
Predlažem da prestaneš botovati za sda jer ces ubrzo biti isključen sa foruma bez daljih upozorenja. Ako se ne varam, jednom si zbog toga već bio isključen i opet si se vratio sa svakim drugim bot postom.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑08 jan 2025, 00:17Potpuno je svejedno kakvi će izbori biti što se tiče federalnog dijela jer tu se samo pita Schmidit i HDZ sta oni hoće to će biti. U RSu je već malo drugacija stvar tamo izbori i imaju nekog smisla.
Pa dobro brate na stranu sto je ovo mozda neki fkt bot,al nije daleko od istine...Nisam glasao za SDA al da se bez Smita i HDZ-a tj Covica ne moze nista to je istina.Covjek nam suspendovao ustav na 2 sata jbt.admin je napisao/la: ↑08 jan 2025, 08:11Predlažem da prestaneš botovati za sda jer ces ubrzo biti isključen sa foruma bez daljih upozorenja. Ako se ne varam, jednom si zbog toga već bio isključen i opet si se vratio sa svakim drugim bot postom.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑08 jan 2025, 00:17Potpuno je svejedno kakvi će izbori biti što se tiče federalnog dijela jer tu se samo pita Schmidit i HDZ sta oni hoće to će biti. U RSu je već malo drugacija stvar tamo izbori i imaju nekog smisla.
Moze se duznost obaviti i negdje drugo, ima hiljadu platformi, a ovdje nas popustite.
Dobri moj admine , samo podižem kolektivnu svijest. Eto neću višeadmin je napisao/la: ↑08 jan 2025, 08:11
Predlažem da prestaneš botovati za sda jer ces ubrzo biti isključen sa foruma bez daljih upozorenja. Ako se ne varam, jednom si zbog toga već bio isključen i opet si se vratio sa svakim drugim bot postom.
Moze se duznost obaviti i negdje drugo, ima hiljadu platformi, a ovdje nas popustite.
Ima i to , ali treba nam biti i olakšana dostupnost lakog naoružanja kao u Brazilu (ovaj video je valjda odozdo) , kroz par gradova ne možeš proći od čopora lutalica.
stoposto ahahhahahExEsPerac je napisao/la: ↑07 jan 2025, 20:02I tih 10% smanji slobodno,ja sam npr samo dobio u mjesecnim ratama zadnjih par isplata ono sto sam dobijao na ruke ovaj put na banku(naznaceno na uplati -POMOC RADNICIMA),tako da u sustini meni nikakva pomoc nije isplacena a on se vodi u tih 10% koji su je isplatili. Koji su to majstori za lov u mutnom. Imali su 100 godina da povecaju platu,nikad je nisu kolektivno povecavali nego odlukama vlade,zasto to udruzenje poslodavaca,nije prije iznosilo prijedloge o povecanju plate. Ne ne. Na banku dobijes u fening koliko je minimalac.... BagraLegendKiller je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:08U septembru je jednokratna pomoć po radniku iznosila 461 KM, iskoristilo je 2.157 poslodavaca za 57.888 radnika.
Prosječan broj zaposlenih u septembru bio je 541.261.
Dakle, samo 10% radnika je dobilo pomoć koja je neoporeziva. Ovim statističkim podatkom padaju u vodu sva ova kmečanja poslodavaca da je problem u porezima i doprinosima. Imali su priliku svi isplatiti po 400 KM dodatno bez poreza time bi radnici i sa minimalcem imali ovih 1000 KM. Međutim, malo njih je to uradilo. Prema tome, malo njih je briga za primanja radnika, bitno je da oni imaju.
.
Ja sam njoj savjetovao da ode bilo gdje drugo ali ona se malo ukopala tu jer je završila magistarski i aktivno sve vrijeme traži posao u struci ali zanedalo se, a eto tu joj odgovara jer je posao 5 min od kuće joj i ne tegli puno.