Soldo bi teoretski i mogao igrati, ali Sutalo je ne, jer je sa 22god igrao za u-21 Hrv.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jan 2025, 15:50Spaha je spomenuo da mozemo ocekivati 3-4 nova imena u predstojecem periodu. Pretpostavljam da cilja na Markovica, Jasica, Memica i mozda nekog od ovih Hrvata (Soldo i Sutalo - ako uopste mogu i zele igrati za nas). Jesam li nekog zaboravio?
Uvjeren sam da bi Omeragic danas igrao za nas, da je u tom periodu vaganja i konacnog donosenja odluke Spahic bio direktor umjesto Misimovica. Za Kovacevicem i Sucicem ne zalim ni 1%.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
3 Dana prije 22 rodjedana (19.11.2024) zadnju utakmicu za hrvatsku u21 odigrao, a u novom ciklusu nemoze vise igrati za u21 .Brazzzoo123 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:40Soldo bi teoretski i mogao igrati, ali Sutalo je ne, jer je sa 22god igrao za u-21 Hrv.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jan 2025, 15:50Spaha je spomenuo da mozemo ocekivati 3-4 nova imena u predstojecem periodu. Pretpostavljam da cilja na Markovica, Jasica, Memica i mozda nekog od ovih Hrvata (Soldo i Sutalo - ako uopste mogu i zele igrati za nas). Jesam li nekog zaboravio?
Uvjeren sam da bi Omeragic danas igrao za nas, da je u tom periodu vaganja i konacnog donosenja odluke Spahic bio direktor umjesto Misimovica. Za Kovacevicem i Sucicem ne zalim ni 1%.
Momak ja još daleko od hrvatske a repke, ali ako ostvari dobri transfer ili dalje vrlo dobro igra za Osijek možda ga zovnu .
Bosko Šutalo bez veze stoper
Nisam siguran, ali mislim da je problem u ovim slucajevima pasos, tj. da li su imali nase drzavljanstvo prije 21. godine. To je Sutalo imao sigurno, jer je rodjen ovdje. Opet kazem, nisam siguran je li to jedina zackoljica.
Soldo ne moze igrati za nas jer je vec jednom promijenio sportsko drzavljanstvo.
Soldo ne moze igrati za nas jer je vec jednom promijenio sportsko drzavljanstvo.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Sahinovic danas branio za Rakow 3:2 pobjedili Ceskog prvoligasa Sigmu
Grgic zabio zabio za prvi tim Sturma u pobjedi 2:1 nad provolasiranim svicarskim Luganom
Katic ode nazad u Glasgow Rangers
Grgic zabio zabio za prvi tim Sturma u pobjedi 2:1 nad provolasiranim svicarskim Luganom
Katic ode nazad u Glasgow Rangers
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 jan 2025, 20:23, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Jesi siguran za Soldu?RajvoSA03 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:06Nisam siguran, ali mislim da je problem u ovim slucajevima pasos, tj. da li su imali nase drzavljanstvo prije 21. godine. To je Sutalo imao sigurno, jer je rodjen ovdje. Opet kazem, nisam siguran je li to jedina zackoljica.
Stjepan Radeljic igrao za nasu U19, pa predje u Hrvatsku U19, pa se vrati kod nas u U21 i igrao je za seniore...Kako je moglo kod njega da prodje?
On je rodjen 22.11.2003., tako da on moze jos skoro godinu dana igrati za Hrvatsku U21...Karloboss je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:553 Dana prije 22 rodjedana (19.11.2024) zadnju utakmicu za hrvatsku u21 odigrao, a u novom ciklusu nemoze vise igrati za u21 .Brazzzoo123 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:40Soldo bi teoretski i mogao igrati, ali Sutalo je ne, jer je sa 22god igrao za u-21 Hrv.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jan 2025, 15:50Spaha je spomenuo da mozemo ocekivati 3-4 nova imena u predstojecem periodu. Pretpostavljam da cilja na Markovica, Jasica, Memica i mozda nekog od ovih Hrvata (Soldo i Sutalo - ako uopste mogu i zele igrati za nas). Jesam li nekog zaboravio?
Momak ja još daleko od hrvatske a repke, ali ako ostvari dobri transfer ili dalje vrlo dobro igra za Osijek možda ga zovnu .
Tu je i Belmin Beganovic s prvim timom uz Malica, Karica i Grgica
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nemoze, za Novi Ciklus u21 EP samo igraci smiju igrati koji su rodjeni od 1. Januara 2004.Vaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:21On je rodjen 22.11.2003., tako da on moze jos skoro godinu dana igrati za Hrvatsku U21...Karloboss je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:553 Dana prije 22 rodjedana (19.11.2024) zadnju utakmicu za hrvatsku u21 odigrao, a u novom ciklusu nemoze vise igrati za u21 .Brazzzoo123 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:40
Soldo bi teoretski i mogao igrati, ali Sutalo je ne, jer je sa 22god igrao za u-21 Hrv.
U pravu si da sam smotao godinu rodjena Solde
On ako je uopce u opciji za nas, mi onda ne bi trebali da brinemo hocemo li imati situaciju kao sto smo imali sa Huseinbasicem, tj. hoce li docekati pune 22 godine igrajuci za hrvatsku U21...nego treba razjasniti je li on uopce moze se vratiti nama nakon sto je jednom mijenjao sportsko drzavljanstvo, ovo sto govori @rajvosa03...Karloboss je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:32Nemoze, za Novi Ciklus u21 EP samo igraci smiju igrati koji su rodjeni od 1. Januara 2004.Vaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:21On je rodjen 22.11.2003., tako da on moze jos skoro godinu dana igrati za Hrvatsku U21...Karloboss je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:55
3 Dana prije 22 rodjedana (19.11.2024) zadnju utakmicu za hrvatsku u21 odigrao, a u novom ciklusu nemoze vise igrati za u21 .
U pravu si da sam smotao godinu rodjena Solde
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 08 jan 2025, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ja mislim da može vise puta mijenjati državljanstvo,do senioraVaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:42On ako je uopce u opciji za nas, mi ne treba da brinemo hocemo li imati situaciju kao sto smo imali sa Huseinbasicem, tj. hoce li docekati pune 22 godine igrajuci za hrvatsku U21...nego treba razjasniti je li on uopce moze se vratiti nama nakon sto je jednom mijenjao sportsko drzavljanstvo, ovo sto govori @rajvosa03...
Mislim i ja da je tako ali teško neku evidenciju naćiMuumii je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:46Ja mislim da može vise puta mijenjati državljanstvo,do senioraVaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:42On ako je uopce u opciji za nas, mi ne treba da brinemo hocemo li imati situaciju kao sto smo imali sa Huseinbasicem, tj. hoce li docekati pune 22 godine igrajuci za hrvatsku U21...nego treba razjasniti je li on uopce moze se vratiti nama nakon sto je jednom mijenjao sportsko drzavljanstvo, ovo sto govori @rajvosa03...
Zaista ne znam te sitnice, ali evo to je upravo radio Radeljic...ako bi ganjali Soldu, nadam se da bi to pravilo se moglo primjeniti i na njega...Muumii je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:46Ja mislim da može vise puta mijenjati državljanstvo,do senioraVaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:42On ako je uopce u opciji za nas, mi ne treba da brinemo hocemo li imati situaciju kao sto smo imali sa Huseinbasicem, tj. hoce li docekati pune 22 godine igrajuci za hrvatsku U21...nego treba razjasniti je li on uopce moze se vratiti nama nakon sto je jednom mijenjao sportsko drzavljanstvo, ovo sto govori @rajvosa03...
Evo nek se @rajvosa03 oglasi, on je nekako najpotkovaniji sa ovim informacijama...
normalno se smije samo jednom mijenjati repka osim ako se opet vracas pod "maticni savez"..ono sto je uradio radeljic.Vaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:19Jesi siguran za Soldu?RajvoSA03 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:06Nisam siguran, ali mislim da je problem u ovim slucajevima pasos, tj. da li su imali nase drzavljanstvo prije 21. godine. To je Sutalo imao sigurno, jer je rodjen ovdje. Opet kazem, nisam siguran je li to jedina zackoljica.
Stjepan Radeljic igrao za nasu U19, pa predje u Hrvatsku U19, pa se vrati kod nas u U21 i igrao je za seniore...Kako je moglo kod njega da prodje?
pogledajte samo slucaj musiale:

Cini mi se da Radeljic nije odigrao zvanicnu utakmicu, da li za nas ili za hrvate. Zbog toga je mogao promijeniti vise puta.Vaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:19Jesi siguran za Soldu?RajvoSA03 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:06Nisam siguran, ali mislim da je problem u ovim slucajevima pasos, tj. da li su imali nase drzavljanstvo prije 21. godine. To je Sutalo imao sigurno, jer je rodjen ovdje. Opet kazem, nisam siguran je li to jedina zackoljica.
Soldo je igrao za nas EURO U17, pa je poslije promijenio drzavljanstvo i igrao zvanicne utakmice za mladje hrvatske selekcije.
Ne znam za to da se moze vise puta mijenjati drzavljanstvo u mladjim kategorijama.
92:48 - La Decima
Alajbegovic na Bildu predstavljen kao top talent
Seto i kempes lajte pascad
https://m.bild.de/sport/fussball/bayer- ... 08c189d4ea
Seto i kempes lajte pascad
https://m.bild.de/sport/fussball/bayer- ... 08c189d4ea
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Znaci tehnicki gledano Soldo bi mogao opet zaigrati za nas...EdinjoBos je napisao/la: ↑08 jan 2025, 21:20normalno se smije samo jednom mijenjati repka osim ako se opet vracas pod "maticni savez"..ono sto je uradio radeljic.Vaya je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:19Jesi siguran za Soldu?RajvoSA03 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 20:06Nisam siguran, ali mislim da je problem u ovim slucajevima pasos, tj. da li su imali nase drzavljanstvo prije 21. godine. To je Sutalo imao sigurno, jer je rodjen ovdje. Opet kazem, nisam siguran je li to jedina zackoljica.
pogledajte samo slucaj musiale:
![]()
Pa hajd fino... Jos onda jedan na radaru da bude, ukoliko se potrefe interesi sa svih strana...

Vaya je napisao/la: ↑09 jan 2025, 08:42Znaci tehnicki gledano Soldo bi mogao opet zaigrati za nas...
Pa hajd fino... Jos onda jedan na radaru da bude, ukoliko se potrefe interesi sa svih strana...![]()
Zvanični turniri tek počinju od u17 , neznam ali mislim do toga možeš skočiti nacije koliko hoćeš. U tom slučaju musiala i radeljic su samo jednom mjenjali selekcije
Radeljic igrao za nasu U19, pa se prebacio i igrao za hrvatsku U19, pa se onda vratio za nasu U21...Karloboss je napisao/la: ↑09 jan 2025, 09:30
Zvanični turniri tek počinju od u17 , neznam ali mislim do toga možeš skočiti nacije koliko hoćeš. U tom slučaju musiala i radeljic su samo jednom mjenjali selekcije
Samo ne mogu da nadjem evidenciju koje su to utakmice bile koje je odigrao kada je igrao za ove dvije U19 reprezentacije, da li su bile prijateljske ili zvanicne...
Vaya je napisao/la: ↑09 jan 2025, 09:37Radeljic igrao za nasu U19, pa se prebacio i igrao za hrvatsku U19, pa se onda vratio za nasu U21...
Samo ne mogu da nadjem evidenciju koje su to utakmice bile koje je odigrao kada je igrao za ove dvije U19 reprezentacije, da li su bile prijateljske ili zvanicne...

Sudeci po protivnicima, prije ce biti da su prijateljske.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Musiala je prvu oficijelnu utakmicu odigrao za Englesku U21, tada je registrovan. Do tada su sve bile prijateljske, za Engleze i Švabe.
Barem tako kaže TM. Onda je jednom promijenio državljanstvo u Njemačko i to je to. Sličan slučaj je i sa Radeljićem, prvu pficijelnu je odigrao za našu U21,
Soldo ne može igrati za nas, ukoliko pravila nisu promijenjena.
Šutalo bi trebao rođenjem imati naše državljanstvo i tu ne bi trebalo biti prepreka.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 09 jan 2025, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 11 gostiju.