Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ljudi pustite ove spin price,poslodavci i privatnici su vec pripremali velika poskupljena u novoj godini bez obzira na minimalac.
Oni su vec izracunali taj extra profit i to je to,ovo ih je sad malo poklopilo jer su planirali ulagati pare i otvarati jos postrojenje da bi im narod radio za minimalac.Prica kako ce se povecati cijene proizvoda zbog minimalca je velika laz.
Oni su vec izracunali taj extra profit i to je to,ovo ih je sad malo poklopilo jer su planirali ulagati pare i otvarati jos postrojenje da bi im narod radio za minimalac.Prica kako ce se povecati cijene proizvoda zbog minimalca je velika laz.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Pa njima je ova odluka vlade legla samo tako, možda su mislili jadni cijelu jesen šta da okrive, gorivo, Rusiju, skuplje sirovine, nema radnika (a sad bi otpuštali) i kako dignut još makar 10%, kad ima Boga, nađe se rješenje.mma_hz je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:02Ljudi pustite ove spin price,poslodavci i privatnici su vec pripremali velika poskupljena u novoj godini bez obzira na minimalac.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Mislim da nije u redu da kazes nekome eto od danas vise ne radis, treba bar 15 dana ili 30 da se snadje i nadje novi posao. Uostalom otkazni rok ne moze biti kraci od 7 dana po zakonu.Sage je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:02
Naravno. Otkazni rok svakako ide u dogovoru sa poslodavcem, kolko znam nije zakonom propisano trajanje istog. U mojoj firmi je napustilo u zadnjih 10 godina 20 ljudi minimum, svi su se dogovorili dal će bit dan dva il najviše 15. Ima ih koji su sa bolovanja najavljivali otkaze i samo došli po stvari i vratili ako su imali nešto od firme.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ne znam, nisam ulazio u taj dio procedura, može biti i da je 7 dana...Barem u mojoj firmi, samo dođem na poso i čujem ej onaj otišo il napustio i tome slično.irfo je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:08Mislim da nije u redu da kazes nekome eto od danas vise ne radis, treba bar 15 dana ili 30 da se snadje i nadje novi posao. Uostalom otkazni rok ne moze biti kraci od 7 dana po zakonu.Sage je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:02
Naravno. Otkazni rok svakako ide u dogovoru sa poslodavcem, kolko znam nije zakonom propisano trajanje istog. U mojoj firmi je napustilo u zadnjih 10 godina 20 ljudi minimum, svi su se dogovorili dal će bit dan dva il najviše 15. Ima ih koji su sa bolovanja najavljivali otkaze i samo došli po stvari i vratili ako su imali nešto od firme.
Pa nije care svašta u redu što se tiče odnosa poslodavac-radnik. Niko ne brani da se voza i 8 džipova(zakači ih sajlom i vozaj) al vidiš da ne da radniku njegovo. I da... makar tu sajlu je kupio zakidajući radnika.
Memento Mori...
Memento Mori...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja postavim članak iz novina, a ti citiras ono što si ti napisao.Virtu4l je napisao/la: ↑09 jan 2025, 09:44kraljttbvb je napisao/la: ↑09 jan 2025, 05:29I ti ga botujes momacki![]()
Oni su podigli minimalac, a smanjili doprinose, tako da poslodavci nisu nista osjetili. Drzava se odrekla svog dijela i pocastila gradjanje, za razliku od vlade FBiH koja je pocastila gradjane (a i sebe) preko ledja tih istih gradjana i poslodavaca.
Stvarno? Pričaj mi malo o tome,
Virtu4l je napisao/la: ↑05 jan 2025, 00:03
Ovdje su to uradili Milojko Spajić i njegov pokret Evropa sad, s tim da su oni uradili glupost i "ukinuli" su zdravstveno osiguranje da bi silom povećali minimalac, pa se to itekako osjetilo u zdravstvenom fondu. Ipak, na sljedećim izborima su razbili, jer narod ne zanima šta će biti sa zdravstvenim fondom, ljudi su dobili pare, potrošačka moć je skočila.
![]()
![]()
Kome vise vjerovati - novinama ili tvom proizvoljnom zaključku

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- JayCatwright
- Kontakt:
leorey je kamilica za ovog kralja
- RollingPaper
- Kontakt:
Pa znaci ti podrzavas kriminal i stavljanje para u kovertu. De malo razmisli, znas li da je to krivicno djelo?admin je napisao/la: ↑09 jan 2025, 08:38I šta onda? Taj koji je zatvorio i njegovi uposlenici svi na biro ili pravac Njemačka?RollingPaper je napisao/la: ↑09 jan 2025, 08:34Ako ne mozes dat 1000 platu, zatvori firmu jer nisi likvidan i cao.kraljttbvb je napisao/la: ↑09 jan 2025, 08:27
Ne spinuj i ti.
Nece protestovati jer je veca plata, nego zato što je ovo preko povecanja doprinosa, udar na male.
Kako ce trafika sa 2 zaposlene žene i zaradom od 10 feninga na novinama i 15 feninga na cigaretama odjednom izdvajati dodatnih 600+ KM za doprinose?
Lako je Bingu i Amki koji imaju veliku zaradu, ali šta ce većina (ovi mali) koje će ovo udušiti?
Taj stav je na istom nivou kao ‘ako nisi zavrsio školu i radiš za 600 km, krepaj’.
Nisu to rješenja nikakva
Halp bolan, i ja sam preduzetnik, ako sam spao na to da mi je plata radniku 250€, pa treba me ugasit odma.
Ne mozes dat platu 1000KM, ne trebas se bavit biznisom jer nisi za to.
Nije te sramota dat nekom platu 500KM a hamburger kola i pomfrit 20KM kostaju. Nek 5 puta ode da jede, ode mu petina plate.
Poslupljenje cijena usluga Vrtića na području OPĆINE TEŠANJ od 20 do 35%
Aktiv direktora privatnih predškolskih Ustanova Općine Tešanj
OBAVIJEST
Poštovani
obzirom na ponovno povećanje cijena na tržištu: cijena hrane, didaktičkog materijala i svih ostalih resursa koje koristimo u obavljanju naše djelatnosti neminovno je povećanje cijena naših usluga.
Povećanje cijena usluga vrtića ovisiti će o gore navedenim razlozima i o posljednoj odluci Vlade FBiH o minimalnoj plati.
Na Sjednici Aktiva održanoj 07.01.2025.godine donešena je odluka da će u zavisnosti od razvoja odluke Vlade FBiH poskupljenje usluga biti od 20-35%.
Novi cjenovnik biti će istaknut tokom sljedeće sedmice i primjenjuje se od 25.1. 2025.godine
Nadam se da razumijet našu odluku!
S poštovanjem!
U Tešnju, 08.01.2025.godine
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Svakako većina općina (ili kanton kao u Sa) subvencionira i privatne kao i državne vrtiće, tako da to povećanje ide na račun općine pretpostavljamsoxx je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:40Poslupljenje cijena usluga Vrtića na području OPĆINE TEŠANJ od 20 do 35%
OBAVIJEST
Poštovani
obzirom na ponovno povećanje cijena na tržištu: cijena hrane, didaktičkog materijala i svih ostalih resursa koje koristimo u obavljanju naše djelatnosti neminovno je povećanje cijena naših usluga.
Povećanje cijena usluga vrtića ovisiti će o gore navedenim razlozima i o posljednoj odluci Vlade FBiH o minimalnoj plati.
Na Sjednici Aktiva održanoj 07.01.2025.godine donešena je odluka da će u zavisnosti od razvoja odluke Vlade FBiH poskupljenje usluga biti od 20-35%.
Novi cjenovnik biti će istaknut tokom sljedeće sedmice i primjenjuje se od 25.1. 2025.godine
S poštovanjem!

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- VensanKasel
- Kontakt:
Malo je , trebali su 55-70 % ...soxx je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:40Poslupljenje cijena usluga Vrtića na području OPĆINE TEŠANJ od 20 do 35%
OBAVIJEST
Poštovani
S poštovanjem!
Je li taj vrtić i prije imao poskupljenja ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Daj Boze da ce to opstina snositi
200KM placam mjesecno, do 12h vrtic, sad ce mi dodat na to 40-70KM
Cijeli dan je 260KM
Ne znam @vensan, moj ide tek 5 mjeseci
200KM placam mjesecno, do 12h vrtic, sad ce mi dodat na to 40-70KM
Cijeli dan je 260KM
Ne znam @vensan, moj ide tek 5 mjeseci
- kraljttbvb
- Kontakt:
soxx je napisao/la: ↑09 jan 2025, 10:40Poslupljenje cijena usluga Vrtića na području OPĆINE TEŠANJ od 20 do 35%
OBAVIJEST
Poštovani
S poštovanjem!

Ja sam to napisao ima 5 dana.
Ali eto Virtual bolje zna, on je stručnjak, a ja nemam pojma

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ja sam dao za vrtiće i produžene boravke za 2 djece preko 40 000km, dok su išli, tako da te razumijem.
Memento Mori...
Memento Mori...
Novi dan nova poskupljenja, a jos uvijek odluka vlade nije udarila privatnike po dzepu, auuu sta ce biti vec 10. Februara ne smijem ni zamisliti.
Jedva cekam da ova g.ovna sto podrzavaju ovo udare po dzepu, bit ce kmecanja.
Jedva cekam da ova g.ovna sto podrzavaju ovo udare po dzepu, bit ce kmecanja.

Novi Arteoni itd ce se vozati svakako.Ljudi vi niste normalni ne shvatate da se odavno sa 1 500 jedva zivi ,a ne sa 1000.
Ova milja je za k.urac trebalo se dici na 1 500 minimum.Ne kontam poslodavce nikako majke mi,pa pick a vam materina da je minimalac 450 vi bi ljudima davali 450 ne bi se pocesali.
Ova milja je za k.urac trebalo se dici na 1 500 minimum.Ne kontam poslodavce nikako majke mi,pa pick a vam materina da je minimalac 450 vi bi ljudima davali 450 ne bi se pocesali.
FK SARAJEVO.
- VensanKasel
- Kontakt:
Ljudi koji podržavaju povećanja plata su g.ovna ?
Kako su tebi pare udarile u mozak , pa ne možeš ovo napisati

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.