FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 09 jan 2025, 12:17

mavi je napisao/la:
09 jan 2025, 12:15
NoDi80 je napisao/la:
09 jan 2025, 12:06
mavi je napisao/la:
09 jan 2025, 11:33

Da je veoma mlad, nije.
Ušao u 23. godinu. Realnost.
Odigrao za 23. godine par solidnih utakmica.
Zadnju na Grbavici guzeljo, usao s klupe, nije mogao meda. Realno...
Mlad je Jaber, to je mlad igrač.
Igrač s 23 godine nije perspektiva, nije u smislu da ga ti dovedeš iz raspalog Goska i predstavljas kao pojačanje.
Na osnovu kojih parametara?
A dečku sve najbolje, ništa lično, samo ne mogu šuplje od ovih naših navijaca.
Doso ti je Sukilovic 22 bez kluba pa je bolji nego pola igraca
Doso ti je Santos iz raspalog Rudara pa ti je bio najbolji igrac
Prica ti bezveze
Samo cinjenice...
Šukilović igrao u Tuzla Citiju koji je imao jak roster i igrali Evropu.
Santos dosta mlad došao iz "raspalog" Rudara gdje si u par poteza mogao vidjeti da je potencijal. Na Grbavici se sprdao s Galicem...
Što se odmah počinje s vrijeđanjem tipa "bezveze ti priča"?
Ja, samo, na osnovu nekakvih činjenica, pokušavam da se nešto smisleno napiše na ovom forumu.
Razmjenjujemo mišljenja...
Ne vrijedjam brate izvinu ako si se uvrijedio
Gos Coric ga je doveo s razlogom i treba sa mu vjerujemo
Evo i Sosic potpisao
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 09 jan 2025, 12:30

Daj Boze da Lagumdzija bude kao Armin Hodzic, ali treba biti realan i reci da je daleko od toga. Solidan i nista vise od toga

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 09 jan 2025, 12:31

NoDi80 je napisao/la:
09 jan 2025, 11:18
ManijakDo je napisao/la:
09 jan 2025, 10:47
I ja bih isto da pohvalim upravu, valjalo je dovesti igraca iz Goska. Ipak je to podvig.
S obzirom da je mlad i perspektivan treba pohvaliti svakako i da je iz Vrbanjuse dosao
To je rang Haruna Karica, dok se ne pokaze drugacije.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 09 jan 2025, 12:40

Sa obzirom da znam da su I Borac i Zrinjski bacili oko na njega,znači da ima nešto u sebi,a njegovo je da to pokaže na terenu,kad dočeka priliku.
Brohra ribo se...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 jan 2025, 12:43

ManijakDo je napisao/la:
09 jan 2025, 12:31
NoDi80 je napisao/la:
09 jan 2025, 11:18
ManijakDo je napisao/la:
09 jan 2025, 10:47
I ja bih isto da pohvalim upravu, valjalo je dovesti igraca iz Goska. Ipak je to podvig.
S obzirom da je mlad i perspektivan treba pohvaliti svakako i da je iz Vrbanjuse dosao
To je rang Haruna Karica, dok se ne pokaze drugacije.
Volio bi ti da je rang Karica, pa da pljujes, na lijekovima zavrsio. Amin.
Fk Željezničar.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 09 jan 2025, 12:44

slika
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 09 jan 2025, 12:49

Uz Rahimica i Corica nema zime, a kad se sjetim da htjedose otjerati Tunovica i njih dvojicu iz danasnje perspektive mogu reci da je nas, a pod tim mislim i stav navijaca, najbolji potez bio sto smo njih sacuvali u klubu.

Sad samo jak rad pa na proljece da se potucemo u tom teskom rasporedu i spremimo za eventualni europski izlet.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 09 jan 2025, 12:56

Pustite ljude da igraju, pa ćemo u dogledno vrijeme komentarisati da li su dobri ili ne. Od Hiroša smo mislili da će biti Messi, pa šta na kraju ispade? Ne igraju imena nego TIM.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 09 jan 2025, 12:58

A evo sad jedna tema za koju me zanima vase misljenje. Znam da imamo sponzora bavariju i da je zakon takav da na sportskim stadionima se ne smije sluziti alkohol (ispravite me ako grijesim). Ali vidim reklamu od blanca koji bi bio idealan da bude jedan od vecih sponzora naseg kluba sto bi dobro bilo i za njih a mogli bi i mi profitirati sa jednim vecim sponzorom kada bi i kod njih i kod nas bilo sluha za takvo nesto.

slika

Evo odlicno ide uz nas i nas dres. Volio bih u buducnosti da ovakve kompanije prepoznaju potencijal sponzorstva u fudbalski klub. A volio bih da i sa nase strane postoji neka inicijativa da takve firme priblizimo klubu jer niko ti nece doci i dati pare, samo ih mi mozemo dovesti, predstaviti klub tako da oni vide vrijednost ulaganja u klub kroz sponzorstvo.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 09 jan 2025, 12:59

muharemovicdzelo je napisao/la:
09 jan 2025, 12:56
Pustite ljude da igraju, pa ćemo u dogledno vrijeme komentarisati da li su dobri ili ne. Od Hiroša smo mislili da će biti Messi, pa šta na kraju ispade? Ne igraju imena nego TIM.
Za hirosa sam licno mislio ds ce biti kao armij hodzic legero ali eto bio je cistiji u glavi od njega. Kada dovodis takve igrace, jedino se mogu loziti oni koji se loze na imena a ne gledaju psiholoske karakteristike igraca.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 09 jan 2025, 13:05

ManijakDo je napisao/la:
09 jan 2025, 12:31
samo pjeni hulahopkice, pogin'o ti nama do jutra ❤️

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 09 jan 2025, 13:11

Orvel je napisao/la:
09 jan 2025, 12:49
Uz Rahimica i Corica nema zime, a kad se sjetim da htjedose otjerati Tunovica i njih dvojicu iz danasnje perspektive mogu reci da je nas, a pod tim mislim i stav navijaca, najbolji potez bio sto smo njih sacuvali u klubu.

Sad samo jak rad pa na proljece da se potucemo u tom teskom rasporedu i spremimo za eventualni europski izlet.
Istina. Samo ako bude sto vise sergija od drugih, ako bude politika voljna i poltroni iz istih, moglo bi dobro izaci.
Nadam se da ce im opet neko dovesti drugog Jabera, da nemaju neke muke. Samo lova kapa, a sjedis i ne mrdas guzicom.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 09 jan 2025, 13:11

Madzid koliko sam shvatio igra primarnu poziciju 10-ku ?

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 09 jan 2025, 13:29

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
09 jan 2025, 13:11
Madzid koliko sam shvatio igra primarnu poziciju 10-ku ?
da, s tim da moze odigrati na lijevom krilu i u spicu. cak mislim da je u radomlju najvise igrao spica.

jako, jako interesantan igrac. ako je sazrio i ako u kontinuitetu bude igrao, mozemo ocekivati velike stvari od njega, ali o tom po tom. teren je jedino mjerilo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 jan 2025, 13:40

Jako mi je bitna logika transfer kod dovođenja nekog X igrača, odnosno koji thought process se desio da se dovede taj igrač.

Nekako mislim da moraš gledati da ima što više pozitivnih faktora u procesu odlučivanja da li se treba dovesti nekog igrača, a ujedno tako i sa njima gledati može li se amortizovati udarac eventualnog neuspjeha tog transfera tj. ako se nakon određenog vremena taj igrač ispostavi da je flop.

Uzet' ćemo primjer Lagumdžije.
  • Relativno mlad igrač s obzirom da nije baš ni da je tinejdžer
  • Njegov bivši trener, a naš čovjek Adžem ima jako dobro mišljenje o njemu kao igraču
  • Naš sadašnji trener Ćorić sigurno poznaje GOŠK s obzirom da je tamo radio i imao se od koga raspitat o Lagumdžiji
  • Profil veznog kakvog nemamo u ekipi s obzirom na fizičku konstituciju i nadmoćnost u skok igri
  • Vjerovatno neće imati veliku platu
  • Sad dolazimo do dijela kojeg sam se već dotakao na početku posta, tj. o tome šta ako taj igrač se ispostavi kao flop. U slučaju Lagumdžije, na njegovoj poziciji imamo Husu, Radovca i vjerovatno ćemo još jednog veznog dovesti na toj poziciji, tako da i ako se ispostavi da Lagumdžija nije dovoljno dobar, imaju još 3 opcije koje mogu igrati na njegovoj poziciji i samim tim ublažavaš štetu.

Tu imamo dobar primjer u Allysonu prošle godine. Kad si se odlučio na rizik da ga dovedeš, problem je u tom riziku bio taj što ako on ne uspije onda nemaš neke opcije koje ga mogu pokriti jer si imao u tom trenutku samo Gasala i Drlju na toj poziciji i Amoaha (kasnije će se ispostavit van forme) koji je fiksiran na desnom krilu, a lijevo gdje je Allyson doveden Amoah nije mogao igrati. Da smo mi hipotetički u istom trenutku doveli i Allysona i Boljevića na lijevo krilo, pa da se kasnije Allyson ispostavi kao flop, rekli bi yebiga bar imamo Boljevića na toj poziciji, zato smo upali tada u baš gadan problem.

Sada imaš već 2 provjerene opcije na poziciji veznog Radovca i Husu koji nas je sviju pozitivno iznenadio, te potencijalnog još jednog novog veznog pored Lagumždije, dakle mogli bi imati 4 opcije na toj poziciji.
  • Treba spomenuti i ovo što je @geggenpressing kao dosta upućen forumaš napisao, da su Borac i Zrinjski također bacili oko na njega, dakle i drugi su nešto vidjeli u njemu.
Uzimajući u obzir sve ove faktore koje sam napisao, po meni se vrijedi "kockati" sa dovođenjem Lagumdžije. Ne postoji nikakav garant da će on biti uspješno pojačanje jer on sutra može biti flop i onda ti džaba svi ovi faktori koje sam napisao ali isto tako da mi sad dovedemo nekog veznog kojem ćemo dati 200.000 KM godišnju platu za kojeg možda mogu naći još bolje argumente zašto ga dovesti nego za Lagumdžiju isto tako može biti flop.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 jan 2025, 13:45

Kakve su se hablečine opet nakotile na forumu, to je grozno.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 09 jan 2025, 13:46

Rahimiću i Ćoriću, pokazujete desetinama trenera i sportskih direktora/radnika prije vas, kako se postepeno diže kvalitet ekipe.
Prva dva dana, doveli smo dva mlada a kvalitetna igrača, koje smo svi priželjkivali.
Kapa dole, al' zaista kapa dole.
Sretno Madžide.
Welcome home 💙

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 jan 2025, 13:51

mavi je napisao/la:
09 jan 2025, 12:09
Ne znamo da li je bolji od Karica.
Karic igrao u Tuzla Citiju, otisao u Lokomotivu gdje nije mogao igrati, bio u Zelji i otisao u Kirgistan.
Godinu stariji od Lagumdzije, koji nema ni problizno ovakav CV. I, sad, na osnovu kojih parametara kazemo da je već formiran kao igrač i da je bolji od Karica? Spustiti loptu...
Njegovo je da se bori i dokazuje, pa ako se pokaze, super.
A, što se tiče Sosica, to je dijametralno suprotna stvar u odnosu na Lagumdziju.
On bi nam mogao valjati. Ali, vidjećemo...
Sve se slažem. Karić ima bolji CV i Šošić je potpuno suprotna stvar zbog mnogo razloga. Međutim, Karić je u slobodnom padu već neko vrijeme (I mentalno i igrački) ali isključivo svojom krivicom.

Što se tiče Lagumdžije ovo mu je prvi veliki klub i sad je sve na njemu. Ono što ovdje prilično potcjenjujemo jeste da su u klubu već neko vrijeme pažljivo pratili njegove igre (Kao i Borac i Zrinjski) i da je njegovo dovođenje odluka stručnog štaba. Da je Karić ostao siguran sam da do njegovog potpisa ne bi došlo jer bi bio višak. Ovako se sve ubrzalo.

O njegovim kvalitetima je najbolje pisao @braco na drugoj temi ali i mnogi forumaši ovdje (Dakle prepoznat je i sa naše strane) tako da veliki dio oduševljenja njegovim potpisom proizilazi i iz toga što smo vidjeli da je klub konačno počeo da prati i dovodi igrače a ne da kojekakvi menadžeri guraju svoja imena po kojekakvim "kafanama" a da ih niko nije pratio.

Kariću želim sve najbolje a Danu da pokaže i više nego što mi vidjeli. :cool:

P.S. Madžide dobrodošao kući, mnogo očekujemo od tebe.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 09 jan 2025, 14:00

avalPacidoroP je napisao/la:
09 jan 2025, 13:46
Rahimiću i Ćoriću, pokazujete desetinama trenera i sportskih direktora/radnika prije vas, kako se postepeno diže kvalitet ekipe.
Prva dva dana, doveli smo dva mlada a kvalitetna igrača, koje smo svi priželjkivali.
Kapa dole, al' zaista kapa dole.
Sretno Madžide.
Welcome home 💙
upravo to sto kazes, postepeno dizanje kvaliteta ekipe, i jeste ispravan put. vidi se da se pitaju ljudi koji znaju nesto o fudbalu.

rijesis se hirosa, dovedes sosica. rijesis se karica, dovedes lagumdziju. tacno po pozicijama i kako treba raditi.

hiros zna lopte, ali zna i osvanuti u kafani. nista nije uradio da zasluzi produzenje, a nije ni opravdao (visoka) primanja koja je imao. nazalost, jer od njega smo svi puno ocekivali.

karic je destruktivac klasicni koji nista ne moze ponuditi osim trke i udaranja, a uz to je jako problematican bio za svlacionicu i kacio se sa svima. ovaj lagumdzija je puno potentniji igrac. to oko cv-a sto @mavi pominje ok, ali kad vidis da ima sve sto ima karic, a uz to nije sa loptom na vi, automatski je bolja opcija.

da li ce se njih dvojica pokazati ko zna, ali treba pohvaliti kad se radi planski i pametno. ja se nadam jos jednom veznom igracu ako ode al jaber, produzenju radovcu, a valjalo bi i krilo dovesti. ti brazilci bi trebali doci iduce sedmice, pa cemo vidjeti ima li tu sta zanimljivo.
Zadnja izmjena: svemalim1, dana/u 09 jan 2025, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 jan 2025, 14:01

Levin je napisao/la:
09 jan 2025, 13:51
mavi je napisao/la:
09 jan 2025, 12:09
Ne znamo da li je bolji od Karica.
Karic igrao u Tuzla Citiju, otisao u Lokomotivu gdje nije mogao igrati, bio u Zelji i otisao u Kirgistan.
Godinu stariji od Lagumdzije, koji nema ni problizno ovakav CV. I, sad, na osnovu kojih parametara kazemo da je već formiran kao igrač i da je bolji od Karica? Spustiti loptu...
Njegovo je da se bori i dokazuje, pa ako se pokaze, super.
A, što se tiče Sosica, to je dijametralno suprotna stvar u odnosu na Lagumdziju.
On bi nam mogao valjati. Ali, vidjećemo...
Sve se slažem. Karić ima bolji CV i Šošić je potpuno suprotna stvar zbog mnogo razloga. Međutim, Karić je u slobodnom padu već neko vrijeme (I mentalno i igrački) ali isključivo svojom krivicom.

Što se tiče Lagumdžije ovo mu je prvi veliki klub i sad je sve na njemu. Ono što ovdje prilično potcjenjujemo jeste da su u klubu već neko vrijeme pažljivo pratili njegove igre (Kao i Borac i Zrinjski) i da je njegovo dovođenje odluka stručnog štaba. Da je Karić ostao siguran sam da do njegovog potpisa ne bi došlo jer bi bio višak. Ovako se sve ubrzalo.

O njegovim kvalitetima je najbolje pisao @braco na drugoj temi ali i mnogi forumaši ovdje (Dakle prepoznat je i sa naše strane) tako da veliki dio oduševljenja njegovim potpisom proizilazi i iz toga što smo vidjeli da je klub konačno počeo da prati i dovodi igrače a ne da kojekakvi menadžeri guraju svoja imena po kojekakvim "kafanama" a da ih niko nije pratio.

Kariću želim sve najbolje a Danu da pokaže i više nego što mi vidjeli. :cool:

P.S. Madžide dobrodošao kući, mnogo očekujemo od tebe.
Upravo...
Teren je jedino mjerilo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Levin, Orvel i 53 gosta.