FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
58
31%

Ukupno glasova: 190

keli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la keli » 12 jan 2025, 00:20

luckystrike je napisao/la:
12 jan 2025, 00:18
Lucas je napisao/la:
11 jan 2025, 19:25
11 jan 2025, 19:02
Kol'ko mi je drago bilo vidjeti leđa Durakoviću, toliko mi je žao što Đuričković ide. Međutim, vjerujem struci i nadam se da ćemo biti bolji u zadnjoj liniji na proljeće.
Ma korektan igrac, mogao je ostati bar zbog rotacije, igramo na dva fronta, on vec poznaje ekipu, dugo je tu.Ne kazem da je trebao biti standardan, ali sasvim ok i zahvalan igrac, da uđe u drugom poluvremenu po potrebi, al hajd.Koji vec po redu igrac, kojeg platiš pristojne pare za naše uslove i onda poslije sezone i po - dvije, samo raskineš ugovor :facepalm:
Zadnju utakmicu u Posušju bio je indisponiran, psovao je sudiji par puta, pa mu je glupson gedzic konacno dao zuti pred kraj poluvremena. U drugom nije zaigrao. Mozda ga je tad vec Zoran prekrizio.

Nego, zna li neko sta je s Renanom, vidim igra boba po brazilskim igralištima a Klub ga ne spominje uopšte?
Mislim da se tu samo papirologija ceka da ode na posudbu u Kolumbiju.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 12 jan 2025, 00:23

Pa kad su vec izvjestili za svakog igraca gdje je i sta radi, red je bio i za njega. Odnosno, moguće da se još i Besim i Nemanja nisu nigdje spomenuli.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 12 jan 2025, 00:27

12 jan 2025, 00:23
Pa kad su vec izvjestili za svakog igraca gdje je i sta radi, red je bio i za njega. Odnosno, moguće da se još i Besim i Nemanja nisu nigdje spomenuli.
Ovi sto se nisu spomenuli sto nisu na pripremama su ili raskid ugovora ili posudba i to ce biti zvanicno kroz dan/dva.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 12 jan 2025, 00:32

GalileoGalilei je napisao/la:
12 jan 2025, 00:07
jurisicduska je napisao/la:
11 jan 2025, 19:40
Trebaju nam malo pokretniji stoperi.
Mujakic bi bio idealan za ovo sto mi igramo.
11 jan 2025, 20:59
f0rest1946 je napisao/la:
11 jan 2025, 20:45
Ma daj Milicevica il nekog takve kvalitete kakav vise Mujakic bgti
Kako me nervira kad ko sivonje na nesto navalite.
Milicevic nije igrac za ovog sistema , ok Milicevic al treba jos jedan slican igrac Mujakicu malo brzi stoper. Jovic kad to igra izgledamo bas dobro. To se govori a ne da se dovede Mujakic. Ne mogu igrati Soldo Celik i Milicevic ne zna se koji je sporiji od njih 3. Kako ce igrati. De malo naucite gledat fudbal ne mozes u 3-5-3 stavit 3 spora stopera pa taman da su Stam Nesta trebao bi im jedan Kanavaro da to upotpuni. Ne moze 3 spora stopera. Ako dovedu Milicevica sto nemam nista protiv onda Soldo na klupu i nek dovedu jos jednog brzog ili nek igraju Jovic Milicevic Celik. Sto je objektivno smjesna odbrana. Trebaju 2 stopera jedan visok i jedan brz. Milicevic nije ni jedno ni drugo. Vukotic i Mujakic bi unaprijedili 300% odbranu. Sprdaju se navijaci koji se razumiju u fudbal ko i ovi na forumu. Placeno 4 puta obestecenje za njeg mi ga iskmijavamo. Smijesno. A zali se za frajerom koji je kramp i igro po Jezeru Plavu i Grbaljima prije Sarajeva.
Ne pravi se pametan duško dugouško..
Ima nastavak posta.
Igrač tih karakteristika bi bio idealan.

Na stranu sto je Mujakic za ovog crnoogorca sto je gro karijere proveo po osrednjim crnogorskim klubovima igracina.
4 puta ljudi odštetu za njeg platili , ali bolje zna skupina forumaša nego skauti. Glupo al Hajd.

Helem ne priziva niko Mujakica nego nekog takvih karakteristika , ja sam protiv povratnika osim Rahmanović Amara.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 12 jan 2025, 00:34

keli je napisao/la:
12 jan 2025, 00:09
12 jan 2025, 00:01
Đurickovic je igrač koji bi bio dobar da se ubrza 3 sekunde.
U skoku kasni 3 sekunde
U pasu kasni 3 sekunde
U klizećem kasni 3 sekunde
U izlasku iz odbrane kasni 3 sekunde
U razmišljanju kasni 3 sekunde

Sporo donosi odluke, vrlo često ispada, vrlo često pravi glupe faule, ne zna komandovati odabranom , dijete od 17-18 godina izgleda kao on i manje je grešaka napravilo.

Kuka se kao da je Nesta.

Frajer mu dao pola godine i bezbroj šansi , sve sto je uradio je dobio crvene kad ne treba, napravio penal kad ne treba , kasnio , umalo nas koštao prolama u Europi, s njim na terenu uvijek go primimo , ne znam fkt šta se kuka.

Doći će 2 stopera.
Tacno tako, a vjerujem da raja dosta kuka jer se oprase bez lige, nemaju strpljenja da sacekaju novi igrace i tako to. Napisao si gore Borna Barisic, krupan igrac za nasu ligu ali ima poznanstvo sa Zekicem iz Osijeka. Moja licna zelja bi bila na poziciji beka Petar Bockaj makar na neku jednogodisnju posudbu iz Dinama iako je luda glava sto se kaze ali u igri prema naprijed brutalan. Takodjer bi tu prednost bila sto je isto suradjivao sa Zekicem. Bolje i 4 bas kvalitetna pojacanja nego lutati sa njim a u ovom roku ocistiti svlacionicu koliko se moze zbog duzine ugovora doticnih.
Ja sam za Bornu napisao u Junu 2024 ali tad je izabrao TRABZONSPOR nego me citirao sad.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 jan 2025, 00:46

Stoperi, krilo i napadac ako dodju bice to sasvim druga ekipa..naravno ukoliko isti budu imali neophodan kvalitet.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 12 jan 2025, 00:48

Slučajno naletjeh na ovog
https://www.transfermarkt.com/rody-juni ... er/1038310

Izgleda dobra zlatna koka za buducnost i prodaju. Uz to sve fizikalijama podsjeca na svog zemljaka Aubameyanga :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 jan 2025, 01:34

ErosViverosViv je napisao/la:
11 jan 2025, 23:50
mosarajvosa83 je napisao/la:
11 jan 2025, 23:02
11 jan 2025, 22:44
Ma meni je toplo oko srca kad vidim baltu kod nas, rovit igrac dobar je
Hocemo neke iskorake a prizivamo Baltu,Mujakica i slicne? Balta je bio solidan,borili se za dno tabele,dodje Crepulja i zakuca ga na tribine,digne ekipu i sad igraju vrhunski,to je razlika izmedju dobrog i loseg igraca.
Ne prizivam ja nikog, covjek je nas igrac, tu s nasim timom na pripremama i kako stvari stoje, zekic zeli da ga isproba. Moje je misljenje da nam taj igrac treba, pogotovo protiv ekipa koje se udaraju, a imaju protekciju poput zelje, borca i zrinjskog.
Razumijem ja tebe,medjutim zaboravio si cinjenicu da nama nije dozvoljeno da udaramo, protiv Sloge ti svirne duplo vise faulova nego Slogi.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 jan 2025, 02:29

Mislim da su Anđušić, Rockov, Mehmedović i Mustafić također bivši...

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 jan 2025, 04:11

12 jan 2025, 01:34

Hocemo neke iskorake a prizivamo Baltu,Mujakica i slicne? Balta je bio solidan,borili se za dno tabele,dodje Crepulja i zakuca ga na tribine,digne ekipu i sad igraju vrhunski,to je razlika izmedju dobrog i loseg igraca.
Ne prizivam ja nikog, covjek je nas igrac, tu s nasim timom na pripremama i kako stvari stoje, zekic zeli da ga isproba. Moje je misljenje da nam taj igrac treba, pogotovo protiv ekipa koje se udaraju, a imaju protekciju poput zelje, borca i zrinjskog.
Razumijem ja tebe,medjutim zaboravio si cinjenicu da nama nije dozvoljeno da udaramo, protiv Sloge ti svirne duplo vise faulova nego Slogi.
Ako tako stvari gledamo onda ne dovoditi odbranu nikako jebbiga. Neka cupa kosu onaj ko je masno placen da radi to sto radi, ja samo zelim manje stresa u 2025.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 12 jan 2025, 07:52

ajdohordas je napisao/la:
12 jan 2025, 02:29
Svaki rok isti evo vec godinama i onda se pitamo sto nemamo kontinuitet kao Zrinjski . Ne mozes vise tjerati 10 igraca a dovoditi opet novih 10

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 jan 2025, 08:00

Zoran Zekic dosad nije napravio nijednu jedinu gresku, a uisto vrijeme razigrao je 3 igraca koja su kod varesanovica/Rozmana bili vodonose ili poslani na posudbu.

Kao prvo promjenom formacije Gulasu je nasao poziciju i upario ga sa Keremahom od kojih je dobio max

Poreg Gulasa i Keremaha digao je i rogica, takodje beganovic koji je bio ok i kod Rozmana al za nijansu je bio bolji

Uz to Mujakic je dobio fine minutaze i pokazao je kvalitet da moze bit na klupi.

Bubanja lulic pavcic jovic djordjevic su pokazali kvalitet i od prvog kola igraju mnogo bolje od matanovic julardzije mustafica

Tako da ako vrati Ovog sa 6 imena on ce ga vratit striktno zato sto zna da mu moze dat ono sto on zeli i zasto ga planira, a bonus je sto necemo morat placat raskid ili njegovo suncanje na zapadnoj trbini

Takodje, vec na ljeto dolazimo do toga da cemo imat durakovica na jos 1 godinu ugovora (al od te godine 6 mjeseci sibenik ce placat vjetovatno vecinu njegovog ugovora, ako se pokaze mozda ga i odkupe) Julardzija ce se vratit on je na 50/50 da i njegov ugovor neko odkupi ili ako Zekic bude vidio njegov napredak pa da mu da 6 mjeseci sansu ili da mu ugovor raskinemo sto nebi bili nimalo jeftino. Ista stvar je i sa Matanovicem samo sto on po mom misljenju nema nikakvu sansu da ostane kod njeg moguce da nas on POMUZE fino

Vidjecemo sta ce bit sa Rogicem i njemu istice ugovor Rockiv je los i skup za raskinut skup za klupe jos skuplji za prvog golmana

Al sve nastranu, naljeto ce se budzet dosta rasteretit, nadam se da cemo moci LULICA odkupit, Pavcic se nije pokazao u prvom djelu kao sto se pokazao Lulic al bez obzira volio bi licno oboicu zadrzat al ako moze samo jedan onda Lulica

Kaze zeka na klupu nekom igracu UBICU TE UBICU TE

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 12 jan 2025, 08:48

11 jan 2025, 22:44
Ma meni je toplo oko srca kad vidim baltu kod nas, rovit igrac dobar je
Balta vrlo zahvalan kao zamjena za Bubanju. Ne razumiju to svi ocito.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Herson

Post Postao/la Herson » 12 jan 2025, 08:52

EastMadness je napisao/la:
12 jan 2025, 07:52
Svaki rok isti evo vec godinama i onda se pitamo sto nemamo kontinuitet kao Zrinjski . Ne mozes vise tjerati 10 igraca a dovoditi opet novih 10
Upravo je iz Zrinskog otišlo 8 igrača početkom januara. Pogledaj broj igrača koji su prodefilovali kroz taj klub u zadnjih nekoliko godina. Uvijek gledate jednu stranu priče, bez da sagledate cijelokupnu sliku. Zrinjski uspijeva da održi uski kostur ekipe i to je činjenica, ali daleko je njihova transfer politika od idealne. Niti jedan od igrača koji navodno odlaze iz Sarajeva nije činio okosnicu ekipe prethodne polusezone. Od svih igrača za koje se tvrdi da bi mogli napustiti klub, jedina enigma je Anđušić. Vrlo zahvalan igrač, kada god je ušao sa klupe dao je doprinos i unio pozitivne promjene. Ne postoji igrač u ligi sa boljom statistikom od njega, a manjom minutažom. Kontinuitet jeste garancija uspjeha, u nekoj mjeri. Ali to svakako ne znači da bi Rockov, Duraković i slični postali znatno bolji, ako bi boravak u klubu produžili za još tri godine.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 12 jan 2025, 08:54

Neko gore napisa da nas problem u ovome nisu igraci nego treneri koje dovodimo. Normalno da ce trener dovesti bolje igrace sebi Prestanite sa ovom patetikom vise svega vam.
Pogotovo da se poredimo sa Zrinjskim, ljudi pod zastitom sudija otkako je stigao Beus u savez. Otada i igraju „dobro“ i imaju „kontinuitet“
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 jan 2025, 09:19

pjankesarajevo je napisao/la:
12 jan 2025, 08:54
Neko gore napisa da nas problem u ovome nisu igraci nego treneri koje dovodimo. Normalno da ce trener dovesti bolje igrace sebi Prestanite sa ovom patetikom vise svega vam.
Pogotovo da se poredimo sa Zrinjskim, ljudi pod zastitom sudija otkako je stigao Beus u savez. Otada i igraju „dobro“ i imaju „kontinuitet“
Odlaze igrači koji većinom imaju manju minutažu u zadnje vrijeme.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 jan 2025, 09:21

Cuj zekic jos nije imao niti jednu gresku, eh moj matori na cemu li si ti utakmice iz amerike gledao.
Pa nije nam poslanik na klupi. Zekic jeste najbolji trenwr zadnjih par godina ali daleko od toga da nije imao greski. Pa samo zbog njega smo izgubili nekih 9 bodova.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 12 jan 2025, 09:27

Nemamo lijevo krilo u ekipi...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 jan 2025, 12:25

12 jan 2025, 09:21
Cuj zekic jos nije imao niti jednu gresku, eh moj matori na cemu li si ti utakmice iz amerike gledao.
Pa nije nam poslanik na klupi. Zekic jeste najbolji trenwr zadnjih par godina ali daleko od toga da nije imao greski. Pa samo zbog njega smo izgubili nekih 9 bodova.
Zbog Zekića smo izgubili 2 boda, ostale smo izgubili zbog sudija.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 jan 2025, 12:32

fks74 je napisao/la:
12 jan 2025, 12:25
12 jan 2025, 09:21
Zbog Zekića smo izgubili 2 boda, ostale smo izgubili zbog sudija.
Neistina. Puna podrska zekicu, drag mi je ali budimo realni, necemo izvrtati cinjenice.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 16 gostiju.