Ma nisi u najmanju ruku realan. Sa 175 cm i zenskim servisom, koji je posljedica siromastva bh sporta. Babo mu godinama bio trener sa ogromnim iskustvom. Da, ima isti visina i boljeg servisa, ali iza tih je stajala drzava. Da je sa 14-15 god. otisao pod drugu zastavu (HVALA MU NIJE) bio bi bogatiji i uspjesniji. Recimo Cilic, Dodig, Ljubicic... Meni je PONOS DRZAVE i generacije koje dolaze (10godina) nece ni znati tad da neko i rekreativno igra tenis.Unofficialpage je napisao/la: ↑13 jan 2025, 08:36Džaba je, luzer je. Da nije mogao je imati daleko veću karijeru. Previše je mečeva izgubio gdje je bio bolji pa radi svojih nekih gluposti sve prospe. Ima kvalitet da bude stalni TOP 50 igrač ali zbog svoje glave se jedva vratio u TOP 100. I ja branim Damira uvijek i smatram ga jednim od naših najboljih sportista ali nije ostvario što je mogao.Samozdravlje je napisao/la: ↑13 jan 2025, 08:25Je li te stid vise ? Sta ti je uradio ? Covjek 23 : 3 asa . 57 : 28 vinera . Od 57, 90% na servis, Damir 28, 10% na servis.
Damir je u podredjenom polozaju sa 98% tenisera upravo zbog servisa i da ne bude frustriran. I kao takav ce uzeti 3 ATP,
biti ATP23 , vratiti se u top100 nakon 4 godine. Treba biti kao Mirza,Berankis i ini "dobri u glavi" i gdje su. Svasta mu spocitavate
od kako je postao uspjesan, evo 10 godina. Kad dobija onda je dobar "u glavu" . Izgubio od top70 igraca. Bez Damira, ja i 1000 njih
ne bi znali za pravila u tenisu. Znam Ti i slicni cete nastaviti kritikovati. Pustite suplju, hvalimo ga kad je "dobar u glavu", a glava ista
(valjda) i isto ponasanje u toku meca, da li dobijao ili gubio.
Kako vam vise ne dosadi i kako vas nije stid tako ponizavati najboljeg bh tenisera svih vremena. Eto priustio sebi prvenstveno i nama koji ga iskreno postujemo (volimo) da je zastava BiH u Australiji.
LUZERI SU NA DRUGOJ ADRESI, PRVO OVAJ STO TIPKA OVO IZ SVRAKINA, A NI TI NISI DALEKO. NAS DVOJICA TREBAMO OTICI POGLEDATI KAKVI SMO "U GLAVU" SEFE.
Porucio bih mu: Damire igraj i samo igraj sa "tom glavom", jos puno godina aBd , drugu ne mozes kupiti. Ja te postujem i gotivim i znam da nisam sam.