BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Samozdravlje
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 08:51

Unofficialpage je napisao/la:
13 jan 2025, 08:36
Samozdravlje je napisao/la:
13 jan 2025, 08:25
13 jan 2025, 08:03
Luzer bio, luzer ostao.
Je li te stid vise ? Sta ti je uradio ? Covjek 23 : 3 asa . 57 : 28 vinera . Od 57, 90% na servis, Damir 28, 10% na servis.
Damir je u podredjenom polozaju sa 98% tenisera upravo zbog servisa i da ne bude frustriran. I kao takav ce uzeti 3 ATP,
biti ATP23 , vratiti se u top100 nakon 4 godine. Treba biti kao Mirza,Berankis i ini "dobri u glavi" i gdje su. Svasta mu spocitavate
od kako je postao uspjesan, evo 10 godina. Kad dobija onda je dobar "u glavu" . Izgubio od top70 igraca. Bez Damira, ja i 1000 njih
ne bi znali za pravila u tenisu. Znam Ti i slicni cete nastaviti kritikovati. Pustite suplju, hvalimo ga kad je "dobar u glavu", a glava ista
(valjda) i isto ponasanje u toku meca, da li dobijao ili gubio.
Kako vam vise ne dosadi i kako vas nije stid tako ponizavati najboljeg bh tenisera svih vremena. Eto priustio sebi prvenstveno i nama koji ga iskreno postujemo (volimo) da je zastava BiH u Australiji.

LUZERI SU NA DRUGOJ ADRESI, PRVO OVAJ STO TIPKA OVO IZ SVRAKINA, A NI TI NISI DALEKO. NAS DVOJICA TREBAMO OTICI POGLEDATI KAKVI SMO "U GLAVU" SEFE.
Džaba je, luzer je. Da nije mogao je imati daleko veću karijeru. Previše je mečeva izgubio gdje je bio bolji pa radi svojih nekih gluposti sve prospe. Ima kvalitet da bude stalni TOP 50 igrač ali zbog svoje glave se jedva vratio u TOP 100. I ja branim Damira uvijek i smatram ga jednim od naših najboljih sportista ali nije ostvario što je mogao.
Ma nisi u najmanju ruku realan. Sa 175 cm i zenskim servisom, koji je posljedica siromastva bh sporta. Babo mu godinama bio trener sa ogromnim iskustvom. Da, ima isti visina i boljeg servisa, ali iza tih je stajala drzava. Da je sa 14-15 god. otisao pod drugu zastavu (HVALA MU NIJE) bio bi bogatiji i uspjesniji. Recimo Cilic, Dodig, Ljubicic... Meni je PONOS DRZAVE i generacije koje dolaze (10godina) nece ni znati tad da neko i rekreativno igra tenis.
Porucio bih mu: Damire igraj i samo igraj sa "tom glavom", jos puno godina aBd , drugu ne mozes kupiti. Ja te postujem i gotivim i znam da nisam sam. :bih: ,
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2025, 08:57

13 jan 2025, 08:51
Ma nisi u najmanju ruku realan. Sa 175 cm i zenskim servisom, koji je posljedica siromastva bh sporta. Babo mu godinama bio trener sa ogromnim iskustvom. Da, ima isti visina i boljeg servisa, ali iza tih je stajala drzava. Da je sa 14-15 god. otisao pod drugu zastavu (HVALA MU NIJE) bio bi bogatiji i uspjesniji. Recimo Cilic, Dodig, Ljubicic... Meni je PONOS DRZAVE i generacije koje dolaze (10godina) nece ni znati tad da neko i rekreativno igra tenis.
Porucio bih mu: Damire igraj i samo igraj sa "tom glavom", jos puno godina aBd , drugu ne mozes kupiti. Ja te postujem i gotivim i znam da nisam sam. :bih: ,
Tačno da mu je servis veliki problem ali mogao je imati bolji servis i nije radio na njemu. Konstantne svađe, gestikulacije, nije vodio teniski život (opijanja, vodanje žena itd), loši odabiri trenera, itd... su razlog što je sad jedva u TOP 100 i što kažem da je luzer. Mislim, odakle je ovo i jest vrh rezultat i sve ali imajući u vidu njegov kvalitet onda i nije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 jan 2025, 08:59

On je napravio strašnu karijeru bez servisa. Ja mislim da on ima jedan od najslabijih servisa na touru. Zbog toga mu ja skidam kapu na napravljenoj karijeri.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 09:06

arelinho je napisao/la:
13 jan 2025, 08:59
On je napravio strašnu karijeru bez servisa. Ja mislim da on ima jedan od najslabijih servisa na touru. Zbog toga mu ja skidam kapu na napravljenoj karijeri.
Tako razmislja neko ko nema neke skrivene kompekse. Bravo covjek :thumbup:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 09:18

13 jan 2025, 08:57
Tačno da mu je servis veliki problem ali mogao je imati bolji servis i nije radio na njemu. Konstantne svađe, gestikulacije, nije vodio teniski život (opijanja, vodanje žena itd), loši odabiri trenera, itd... su razlog što je sad jedva u TOP 100 i što kažem da je luzer. Mislim, odakle je ovo i jest vrh rezultat i sve ali imajući u vidu njegov kvalitet onda i nije.
"Mogao imati bolji servis i NIJE RADIO NA NJEMU", covjek nam pokazivao zuljeve od treninga i eto nije znao da mu je
servis slabasan.
"Opijanje, vodanje zena". Od 5 godine do 27 godine, samo tenis, tenis i tenis. dosli rezultati i pare i eto 27 godine i konacno
opustanje i zasicenost. Pa sta ima ljepse od zena za 27-godisnjaka. 20+ godina treninga, meceva, hotela i odricanja od
mladalackog zivota i pukao. Pucali su mnogi talenti (Tomic....). Dobio sina i motiv i vratio se jedva sa 6 Ch titula u top85, ne
top100. Ja zavrsio, ipak Te pozdravljam. :stop: :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 09:22

Samo da se zahvalim momcima koji sumi pokazali na koji nacin mogu gledati nase tenisere. :thumbup: :bih:

Lahko vam jutro :urnebes: :tokralju: :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2025, 09:30

13 jan 2025, 09:18
"Mogao imati bolji servis i NIJE RADIO NA NJEMU", covjek nam pokazivao zuljeve od treninga i eto nije znao da mu je
servis slabasan.
"Opijanje, vodanje zena". Od 5 godine do 27 godine, samo tenis, tenis i tenis. dosli rezultati i pare i eto 27 godine i konacno
opustanje i zasicenost. Pa sta ima ljepse od zena za 27-godisnjaka. 20+ godina treninga, meceva, hotela i odricanja od
mladalackog zivota i pukao. Pucali su mnogi talenti (Tomic....). Dobio sina i motiv i vratio se jedva sa 6 Ch titula u top85, ne
Ne govorimo o istim stvarima. Ti o čemu govoriš ja to uopšte ne osporavam, ako iko poštuje Damira onda sam to ja, i sve ono što je postigao. Kažem ti da nije uradio ono što je mogao, imao (i ima još uvijek) ogroman talent, mogao je biti dugo godina u TOP 50 minimalno ali zbog svoje lude glave, zbog toga što nije vodio uredan život on nije i jedva je ušao, ponovo, u TOP 100.

Samo njegovo ponašanje u meču mu čini ogromnu štetu, uvijek znaš da će pronaći način da zakomplikuje meč i da ga nekako izgubi iako je uništio protivnika jer krene da izmišlja toplu vodu, krene da se svađa iz samo njemu znanog razloga. Nedostatak dominantnog udarca (servis i fh) mu stvara ogroman problem i tu ima velike oscilacije u meču jer mora da grinde-a svaki poen i ok mi je da se dešava to ali ako imaš protivnika na konopcima i odjednom kreneš da se glupiraš e to mi nije ok a on to radi prečesto.

Ne moraš ti Damira braniti od mene, teško da postoji veći od mene ali ako je nešto loše to ću i reći, u ovom slučaju, napisati.

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2025, 09:46

13 jan 2025, 08:36
13 jan 2025, 08:25

Je li te stid vise ? Sta ti je uradio ? Covjek 23 : 3 asa . 57 : 28 vinera . Od 57, 90% na servis, Damir 28, 10% na servis.
Damir je u podredjenom polozaju sa 98% tenisera upravo zbog servisa i da ne bude frustriran. I kao takav ce uzeti 3 ATP,
biti ATP23 , vratiti se u top100 nakon 4 godine. Treba biti kao Mirza,Berankis i ini "dobri u glavi" i gdje su. Svasta mu spocitavate
od kako je postao uspjesan, evo 10 godina. Kad dobija onda je dobar "u glavu" . Izgubio od top70 igraca. Bez Damira, ja i 1000 njih
ne bi znali za pravila u tenisu. Znam Ti i slicni cete nastaviti kritikovati. Pustite suplju, hvalimo ga kad je "dobar u glavu", a glava ista
(valjda) i isto ponasanje u toku meca, da li dobijao ili gubio.
Kako vam vise ne dosadi i kako vas nije stid tako ponizavati najboljeg bh tenisera svih vremena. Eto priustio sebi prvenstveno i nama koji ga iskreno postujemo (volimo) da je zastava BiH u Australiji.

LUZERI SU NA DRUGOJ ADRESI, PRVO OVAJ STO TIPKA OVO IZ SVRAKINA, A NI TI NISI DALEKO. NAS DVOJICA TREBAMO OTICI POGLEDATI KAKVI SMO "U GLAVU" SEFE.
Džaba je, luzer je. Da nije mogao je imati daleko veću karijeru. Previše je mečeva izgubio gdje je bio bolji pa radi svojih nekih gluposti sve prospe. Ima kvalitet da bude stalni TOP 50 igrač ali zbog svoje glave se jedva vratio u TOP 100. I ja branim Damira uvijek i smatram ga jednim od naših najboljih sportista ali nije ostvario što je mogao.
Ma nisam ja siromašan,šta ti je :D
Ovo sto uno govori nije luzer nego je psiha ta koja ga je kostala boljeg plasmana...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 13 jan 2025, 09:47

Mislim da ste obojica u pravu.
Samozdravlje je čovjek patriota koji je bolesnik za tenisom i našim teriserima medju kojima sam i sam. Unofficial takodjer nešto slično.
Damir ima deficit koji svako prepoznaje, visina, jačina servisa i teško da bi mnogo popravio isti taj servis da je otišao pod tudju zastavu kad je to mogao.
David Ferrer je iste visine kao i Damir kao i onaj mali Argentinac a imali su veću karijeru nego Damir. A tome ću prepisati ovo sto je rekao unofficial.
Damir je napravio jednu veliku grešku sto nije angazovao trenere od tamo neke svoje 25-e godine kad je i prestao ponajviše raditi sa svojim ocem koji je kao takav limitiran. On je odlučio da novce koje je do tada zaradio ulozi u 2 stana Beograda na vodi i vodio koliko toliko ne bas dobar život za vrhunskog tenisera. Svi Beograđani znaju koliko je izlazio, ganjao djevojke sumnjivog morala. Protresao ga je na mnoge znane i tu ga i mogu koliko toliko shvatiti. Duga je lista tih vrhunskih koje je Damir dovodio.
A da li ga je to “skratilo” jeste.
Psiha mu je nekad znala i pomoći a vise puta odnemoci. Ali takav je od rodjenja i tu nema škole, popravljanja, popravnoga i slično.
Po meni, samo da je u jednom meču u svojoj teniskoj karijeri bio miran i pribran imao bi bolju karijeru a to je jedne godine na Wimblendonu kad je igrao protiv onog Latvijca milijardera u trećem kolu gdje je Damir dominirao i pobijedio bi ga sigurno da sudija nije dodijelio poen Latvijcu iako je lopta bila vani. Tu bi prošao u 4 kolo a možda I u četvrtfinale… ta bi ga pobjeda lansirala siguran sam u to. A šta bi bilo kad bi bilo zna samo Damir..
Navijam za njega i navijaču, neću spavati zbog njega i dalje i dalje. Ali ne samo Damira već svih naših tenisera i teniserki.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 13 jan 2025, 11:11

Cwirek je napisao/la:
13 jan 2025, 09:47
Samozdravlje je čovjek patriota koji je bolesnik za tenisom i našim teriserima medju kojima sam i sam. Unofficial takodjer nešto slično.
Damir ima deficit koji svako prepoznaje, visina, jačina servisa i teško da bi mnogo popravio isti taj servis da je otišao pod tudju zastavu kad je to mogao.
David Ferrer je iste visine kao i Damir kao i onaj mali Argentinac a imali su veću karijeru nego Damir. A tome ću prepisati ovo sto je rekao unofficial.
Damir je napravio jednu veliku grešku sto nije angazovao trenere od tamo neke svoje 25-e godine kad je i prestao ponajviše raditi sa svojim ocem koji je kao takav limitiran. On je odlučio da novce koje je do tada zaradio ulozi u 2 stana Beograda na vodi i vodio koliko toliko ne bas dobar život za vrhunskog tenisera. Svi Beograđani znaju koliko je izlazio, ganjao djevojke sumnjivog morala. Protresao ga je na mnoge znane i tu ga i mogu koliko toliko shvatiti. Duga je lista tih vrhunskih koje je Damir dovodio.
Psiha mu je nekad znala i pomoći a vise puta odnemoci. Ali takav je od rodjenja i tu nema škole, popravljanja, popravnoga i slično.
Po meni, samo da je u jednom meču u svojoj teniskoj karijeri bio miran i pribran imao bi bolju karijeru a to je jedne godine na Wimblendonu kad je igrao protiv onog Latvijca milijardera u trećem kolu gdje je Damir dominirao i pobijedio bi ga sigurno da sudija nije dodijelio poen Latvijcu iako je lopta bila vani. Tu bi prošao u 4 kolo a možda I u četvrtfinale… ta bi ga pobjeda lansirala siguran sam u to. A šta bi bilo kad bi bilo zna samo Damir..
Navijam za njega i navijaču, neću spavati zbog njega i dalje i dalje. Ali ne samo Damira već svih naših tenisera i teniserki.
Kad sam procitao raspravu izmedju mog jarana @Samozdravlje i @Uno, htio sam napisati post i stati potpuno na stranu starijeg gospodina :)
Da je Damir luzer ne bi osvojio tri ATP titule, koje nemaju mnogi igraci koji su se godinama vrtili i sada se vrte u top50. Ja sam poslije ovog danasnjeg poraza miran, naravno postoji zal jer je bio u dobrom dijelu meca blize pobjedi, izgledalo je da ga ima... Tu su nijanse odlucivale, na kraju je otislo na stranu Vukica koji svakako ima veci potencijal od Damira, a pitanje je hoce li i on dostici Damirove brojke?
Sjetite se meca sa Zverevom na RG, kada je imao i servis za pobjedu, pa nije uspio. Ubijedjen sam da bi danas, da je bio u slicnoj situaciji, dobio mec.
Sjecam se dobro tog meca sa Gulbisom, e to nisam mogao prezaliti dugo vremena :(
Ovaj post iznad je mozda bolje pogodio sustinu, ima nesto i do Damira. Ono sto smo komentarisali jutros, da npr. nekad nepotrebno komplikuje i siguran poen pokloni protivniku.
Sta je tu je, idemo dalje :bih:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 jan 2025, 11:18

13 jan 2025, 09:18
13 jan 2025, 08:57
servis slabasan.
Ma pusti Una, pa logicno da su zene najvaznije. To je centar svijeta, pa nece sa dobrim servisom vodit ljubav...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2025, 11:31

Cwirek je napisao/la:
13 jan 2025, 09:47
To je to. Mislim, ne mislim baš bukvalno da je luzer ali da luzer u tome da zna zakomplikovati meč to da. Sa svime se slažem što si napisao.

@forge i @samozdravlje nije da se ja ne slažem s vama po pitanju žena, čak šta više u potpunosti ste u pravu. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 13 jan 2025, 12:38

Jutros je sam sebe pobijedio. Šteta.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 15:45

hm59 je napisao/la:
13 jan 2025, 11:11

Kad sam procitao raspravu izmedju mog jarana @Samozdravlje i @Uno, htio sam napisati post i stati potpuno na stranu starijeg gospodina :)
"Mladicu" mogao si i bez ovog boldiranog pridjeva :urnebes: . Ovo je bolji dio tvog dobrog posta, skoncentrisati cu se na taj komentar.
Hrani mi ego :urnebes: Sad ozbiljno, ni porazi od Gublis-a ni Zverev-a nisu bacili u bedak, kao onaj od Hijikata. Polovinim
septembra je mogao obezbjediti AO i rahat zavrsiti sezonu, a ne vaditi se na zadnjem Ch. u Portugalu. Ne krivim Damira,ali
sam sebi zamjerio, moglo me je u hitnu spremiti. Pobjeda nad Coriom :tokralju: mi je jednako draga kao ATP titula. Ni ona nad Nadalommi nije mrska :rol: , ali nista se ne moze mjeriti sa pobjedama nad Berankisom (rivalitet) i Manarinom. Sjecam se samo pobjeda. Uzivajmo jos 1-2 godine i to aBd. :thumbup: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 15:52

Jadnimi je napisao/la:
13 jan 2025, 12:38
Jutros je sam sebe pobijedio. Šteta.
Ja bih ovako rekao: Jutros je toliko dobro igrao, pa si tako dozivio poraz moj prijatelju :thumbup: .
Natjerao one na stadionu da od mirne publike dodju u delirijum, kao da su DC osvojili. :bih:
Uzivajmo dok jos mozemo, nece ovo bas deceniju trajati :kafa: :thumbup: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 15:56

forgempp je napisao/la:
13 jan 2025, 11:18

Ma pusti Una, pa logicno da su zene najvaznije. To je centar svijeta, pa nece sa dobrim servisom vodit ljubav...
@forgempp mi dobro poznato, a sad se sjetih :urnebes: :bih:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 jan 2025, 17:48

arelinho je napisao/la:
13 jan 2025, 08:59
Vjerovatno je najnizi teniser u top100. Radi se o sportu visokih ljudi i on je izvukao maksimum kad uzmes u obzir da mu je patnja svaki gem u kojem servira.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 13 jan 2025, 17:52

Maksimum teško da je izvukao. Svađe sa sudijama, bogaranje između poena, svađa sa sobom - sve to je njegov trademark. Zato ljudi i pišu ove stvari.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 jan 2025, 18:19

Bio je 23. na svijetu. Ja na to njegovo nerviranje ne gledam negativno. Pa jel Novax izvuce najbolje iz sebe kad si umisli da su svi protiv njega? I ima jos takvih igraca.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 jan 2025, 18:20

Kada govorimo o ovakvim mecevima, mogu se i sloziti donekle kad Uno kaze da je luzer, jer ih je na stotine ovakvih izgubio, ali to je jednostavno njegov maksimum. A taj maksimum 99% ljudi koji se pocnu baviti tenisom bi pozeljeli. Servis mu nije uopce toliko los s obzirom na visinu, nije ga nikada toliko izdao u toj mjeri da ga neko samara iz riterna, ali isto tako nikad mu nije donosio besplatne poene kao vecini top100 igraca i to je uvijek bio jedan veliki hendikep nazalost.

Jos mi vjerovatno nismo svjesni kakvog igraca smo imali i jos imamo, jer je jos u top100, jedni Hrvati su na ivici da ostanu bez top100 igraca prvi put u historiji, sto im se nikad nije desilo. Dzaba uslovi, dzaba sve.

Da je nas Damir mogao vise, sigurno da jeste, ali mnoge stvari su utjecale na to (mentalitet, fizika, nacin zivota), ali ne mogu svi biti Rafa Nadal, Novak Djokovic i slicni... I ovo je nerealan uspjeh, ako imas 2000 igraca s bodovima, pa Dzumi bez problema dere 1800, to nije luzeraj.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.