Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Centre forward
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Centre forward » 15 jan 2025, 19:39

Kakva je ovo poplava "novih" idiota na temi ?

To OK, a naš leo šehidio. E, pa, nije OK.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2025, 19:52

ASD je napisao/la:
15 jan 2025, 18:59
Nekretnina nije mjerilo.
Naši ljudi ne znaju u ništa drugo uložiti. Ne rizikuje se i dostigne se nivo srednje klase maksimum.
Zato sto je najbolja investicija, barem u Usa, za EU ne znam
slika
Ja je uzeo prije 4 godine, skocila za 76k. I ovih 76k od banke uvijek mogu uzeti, da ulozim u biznis ili sta hocu.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 15 jan 2025, 19:52

Centre forward je napisao/la:
15 jan 2025, 19:39
Kakva je ovo poplava "novih" idiota na temi ?

To OK, a naš leo šehidio. E, pa, nije OK.
Proveo sam na ovom forumu min 5 izbora i nisam nikad vidio ovako očitu najezdu plaćeničkih botova kao sada :rol:

Još samo čekam da mi krenu kući dolaziti ko Jehovini svjedoci

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 jan 2025, 20:07

alemsa je napisao/la:
15 jan 2025, 19:52
ASD je napisao/la:
Nekretnina nije mjerilo.
Naši ljudi ne znaju u ništa drugo uložiti. Ne rizikuje se i dostigne se nivo srednje klase maksimum.
slika
Ja je uzeo prije 4 godine, skocila za 76k. I ovih 76k od banke uvijek mogu uzeti, da ulozim u biznis ili sta hocu.
Moj jaran radi za space x, prosle godine 70% dobio na stocks. Sad kad Elon krene na scenu ode jos gore

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 jan 2025, 20:13

Poslušajte ko nije, svaki slajs salame je dobro došo
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jan 2025, 20:25

alemsa je napisao/la:
15 jan 2025, 19:52
ASD je napisao/la:
Nekretnina nije mjerilo.
slika
Ne mora značiti da je skočila stvarna vrijednost za toliko, jer je moguće da si je ti kupio ispod cijene.
Nekretnine jesu sigurne (manji rizik), ali povrat nije kao kod drugih investicija. To je dokazano bezbroj puta.

Mi bosanci generalno gledamo nekretnine kao jedinu investiciju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2025, 20:35

ASD je napisao/la:
15 jan 2025, 20:25

Ne mora značiti da je skočila stvarna vrijednost za toliko, jer je moguće da si je ti kupio ispod cijene.
Nekretnine jesu sigurne (manji rizik), ali povrat nije kao kod drugih investicija. To je dokazano bezbroj puta.

Moras negdje zivjeti, bolje ti ulagati pare u nekretninu nego placati kiriju, i bolje ti je stavljati pare u nekretninu nego ih imati na racunu. Ovi bogatasi niko nema zive love, ima na racunu za racune i za hitan slucaj, sve ostalo mu je investirano, u sp500, etf, bonds, nekretnine itd. Nas ti je mentalitet neka ih samo na racunu. Jaran mi ovaj Doug 55 godina coj'ku, milioner lik, iso mu prije nekoliko sedmica na proslavu, firma mu izasla 16 miliona ove godine, nema frajer para, kontam je.bo mater neko nekog je.be ovdje, to je kuca s bazenom u istoj sve na dugme, auta sve zivo, nema ga ker za usta ujesti kad je u pitanju ziva lova, kaze jarane drzati pare na racunu je najveca glupost, sve mu investirano.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 jan 2025, 21:01

slika

U drugim vijestima

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2025, 21:05

nerkolfc je napisao/la:
15 jan 2025, 21:01
slika

U drugim vijestima
Trump odma zaustavio :salut:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jan 2025, 21:06

alemsa je napisao/la:
15 jan 2025, 20:35
ASD je napisao/la:
15 jan 2025, 20:25

Moras negdje zivjeti, bolje ti ulagati pare u nekretninu nego placati kiriju, i bolje ti je stavljati pare u nekretninu nego ih imati na racunu. Ovi bogatasi niko nema zive love, ima na racunu za racune i za hitan slucaj, sve ostalo mu je investirano, u sp500, etf, bonds, nekretnine itd. Nas ti je mentalitet neka ih samo na racunu. Jaran mi ovaj Doug 55 godina coj'ku, milioner lik, iso mu prije nekoliko sedmica na proslavu, firma mu izasla 16 miliona ove godine, nema frajer para, kontam je.bo mater neko nekog je.be ovdje, to je kuca s bazenom u istoj sve na dugme, auta sve zivo, nema ga ker za usta ujesti kad je u pitanju ziva lova, kaze jarane drzati pare na racunu je najveca glupost, sve mu investirano.
Nije bolje, ako ćeš te pare investirati u nešto što će ti donijeti veći povrat.
Mi u Bosni i ne računamo finansijske instrumente kao bogatstvo. Bogat si onoliko koliko imaš u stanovima i kućama. :D

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jan 2025, 21:23

kraljttbvb je napisao/la:
15 jan 2025, 18:20
Pendulum je napisao/la:
15 jan 2025, 17:21
Može jedno pitanje za ove "gazde" na forumu?

Ko ustvari zaradi tih 1743,00 KM (bruto) koje vi "isplaćujete"?
Ja sam "negdje" čuo da to radnik zaradi? Valjda. :wave:
Niko nikoga ne tjera da radi za "gazdu".

Ako mislis da si dovoljno pametan, posudis pare od nekoga, otvoris obrt i postanes gazda koji ce imati svoje radnike. Bar je to lako...
Pa ko će vam raditi ako (sad ispade) ne želite radnike? Ili ne želite radnike koji su "pametni" tj. razmišljaju? Ne želite radnike koji se usude da kažu neću nešto ili ne mogu nešto?

To što ste vi otvorili obrt daje vam za pravo da ucjenjujete nekoga? Daje vam za pravo da varate državu (ne mislim konkretno na tebe)?

Fino si mi odgovorio, nema šta.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 jan 2025, 21:34

Pendulum je napisao/la:
15 jan 2025, 21:23
kraljttbvb je napisao/la:
15 jan 2025, 18:20
Pendulum je napisao/la:
15 jan 2025, 17:21
Može jedno pitanje za ove "gazde" na forumu?

Ko ustvari zaradi tih 1743,00 KM (bruto) koje vi "isplaćujete"?
Ja sam "negdje" čuo da to radnik zaradi? Valjda. :wave:
Niko nikoga ne tjera da radi za "gazdu".

Ako mislis da si dovoljno pametan, posudis pare od nekoga, otvoris obrt i postanes gazda koji ce imati svoje radnike. Bar je to lako...
Pa ko će vam raditi ako (sad ispade) ne želite radnike? Ili ne želite radnike koji su "pametni" tj. razmišljaju? Ne želite radnike koji se usude da kažu neću nešto ili ne mogu nešto?

To što ste vi otvorili obrt daje vam za pravo da ucjenjujete nekoga? Daje vam za pravo da varate državu (ne mislim konkretno na tebe)?

Fino si mi odgovorio, nema šta.
U svakoj firmi ti trebaju pametni radnici, jer ti unapređuju posao. To ti je u bilo kojoj branši. Glupan nikome ne treba.

Niko nikoga ne ucjenjuje, slobodna je država. Ne svidja ti se posao/poslodavac, dadnes otkaz i nadjes novi posao.

Druga stvar je što kod nas niko nece da uči nešto novo, pa cijeli zivot rade u jednoj firmi.
Nije nikome poslodavac kriv što ne zna više poslova raditi, nego samo jedan (uglavnom neki prosti) posao, pa nemas drugog izbora nego guliti kod robovlasnika...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jan 2025, 21:39

Pametni radnici koje gledaš da platiš što manje, nikad ne povećavaš platu, nikad ne daješ bonuse, kukaš kad god je slobodan, jelde? Ko vas ne zna...

Savjet svima, NEMOJTE raditi za Bošnjake ako imate ikakvu priliku da bilo šta radite za strance. Odnos poslodavac - radnik je u potpunosti drugačiji i doslovno ćete doživjeti šok kad dobijete duplu dnevnicu za bilo koji bank holiday.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 jan 2025, 21:39

Drzava se odrekne PDVa nedjeljom u korist radnika a robovlasnici hoceda to oduzmu radnicima na TK..

A sve im prica nis problem radnici, ne damo državei..laaajla :urnebes: :urnebes: :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jan 2025, 21:40

A šta taj gazda radi kad dobije (ili ima već) pametnog radnika? Produktivnog? Misliš da ga nagradi?

Možda nagradi jednog ali, sumnjam (vidio sam u firmi u kojoj sam radio) tj. siguran sam da neće 50+ takvih nagraditi.

Samo gledate da vam radnici zarađuju, unaprijede posao a ništa ne nudite za uzvrat. Onda vas država natjera na neko mizerno povećanje (potrošačka korpa je cca 3 hiljade KM) i vi kukate.

Pa ne ide to tako baš. Barem ne bi trebalo. Ruka ruku mije, najbolja "vodilja".
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 jan 2025, 21:44

Pendulum je napisao/la:
15 jan 2025, 21:40
A šta taj gazda radi kad dobije (ili ima već) pametnog radnika? Produktivnog? Misliš da ga nagradi?

Možda nagradi jednog ali, sumnjam (vidio sam u firmi u kojoj sam radio) tj. siguran sam da neće 50+ takvih nagraditi.

Samo gledate da vam radnici zarađuju, unaprijede posao a ništa ne nudite za uzvrat. Onda vas država natjera na neko mizerno povećanje (potrošačka korpa je cca 3 hiljade KM) i vi kukate.

Pa ne ide to tako baš. Barem ne bi trebalo. Ruka ruku mije, najbolja "vodilja".
Ma smiješna priča. Da ikako mogu i dalje bi davali tri stoje.

Povećanje plate kod bošnjačkog robovlasnika je mitsko biće, stoga ih cijela država i mrzi, bar njih 95%.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 jan 2025, 21:45

Oikamid je napisao/la:
15 jan 2025, 21:39
Pametni radnici koje gledaš da platiš što manje, nikad ne povećavaš platu, nikad ne daješ bonuse, kukaš kad god je slobodan, jelde? Ko vas ne zna...

Savjet svima, NEMOJTE raditi za Bošnjake ako imate ikakvu priliku da bilo šta radite za strance. Odnos poslodavac - radnik je u potpunosti drugačiji i doslovno ćete doživjeti šok kad dobijete duplu dnevnicu za bilo koji bank holiday.
Pa niko te ne tjera da radiš za malo para.

Dosta je ljudi otislo vani, ostalo praznih mjesta u firmama, pa bar sad ima posla.

Ko je stručan u nekom poslu, samo ako je budala zavezat će se za jedno radno mjesto.

Kod nas raja masovno prelazi iz firme u firmu. Ovi koji su sigurni u sebe i koji znaju raditi.

Meni ponudili veću platu u drugoj firmi, sjeo sa vlasnikom i to mu rekao, kaže ostani evo ti plata koju ti tamo nude...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jan 2025, 21:58

Jel ono glupani u Sarajevu slave primirje u Gazi? Ide kolona. :urnebes:

Do sad bilo milion primirja i statusa quo.

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 15 jan 2025, 22:29

Zanima me gdje ovi sto pljuju po poslodavcima rade ? I daj te mi konkretne dokaze da su radnici u nekoj firmi zakinuti? Dobro su vas Cenić i Čavalić procitali. Ofirni ste SDP botovi i uhljebi. Pa tako sda botovi ne brane sda politicare kao sto vi branite sdp neznalice.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], ASD, Burberry46, Giuseppe1 i 9 gostiju.