Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

gozila55
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la gozila55 » 18 jan 2025, 11:07

BaiMai je napisao/la:
18 jan 2025, 11:01
Znaci i dalje kmece takozvane Gazde :mrgreen: . Ja sam tek od kako citam ovo kukanje gazdi shvatio da plata 20 godina bukvalno nije rasla radi doprinosa. Smanji im doprinose ali nemoj dirazi porez na dobit ili nedo Bog dragi da se uvede porez na dividendu. :mrgreen:
edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
jel vam to vojin podjelio sendvice ? ofirni ste paraziti :beba: hocete da srusite privredu koja vas hrani i bez koje ova drzave ne moze opstat,totalno ste ekonomski nepismeni.sad morate od mame trazit 3,4 a eno u sarajevu vec 5 KM kafa.boli vas dupe za radnika,nek vamo samo kapa redovna drzavna plata a niste proizveli nista.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 jan 2025, 11:09

gozila55 je napisao/la:
18 jan 2025, 11:07
BaiMai je napisao/la:
Znaci i dalje kmece takozvane Gazde :mrgreen: . Ja sam tek od kako citam ovo kukanje gazdi shvatio da plata 20 godina bukvalno nije rasla radi doprinosa. Smanji im doprinose ali nemoj dirazi porez na dobit ili nedo Bog dragi da se uvede porez na dividendu. :mrgreen:
edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
jel vam to vojin podjelio sendvice ? ofirni ste paraziti :beba: hocete da srusite privredu koja vas hrani i bez koje ova drzave ne moze opstat,totalno ste ekonomski nepismeni.sad morate od mame trazit 3,4 a eno u sarajevu vec 5 KM kafa.boli vas dupe za radnika,nek vamo samo kapa redovna drzavna plata a niste proizveli nista.
Odgovori covjek za 400 KM pomoći :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jan 2025, 11:14

Bosnjaci vole reci da Dodik rusi drzavu, a sta to mi radimo?

Mnogi prizeljkuju povratak SDA, mnogi bi da love u mutnom, da na svoj nacin interpretiraju odluke.

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 18 jan 2025, 11:15

feniksptica je napisao/la:
18 jan 2025, 11:09
gozila55 je napisao/la:
BaiMai je napisao/la:
isplacivao je koje god mogao u tom momentu,ja sam isplacivao.pa nisu sve firme iste da imaju isti prihod. ponavljam ti malo se prvo edukuj o ekonomiji.nisu sve firme bingo ,hifa. postoje mikro,mala i srednja preduzeca.

Nego ,de ti nam reci sto vlada nije popravila prugu? zasto jos nije niko uhapsen za ubistvo 20 ljudi u Jablanici ?

Zasto drzavne firme duguju preko 2 MILIJARDE KM za poreze i doprinose ?
Zasto vlast kupuje luksuzna auta ? Zasto se nisu rijesili viska administracije ?raznih savjetnika savjetnika ,mozda si ti jedan od takvih :rol:

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 18 jan 2025, 11:18

gozila55 je napisao/la:
BaiMai je napisao/la:
Reci mi molim te, koliko % je plata kod tebe porasla u recimo zadnih 5 godina? Da nam u drzavi svasta ne valja znamo svi, ali to nije razlog da tako i ostane.

Edit: usput mene apsolutno ne tangira ovo, jer niti sam u drzavnoj firmi, niti radim za nekog naseg gazdu, tako da mi nemoj na tu fintu odgovarati.
GGMU

gozila55
Kontakt:

Post Postao/la gozila55 » 18 jan 2025, 11:20

tuzlak1987 je napisao/la:
18 jan 2025, 11:14

Mnogi prizeljkuju povratak SDA, mnogi bi da love u mutnom, da na svoj nacin interpretiraju odluke.
nazalost sda ce pomest sdp,pa vec ih je pomela sad na opcinskim izborima.zato je sad ovako sdp populisticki i krenuo ,bez ikakvog znanja i analize preko noci donosi suludu odluku koju su svi ekonomski strucnjaci kritikovali .samo botovi i drzavni uhljebi ovo mogu podrzat.obicni radnik od ovog nece imati nista.samo ce politicarim porast jos prevelika plata,niksic ce dobit povecanje od 500 KM .penzioneri nece dobit nikakvo povecanje.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 jan 2025, 11:25

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 jan 2025, 11:41

Jel istina da se ne mogu slat knjige iz BiH za njemacku? Imao sam 12 tomova- historija BiH i poste srpske me odbile

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 jan 2025, 11:49

tuzlak1987 je napisao/la:
18 jan 2025, 11:14

Kriminalna hobotnica je makar imala znanje za kriminal iako su ojadili ionako jadnu drzavu. Ovi dilentanti u kafani dogovaraju odluke. Na stranu ispravnost odluka, apsolutno je tragikomicna metodologija kojom su dosli do zakona za neradnu nedjelju trgovina gdje apsolutno niko nije analizirao da li ce to biti ekonomski udar na FBiH, i kakav, i da li smo ga spremni pretrpiti radi poboljsanja prava radnika u trgovinama a uz to naguziti radnike u dragstoru, benzinskim, pekarama, restoranima i sl.
Kao i ovaj zakon minimalca gdje su 3 lika sa upitnim znanjem donijeli odluku.

Sve i da su ispravne odluke, nacin donosenja je uzasan i ovakva praksa donosenja odluka prije ili kasnije vodi u propast jer je nemoguce tako neozbiljno donositi vrlo ozbiljne odluke bez analize i uvijek uspijevati pogoditi sa donosenjem.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jan 2025, 11:50

Od februara cijene TDR proizvoda veće za 20 feninga.

Drina će biti 5.90, a znam kad je marka bila.

Pušenje postade pravo skup sport...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 18 jan 2025, 12:01

gozila55 je napisao/la:
18 jan 2025, 11:15
feniksptica je napisao/la:
18 jan 2025, 11:09
gozila55 je napisao/la:

isplacivao je koje god mogao u tom momentu,ja sam isplacivao.pa nisu sve firme iste da imaju isti prihod. ponavljam ti malo se prvo edukuj o ekonomiji.nisu sve firme bingo ,hifa. postoje mikro,mala i srednja preduzeca.

Nego ,de ti nam reci sto vlada nije popravila prugu? zasto jos nije niko uhapsen za ubistvo 20 ljudi u Jablanici ?

Zasto drzavne firme duguju preko 2 MILIJARDE KM za poreze i doprinose ?
Zasto vlast kupuje luksuzna auta ? Zasto se nisu rijesili viska administracije ?raznih savjetnika savjetnika ,mozda si ti jedan od takvih :rol:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mij ... /250118025

trijes milja radnika dobilo otkaze ipak not :lolno: :lolno: lagano vas niksic i vojin pokopavaju svaku vasu laz :bow:

Imas u Sarajevu kafu i za sedam maraka u kawi koja je btw bogovska , plati doprinose i nemoj varati drzavu od februara o ti veliki bosnjacki privrednice :bih: :bih:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 jan 2025, 12:35

PopravnaToljaga je napisao/la:
18 jan 2025, 12:17
Zenica +74 miliona KM
Široki Brijeg + 63 miliona KM
Sarajevo Centar +53 miliona KM
Ilidža + 44 miliona KM

Promet u cijeloj FBIH veći u decembru 2024 veci za 260 miliona u odnosu na decembar 2023 godine..

Nakon te objave Čavalića pokazao je ko je i šta je da je obični spin plaćenik i da ga više ne treba shvatiti ozbiljno.

Iako sam ja naravno odmah za ukidanje neradne nedelje jer smatram to najvećim debilizmom i ne vidim načina kako je moguće da trgovine i centri ne rade preko ljeta nedeljom. To je nemoguće.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 jan 2025, 12:51

Konakovic sutra kod Avde Avdica u emisiji :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 jan 2025, 13:01

JayCatwright je napisao/la:
18 jan 2025, 12:09
Jesi gledao onog sa onim zvučnicima u gepeku, voli kae mati kad je glasna muzika njeno je auto :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 jan 2025, 13:11

Jel neko slao knjige u inozemstvo iz BiH. Imam jednu 12 tomova-,i rekli mi u lokalnoj Poste Srpske, knjige za njemacku ne mogu iz BiH, koga oni za****

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jan 2025, 13:48

xinxee je napisao/la:
18 jan 2025, 11:41
Jel istina da se ne mogu slat knjige iz BiH za njemacku? Imao sam 12 tomova- historija BiH i poste srpske me odbile
Posalji busem, za 50 maraka ce ti kofer knjiga prebaciti
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 18 jan 2025, 14:45

Nirton je napisao/la:
18 jan 2025, 12:51
Konakovic sutra kod Avde Avdica u emisiji :mrgreen:
To bi moglo biti interesantno :mrgreen:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 18 jan 2025, 14:47

Arvid je napisao/la:
18 jan 2025, 13:01
JayCatwright je napisao/la:
18 jan 2025, 12:09
Jesi gledao onog sa onim zvučnicima u gepeku, voli kae mati kad je glasna muzika njeno je auto :rol:
Nisam :rol: salji

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], JackW i 7 gostiju.