edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
jel vam to vojin podjelio sendvice ? ofirni ste paraziti

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
Odgovori covjek za 400 KM pomoćigozila55 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:07edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
jel vam to vojin podjelio sendvice ? ofirni ste parazitihocete da srusite privredu koja vas hrani i bez koje ova drzave ne moze opstat,totalno ste ekonomski nepismeni.sad morate od mame trazit 3,4 a eno u sarajevu vec 5 KM kafa.boli vas dupe za radnika,nek vamo samo kapa redovna drzavna plata a niste proizveli nista.
isplacivao je koje god mogao u tom momentu,ja sam isplacivao.pa nisu sve firme iste da imaju isti prihod. ponavljam ti malo se prvo edukuj o ekonomiji.nisu sve firme bingo ,hifa. postoje mikro,mala i srednja preduzeca.feniksptica je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:09Odgovori covjek za 400 KM pomoćigozila55 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:07edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
jel vam to vojin podjelio sendvice ? ofirni ste parazitihocete da srusite privredu koja vas hrani i bez koje ova drzave ne moze opstat,totalno ste ekonomski nepismeni.sad morate od mame trazit 3,4 a eno u sarajevu vec 5 KM kafa.boli vas dupe za radnika,nek vamo samo kapa redovna drzavna plata a niste proizveli nista.
![]()
Reci mi molim te, koliko % je plata kod tebe porasla u recimo zadnih 5 godina? Da nam u drzavi svasta ne valja znamo svi, ali to nije razlog da tako i ostane.gozila55 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:07edikuj se malo o ekonomiji,pa jedna svica i luxemburg koji su najbogatiji ne mogu tek tako preko noci dic platu za 60%,a ne smanjit doprinose koji su ponavljam po stoti put najveci na svijetu.
nazalost sda ce pomest sdp,pa vec ih je pomela sad na opcinskim izborima.zato je sad ovako sdp populisticki i krenuo ,bez ikakvog znanja i analize preko noci donosi suludu odluku koju su svi ekonomski strucnjaci kritikovali .samo botovi i drzavni uhljebi ovo mogu podrzat.obicni radnik od ovog nece imati nista.samo ce politicarim porast jos prevelika plata,niksic ce dobit povecanje od 500 KM .penzioneri nece dobit nikakvo povecanje.tuzlak1987 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:14Bosnjaci vole reci da Dodik rusi drzavu, a sta to mi radimo?
Mnogi prizeljkuju povratak SDA, mnogi bi da love u mutnom, da na svoj nacin interpretiraju odluke.
Kriminalna hobotnica je makar imala znanje za kriminal iako su ojadili ionako jadnu drzavu. Ovi dilentanti u kafani dogovaraju odluke. Na stranu ispravnost odluka, apsolutno je tragikomicna metodologija kojom su dosli do zakona za neradnu nedjelju trgovina gdje apsolutno niko nije analizirao da li ce to biti ekonomski udar na FBiH, i kakav, i da li smo ga spremni pretrpiti radi poboljsanja prava radnika u trgovinama a uz to naguziti radnike u dragstoru, benzinskim, pekarama, restoranima i sl.tuzlak1987 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:14Bosnjaci vole reci da Dodik rusi drzavu, a sta to mi radimo?
Mnogi prizeljkuju povratak SDA, mnogi bi da love u mutnom, da na svoj nacin interpretiraju odluke.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mij ... /250118025gozila55 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:15isplacivao je koje god mogao u tom momentu,ja sam isplacivao.pa nisu sve firme iste da imaju isti prihod. ponavljam ti malo se prvo edukuj o ekonomiji.nisu sve firme bingo ,hifa. postoje mikro,mala i srednja preduzeca.feniksptica je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:09Odgovori covjek za 400 KM pomoćigozila55 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 11:07
![]()
Nego ,de ti nam reci sto vlada nije popravila prugu? zasto jos nije niko uhapsen za ubistvo 20 ljudi u Jablanici ?
Zasto drzavne firme duguju preko 2 MILIJARDE KM za poreze i doprinose ?
Zasto vlast kupuje luksuzna auta ? Zasto se nisu rijesili viska administracije ?raznih savjetnika savjetnika ,mozda si ti jedan od takvih![]()
Zenica +74 miliona KM
Jesi gledao onog sa onim zvučnicima u gepeku, voli kae mati kad je glasna muzika njeno je auto
Posalji busem, za 50 maraka ce ti kofer knjiga prebaciti
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 10 gostiju.