Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la sljivo » 18 jan 2025, 23:46

Bio sam dva puta kum i jednom je to bas bilo negativno iskustvo, i nadam se da me niko vise nece zvati da budem.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 jan 2025, 23:49

Surreal je napisao/la:
18 jan 2025, 23:17
Pisao sam skoro o onom svom "drugu", koji me iznenada počeo smatrati najboljim kad je trebalo naći kuma tj. nekoga da ispuni te obaveze, nakon ekstremne glorifikacije mog lika nakon svadbe, došli smo do toga da sam blokiran na svim društvenim mrežama.

Danas sasvim random sjedim sa drugom, naručimo Glovo, ja na vrata - kad on, samo pognute glave kaže - izvini druže, najbolje je ovako da se ne čujemo.

Jasno nema tu drugog razloga, no žena. Je li moguće da brak stvarno istopi kičmu muškaraca? Ne mogu zamisliti da mi žena zabrani sa kim smijem komunicirati, to je već novi level.
Jesi ti na kraju bio kum tom liku na svadbi? I sto mu zena brani da se druzi s tobom, pa valjda si je i ti upoznao?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jan 2025, 23:49

AshburtonG je napisao/la:
18 jan 2025, 23:43
VensanKasel je napisao/la:
18 jan 2025, 23:23
18 jan 2025, 23:20
Sudeci po tvom prvom dijelu posta, cini mi se da beskicmenjak nije postao tek u braku. :rol:
Vala baš , e čuj blokirao na "društvenim" mrežama :urnebes:
Ma hajde to ali te klosare sto te se sjete samo kad treba pocastit i ispostvat toljagom treba udarat. To je bas cesto da kum/kuma budu osobe koje su bas nidje veze s tom ulogom. Ne moze ti kum bit neki random lik, kojeg si prije par mjeseci upoznao. Jedini veci debilizam mi je kad nekome bude kum brat ili sestra kuma. :rol:
Meni dodje rodjak, kaže haj mi budi kum. Nikad kafu nismo popili. Kontam gdje mene nadje.

Drugi rodjak dodje, kaže neki mu obećao, pa ga otpepao, hoćeš li mi ti biti kum? Reko ja nikad nikome nisam bio drugi izbor, pa neću ni tebi.

A ja sam imao problem što su mi 3 dobra jarana htjeli biti kumovi. I svaki očekivao da ću baš njega ponuditi.

Onda sam našao rješenje, kum mi bio jaran koji mi je i rodjak, a ova druga dvojica bili svjedoci na serijatskom vjenčanju.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 jan 2025, 23:54

treba zabranit vjencanja prije 25te, kako samo ima nezrelih likova, parova
ja otiso da isplaniramo oko vjencanja, lik se sprda i zahebaje, i sutra zamalo debakl od vjencanja, pa otisli po mladu, nakih obicaja ja se shebo, ko da je david lynch reziro, nista nisam bio upoznat, ne znams sta i gdje treba, ko koga i sta je poenta

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 jan 2025, 00:00

Ma ja sam bio kum svom najboljem jaranu. Dosta ljudi ne konta da je bit kum uloga za cijeli zivot, a ne samo na toj ceremoniji vjencanja. Valja ti tu instituciju braka podrzavat, kao i odnose s oboje bracnih drugova.

Mene samo nervira sto svako ima neku svoju verziju obaveza kuma i same ceremonije vjencanja. Ja sam isao s njim kupovat odijelo, organizirao momacku, kupio burme i ovo ostalo jbg sto ide svakako.
Sto se tice vjencanja, jos nisam bio na nekom, a da se neko nije zalio za te obicaje, pogotovo ako su mladenci iz razlicitih sredina. Jedni hoce svoje, drugi svoje. Jedna strana kaze, samo koverte, a onda dodje mlada i hoda od stola do stola i kafe i kolace neke kao nudi. :rol: Pa mayku vam yebem, jesam li na svadbi ili indijskoj seriji.

Ako se budem zenio, dobit ce svi samo pozivnicu i to je to. Ne zelim uopce pritisak da pravim nekome, ni finansijski ni bilo kakve druge prirode.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 00:14

19vendetta87 je napisao/la:
18 jan 2025, 23:49
Surreal je napisao/la:
18 jan 2025, 23:17
Pisao sam skoro o onom svom "drugu", koji me iznenada počeo smatrati najboljim kad je trebalo naći kuma tj. nekoga da ispuni te obaveze, nakon ekstremne glorifikacije mog lika nakon svadbe, došli smo do toga da sam blokiran na svim društvenim mrežama.

Danas sasvim random sjedim sa drugom, naručimo Glovo, ja na vrata - kad on, samo pognute glave kaže - izvini druže, najbolje je ovako da se ne čujemo.

Jasno nema tu drugog razloga, no žena. Je li moguće da brak stvarno istopi kičmu muškaraca? Ne mogu zamisliti da mi žena zabrani sa kim smijem komunicirati, to je već novi level.
Jesi ti na kraju bio kum tom liku na svadbi? I sto mu zena brani da se druzi s tobom, pa valjda si je i ti upoznao?
Da, da - na kraju sam ispoštovao, bio kum.

Ma žena mu pročitala poruke naše, ja mu ono tipično poslao par zgodnih teta, još uz to mu napisao da bez obzira što je u braku da treba da bude pažljiv, da ne zaboravi porodicu i prijatelje, jer nikad se ne zna. Hanuma je to očigledno doživjela kao atak na nju i tako ja postadoh višak :mrgreen:

Općenito mi je fascinantno koliko je ljudima malo potrebno da zaborave, izbrišu, samo nastave dalje. Dan te yebo, meni bude teško ako neki fiktivni lik u seriji/filmu ima tešku priču, pa se suosjećam, a ovo danas, samo odjednom te ne poznaje.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 jan 2025, 00:20

jos se i cudis sto si blokiran

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 00:22

sljivo je napisao/la:
19 jan 2025, 00:20
Ma šta znam brate, ja sam kontao da je brak sa osobom koju voliš samo eto neka kruna, da ne moraš mijenjati svoju ličnost iz korijena.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 01:13

Ja kad sam se ženio, pitao sam rođaka da mi bude kum - prihvatio je.

Supruga i ja nismo imali pojma o tim običajima (znali smo da treba u opštinu i da je džamija, za muslimane, must) - on nas je sve "uputio" i objasnio nam kako šta treba.

Sjećam se kad sam došao po suprugu (u kuću njenih roditelja) da je kuma hodala sa nekakvom pletenom korpom sa "kitnjom" (valjda) i prije nego ćemo krenuti iz kuće prema opštini - ta korpa je bila puna para. Supruga i ja se zijanili, šta je rek'o ovo. :mrgreen:

Već smo 10 godina u sretnom braku, hvala Bogu!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 19 jan 2025, 02:10

sljivo je napisao/la:
19 jan 2025, 00:20
Lik uopce ne poštuje to da je ovaj u braku :rol:

Tako je moj jaran uzeo quma koji ga zove da vikendom idu “u pic*ke” i negoduje ako ovaj nece.Nije mu jasno zasto se ovaj s vremenom udaljio,promjenio se :rol:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 jan 2025, 02:58

19 jan 2025, 00:00
Ma ja sam bio kum svom najboljem jaranu. Dosta ljudi ne konta da je bit kum uloga za cijeli zivot, a ne samo na toj ceremoniji vjencanja. Valja ti tu instituciju braka podrzavat, kao i odnose s oboje bracnih drugova.

Mene samo nervira sto svako ima neku svoju verziju obaveza kuma i same ceremonije vjencanja. Ja sam isao s njim kupovat odijelo, organizirao momacku, kupio burme i ovo ostalo jbg sto ide svakako.
Sto se tice vjencanja, jos nisam bio na nekom, a da se neko nije zalio za te obicaje, pogotovo ako su mladenci iz razlicitih sredina. Jedni hoce svoje, drugi svoje. Jedna strana kaze, samo koverte, a onda dodje mlada i hoda od stola do stola i kafe i kolace neke kao nudi. :rol: Pa mayku vam yebem, jesam li na svadbi ili indijskoj seriji.

Ako se budem zenio, dobit ce svi samo pozivnicu i to je to. Ne zelim uopce pritisak da pravim nekome, ni finansijski ni bilo kakve druge prirode.
Sunce ti poljubim , meni nadimak K U M a nikome nisam bio kum šta ti je sudbina ...

Kad sam se ja ženio , bila je specifična situacija , potrefilo se da supruga i ja živimo u istoj zgradi kao i najbolji drug mi koji je bio kum . Tada sam živio na 8 spratu , kum na 7 spratu a supruga na 4 spratu , pa smo išli po mladu liftom :rol:

Svadba top bila , na otvorenom je baš razlika , malo stresa oko slikanja i čim je krenula muzika drmnuo se gemišt i idemooo :opaopa:

Meni su zaruke najgluplja stvar ikad majke mi , zato i nisam nikad zaručio ženu . Naravno da mi nije nikad halalila to ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 19 jan 2025, 09:12

Ja sam prije braka volio hodati izajebavati se. Kad sam se ozenio nije mi bio cejf vise. I tako zovu mene prijatelji, ja necu, ide prica ja sam papuca i tako u krug. Ja kazem nije problem, imate djevojke ajmo sa zenama, niko nece. Prodje evo 8 godina, ti prijatelji se ozenise i ni jednog vise ne vidim. Kum je i dalje tu, ali i to jer se znamo jos iz osnovne skole. Sve je ovo postalo precijenjeno.
GGMU

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 09:17

Pa nije da ne smiješ maći bez žene kad se oženiš, toksično do bola

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 19 jan 2025, 09:23

Surreal je napisao/la:
19 jan 2025, 09:17
To si u pravu, treba i izaci i sve. Samo treba i skontati ko te zove i gdje te zovu, sta ces ti ozenjen sa Single muskarcima po gradu po noci. Ima 100 opcija da se prijateljstvo odrzava, rostilji, praznici, rodjendani. Svako je tu drugaciji, ja ni nisam imao prijatelje za pohvalit se, sto se tice tog aspekta izlaska/zene :mrgreen:
GGMU

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 09:25

Haj ono kad skontam - možda ima i moje greške, nisam se adaptirao na novo okruženje, ali je li to razlog za blokiranje i brisanje iz života. Imaš 22. godine, napustiš odličan fakultet, oženiš se i već sebi nađeš šeficu.

Malo mi krivo, ali ako je sretan. Vozdra.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jan 2025, 09:31

Kumstvo je čast, al i skup sport Boga mi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 19 jan 2025, 09:32

Surreal je napisao/la:
19 jan 2025, 09:25
Haj ono kad skontam - možda ima i moje greške, nisam se adaptirao na novo okruženje, ali je li to razlog za blokiranje i brisanje iz života. Imaš 22. godine, napustiš odličan fakultet, oženiš se i već sebi nađeš šeficu.

Malo mi krivo, ali ako je sretan. Vozdra.
Ma ti si njemu dao dobar savjet iskreno, ali eto mozda si mu to trebao reci na samo. A to blokiranje je nigdje veze, bezpotrebno i djecije. Ne treba dozvoliti zeni da t iodredjuje bilo sta, moze ti dati misljenje svoje, ali niposto naredit. To je ne zdravo, ko god dozvoli da mu supruga upravlja zivotom.
GGMU

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jan 2025, 09:40

Surreal je napisao/la:
19 jan 2025, 09:17
Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Oni koji se ozene prije 25te su za mene svakako debili, da se ne uvrijede, tako da me ne cudi da im zene nesto brane jer su nezreli vjv oboje, ona bi da je on kuci, a on se nije zabavljao dovoljno u zivotu, a vec se ozenio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 19 jan 2025, 09:47

Kod mene je duplo kumstvo. Ja njemu, on meni. Znamo se 20 godina, iz srednje škole. Družimo se, oni nama, mi njima. Ljeti s djecom u park, igraonice. Merak.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 09:48

Ma bude nekad čovjeku krivo, eto ono gledao sam i njega malo očima zavisti, dok se nisam dohavizao. Naročito tih par dana, dok smo se još i čuli to predstavio kao bajku - budiš se kume sa ženom u zagrljaju, ne polažeš nikome račune, seks gori, cijeli dan uživate, ljubav.

Ono ja to sve slušam i kao uzimam skriptu i markere, razmišljam pa što ja ne bi ovako, ali sve kontam, nije to mala stvar - valja izdržavati porodicu, pa onda dijete, ma huh. I skontam, nije sve tako krasno, daj ti meni markere još ove tri godine :mrgreen:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, jasmin10, kraljttbvb, sirBobbyMoore, soko, VivaLaStella i 6 gostiju.