Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BaiMai
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la BaiMai » 19 jan 2025, 10:04

Neko je napisao, ko god se ozeni prije 25e ostane nekako ne izivljen, pa im za 10 godina padne napamet, sta sve nisu radili :mrgreen:

Brak nije mala stvar, pogotovo kad djeca dodju, ko nije spreman da sam sebi ne bude vise na prvom mjestu dozivi teski sok :roll:
GGMU

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jan 2025, 10:07

Je l možda ko sta čitao, il naletio na kakvo kvalitetno štivo o vremenu?? To jest, da se vrijeme ubrzalo il da e dan postao kraći nego prije ??

Nenormalno brzo vrijeme prolazi, naletio sam par put na to negdje u komentarima al nisam nasao nikakav dobar članak o tome. Jer mi se cini kao tacna teorija :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 jan 2025, 10:13

Lillard je napisao/la:
19 jan 2025, 09:40
Surreal je napisao/la:
19 jan 2025, 09:17
Pa nije da ne smiješ maći bez žene kad se oženiš, toksično do bola
Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Oni koji se ozene prije 25te su za mene svakako debili, da se ne uvrijede, tako da me ne cudi da im zene nesto brane jer su nezreli vjv oboje, ona bi da je on kuci, a on se nije zabavljao dovoljno u zivotu, a vec se ozenio.
Koliko je tebi godina ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 jan 2025, 10:21

Kako do 25e možeš biti nezreo Bgt ? Kakva je to granica ?
A i ko god misli da je iživljavanje klubovi, žurke, kafane… taj je promašio poentu života.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 19 jan 2025, 10:30

feniksptica je napisao/la:
19 jan 2025, 10:07
Je l možda ko sta čitao, il naletio na kakvo kvalitetno štivo o vremenu?? To jest, da se vrijeme ubrzalo il da e dan postao kraći nego prije ??

Nenormalno brzo vrijeme prolazi, naletio sam par put na to negdje u komentarima al nisam nasao nikakav dobar članak o tome. Jer mi se cini kao tacna teorija :urnebes:
Ma jok, sjecam se svojih roditelja prije 20 g kako su govorili kako vrijeme brzo prolazi kako staris, meni ko djetetu to bilo nidje veze. Sad vidim da to jeste tako :D Tebi ko djetetu na ljeto zvizne raspust haman tri mjeseca, oduzi se ko godina, a odrasla osoba hiljadu i jednu obavezu ima i u tome svemu ga i vrijeme brze prolazi. Ono sto meni na zivce ide je sto ljudi sami “pozuruju” vrijeme tipa moj stari danas recimo srijeda kaze covjek evo i ova sedmica vec prodje.. hani covjece do nedjelje jos cetiri dana. Ili fazon u novembru vec idu novogodisnje reklame, ukrasi i sl.
1946-1987

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jan 2025, 10:44

Kako gori, super tekst
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 19 jan 2025, 10:53

Ja bio kum dva puta, vjerovatno cu sad na ljeto biti i treci put. Svi se jos druzimo, ponekad i izadjemo svi skupa u klasicni nocni izlazak, ko nekad :mrgreen: doduse vec se blizi 30. tako da nam je to i dosadilo, cesce se iskupimo uz rostilj neki.
Ima par drugova koji su se ozenili i zaboravili drustvo skroz ali svako ima svoje tako da nikom ne zamjeram, ako je njima tako dobro sto da ne.
Ja evo 29 godina, jos se nisam ozenio, u vezi evo desetak mjeseci, ako sve bude uredu kroz godinu, dvije cu i ja stati na ludi kamen, djecu ne planiram imati s cim je trenutna djevojka upoznata, ne zeli ih ni ona tako da nigdje ne zurimo. Svjestan sam da ipak postoji mogucnost da ona promjeni misljenje, realno vecini zena je najveca zelja da se ostvari kao majka ali eto vidjecemo, ja djecu ne zelim i ne vjerujem da cu mijenjati misljenje ali nista ne mozemo tvrditi sa sigurnoscu, otom potom.
jasmin10 je napisao/la:
19 jan 2025, 10:21
A i ko god misli da je iživljavanje klubovi, žurke, kafane… taj je promašio poentu života.
Zasto je promasio poentu zivota? Nismo svi isti, kad bi svako zudio ka istom na sta bi to licilo? Meni licno do prije godinu dvije jeste to bila poenta i ne vidim nista lose u tome, naravno dosadi i to ali drago mi je sto sam se na taj nacin izivljavao, ko se izivljava na drugi nacin samo naprijed, svakom njegovo.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jan 2025, 10:54

VensanKasel je napisao/la:
19 jan 2025, 10:13
Lillard je napisao/la:
Surreal je napisao/la:
19 jan 2025, 09:17
Pa nije da ne smiješ maći bez žene kad se oženiš, toksično do bola
Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Oni koji se ozene prije 25te su za mene svakako debili, da se ne uvrijede, tako da me ne cudi da im zene nesto brane jer su nezreli vjv oboje, ona bi da je on kuci, a on se nije zabavljao dovoljno u zivotu, a vec se ozenio.
Koliko je tebi godina ?
29.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 19 jan 2025, 11:12

jasmin10 je napisao/la:
19 jan 2025, 10:21
Nije svako isti, neko sa 17/18 godina pocne da radi i odseli se od roditelja, a neko zivi do 25/30 ko droditelja pa se ozene i odu. To su na primjer dva totalno razlicita puta, pogotovo sto se iskustva zivotnog tice. A svako se moze izivjeti na mnogo nacina, nekom su to izlazsci, nekom priroda, putovanja. Poenta je u tome, sto si manje prosao i dozivio prije ce ti se po neke starije dane desiti, da pocnes da zudis za tim. To moze donijeti neke probleme koje nisu tek tako za rijesiti. Ja od 18 radio, ozenio se sa 27, sad 36 godina plus 2 djece. Sta mi je prije bilo vazno i bitno danas je smjesno.
GGMU

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 jan 2025, 11:26

feniksptica je napisao/la:
19 jan 2025, 10:07

Imaju dva clanka, "Poceo sam radit" i "Osnovo sam porodicu". Kad udjes u konstantne obaveze onda ne razmisljas koja i kad ce slijedeca obaveza doci, vec dolaze sukcesivno jedna iza druge, pa tako i nemas osjecaja o protoku vremena kao u situacijama kad ocekujes nesto.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 jan 2025, 11:32

Lillard je napisao/la:
19 jan 2025, 10:54
VensanKasel je napisao/la:
19 jan 2025, 10:13
Lillard je napisao/la:

Koliko je tebi godina ?
29.
Pa dobro vi svakako nemate mozga , nego gledate svijet kroz "društvene" mreže , da se ne uvrijedite .

Klikneš sa osobom , imate sve uslove da se uzmete i treba čekati da prođe 25-a godina ?

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 11:40

Svako je različiti. Mene je na poslu kolega napao jer sam molio seficu da me pusti ranije da odem na sastanak u jednu nevladinu organizaciju. Kaze "30" mu godina sta on razmišlja sto nije ozenjen ovo ono ja sam tek sa 27 godina počeo raditi, nisam imao ni vozacku dozvolu. Tek evo dvije godine kasnije sam kupio auto. Nisam u vezi i moram izlaziti jer nema drugog nacina da nekog upoznam. A nemam bas volje za ostanak u gradu do kasno, ne pijem alkohol.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jan 2025, 11:42

Ne shvacaj sve bukvalno, generaliziram, ali je veca vjerovatnost da ce bit problema ako ste oboje mlađi od tih godina, nagledao sam se toga nazalost.
Svaka cast onome ko ima sve uslove i moze si to priustit prije 25te recimo u ovoj zemlji.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 jan 2025, 11:44

Lillard je napisao/la:
19 jan 2025, 11:42
Ne shvacaj sve bukvalno, generaliziram, ali je veca vjerovatnost da ce bit problema ako ste oboje mlađi od tih godina, nagledao sam se toga nazalost.
Svaka cast onome ko ima sve uslove i moze si to priustit prije 25te recimo u ovoj zemlji.
Dobro ako ne studiraju do tih godina bi vec trebali imati i par godina staza i kakav posao i da su se naizlazili i svasta nesto, drugo je ako neko studira gdje to sve dodje poslije
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 11:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 jan 2025, 11:44
Lillard je napisao/la:
19 jan 2025, 11:42
Dobro ako ne studiraju do tih godina bi vec trebali imati i par godina staza i kakav posao i da su se naizlazili i svasta nesto, drugo je ako neko studira gdje to sve dodje poslije
Nije isto kad neko pocne raditi odmah poslije srednje sa 18 on do25 ima 7 godina vec staza, mogao je ustediti za auto. A oni koji studiraju pa nek zavrse u roku 23/24 godine i onda pripravnicki ako uspiju naci u struci. Moj drug ima 27 godina magistar, zavrsio ekonomiju nema auto, nezaposlen a trazi aplicira na stotine konkursa ponude mu ugovor na mjesec ili mu ne odgovore na email/prijavu. Sad ce poceti da radi sa sss u jednom call centru. Mi sinoc ostali u gradu do 2. Obojica ne pijemo alkohol sjedili, pricali nijedan ne smije prici curi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 jan 2025, 11:57

Vremena su se promijenila. Prije su mladi od 10 godine radili i ucili o osamostavljivanju, danas idu u skolu do 25te a roditelji se brinu za iste. Ljudi da bi postali slobodni i samostalni pobjegnu od roditelja u brak a ono tamo jos gora stega, i onda problem, nit osjetio slobode nit je sta proso u toj slobodi. Misle ako zive odvojeno da su slobodni, ne, slobodan si ako nemas obaveza i da radis ono sto zelis neovisno i ne gledajuci sta ce bilo ko reci i kakve posljedice to izaziva. Mnogi to ne prodju a udju u brak i onda kuka zena ovo zena ono, to su osobe koje su manje zrelije od zena (zene odmah znaju sta hoce, zele sigurnost i potomstvo, a to mogu dobit u braku) ili nisu prosli sto su htjeli pa sad kasno. Dosta mladih danas zbog toga i ne ulaze u brak. Mnogi samo zive skupa, bez ikakvih obaveza.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 19 jan 2025, 11:59

Ma neke stvari veze nemaju sa godinama,neko počne neke stvari prije,neko kasnije,sve je do toga kakav si karakter i da li si našao svoj cilj u životu,dns npr puno los uticaj na to sve imaju društvene mreže,ljudi sebi stvaraju neku nerealnu sliku o svemu. Ja sam npr počeo pit sa 14 godina kraj 8 razred, treba da krenem u srednju skolu,prvi put otišao u kafanu tad i napio se. Od tad kreću avanture,pio sam pa ajmo reci na sedmicnoj bazi. Srednja škola naravno iskustvo odma sa cigarama i travom,može se reci da sam počeo pusit i duvat na dnevnoj bazi.A da napomenem da sam bio do srednje ono sve petice,primjer,upisao dobru srednju l,došao u srednju odma predjednik razreda,nakon toga predsjednik vijeća učenika,komsiluk se i danas dan kune u mene,starije osobe kojoj nisam pomogao šta god je trebao u ulici ne postoji. Sa 16-17 već počeo bobe i speed par puta mjesečno. Pojebao sve sto je imalo cupi. Sam 18 probao koks,ljubav na prvi pogled ili ti ga šmrk. Sa 18-19 već ušao ozbiljno u svijet kriminala,počeo kombinacije odrađivati i pare dobre uzimati. Al eto imao sreće taj baby face i cjelokupna slika da sam dobrica,pa me Niko nije dirao,niti sumnjao u mene. Čitavo vrijeme trenirao,da se razumijemo nisam zutar bio od 50-60 kg, od 15 godine imam minimalno 80 kg na 180 visine,od 18 godine imam oko 100 kg misica,takodjer Borilački sportovi,ne profi,Al sam se znao pobit. Tukao se na redovnoj bazi. Sa nekih 20-21 već počeo shvatat ili ću iza brave ili će mi se nešto loše desiti,do tad sam nekako prolazio ispod radara,Al tu se već policija počinje raspitivati za mene. Sa 22 se ispalio u inostranstvo. Počeo putovat,obišao pola europe u tom periodu,svega bilo,znaci svo to vrijeme sam pio alkohol i smrko koks i pušio travu i cigare. Sa 23 i malo jače poceo se posvećivati vjeri i prestajati sa svim. Sa 24 se oženio, sa 25 dobio prvo dijete,sa 27 drugo dijete. Od 25 prestao sve totalno,zapalim cigaru i dns nekad,Al ostalo ništa. U medjuvremenu pokrenuo neki biznis,supruga isto. Ostvarili se i stambeno i poslovno i auta dobra kupili. Al da nisam npr poceo sa razmišljanjem o vjeri sa 23,5 godine vjerovatno bi dns bio kriminalac. Al opet trenutak koji me je najviše promijenio i napravio čovjeka od mene je kad sam uzeo prvo dijete u ruke nakon poroda. Čovjek je po prirodi jako sebično biće,meni dok sam bio u ovome svemu je bilo super,a kako je ljudima oko mene bilo,nikad se nisam zapitao,a nije im bilo dobro sigurno. Al vjera i djeca su učinili da ponovo pronađem sebe,onu dobricu koja sam bio kao mlad momčić i od toga trenutka hvala Bogu trudim se činiti samo dobra djela i biti sto bolji primjer svojoj djeci.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 19 jan 2025, 12:21

Ide burek ide , kupuje se apartman na Zlatiboru lagano .
Kolilo sam skontao , Nedžmin kupuje apartman , vlasnici zgrade ga rentaju znači on se ne pegla , a on može doći kad hoće ...

Na Zlatibiru ima Lidl , Maxi , Idea , Aroma sve veliki marketi , kod nas na Bjelašnici samo niču apartmani a jedna prodavnica .

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 19 jan 2025, 12:23

Muumii je napisao/la:
19 jan 2025, 11:59
Ma neke stvari veze nemaju sa godinama,neko počne neke stvari prije,neko kasnije,sve je do toga kakav si karakter i da li si našao svoj cilj u životu,dns npr puno los uticaj na to sve imaju društvene mreže,ljudi sebi stvaraju neku nerealnu sliku o svemu. Ja sam npr počeo pit sa 14 godina kraj 8 razred, treba da krenem u srednju skolu,prvi put otišao u kafanu tad i napio se. Od tad kreću avanture,pio sam pa ajmo reci na sedmicnoj bazi. Srednja škola naravno iskustvo odma sa cigarama i travom,može se reci da sam počeo pusit i duvat na dnevnoj bazi.A da napomenem da sam bio do srednje ono sve petice,primjer,upisao dobru srednju l,došao u srednju odma predjednik razreda,nakon toga predsjednik vijeća učenika,komsiluk se i danas dan kune u mene,starije osobe kojoj nisam pomogao šta god je trebao u ulici ne postoji. Sa 16-17 već počeo bobe i speed par puta mjesečno. Pojebao sve sto je imalo cupi. Sam 18 probao koks,ljubav na prvi pogled ili ti ga šmrk. Sa 18-19 već ušao ozbiljno u svijet kriminala,počeo kombinacije odrađivati i pare dobre uzimati. Al eto imao sreće taj baba face i cjelokupna slika da sam dobrica,pa me Niko nije dirao,niti sumnjao u mene. Čitavo vrijeme trenirao,da se razumijemo nisam zutar bio od 50-60 kg, od 15 godine imam minimalno 80 kg na 180 visine,od 18 godine imam oko 100 kg misica,takodjer Borilački sportovi,ne profi,Al sam se znao pobit. Tukao se na redovnoj bazi. Sa nekih 20-21 već počeo shvatat ili ću iza brave ili će mi se nešto loše desiti,do tad sam nekako prolazio ispod radara,Al tu se već policija počinje raspitivati za mene. Sa 22 se ispalio u inostranstvo. Počeo putovat,obišao pola europe u tom periodu,svega bilo,znaci svo to vrijeme sam pio alkohol i smrko koks i pušio travu i cigare. Sa 23 i malo jače poceo se posvećivati vjeri i prestajati sa svim. Sa 24 se oženio, sa 25 dobio prvo dijete,sa 27 drugo dijete. Od 25 prestao sve totalno,zapalim cigaru i dns nekad,Al ostalo ništa. U medjuvremenu pokrenuo neki biznis,supruga isto. Ostvarili se i stambeno i poslovno i auta dobra kupili. Al da nisam npr poceo sa razmišljanjem o vjeri sa 23,5 godine vjerovatno bi dns bio kriminalac. Al opet trenutak koji me je najviše promijenio i napravio čovjeka od mene je kad sam uzeo prvo dijete u ruke nakon poroda. Čovjek je po prirodi jako sebično biće,meni dok sam bio u ovome svemu je bilo super,a kako je ljudima oko mene bilo,nikad se nisam zapitao,a nije im bilo dobro sigurno. Al vjera i djeca su učinili da ponovo pronađem sebe,onu dobricu koja sam bio kao mlad momčić i od toga trenutka hvala Bogu trudim se činiti samo dobra djela i biti sto bolji primjer svojoj djeci.
Hvala ti sto si podijelio sa nama tu pricu. Upravo to. Ti si mlad puno toga prosao i dobrog i loseg. Sto se kaze izivio se ali si na vrijeme shvatio da to ne valja i sta su prave vrijednosti u zivotu.
Zadnja izmjena: Hightower, dana/u 19 jan 2025, 16:03, ukupno mijenjano 2 puta.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 19 jan 2025, 12:46

Ostao sam bez oca rahmetli '93 godine.

Mama rahmetli preselila mjesec i po prije 23 rođendana. Dana staža nisam imao, niko u kući (brat i sestra) nije radio.

Brat nađe posao, ja nađem posao (konobarisao većinom) - sestra preuzme maminu "rahmetli" ulogu u kući dok buraz i ja donosimo crkavicu.

Sa 26 upoznajem današnju suprugu, sa 27 se ženim a sa 28 dobijam dijete.

Sada sam u firmi već 4,5 godine (supruga radi u istoj firmi 5 godina) - hvala Bogu ništa nam ne fali. Nisam na moru npr. bio od 2014 do predprošle godine tj. 2023 (doduše nije se ni imalo para) - sad sa suprugom i malim svake godine idemo na more, zimi putujemo (dočekujemo Nove godine van Sarajeva npr) i, opet kažem, hvala Bogu, ništa nam ne fali.

Od 18 do 23 & od 24 do 26 probao (i yebao) šta sam stigao (nisam birao kad su žene u pitanju :mrgreen: ) osim "teških" droga (samo vutra).

Life's good! :bih:
Zadnja izmjena: Pendulum, dana/u 19 jan 2025, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.