Brak nije mala stvar, pogotovo kad djeca dodju, ko nije spreman da sam sebi ne bude vise na prvom mjestu dozivi teski sok

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Koliko je tebi godina ?Lillard je napisao/la: ↑19 jan 2025, 09:40Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Oni koji se ozene prije 25te su za mene svakako debili, da se ne uvrijede, tako da me ne cudi da im zene nesto brane jer su nezreli vjv oboje, ona bi da je on kuci, a on se nije zabavljao dovoljno u zivotu, a vec se ozenio.
Ma jok, sjecam se svojih roditelja prije 20 g kako su govorili kako vrijeme brzo prolazi kako staris, meni ko djetetu to bilo nidje veze. Sad vidim da to jeste takofeniksptica je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:07Je l možda ko sta čitao, il naletio na kakvo kvalitetno štivo o vremenu?? To jest, da se vrijeme ubrzalo il da e dan postao kraći nego prije ??
Nenormalno brzo vrijeme prolazi, naletio sam par put na to negdje u komentarima al nisam nasao nikakav dobar članak o tome. Jer mi se cini kao tacna teorija![]()
Zasto je promasio poentu zivota? Nismo svi isti, kad bi svako zudio ka istom na sta bi to licilo? Meni licno do prije godinu dvije jeste to bila poenta i ne vidim nista lose u tome, naravno dosadi i to ali drago mi je sto sam se na taj nacin izivljavao, ko se izivljava na drugi nacin samo naprijed, svakom njegovo.
29.VensanKasel je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:13Koliko je tebi godina ?Lillard je napisao/la: ↑19 jan 2025, 09:40Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Oni koji se ozene prije 25te su za mene svakako debili, da se ne uvrijede, tako da me ne cudi da im zene nesto brane jer su nezreli vjv oboje, ona bi da je on kuci, a on se nije zabavljao dovoljno u zivotu, a vec se ozenio.
Nije svako isti, neko sa 17/18 godina pocne da radi i odseli se od roditelja, a neko zivi do 25/30 ko droditelja pa se ozene i odu. To su na primjer dva totalno razlicita puta, pogotovo sto se iskustva zivotnog tice. A svako se moze izivjeti na mnogo nacina, nekom su to izlazsci, nekom priroda, putovanja. Poenta je u tome, sto si manje prosao i dozivio prije ce ti se po neke starije dane desiti, da pocnes da zudis za tim. To moze donijeti neke probleme koje nisu tek tako za rijesiti. Ja od 18 radio, ozenio se sa 27, sad 36 godina plus 2 djece. Sta mi je prije bilo vazno i bitno danas je smjesno.
Imaju dva clanka, "Poceo sam radit" i "Osnovo sam porodicu". Kad udjes u konstantne obaveze onda ne razmisljas koja i kad ce slijedeca obaveza doci, vec dolaze sukcesivno jedna iza druge, pa tako i nemas osjecaja o protoku vremena kao u situacijama kad ocekujes nesto.feniksptica je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:07Je l možda ko sta čitao, il naletio na kakvo kvalitetno štivo o vremenu?? To jest, da se vrijeme ubrzalo il da e dan postao kraći nego prije ??
Nenormalno brzo vrijeme prolazi, naletio sam par put na to negdje u komentarima al nisam nasao nikakav dobar članak o tome. Jer mi se cini kao tacna teorija![]()
Pa dobro vi svakako nemate mozga , nego gledate svijet kroz "društvene" mreže , da se ne uvrijedite .Lillard je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:5429.VensanKasel je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:13Koliko je tebi godina ?Lillard je napisao/la: ↑19 jan 2025, 09:40
Onaj ko ne smije je papuca i pustio se jednostavno. Doduse, dodjes u neke godine, i da nisam ozenjen, ne da mi se izlazit u grad. Izasao sam i ovako par puta, smorio se ziv.
Dobro ako ne studiraju do tih godina bi vec trebali imati i par godina staza i kakav posao i da su se naizlazili i svasta nesto, drugo je ako neko studira gdje to sve dodje poslije
Nije isto kad neko pocne raditi odmah poslije srednje sa 18 on do25 ima 7 godina vec staza, mogao je ustediti za auto. A oni koji studiraju pa nek zavrse u roku 23/24 godine i onda pripravnicki ako uspiju naci u struci. Moj drug ima 27 godina magistar, zavrsio ekonomiju nema auto, nezaposlen a trazi aplicira na stotine konkursa ponude mu ugovor na mjesec ili mu ne odgovore na email/prijavu. Sad ce poceti da radi sa sss u jednom call centru. Mi sinoc ostali u gradu do 2. Obojica ne pijemo alkohol sjedili, pricali nijedan ne smije prici curi.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 11:44Dobro ako ne studiraju do tih godina bi vec trebali imati i par godina staza i kakav posao i da su se naizlazili i svasta nesto, drugo je ako neko studira gdje to sve dodje poslije
Hvala ti sto si podijelio sa nama tu pricu. Upravo to. Ti si mlad puno toga prosao i dobrog i loseg. Sto se kaze izivio se ali si na vrijeme shvatio da to ne valja i sta su prave vrijednosti u zivotu.Muumii je napisao/la: ↑19 jan 2025, 11:59Ma neke stvari veze nemaju sa godinama,neko počne neke stvari prije,neko kasnije,sve je do toga kakav si karakter i da li si našao svoj cilj u životu,dns npr puno los uticaj na to sve imaju društvene mreže,ljudi sebi stvaraju neku nerealnu sliku o svemu. Ja sam npr počeo pit sa 14 godina kraj 8 razred, treba da krenem u srednju skolu,prvi put otišao u kafanu tad i napio se. Od tad kreću avanture,pio sam pa ajmo reci na sedmicnoj bazi. Srednja škola naravno iskustvo odma sa cigarama i travom,može se reci da sam počeo pusit i duvat na dnevnoj bazi.A da napomenem da sam bio do srednje ono sve petice,primjer,upisao dobru srednju l,došao u srednju odma predjednik razreda,nakon toga predsjednik vijeća učenika,komsiluk se i danas dan kune u mene,starije osobe kojoj nisam pomogao šta god je trebao u ulici ne postoji. Sa 16-17 već počeo bobe i speed par puta mjesečno. Pojebao sve sto je imalo cupi. Sam 18 probao koks,ljubav na prvi pogled ili ti ga šmrk. Sa 18-19 već ušao ozbiljno u svijet kriminala,počeo kombinacije odrađivati i pare dobre uzimati. Al eto imao sreće taj baba face i cjelokupna slika da sam dobrica,pa me Niko nije dirao,niti sumnjao u mene. Čitavo vrijeme trenirao,da se razumijemo nisam zutar bio od 50-60 kg, od 15 godine imam minimalno 80 kg na 180 visine,od 18 godine imam oko 100 kg misica,takodjer Borilački sportovi,ne profi,Al sam se znao pobit. Tukao se na redovnoj bazi. Sa nekih 20-21 već počeo shvatat ili ću iza brave ili će mi se nešto loše desiti,do tad sam nekako prolazio ispod radara,Al tu se već policija počinje raspitivati za mene. Sa 22 se ispalio u inostranstvo. Počeo putovat,obišao pola europe u tom periodu,svega bilo,znaci svo to vrijeme sam pio alkohol i smrko koks i pušio travu i cigare. Sa 23 i malo jače poceo se posvećivati vjeri i prestajati sa svim. Sa 24 se oženio, sa 25 dobio prvo dijete,sa 27 drugo dijete. Od 25 prestao sve totalno,zapalim cigaru i dns nekad,Al ostalo ništa. U medjuvremenu pokrenuo neki biznis,supruga isto. Ostvarili se i stambeno i poslovno i auta dobra kupili. Al da nisam npr poceo sa razmišljanjem o vjeri sa 23,5 godine vjerovatno bi dns bio kriminalac. Al opet trenutak koji me je najviše promijenio i napravio čovjeka od mene je kad sam uzeo prvo dijete u ruke nakon poroda. Čovjek je po prirodi jako sebično biće,meni dok sam bio u ovome svemu je bilo super,a kako je ljudima oko mene bilo,nikad se nisam zapitao,a nije im bilo dobro sigurno. Al vjera i djeca su učinili da ponovo pronađem sebe,onu dobricu koja sam bio kao mlad momčić i od toga trenutka hvala Bogu trudim se činiti samo dobra djela i biti sto bolji primjer svojoj djeci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.