FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 24 jan 2025, 21:18

Pa da, vrijeme se da se mijenjaju igrači, jedni te isti igraju već godinama i već godinama su rezultati sve slabiji. Pričalo se da fali samo napadač i to je to osvaja se sve, onda se pričalo fali samo vezni, došao Palhinha i opet fail...

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 21:22

Stefan Effenberg je napisao/la:
24 jan 2025, 20:24
Pritom računa na napad da u svakoj, ali baš u svakoj utakmici dadne gol više.
To je smisao fudbala, narocito ako ste trener Bayerna, Barce, Reala...itd, itd. Naravno da ce i David nekada Iznanaditi Golijata pa iz potaje izvaditi neko oruzje. Medjutim ljepota fudbalske igre su presing, akcije, pasovi, driblinzi, posjed...i na kraju kao posledica svega toga golovi. Stvari se nekada ne posloze, ali govoreci u ovoj utakmici kao i vecini njih odkako je dosao u Bayern, Kompany je napravio sve sto je do njega. Jedina zbog koje mu se po meni moze prigovoriti je Mainz i Barca drugo poluvreme, sve drugo veliko BRAVO...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 24 jan 2025, 21:24

armando je napisao/la:
24 jan 2025, 20:48
Dobro, kriv je i Kompany, kriva je i uprava, krivi su i igrači :damn:
Jel vama jasno da je bilo previše smjena trenera u posljednje vrijeme i vi bi da se taj trend nastavi.
Mora se nekad presjeći i pružiti potpunu podršku, ma ko se on zvao. Ako ništa, pod ovim igramo lijepo i dopadljivo, dok s druge strane je ostvaren negativan rekord još od 2003 što se tiče lige šampiona, jer su ostvarili 3 poraza u "grupnoj" fazi. Sva tri na gostovanju .
Evo sad ga smjeni, koga dovesti i opet Jovo na novo.
Ipak treba malo pričekati, ništa još nije izgubljeno ( osim kupa :D ) i rješavati goruće teme u vidu igračkom kadra, pa onda vidjeti kako i šta dalje i je li potreban i moguć neki veći remont.
Žao mi je ali ne volim gledati kako nam se rugaju i trpaju nas puno slabiji klubovi od Bayerna zahvaljujući harakiri taktici trenera.

Klubovi koji redom imaju brutalno manje novaca od nas redovno su nas počeli pobjeđivati. E to mene smeta.

Ne razumijem koliko možeš biti tvrdoglav da tjeraš jednu te istu taktiku a obrana pati brutalno.

Pa naša zadnja linija bi trebala biti svemoguća branivši brisani prostor od 40 metara svaki napad protivnika. Pa normalno da će se ekipe zatvoriti i natrpati nas na kontre.

Uz sve to, Kompany ima brutalan problem sa ekipama koje igraju bunkerčinu i do sada nije našao recept kako probijati takve ekipe.

Ok, protiv Feyenorda su se stvarno ispromašivali ali opet nisu zabili niti jedan gol što je još jedna takva utakmica ove sezone.

Znači sve što Kompany treba napraviti jest biti pametniji i oprezniji sa taktikom gdje neće dopustiti protivniku toliko kontri i čistih šansi.

To je vrlo jednostavno za razumjeti. Vjeruj mi ali vjerojatno znaš i sam, ako se ne osvoji Bundesliga, Kompany je na ljeto bivši.

Jedini čovjek kojeg ja vidim kao pravi izbor za Bayern je Sebastian Hoeneß.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 24 jan 2025, 21:28

Biti uvjeren u obranu Upa Kim može samo netko tko nije gledao niti jednu utakmicu prošlih sezona.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 21:30

Saurman je napisao/la:
24 jan 2025, 19:06
debakl kod Feyenorda ćemo zamaskirati pobjedama u Bundesligi to mogu ovim lakovjernim navijačima meni ne.
Eto ubismo se placuci ja i Kompany sto tebi necemo nesto moci zamaskirati, ko biva ti zajeban :tokralju: :tokralju: Znas, ja volim malo kecati ovu Bundes Ligu zato sto je samozaljubiv pa kad nesto kaze onda se moze svijet okrenuti on samo trazi kako bi to mogao opravdati...nedo Bog da je nesto pogresno rekao.
ALI ima on i dobrih doskocica, a ti si ubjedljivo najveca LUDA ovoga foruma. Nekakav suhoparan u pisanju, vise smrdis nego mirises, sad vako sad nako. Tacno me bude sramota kad se takvi izjasnjavaju kao navijaci Bayerna.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 jan 2025, 21:38

Stefan Effenberg je napisao/la:
24 jan 2025, 21:24
To je vrlo jednostavno za razumjeti. Vjeruj mi ali vjerojatno znaš i sam, ako se ne osvoji Bundesliga, Kompany je na ljeto bivši.

Jedini čovjek kojeg ja vidim kao pravi izbor za Bayern je Sebastian Hoeneß.
Ma ne samo to, ako ne prođe top 8 i bude igrao Play Off i naleti na jačeg i boljeg protivnika i ispadne, neće čekati kraj sezone, jer će vulkan proraditi na Säbeneru gori nego na Vezuvu.
Dobar je Basti, to stoji. No, vidjet ćemo...

Zanimljivo kako hendla slabije protivnike, dok su oni većinom u svom 16ercu, dakle über bunker.
Opet ću se osvrnuti na @Bayu, možda je i veliki dio do igrača koji su zasićeni, razmaženi i jednostavno nisu više za upotrebu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2025, 22:01

Ma kakav otkaz, sta vam je ljudi. Nek daju sebi otkaz Eberl i ovi u upravnom odboru. Kad su dovodili Kompanya trebali su dovesti ili Flicka ili Hoenessa. Flick isprobani recept, koji funkcionise. Moze pricat ko sta hoce, ali s njim je Bayo razvaljivao velikane, a i Barcelona sada dobije i Bayerna i Reala. Dakle zna covjek, mogu mu pametovati sta hoce. Ali oni zbog nekakvih licnih svadja ne htjedose. Jbg ne kontam logiku nikako dovodjenja trenera koji je ispao s Burnleyem iz EPL-a i porusio sve moguce negativne rekorde pri tome. Bayern je izgubio svaku utakmicu ove sezone gdje su ulozi bili veći i gdje su se muda trebala pokazati. Prime gol od Ville, Feyenoorda, raspadnu se. Eh to nije nimalo ohrabrujuće. Kad nam je glavni igrač Kimmich sa fejk jakim mentalitetom znas koliko je sati. Ovi ostali se svi useru.

Kompany ima i dobrih kvaliteta, odnos sa medijima najbolja. Oni hoce da prouzrokuju razdor u timu, a on to odmah presijece. Ali dzaba kad mu je nakon trpanja uvijek izvlakusa promašene prilike i bit ćemo bolji u Bundesligi iducu utakmicu. Pa opet u Ligi Prvaka pusing na istu foru.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 22:07

armando je napisao/la:
24 jan 2025, 21:38
Ma ne samo to, ako ne prođe top 8 i bude igrao Play Off i naleti na jačeg i boljeg protivnika i ispadne, neće čekati kraj sezone, jer će vulkan proraditi na Säbeneru gori nego na Vezuvu.
Dobar je Basti, to stoji. No, vidjet ćemo...

Zanimljivo kako hendla slabije protivnike, dok su oni većinom u svom 16ercu, dakle über bunker.
Opet ću se osvrnuti na @Bayu, možda je i veliki dio do igrača koji su zasićeni, razmaženi i jednostavno nisu više za upotrebu.
Ja iskreno mislim da mi puno pretjerujemo, nekako se osjecamo povredjeni ako svaku utakmicu ne pobjede, ko biva mi navijamo za njih, a oni tako. Treba navijati i kada se bijedi ali i kada se gubi...yebiga ne moze se sve i jedan dobiti. Mi sad ove igrace pravimo kao da su sredina tamo neke Francuske lige, a ne prvi u BL sa obezbjedjenim mjestom u zavrsnici CL, mozda cak i medju 8 ako se stvari posloze. Pa mnogo bogatiji klubovi, koji su duplo vise ulozili u igracki kadar od nas su iza u CL, a skoro su imali itekakve poraze, pa nije svijet propao. Je li trebaju navijaci Reala da prestanu navijati za klub zato sto su nedavno izgubili 5:2 ako se ne varam od ljutog rivala Barce?? Ili ovi iz Citija sto im nista ne ide i koji su doveli sebe u situaciju da ako zadnju ne pobjede, nisu medju 24 u Evropi. Da ne pricam o PSG-u koji nam uzme koga hoce ispred nosa. Ja znam da svi navijaci hoce da budu strucnjaci i da bas oni pokazu da sve znaju narocitio na forumima, ali ne vidim tu navijacki smisao.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 22:09

Bundesliga je napisao/la:
24 jan 2025, 22:01
Ma kakav otkaz, sta vam je ljudi. Nek daju sebi otkaz Eberl i ovi u upravnom odboru. Kad su dovodili Kompanya trebali su dovesti ili Flicka ili Hoenessa. Flick isprobani recept, koji funkcionise. Moze pricat ko sta hoce, ali s njim je Bayo razvaljivao velikane, a i Barcelona sada dobije i Bayerna i Reala. Dakle zna covjek, mogu mu pametovati sta hoce. Ali oni zbog nekakvih licnih svadja ne htjedose. Jbg ne kontam logiku nikako dovodjenja trenera koji je ispao s Burnleyem iz EPL-a i porusio sve moguce negativne rekorde pri tome. Bayern je izgubio svaku utakmicu ove sezone gdje su ulozi bili veći i gdje su se muda trebala pokazati. Prime gol od Ville, Feyenoorda, raspadnu se. Eh to nije nimalo ohrabrujuće. Kad nam je glavni igrač Kimmich sa fejk jakim mentalitetom znas koliko je sati. Ovi ostali se svi useru.

Kompany ima i dobrih kvaliteta, odnos sa medijima najbolja. Oni hoce da prouzrokuju razdor u timu, a on to odmah presijece. Ali dzaba kad mu je nakon trpanja uvijek izvlakusa promašene prilike i bit ćemo bolji u Bundesligi iducu utakmicu. Pa opet u Ligi Prvaka pusing na istu foru.
Hahaha, ti nisi normalan Bogami. Pa Flick pet puta veci hazarder, pogledaj od koga je izgubio u prvenstuv Spanije :rol: :rol: Svasta. A

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2025, 22:18

Barcelona je u teškoj dubiozi sa finansijama, ne mogu igrača dovesti, registrovati, igraju im juniori u prvom sastavu. I kao takvi razvale Real 2 puta, Bayern jednom, osvojili su Superkup. Drugi su u Ligi Prvaka. Igraju strašno dobar fudbal s obzirom na igrački kadar i finansije i probleme u čitavom klubu. Ako imaju imalo pameti, dat će Flicku sve moguće ovlasti i držati ga što duže mogu na klupi jer mogu samo zamisliti koliko će biti jaki kada dovedu klub u red.

Bayern s druge strane, potpuno uređen klub, kadar od preko milijardu. Koji su 15 u Ligi Prvaka ili tako nešto? Gotovo nemaju nikakve šanse da se plasiraju u top 8. Doživili 3 poraza u Ligi Prvaka, gubili od klubova kojima bi inače uvaljivali po 6-7 komada. Ispali iz kupa. Prvi u Bundesligi koja odavno nije bila slabija, jedini iole ozbiljan konkurent je Leverkuzen koji je poprilično slabiji ove sezone i oslabljen igranjem Lige Prvaka. Ovi ostali da te Bog sačuva.

Uvijek ću više vjerovati čovjeku koji je osvojio sve moguće trofeje s Bayernom, nego liku koji nije vidio trofeja u životu, niti je do ove sezone vodio ijedan klub u Ligi Prvaka.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 22:32

Ma Flick je uradio veliki, najveci posao u Bayernu jednu sezonu, posle toga se pohasijo, usao u sukob sa svima, iz inata nije stavljao najbolje igrace nego levatine i izdajnike, posvadjao se sa svima u klubu zbog Havertza i Wernera...a onda otisao u reprezentaciju gdje ga je mlatio Dzapan ovoga Ita sto za nas nikako da zaigra. Sada ga tabletas uci fudbalu na kormilu Elfa, da nije bilo onoga engleskog celavog smeca tabletas bi uzeo EP sa istim timom koji par puta uzastopno nije prosao grupnu fazu jer su preteski bili pomenutu Dzapan, pa Iran, strasni Madjari i slicni protivnici. U Barci jeste napravio vise nego sto tim vredi, ima tih par dobrih igara i rezultata ali ima i poraza od timova kvaliteta druge bundes lige. Pustiti Kompanija da odradi sezonu do kraja, igramo lijepo, najbolje pose one Flikove sezone, vidjecemo kaki ce biti rezultati, za sada podnosljivo...istina nije bajno, ali nije ni katastrofa osim kupa i gluposti skijasa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jan 2025, 22:34

Dilah je napisao/la:
24 jan 2025, 21:30
Saurman je napisao/la:
24 jan 2025, 19:06
debakl kod Feyenorda ćemo zamaskirati pobjedama u Bundesligi to mogu ovim lakovjernim navijačima meni ne.
Eto ubismo se placuci ja i Kompany sto tebi necemo nesto moci zamaskirati, ko biva ti zajeban :tokralju: :tokralju: Znas, ja volim malo kecati ovu Bundes Ligu zato sto je samozaljubiv pa kad nesto kaze onda se moze svijet okrenuti on samo trazi kako bi to mogao opravdati...nedo Bog da je nesto pogresno rekao.
ALI ima on i dobrih doskocica, a ti si ubjedljivo najveca LUDA ovoga foruma. Nekakav suhoparan u pisanju, vise smrdis nego mirises, sad vako sad nako. Tacno me bude sramota kad se takvi izjasnjavaju kao navijaci Bayerna.

Halid mjesto Halida ti si najveća luda ove teme i to dokazuješ iz dana u dan.Braniš nešto što se braniti ne može ali džaba ti si utuvio u svoju tintaru da su ove stvari sasvim normalne za renome kluba kakav je Bayern.Čuj ono će meni reći ko je kakav navijač a mjesecima ne zna ispravno napisati ni slogan navijača Bayerna e moj Halide.

I pazi lika mrtav hladan napiše da nije Kompany kriv što smo pored giganata Feyenorda i Aston Ville ispali iz top 8 i sad moramo igrati kvalifikacije. :tokralju:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 24 jan 2025, 22:47

Saurman je napisao/la:
24 jan 2025, 22:34
Halid mjesto Halida ti si najveća luda ove teme i to dokazuješ iz dana u dan.Braniš nešto što se braniti ne može ali džaba ti si utuvio u svoju tintaru da su ove stvari sasvim normalne za renome kluba kakav je Bayern.Čuj ono će meni reći ko je kakav navijač a mjesecima ne zna ispravno napisati ni slogan navijača Bayerna e moj Halide.

I pazi lika mrtav hladan napiše da nije Kompany kriv što smo pored giganata Feyenorda i Aston Ville ispali iz top 8 i sad moramo igrati kvalifikacije. :tokralju:
Sve hocu nesto da odgovorim ali nekako mi nije cejf Bogami ti kazem, nekako kao da imam osjecja da tuchem invalida. Haj zdravo, sve si u pravu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jan 2025, 22:54

Nema potrebe da odgovaraš kad znam unaprijed kakve gluposti ćeš izvaliti.Nisi ti kriv takav si rođen.Ah da i nije Kompany kriv što su ispred nas Monaco,Brest,Lille,Aston.V,Atalanta sama evropska krema.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 24 jan 2025, 22:55

Bundesliga je napisao/la:
24 jan 2025, 22:18
Barcelona je u teškoj dubiozi sa finansijama, ne mogu igrača dovesti, registrovati, igraju im juniori u prvom sastavu. I kao takvi razvale Real 2 puta, Bayern jednom, osvojili su Superkup. Drugi su u Ligi Prvaka. Igraju strašno dobar fudbal s obzirom na igrački kadar i finansije i probleme u čitavom klubu. Ako imaju imalo pameti, dat će Flicku sve moguće ovlasti i držati ga što duže mogu na klupi jer mogu samo zamisliti koliko će biti jaki kada dovedu klub u red.
I kao takva, Barca opet ima bolje sklopljenu ekipu od Bayerna. Jedina pozicija gdje je Bayern jaci od Barce je lijevi bek i spic samo iz razloga jer je Lewandowski star. Inace bi i to bilo 50/50. Sve ostalo je na strani Barcelone. Yamal ubija po krilu, Rafinha takodjer, u veznom redu Pedri, Gavi, sve momci koji znaju igrati lopte. Kod vas u veznom redu i dalje igra rahmetli Goretzka, pozadi dvije rupetine, desnog beka nemate i krila koja su zavrsila s ozbiljnim fudbalom. U citavoj ekipi vrijedi Musiala, Kane, Kimmich kad mu se digne ona stvar i eventualno Davies.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2025, 23:14

Ne slažem se nikako. I kadar nije samo 11 igrača, već komplet tim. A Bayern ima daleko kvalitetniji tim od Barcelone, a i prvih 11 su bolji. Goretzka nije bio standardan do povreda Pavlovića i Palhinhe. Barcelona gotovo i da nema kvalitetne zamjene, dosta igrača koji su silom prilika dovedeni iz drugog tima. Rafinhu ste do ove sezone motkom tjerali iz kluba i govorili kakva je ubleha. Pusti te priče za malu djecu. I opet kažem sve to nije bitno kada imate trenera koji izvlači maksimum maksimuma iz onoga što ima. Za razliku od ovog Bayinog koji se sramoti kad god zagusti.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 jan 2025, 23:24

Hajd' ba, mrtvi se na kraju broje.

Imali smo mi furijoznih ( jesenjih) sezona sa različitim trenerima i obarali raznorazne rekorde grupne faze pa dođe april i onda travanjinji.

Možda ovaj put bude drugačije.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 24 jan 2025, 23:33

Dilah je napisao/la:
24 jan 2025, 22:07
Ja znam da svi navijaci hoce da budu strucnjaci i da bas oni pokazu da sve znaju narocitio na forumima, ali ne vidim tu navijacki smisao.
Punkt!
Smisao navijanja i jeste pohvaliti nekog ili nesto ili uputiti kritiku u datom momentu.
Hvaliti jednog te istog iz razloga samo što se tebi sviđa ili kritikovati konstantno u suprotnom nije više navijanje i ja tu boljku ne znam nazvati pravim imenom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 jan 2025, 00:41

Dilah je napisao/la:
24 jan 2025, 17:34
Mozda i jeste lakse dati gol iz kontre, ali nemogu se pravdati 3 promasaja sa 3 metra Kanea (naravno on ima i neka kredite), ili SaneTa sa par metara loptu koja ti idealno ide na glavu a gol prazan, poslati u stativu, onda Klauzula izmedju dva stopera potpuno sam sa 5-6 metara u golmana, Coman, Goretzka itd, itd.
Koliko sam ja vidio jedina prava 100%-tna šansa vam je bila Saneova stativa glavom, i možda bi se tu mogao dodati još udarac glavom Klauzule iz blizine kojeg je golman refleksno obranio. Sve ostalo je bilo u domeni "može da bude al ne mora da znači". Kenjac je korektno reagirao u oba navrata, gađao je tamo gdje je bilo prostora, ne bih ga krivio. Kurecka je imao dobru šansu na centaršut u prvom dijelu ali je zahvatio kako je znao i mogao, a zna se da on baš ne zna i ne može. Koman je izvukao što je mogao iz svojih situacija. Također je i Glupamekano imao lijepo plasiran udarac iz daljine kojeg su mu odbili taman toliko da ne uđe. I to bi bilo to što se ozbiljnijih šansi tiče (inicijativu ste naravno imali tokom cijele utakmice).

S druge strane oni su imali jednu čistu šansu koju su zabili i dva vaša gešenka, Gereira i Glupamekana, kojeg su uzeli sa zahvalnošću.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 25 jan 2025, 01:17

Nije ovo prvi put da su na ovaj način izgubili, skupili su oni već pristojan broj takvih utakmica i izreklamirali solidan broj solidnih golmana koji su izgledali kao vrhunski pa i više od toga.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.