I ja se uhvatio raspravljati sa djetetom kojem su izvor informacija clanci sa neprovjerenim informacijama.ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:25Barem proguglaj ako meni ne vjerujes, da se ne kreveljis sam sebi.BordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:20Druze jesi ti ironican ili ozbiljan? Ako je ovo drugo, de ti provjeri nagrade za ligu prvaka i konferencijsku liguErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:19
Odgovor kao da ti je 15 godina.
Za tvoju informaciju, borac je za sada zaradio 12,7 miliona, a tek treba da igra narednu utakmicu, sto ce biti zagarantovanih 13 miliona. Ako prodju ovaj dvomec, cifra ide preko 15 miliona. A nije da nemaju sansi.
klix()ba/sport/nogomet/koliko-je-borac-zaradio-plasmanom-u-nokaut-fazu-konferencijske-lige/241220011#google_vignette
Kada se sve sabere, dolazimo do podatka da je Borac ove sezone do sada zaradio vrtoglavih 6,4 miliona eura.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Mislio sam da ces kao svjesno bice reci pogrijesio sam, izvini brate, ali tebi nema pomoci. Najgore sto ne mozes urediti postove na koje je odgovoreno, davno bi ti izbrisao sve, imbecilcinoBordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:23I ja se uhvatio raspravljati sa djetetom kojem su izvor informacija clanci sa neprovjerenim informacijama.ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:25Barem proguglaj ako meni ne vjerujes, da se ne kreveljis sam sebi.BordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:20
Druze jesi ti ironican ili ozbiljan? Ako je ovo drugo, de ti provjeri nagrade za ligu prvaka i konferencijsku ligu
klix()ba/sport/nogomet/koliko-je-borac-zaradio-plasmanom-u-nokaut-fazu-konferencijske-lige/241220011#google_vignette
Kada se sve sabere, dolazimo do podatka da je Borac ove sezone do sada zaradio vrtoglavih 6,4 miliona eura.

-
- Kontakt:
Ali Krdzalic ljudi moji ko Pedro prebacuje loptu sa jedne na drugu stranu, prvo poluvrijeme je tako lijepo odigrala ekipa. Lopta od noge do noge bas kako treba igrat. Nije bilo puno peglanja niti puno gresaka. Bravo za do sada vidjeno
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Fino se igrajte. Evo sta kaze ChatGPT:ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:29Mislio sam da ces kao svjesno bice reci pogrijesio sam, izvini brate, ali tebi nema pomoci. Najgore sto ne mozes urediti postove na koje je odgovoreno, davno bi ti izbrisao sve, imbecilcinoBordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:23I ja se uhvatio raspravljati sa djetetom kojem su izvor informacija clanci sa neprovjerenim informacijama.ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:25
Barem proguglaj ako meni ne vjerujes, da se ne kreveljis sam sebi.
Kada se sve sabere, dolazimo do podatka da je Borac ove sezone do sada zaradio vrtoglavih 6,4 miliona eura.![]()
FK Borac Banja Luka je u sezoni 2024/2025 UEFA Konferencijske lige ostvario sljedeće rezultate:
• Pobjede: protiv APOEL-a (1:0) i LASK-a (2:1).
• Neriješeno: protiv Panathinaikosa (1:1) i Omonije (0:0).
• Porazi: od Víkingura R. (0:2) i Shamrock Roversa (0:3).
Prema pravilima UEFA za sezonu 2024/2025, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu Konferencijske lige dobijaju osnovnu naknadu od 3.170.000 eura. Pored toga, za svaku pobjedu u ligi dodjeljuje se 400.000 eura, a za svaki neriješen rezultat 133.000 eura.
Na osnovu ovih informacija, FK Borac Banja Luka je do sada zaradio:
• Osnovna naknada: 3.170.000 eura
• Pobjede: 2 x 400.000 eura = 800.000 eura
• Neriješeni rezultati: 2 x 133.000 eura = 266.000 eura
Ukupno: 4.236.000 eura
Ako FK Borac Banja Luka prođe u narednu fazu takmičenja, dodatno će zaraditi:
• Za plasman u osminu finala: 800.000 eura
• Za plasman u četvrtfinale: 1.300.000 eura
• Za plasman u polufinale: 2.500.000 eura
• Za plasman u finale: 4.000.000 eura
• Za osvajanje titule: 7.000.000 eura
Dakle, prolaskom u narednu fazu, klub bi zaradio dodatnih 800.000 eura, a daljnjim napredovanjem kroz faze takmičenja, iznosi bi se povećavali prema navedenim ciframa.
Znaci nikakvih 15 miliona se ne spominje. Maksimalna zarada ako osvoje KL je 4.236.000eur + 7.000.000eur to je 11.236.000eur…
Izvor je Wikipedia.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Zekić je već određeno vrijeme tu i uglavnom prepoznali smo na koji način igramo, šta su nam prednosti, a šta mane. Prema evo nekim prvim pripremnim postavkama vidimo da se formacija uglavnom neće mijenjat ni u drugom dijelu sezone samo je fazon forma Kuprešaka koja je izgleda bolja u odnosu na prvi dio pa nam ta pozicija lijevog ful beka, lijevog beka ili lijevog stopera jedino upitna ali reći ćemo da ovako nešto očekujemo kroz drugi dio prvenstva uglavnom, što smatram da je bolje i što nas čini jačim:
Rogić
Beganović - Čelik - Gojković - Jović
Krdžalić - Bubanja - Đorđević
Lulić
Turkeš - Guliashvili
Prije svega ovo pišem jer nam je ovo trenutni igrački kadar. Turkeš do sada nije pokazao da zaslužuje biti prva opcija, nažalost. Drugo iako imamo brojan vezni red, koji je također i najkvalitetniii dio tima mislim da je organizacija naoada u završnoj trećini upitna ukoliko se ne uključi Guliashvili koji je opet naš najbolji strijelac pa tako veliki teret pada na njega da organizuje i zabija. Prvo, nama je potrebna izrazito kvalitetna napadačka opcija te vjerujem da zbog velikog broja veznih igrača igra sa dva krila za nas nije opcija tako da očekujem dolazak kvalitetnog špica. Eh sad spomenuh Zekića, on hitno mora pronaći modalitet da napunimo kazneni prostor jer mi napadamo, a u 16m samo jedan igrač, tako ne može. Unutra kroz ovu formaciju moraju biti Turkeš, Lulić i Beganović fazon jer svi ostali dosta dobro kreiraju. Moramo više opteretiti protivničke defanzivce unutar kaznenog da bi bili opasni. Gledali smo utakmice gdje napadamo mi smo poziciono raspoređeni svako je tamo gdje mu je zadatak da bude i samo jedan igrač u kaznenom kada smo u završnoj trećini, pomjeranjem linija Lulić i još jedan vezni ili bek moraju cirkulisati oko kaznenog i prvo zafrkavat defanzivce da nisu rahat, a drugo biti opasni. Sve ostalo je na zadovoljavajućem nivou.
Rogić
Lulić
Turkeš - Guliashvili
Prije svega ovo pišem jer nam je ovo trenutni igrački kadar. Turkeš do sada nije pokazao da zaslužuje biti prva opcija, nažalost. Drugo iako imamo brojan vezni red, koji je također i najkvalitetniii dio tima mislim da je organizacija naoada u završnoj trećini upitna ukoliko se ne uključi Guliashvili koji je opet naš najbolji strijelac pa tako veliki teret pada na njega da organizuje i zabija. Prvo, nama je potrebna izrazito kvalitetna napadačka opcija te vjerujem da zbog velikog broja veznih igrača igra sa dva krila za nas nije opcija tako da očekujem dolazak kvalitetnog špica. Eh sad spomenuh Zekića, on hitno mora pronaći modalitet da napunimo kazneni prostor jer mi napadamo, a u 16m samo jedan igrač, tako ne može. Unutra kroz ovu formaciju moraju biti Turkeš, Lulić i Beganović fazon jer svi ostali dosta dobro kreiraju. Moramo više opteretiti protivničke defanzivce unutar kaznenog da bi bili opasni. Gledali smo utakmice gdje napadamo mi smo poziciono raspoređeni svako je tamo gdje mu je zadatak da bude i samo jedan igrač u kaznenom kada smo u završnoj trećini, pomjeranjem linija Lulić i još jedan vezni ili bek moraju cirkulisati oko kaznenog i prvo zafrkavat defanzivce da nisu rahat, a drugo biti opasni. Sve ostalo je na zadovoljavajućem nivou.
+ kvalifikacije, jos je covjek rekao KM ne euri..pjankesarajevo je napisao/la: ↑26 jan 2025, 08:54Fino se igrajte. Evo sta kaze ChatGPT:ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:29Mislio sam da ces kao svjesno bice reci pogrijesio sam, izvini brate, ali tebi nema pomoci. Najgore sto ne mozes urediti postove na koje je odgovoreno, davno bi ti izbrisao sve, imbecilcinoBordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:23
I ja se uhvatio raspravljati sa djetetom kojem su izvor informacija clanci sa neprovjerenim informacijama.![]()
FK Borac Banja Luka je u sezoni 2024/2025 UEFA Konferencijske lige ostvario sljedeće rezultate:
Prema pravilima UEFA za sezonu 2024/2025, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu Konferencijske lige dobijaju osnovnu naknadu od 3.170.000 eura. Pored toga, za svaku pobjedu u ligi dodjeljuje se 400.000 eura, a za svaki neriješen rezultat 133.000 eura.
Dakle, prolaskom u narednu fazu, klub bi zaradio dodatnih 800.000 eura, a daljnjim napredovanjem kroz faze takmičenja, iznosi bi se povećavali prema navedenim ciframa.
Znaci nikakvih 15 miliona se ne spominje. Maksimalna zarada ako osvoje KL je 4.236.000eur + 7.000.000eur to je 11.236.000eur…
Izvor je Wikipedia.
Pena je napisao/la: ↑26 jan 2025, 09:39+ kvalifikacije, jos je covjek rekao KM ne euri..pjankesarajevo je napisao/la: ↑26 jan 2025, 08:54Fino se igrajte. Evo sta kaze ChatGPT:ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 23:29
Mislio sam da ces kao svjesno bice reci pogrijesio sam, izvini brate, ali tebi nema pomoci. Najgore sto ne mozes urediti postove na koje je odgovoreno, davno bi ti izbrisao sve, imbecilcino![]()
Izvor je Wikipedia.

Kad uđeš u grupu zarada iz utakmica kroz kvalifikacije se briše.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Aposlutno su zaradili 15+ miliona km
Ne znam šta je toliki problem sabrati kvalifikacije, grupnu fazu, sponzore TV prava i tako dalje.
15+ sasvim sigurno
13 evo od nagrada i kanula su još 2 najmanje na ove druge stvari
Ne znam šta je toliki problem sabrati kvalifikacije, grupnu fazu, sponzore TV prava i tako dalje.
15+ sasvim sigurno
13 evo od nagrada i kanula su još 2 najmanje na ove druge stvari
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ako dovedemo bas dobrog spica ja bi Ristica i Turkesa maksimslno u paketu slao u hadzice, za koju god utakmicu na njih nebi Zekic racuno. Neznam dalibi Turkes htio to al mislim da njemu treba utakmica, jer kao sto neko rece covjek nije niucem dominantan fizicki svaki duel izgubi nije brz nezna zadrzat lopu nema neki razoran sut, jedino sto ima dobro pozicioniranje kod ubacaja.
Ja sam od njeg ocekivao ono sto je ahmet radio, zato smatram da sam ja Zekic ja bi njega poslao na dvojnu registraciju ako dovedemo spica za prvih 11, jer imam osjecaj da bi TURKES mogao vrlo lahko davat 10-15 golova posezoni samo da ojaca. Ona dva gola protiv radnika nakoji nacin je dao vidjelo se odma da je to evropski nivo, i dalje nemogu da vjerujem da je on mogao toliko dugo igrat u evropi a da je fizicki vako slab ..
Btw; **** vas vise borac i njihova zarada, ljudi su dobro igrali u evropi i neka su zaradili, to sto im Vico odradjuje prvenstvo to nije problem borca vec ljudi koji sjede u nsbh, i u osama sipama itd. Nemoj te se ponasat ko zeljkini navijaci zaustavi FK SARAJEVO ( ilegalnom putem sudije savez odgode utakmica itd) da napreduje jer mi neznamo nemozemo da nadjemo model da budemo bolji od njih
Oceito je da je zeljo na strani colpe vice, jer zelju neinteresuje dobrobit bh nogometa kao ni colpu koji je citavu faneliju do 8 koljena zaposlio. Naravno oni to prebacuju na nas kao mi cemo preuzet kanton i micemo sebi stelit sudjenje, a svi znamo fs ks nemoze tako nesto i da hoce vec se uvlace vicu u guzno crijevo znajuci da Vicu neodgovara neko koga on nece moci ucjenjivat a koji ce dic glas za kradje ko u sb posusju grbavici itd. Gdje nece moci uvjek govorit jednoglasno smo ovo ili ono izgladali
Ja sam od njeg ocekivao ono sto je ahmet radio, zato smatram da sam ja Zekic ja bi njega poslao na dvojnu registraciju ako dovedemo spica za prvih 11, jer imam osjecaj da bi TURKES mogao vrlo lahko davat 10-15 golova posezoni samo da ojaca. Ona dva gola protiv radnika nakoji nacin je dao vidjelo se odma da je to evropski nivo, i dalje nemogu da vjerujem da je on mogao toliko dugo igrat u evropi a da je fizicki vako slab ..
Btw; **** vas vise borac i njihova zarada, ljudi su dobro igrali u evropi i neka su zaradili, to sto im Vico odradjuje prvenstvo to nije problem borca vec ljudi koji sjede u nsbh, i u osama sipama itd. Nemoj te se ponasat ko zeljkini navijaci zaustavi FK SARAJEVO ( ilegalnom putem sudije savez odgode utakmica itd) da napreduje jer mi neznamo nemozemo da nadjemo model da budemo bolji od njih
Oceito je da je zeljo na strani colpe vice, jer zelju neinteresuje dobrobit bh nogometa kao ni colpu koji je citavu faneliju do 8 koljena zaposlio. Naravno oni to prebacuju na nas kao mi cemo preuzet kanton i micemo sebi stelit sudjenje, a svi znamo fs ks nemoze tako nesto i da hoce vec se uvlace vicu u guzno crijevo znajuci da Vicu neodgovara neko koga on nece moci ucjenjivat a koji ce dic glas za kradje ko u sb posusju grbavici itd. Gdje nece moci uvjek govorit jednoglasno smo ovo ili ono izgladali
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 26 jan 2025, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
Spica nekog strasnog moramo dovesti to je svima jasno.Evo sta povrijedi ti se u taj Turkes.Stas onda?Ristic,Ploco ?ma daj.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Turkesu treba 4 3 3 formacija i samo da ceka u 16, za ovu formaciju trebaju dva brza napadaca koji znaju lopte.Pitar6785 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 10:17Ako dovedemo bas dobrog spica ja bi Ristica i Turkesa maksimslno u paketu slao u hadzice, za koju god utakmicu na njih nebi Zekic racuno. Neznam dalibi Turkes htio to al mislim da njemu treba utakmica, jer kao sto neko rece covjek nije niucem dominantan fizicki svaki duel izgubi nije brz nezna zadrzat lopu nema neki razoran sut, jedino sto ima dobro pozicioniranje kod ubacaja.
Idite pisite po drugim temama ne zanima me koliko je borac zaradio niti bilo sta vezano za neki drugi klub ovdje je tema FK Sarajevo
Jučer smo prvo poluvrijeme igrali sa dva AMFa. Meni je prvo poluvrijeme izgledalo odlično, pogotovo što opet ni ono nije prva postava jer će biti par izmijena sigurno. Iskreno, meni se sviđa kako smo izgledali prvo poluvrijeme i nadam se da ćemo u toj formaciji nastaviti dalje.MSOZ101 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 09:30Zekić je već određeno vrijeme tu i uglavnom prepoznali smo na koji način igramo, šta su nam prednosti, a šta mane. Prema evo nekim prvim pripremnim postavkama vidimo da se formacija uglavnom neće mijenjat ni u drugom dijelu sezone samo je fazon forma Kuprešaka koja je izgleda bolja u odnosu na prvi dio pa nam ta pozicija lijevog ful beka, lijevog beka ili lijevog stopera jedino upitna ali reći ćemo da ovako nešto očekujemo kroz drugi dio prvenstva uglavnom, što smatram da je bolje i što nas čini jačim:
Rogić
Lulić
Turkeš - Guliashvili
Rogić
Čelik Gojković Soldo
Beganović Bubanja Lulić Kuprešak
Guliashvili Đorđević
X
Vezni povratkom Krdžalića ima širinu. Pavičić je konačno pokazao zašto je došao, Zekić bi trebao biti na slatkim mukama na proljeće. Ovoj formaciji nedostaje napadač. Generalno nam očajnički nedostaje napadač. Ristić još nije spreman, polahko ga uvoditi, Turkeš aposlutno beskoristan u ovoj formaciji i načinu igre. Mislim da je Jović daleko korisniji na poziciji LCB, dok je na LWB ofanzivno po meni loš. Zato očekujem da bude sad na klupi. Kyeremeh jedino može igrati ako dođe neko kao Čataković jer je drugačije bezopasan. Žao mi je ali je tako. Bilo bi idealno da dođe jedan LW da možemo koristiti i druge formacije, a pod moranje je napadač.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Samo Jović umjesto Kuprešaka.H8Z7 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 10:29Jučer smo prvo poluvrijeme igrali sa dva AMFa. Meni je prvo poluvrijeme izgledalo odlično, pogotovo što opet ni ono nije prva postava jer će biti par izmijena sigurno. Iskreno, meni se sviđa kako smo izgledali prvo poluvrijeme i nadam se da ćemo u toj formaciji nastaviti dalje.MSOZ101 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 09:30Zekić je već određeno vrijeme tu i uglavnom prepoznali smo na koji način igramo, šta su nam prednosti, a šta mane. Prema evo nekim prvim pripremnim postavkama vidimo da se formacija uglavnom neće mijenjat ni u drugom dijelu sezone samo je fazon forma Kuprešaka koja je izgleda bolja u odnosu na prvi dio pa nam ta pozicija lijevog ful beka, lijevog beka ili lijevog stopera jedino upitna ali reći ćemo da ovako nešto očekujemo kroz drugi dio prvenstva uglavnom, što smatram da je bolje i što nas čini jačim:
Rogić
Lulić
Turkeš - Guliashvili
Rogić
Čelik Gojković Soldo
Guliashvili Đorđević
X
Vezni povratkom Krdžalića ima širinu. Pavičić je konačno pokazao zašto je došao, Zekić bi trebao biti na slatkim mukama na proljeće. Ovoj formaciji nedostaje napadač. Generalno nam očajnički nedostaje napadač. Ristić još nije spreman, polahko ga uvoditi, Turkeš aposlutno beskoristan u ovoj formaciji i načinu igre. Mislim da je Jović daleko korisniji na poziciji LCB, dok je na LWB ofanzivno po meni loš. Zato očekujem da bude sad na klupi. Kyeremeh jedino može igrati ako dođe neko kao Čataković jer je drugačije bezopasan. Žao mi je ali je tako. Bilo bi idealno da dođe jedan LW da možemo koristiti i druge formacije, a pod moranje je napadač.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Hvala. Bordosaga2 odjavljen.RedBlue je napisao/la: ↑26 jan 2025, 10:09Pena je napisao/la: ↑26 jan 2025, 09:39+ kvalifikacije, jos je covjek rekao KM ne euri..pjankesarajevo je napisao/la: ↑26 jan 2025, 08:54
Fino se igrajte. Evo sta kaze ChatGPT:
Izvor je Wikipedia.
![]()
Mi bi trebali razmisliti o prodaji Čelika već sad, po meni.
700-800k € plus 20% skroz korektno bi bilo.
Imamo Krdzalica zaštićeno godište, koji će vjerojatno biti i najveće pojačanje za drugi dio sezone.
Ima ovaj novi Djuric, treba i njega gurati.
Plus Kapetanovic, Hamzic i ove nove mlade nade Vrban itd. Mislim da smo dobro pokriveni za U21.
Napadač nam je pod moranje, jer očito da će trebati Turkes u vremena ako ga i dočekamo..
700-800k € plus 20% skroz korektno bi bilo.
Imamo Krdzalica zaštićeno godište, koji će vjerojatno biti i najveće pojačanje za drugi dio sezone.
Ima ovaj novi Djuric, treba i njega gurati.
Plus Kapetanovic, Hamzic i ove nove mlade nade Vrban itd. Mislim da smo dobro pokriveni za U21.
Napadač nam je pod moranje, jer očito da će trebati Turkes u vremena ako ga i dočekamo..
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ovako je to pocelo, tema i jeste bila FK Sarajevo dok se ovaj narkoman nije ukljucio.BordoSaga2 je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:13Hahahahahah kakvih ba 15 miliona, pa nisu osvojili ligu sampionaErosViverosViv je napisao/la: ↑25 jan 2025, 22:11Ne znam za to. Borcu stize 15ak miliona od evrope samo za jednu sezonu. Oni to da ispuste radi mira u kuci? Zasto bi ako borbu vode protiv samo jednog kluba u drzavi, a i taj klub nije da je u nekom ratu![]()
![]()
Nisam nešto posebno siguran da se traži kvalitetno krilo, krilo kao pozicija da, ali kvalitet kao špic koji nam je potreban ne jer Bubanja, Đorđević, Krdžalić, Pavičić, Lulić, Balta, Mustafić, Hamzić zaista brojan vezni red koji je kvalitetan, a sa formacijom u kojoj igraju dva krila dolazimo do toga da od svih gore nabrojanih samo dvojica mogu biti na terenu, a nezadovoljstvo igrača Zekiću nije potrebno.H8Z7 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 10:29Jučer smo prvo poluvrijeme igrali sa dva AMFa. Meni je prvo poluvrijeme izgledalo odlično, pogotovo što opet ni ono nije prva postava jer će biti par izmijena sigurno. Iskreno, meni se sviđa kako smo izgledali prvo poluvrijeme i nadam se da ćemo u toj formaciji nastaviti dalje.MSOZ101 je napisao/la: ↑26 jan 2025, 09:30Zekić je već određeno vrijeme tu i uglavnom prepoznali smo na koji način igramo, šta su nam prednosti, a šta mane. Prema evo nekim prvim pripremnim postavkama vidimo da se formacija uglavnom neće mijenjat ni u drugom dijelu sezone samo je fazon forma Kuprešaka koja je izgleda bolja u odnosu na prvi dio pa nam ta pozicija lijevog ful beka, lijevog beka ili lijevog stopera jedino upitna ali reći ćemo da ovako nešto očekujemo kroz drugi dio prvenstva uglavnom, što smatram da je bolje i što nas čini jačim:
Rogić
Lulić
Turkeš - Guliashvili
Rogić
Čelik Gojković Soldo
Guliashvili Đorđević
X
Kada je u pitanju odbrana Čelik - Gojković - Jović je defanzivna sigurnost da vezni igrači imaju veću slobodu naprijed, samo vezni moraju preuzeti odgovornost i napast kazneni prostor.
-
- Kontakt:
Turkes je potpuno odsjecen u ovom sistemu.U formaciji bez krila tebi bekovi moraju biti izrazito dominantni ako ocekujes nesto od target man napadaca.Njega moras trpati loptama i ubacajima da bi skupio nekoliko golova ali nasi bekovi to nisu u stanju da rade.Po meni najbolje bi bilo da wing backove igraju Kupresak i Unusic,nikako Jovic i Beganovic.Turkes nije tip koji se moze hrvati sa stoperima i nije tip kao Guli,dakle klasican igrac sesnesterca.Catakovic je nerealno puno znacio za nasu igru u zadnjoj trecini terena.Pogotovo na pocetku sezone kad nije imao ko da dadne taj zadnji pas.Hamza se spustao i igrao neku laznu 9ku samim tim dosta olaksavao posao Guliashviliu koji sad duplo vise mora trcati sa vise zadataka i opet sve odradi kako treba.Dokaz koliko je covjek liga 5 materijal.
Ovoj ekipi fale 3 kvalitetna igraca da bi mogao reci e daleko najkvalitetniji u ligi.Mislim na oba beka i tog napadaca.Bekova imamo previse i nije realno ocekivati nove vec u ovom roku,napadac se mora dovesti u narednoj sedmici da bi se mogli nadati necemu na proljece.To ne kriju ni u strucnom stabu.Smatram da smo dosta dobili sa Gojkovicem i Krdzalicem pa i Baltom a u nastavku sezone cete vidjeti zasto,sa jos jednim kvalitetnim napadacem i spremnijom ekipom jaci smo za 30% nego jesenas a konkurenti su za sada slabiji po meni.
Ovoj ekipi fale 3 kvalitetna igraca da bi mogao reci e daleko najkvalitetniji u ligi.Mislim na oba beka i tog napadaca.Bekova imamo previse i nije realno ocekivati nove vec u ovom roku,napadac se mora dovesti u narednoj sedmici da bi se mogli nadati necemu na proljece.To ne kriju ni u strucnom stabu.Smatram da smo dosta dobili sa Gojkovicem i Krdzalicem pa i Baltom a u nastavku sezone cete vidjeti zasto,sa jos jednim kvalitetnim napadacem i spremnijom ekipom jaci smo za 30% nego jesenas a konkurenti su za sada slabiji po meni.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!