FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 26 jan 2025, 11:34

BordoSaga2 je napisao/la:
25 jan 2025, 23:23

izvor informacija clanci sa neprovjerenim informacijama.
Zato što su ljudi postali ljeni da ne kažem nepismeni, izvor svih informacija je postao google a nivo znanja sveden na prvu informaciju koja se pojavi u pretraživaču.
Malo informatičke pismenosti i osnove engleskog jezika bi im ukazalo na to da ne vjeruju svemu što pročitaju na internetu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

korisnik
Kontakt:

Post Postao/la korisnik » 26 jan 2025, 11:37

Šta je s Baltom?

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 26 jan 2025, 11:47

Napadac ce doci. Pricalo se sa Jurinom, onim Brazilcem iz Karvine i jos nekim Hrvatom. To je bilo prije 15tak dana.
Sta se u mesjuvremenu izdesavalo ne znam, ali napadac je obavezan i doci ce !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 26 jan 2025, 11:56

nokee je napisao/la:
26 jan 2025, 10:59
Mi bi trebali razmisliti o prodaji Čelika već sad, po meni.
700-800k € plus 20% skroz korektno bi bilo.
Imamo Krdzalica zaštićeno godište, koji će vjerojatno biti i najveće pojačanje za drugi dio sezone.
Ima ovaj novi Djuric, treba i njega gurati.

Plus Kapetanovic, Hamzic i ove nove mlade nade Vrban itd. Mislim da smo dobro pokriveni za U21.

Napadač nam je pod moranje, jer očito da će trebati Turkes u vremena ako ga i dočekamo..
Ako je decko projekat kluba i smatran najvecim talentom, ne vidim logiku dat ga za pisljivih 700 hiljada eura... te pare ti apsolutno nista ne znace, spiskat ces ih na plate u narednih nekoliko mjeseci

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 jan 2025, 11:59

Pena je napisao/la:
26 jan 2025, 09:39
pjankesarajevo je napisao/la:
26 jan 2025, 08:54
ErosViverosViv je napisao/la:
25 jan 2025, 23:29

Mislio sam da ces kao svjesno bice reci pogrijesio sam, izvini brate, ali tebi nema pomoci. Najgore sto ne mozes urediti postove na koje je odgovoreno, davno bi ti izbrisao sve, imbecilcino :thumbup:
Fino se igrajte. Evo sta kaze ChatGPT:

FK Borac Banja Luka je u sezoni 2024/2025 UEFA Konferencijske lige ostvario sljedeće rezultate:
• Pobjede: protiv APOEL-a (1:0) i LASK-a (2:1).
• Neriješeno: protiv Panathinaikosa (1:1) i Omonije (0:0).
• Porazi: od Víkingura R. (0:2) i Shamrock Roversa (0:3).

Prema pravilima UEFA za sezonu 2024/2025, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu Konferencijske lige dobijaju osnovnu naknadu od 3.170.000 eura. Pored toga, za svaku pobjedu u ligi dodjeljuje se 400.000 eura, a za svaki neriješen rezultat 133.000 eura.

Na osnovu ovih informacija, FK Borac Banja Luka je do sada zaradio:
• Osnovna naknada: 3.170.000 eura
• Pobjede: 2 x 400.000 eura = 800.000 eura
• Neriješeni rezultati: 2 x 133.000 eura = 266.000 eura

Ukupno: 4.236.000 eura

Ako FK Borac Banja Luka prođe u narednu fazu takmičenja, dodatno će zaraditi:
• Za plasman u osminu finala: 800.000 eura
• Za plasman u četvrtfinale: 1.300.000 eura
• Za plasman u polufinale: 2.500.000 eura
• Za plasman u finale: 4.000.000 eura
• Za osvajanje titule: 7.000.000 eura

Dakle, prolaskom u narednu fazu, klub bi zaradio dodatnih 800.000 eura, a daljnjim napredovanjem kroz faze takmičenja, iznosi bi se povećavali prema navedenim ciframa.

Znaci nikakvih 15 miliona se ne spominje. Maksimalna zarada ako osvoje KL je 4.236.000eur + 7.000.000eur to je 11.236.000eur…

Izvor je Wikipedia.
+ kvalifikacije, jos je covjek rekao KM ne euri..
Da to si u pravu, mozda je mislio na KM. Ali i onda treba jos 3miliona da bi se njegovih 15 obistinilo. Ali nema veze, necemo traziti dlaku u jajetu :bih:

Druga stvar, ovima sto navide da MORAMO napadaca dovesti:
Iako se slazem da bi nam godilo da dovedemo jos jednog vrhunskog napadaca, slazem se da Renan i Turkes nisu nista pokazali, ali ljudi moji dali smo 40 golova u 17 utakmica u ligi! Niko nije dao vise…s toga mislim da NE MORAMO, ali bi naravno bilo pozeljno :opaopa:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 26 jan 2025, 11:59

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jan 2025, 11:29
Turkes je potpuno odsjecen u ovom sistemu.U formaciji bez krila tebi bekovi moraju biti izrazito dominantni ako ocekujes nesto od target man napadaca.Njega moras trpati loptama i ubacajima da bi skupio nekoliko golova ali nasi bekovi to nisu u stanju da rade.Po meni najbolje bi bilo da wing backove igraju Kupresak i Unusic,nikako Jovic i Beganovic.Turkes nije tip koji se moze hrvati sa stoperima i nije tip kao Guli,dakle klasican igrac sesnesterca.Catakovic je nerealno puno znacio za nasu igru u zadnjoj trecini terena.Pogotovo na pocetku sezone kad nije imao ko da dadne taj zadnji pas.Hamza se spustao i igrao neku laznu 9ku samim tim dosta olaksavao posao Guliashviliu koji sad duplo vise mora trcati sa vise zadataka i opet sve odradi kako treba.Dokaz koliko je covjek liga 5 materijal.

Ovoj ekipi fale 3 kvalitetna igraca da bi mogao reci e daleko najkvalitetniji u ligi.Mislim na oba beka i tog napadaca.Bekova imamo previse i nije realno ocekivati nove vec u ovom roku,napadac se mora dovesti u narednoj sedmici da bi se mogli nadati necemu na proljece.To ne kriju ni u strucnom stabu.Smatram da smo dosta dobili sa Gojkovicem i Krdzalicem pa i Baltom a u nastavku sezone cete vidjeti zasto,sa jos jednim kvalitetnim napadacem i spremnijom ekipom jaci smo za 30% nego jesenas a konkurenti su za sada slabiji po meni.
Jucer je Hamzic imao vise dobrih centarsuta nego Beganovic za citavu polusezonu, sto je i krunisano pogotkom.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 jan 2025, 12:03

spezial je napisao/la:
26 jan 2025, 11:56
nokee je napisao/la:
Imamo Krdzalica zaštićeno godište, koji će vjerojatno biti i najveće pojačanje za drugi dio sezone.

Plus Kapetanovic, Hamzic i ove nove mlade nade Vrban itd. Mislim da smo dobro pokriveni za U21.

Napadač nam je pod moranje, jer očito da će trebati Turkes u vremena ako ga i dočekamo..
Ako je decko projekat kluba i smatran najvecim talentom, ne vidim logiku dat ga za pisljivih 700 hiljada eura... te pare ti apsolutno nista ne znace, spiskat ces ih na plate u narednih nekoliko mjeseci
Kako je jucer Jatta odigrao poluvrijeme, ne bi meni Celik nikad igrao prije njega. Ali da, u pravu si, Celik je projekat kluba.
Vjerovatno se ocekuje da ce ici brzo zato je pokusao Jattu jucer na njegovo mjesto plus imamo Djurica sada. Jedva cekam i njega da vidim.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 26 jan 2025, 12:04

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jan 2025, 11:29
Turkes je potpuno odsjecen u ovom sistemu.U formaciji bez krila tebi bekovi moraju biti izrazito dominantni ako ocekujes nesto od target man napadaca.Njega moras trpati loptama i ubacajima da bi skupio nekoliko golova ali nasi bekovi to nisu u stanju da rade.Po meni najbolje bi bilo da wing backove igraju Kupresak i Unusic,nikako Jovic i Beganovic.Turkes nije tip koji se moze hrvati sa stoperima i nije tip kao Guli,dakle klasican igrac sesnesterca.Catakovic je nerealno puno znacio za nasu igru u zadnjoj trecini terena.Pogotovo na pocetku sezone kad nije imao ko da dadne taj zadnji pas.Hamza se spustao i igrao neku laznu 9ku samim tim dosta olaksavao posao Guliashviliu koji sad duplo vise mora trcati sa vise zadataka i opet sve odradi kako treba.Dokaz koliko je covjek liga 5 materijal.

Ovoj ekipi fale 3 kvalitetna igraca da bi mogao reci e daleko najkvalitetniji u ligi.Mislim na oba beka i tog napadaca.Bekova imamo previse i nije realno ocekivati nove vec u ovom roku,napadac se mora dovesti u narednoj sedmici da bi se mogli nadati necemu na proljece.To ne kriju ni u strucnom stabu.Smatram da smo dosta dobili sa Gojkovicem i Krdzalicem pa i Baltom a u nastavku sezone cete vidjeti zasto,sa jos jednim kvalitetnim napadacem i spremnijom ekipom jaci smo za 30% nego jesenas a konkurenti su za sada slabiji po meni.
Sve što si napisao su problemi za Zekića koji ima kvalitetan roster ali puno stvari o kojima mora razmišljat. Npr: mi ne možemo igrati sa tri ili pet nazad po ovakvom principu Beganović - Čelik - Gojković - Jović - Kuprešak jer smo onda slabiji u sredini bez kreativnosti koja nam je potrebna bez obzira da li igramo protiv jačih ili slabijih. Kada Zekić postavi ovako Beganović - Čelik - Gojković - Jović onda Beganović dobija veću slobodu jer može ići daleko naprijed, jer će Jović ostati i držati liniju sa dvojicom stopera, a tada i Bubanja ima veću slobodu. U tom slučaju kada je potreba i Jović je sposoban utrčat, napast, ubacit i šutat, a na sve to imamo dodatnog igrača u sredini. Sa ovom drugom formacijom mislim da Beganović treba ići u kazneni, a ne držati sredinu, neka desni vezni drži širinu npr Krdžalić, a Beganović neka optereti protivnički kazneni. Kažem moramo pronaći modalitet da kada napadamo i kada smo u završnoj trećini imamo barem tri igrača u 16m, a tada će i Turkešu biti lakše jer će ga čuvati jedan igrač, a ne dvojica ili trojica. Puštanje Čatakovića je naša najveća greška.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 26 jan 2025, 12:05

Turkes je tip igraca koji se nikako ne uklapa u viziju sisteme igre koje Zekic forsira. I Turkes se nece naigrati.

Zato je fundamentalno da potrefismo sa ubojitim spicem, gdje ce Turkes opet igrati ulogu sa klupe. To je neminovnost
.
Treba cak i razmisliti o posudbi Turkesa. Ili nekom vidu pokusaja posudbe i trampe. Opet kazem, on se prosto ne uklapa u filozofiju koju ZZ forsira.
- FKS -

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 jan 2025, 12:07

:rol:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jan 2025, 12:14

korisnik je napisao/la:
26 jan 2025, 11:37
Šta je s Baltom?
Odstranjen zbog nediscipline
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 26 jan 2025, 12:21

1/3 golova je dao gulas. znaci treba nam jedan spic koji ce zabijati makar svaku drugu utakmicu.
krilo nam ne treba, jbt igras bez krila, koji ce nam k.
sredina je popunjena, odbrana isto, mislim da se ceka spic pa da mehmedovic ide pa-pa.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 26 jan 2025, 12:24

jurisicduska je napisao/la:
26 jan 2025, 12:14
korisnik je napisao/la:
Šta je s Baltom?
Opet? :crazy:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jan 2025, 12:26

Pendulum je napisao/la:
26 jan 2025, 12:24
korisnik je napisao/la:
Šta je s Baltom?
Jbga imaju neka pravila koja vaze za sve ista. 7 dana trenira sam pa ako ne počne usvajati pravila, 2 žuta su crveni.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 jan 2025, 12:36

26 jan 2025, 12:26
Pendulum je napisao/la:
26 jan 2025, 12:24

Jbga imaju neka pravila koja vaze za sve ista. 7 dana trenira sam pa ako ne počne usvajati pravila, 2 žuta su crveni.
Nemoj Duska dezavujisati javnost. Meni rekose da je Balta lakse povrijedjen

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 26 jan 2025, 12:37

mma_hz je napisao/la:
26 jan 2025, 10:25
Spica nekog strasnog moramo dovesti to je svima jasno.Evo sta povrijedi ti se u taj Turkes.Stas onda?Ristic,Ploco ?ma daj.
A sto "ma daj"? Ja ti garantujem da bi Pločo vecinu onih sansi , koje je imao Renan, zabio. Ristića nišan gledao pa i ne znam, ali se traži kapitalac koji će kao zabijati, ko nam ti garantuje. Pa I Hamza se tjerao i tražio kapitalac, pa proradi Hamza i sada se kuka za njim. "Mali" Ploco ima odlične predispozicije, e sad kako će se nastaviti razvijati i da li ce dobivati sanse to je drugi par rukavica. Ponavljam, Ristića nisam gledao, ali po onom što sam ovde pročita zanimljiv je igrač.
Evo i oni tebe selame!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 jan 2025, 12:43

Neki bi tačno da prva ekipa bude u21
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 26 jan 2025, 13:02

Surreal je napisao/la:
26 jan 2025, 12:43
Neki bi tačno da prva ekipa bude u21
Niko ne trazi da ekipa bude u21. Ali ako imaš igrača koji može bljesnutu , mlad je, zašto ga ne gurnuti u vatru. Uzecemo za primjer Jattu, garantujem ti, ako nastavi ovako da se razvija i da ga Bog dragi sacuva povreda, da će to biti ubjedljivo najveći izlazni transfer, veći od Gulasvilia, jer je momak ogroman potencijal. Sta treba dovesti nekoga, kojem je Sarajevo prolazna stanica, a njega baciti na klupu. Jok, Jatta, se treba gurati jer su u njemu pare, a vidjet ćemo ako Bog da, veoma brzo da će se ovo obistiniti. Nama prioritet trebaju biti naši mladi igrači uz provjerene i dokazane starije igrace, jedan ili dva mlada dobra i ptentna igrača se neće ni osjetiti razlika na terenu. Pa u onoj sezoni Hote, Turkovica, Avdica najbolji igrač je bio Škoro koji je imao 17 godina. A sjećam se njegovog prvog derbiju na Grbavici kada je izveden na poluvremenu, ali se istrpio i naredni derbi se igrao sa Alihodzicem i svim ostalim zeljovcima. Moramo istrpiti...
Evo i oni tebe selame!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 jan 2025, 13:08

pjankesarajevo je napisao/la:
26 jan 2025, 12:03
spezial je napisao/la:
26 jan 2025, 11:56
nokee je napisao/la:

Kako je jucer Jatta odigrao poluvrijeme, ne bi meni Celik nikad igrao prije njega. Ali da, u pravu si, Celik je projekat kluba.
Vjerovatno se ocekuje da ce ici brzo zato je pokusao Jattu jucer na njegovo mjesto plus imamo Djurica sada. Jedva cekam i njega da vidim.
Sve su to bas mladi momci,mora biti padova,greski u igri sve je to sastavi dio njihovog razvoja i sve zavisi koliko to klub moze da istrpi. Inace Jatta stvarno ima sve predispozicije za vrhunskog DM.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jan 2025, 13:21

Roga
Amar Soldo Gojko Jovic
Krdzalic Bubanja Lulic
Guliashvili - X - X

Još 2 pojačanja u napadu i idemo po titulu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, MaroonBjelave, rimljanin90, Rodman, Zagor i 52 gosta.