Ima smisla. Kafa sa 2 na 2.5km. A Tuborg 1.25 nabavna(za ugostitelje), u kafiću 4km. Imal to smisla? Il neki sok npr? Neki dan neka cura uze Cedevitu, 4km. Halo, kesica od pola marke, možda 70kf i voda sa česme.kraljttbvb je napisao/la: ↑27 jan 2025, 06:21Nas par, koji očito o ekonomiji znamo malo više, smo o povećanju cijena pisali ima 20+ dana.VensanKasel je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:23Pa upravo ide bojkot da cijene budu normalne u maju , da pohlepni trgovci ne iskoriste povećanja minimalca za drastično povećanje cijena .
A vi pričali o našem botovanju i zlim gazdama gdje svi vozaju Porsea i imaju stan i kuću na moru.
Kako drugačije namaknuti novac nego povećanjem cijena finalnog proizvoda? Ja sad treba da bojkotujem kafić u kojem sjedim ujutro, gdje rade 4 konobara i 2 sankerice i svi prijavljeni. Na tih 6 radnika vlasnik svakog mjeseca odjednom ima 1 800 KM više troškova. Ne može drugacije nego da poveća cijenu kafe sa 2 na 2.50 KM.
Kad normalno sagledas stvari, nije vlasnik kafića kriv za povećanje, nego vlast koja je donijela ove odluke.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- RollingPaper
- Kontakt:
Nije kriv vlasnik kafica al u qrcu.
Sto bi zaradio 50 hiljada mjesecno sad ce zaradit 42.
Medjutim njega boli tih 7 milja manjka jer mora se auto promjenit svake godine pa ce dic cijene.
Znam ih sto prave 100k mjesecno i zale se haos jer sad ce pravit 85 kad daju doprinose vece.
I to je problem bla bla, a nove G klase se vozaju. I onda kazu moraju dic cijene
Ma dizu cijene jer su pohlepni eto sto, cista pohlepa.
Sto bi zaradio 50 hiljada mjesecno sad ce zaradit 42.
Medjutim njega boli tih 7 milja manjka jer mora se auto promjenit svake godine pa ce dic cijene.
Znam ih sto prave 100k mjesecno i zale se haos jer sad ce pravit 85 kad daju doprinose vece.
I to je problem bla bla, a nove G klase se vozaju. I onda kazu moraju dic cijene
Ma dizu cijene jer su pohlepni eto sto, cista pohlepa.
Prijavljeni na minimalac, a ostalo koverta ?kraljttbvb je napisao/la: ↑27 jan 2025, 06:21Nas par, koji očito o ekonomiji znamo malo više, smo o povećanju cijena pisali ima 20+ dana.VensanKasel je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:23Pa upravo ide bojkot da cijene budu normalne u maju , da pohlepni trgovci ne iskoriste povećanja minimalca za drastično povećanje cijena .
A vi pričali o našem botovanju i zlim gazdama gdje svi vozaju Porsea i imaju stan i kuću na moru.
Kako drugačije namaknuti novac nego povećanjem cijena finalnog proizvoda? Ja sad treba da bojkotujem kafić u kojem sjedim ujutro, gdje rade 4 konobara i 2 sankerice i svi prijavljeni. Na tih 6 radnika vlasnik svakog mjeseca odjednom ima 1 800 KM više troškova. Ne može drugacije nego da poveća cijenu kafe sa 2 na 2.50 KM.
Kad normalno sagledas stvari, nije vlasnik kafića kriv za povećanje, nego vlast koja je donijela ove odluke.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod nas lokalna slasticarna ima dvije cijene sladoleda - ako ćeš u kornet, kugla je 1.50 KM, a ako ćeš sjediti i da ti stavi u posudu kugla je 2 KM.
Niko te ne tjera da sjedis u kafiću.
Kupiš sebi Tuborg u prodavnici, odeš kuci, sjednes i popiješ.
Ili kad te neko zovne na kafu, ti mu reci haj ti sam sjedi, ja ću je kuci popiti.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Očekivao sam ovako neki odgovor.kraljttbvb je napisao/la: ↑27 jan 2025, 06:58Kod nas lokalna slasticarna ima dvije cijene sladoleda - ako ćeš u kornet, kugla je 1.50 KM, a ako ćeš sjediti i da ti stavi u posudu kugla je 2 KM.
Niko te ne tjera da sjedis u kafiću.
Kupiš sebi Tuborg u prodavnici, odeš kuci, sjednes i popiješ.
Ili kad te neko zovne na kafu, ti mu reci haj ti sam sjedi, ja ću je kuci popiti.
Ne radi se o tome gdje ću je ja popit, radi se koliko je opravdano povećanje cijena i na šta se vade za povećanje. Ja sam pisao, njima je ovo povećanje leglo ko budali šamar jer sad ima "legitiman razlog" za povećanje cijena. Taj gazda kafića će morat dati 1800km više ali će tako isto klepit 3500 milje više jer je povećao cijene. Ako je opravdanje povećanje minimalca, koji još nije povećan, gdje onda živimo zadnjih 5-6 godina? Al teško je o ovome raspravljat, što je dokaz zadnjih mjesec dana.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Najveći problem je u drzavi, odnosno u ovom slučaju u Federaciji.Sage je napisao/la: ↑27 jan 2025, 07:39Ne radi se o tome gdje ću je ja popit, radi se koliko je opravdano povećanje cijena i na šta se vade za povećanje. Ja sam pisao, njima je ovo povećanje leglo ko budali šamar jer sad ima "legitiman razlog" za povećanje cijena. Taj gazda kafića će morat dati 1800km više ali će tako isto klepit 3500 milje više jer je povećao cijene. Ako je opravdanje povećanje minimalca, koji još nije povećan, gdje onda živimo zadnjih 5-6 godina? Al teško je o ovome raspravljat, što je dokaz zadnjih mjesec dana.
Cijene divljaju, inspekcije nigdje.
Bruku raje radi na crno, inspekcije nigdje.
Slabo ko daje račune, inspekcije nigdje.
Cigarete se prodaju na pijaci, inspektor ih sebi kupuje

Ništa ovdje nije regulisano kako treba, divlja kako ko hoće.
Ne znam kako je sad, ali nekad je u Hrvatskoj postojala formula za izračunavanje cijene goriva.
Cijena nafte na berzi u petak pred zatvaranje + zarada naftaša od 10-ak % + PDV i dobiju maksimalnu cijenu koja može biti na pumpi u ponedjaljak ujutro. Ti možeš staviti svoju zaradu od 7% ako hoćeš, pa da ti bude jeftinije gorivo i tako privučes musterije, ali veća cijena ne smije biti. Kod nas cijene goriva lupa kako ko hoće i nikom ništa...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- relativizam
- Kontakt:
Wanderson je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:02![]()
![]()
![]()
Bolje da ste bojkotovali sta ste trebali, a ne ove gluposti.
Umjesto da ljudi nisu odlazili s ulice dok se doprinosi ne smanje i spasi privreda, glupi Bosnjo bojkotuje trgovine na jedan dan![]()
![]()
![]()
Jos uvijek su cijene ok sta ce biti do maja.
Blizi se kolaps ekonomije FBiH.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
de nek neko kaže ovom iznad ekonomskom stručnjaku da je moguće imati firmu gdje ti nije biznis model prijava na minimalac i koverta. Brat mrtav ozbiljan piše o scenariju gdje je gazdi 100% ljudi prijavljeno na minimalac i očekuje da neko žali tog frajera
- relativizam
- Kontakt:
ljudi o cemu pricate i kolapsu ekonomije,ovo se desava zbog pohlepe privatnika i loseg nadzora inspekcije i drzave
evo vam primjeri
kafic gdje je kokta nabavna 0.80 a 3.5 km prodajna
ona senzacija nabavna 0,7 a prodajna 3km
i tako kod pola ovih pica marze su preko 200%
na one kafe nes classic nabavna je oko 20 feninga a prodaje se za 3 km pa tu je marza skoro 1000% kao i ostale kafe iz kesica
pa sve vrste cajeva nabavne su na komad po 10feninga a prodavaju se za 2.5 do 3 km tu je marza i do 1500-2000%
i onda mi neko dodje i kaze krah ekonomije itd minimalac itd
a radnik je pola u banku pola na koverti a prica ide drzava oguli drzava ovo drzava ono a marze mu ko moja plata
evo vam primjeri
kafic gdje je kokta nabavna 0.80 a 3.5 km prodajna
ona senzacija nabavna 0,7 a prodajna 3km
i tako kod pola ovih pica marze su preko 200%
na one kafe nes classic nabavna je oko 20 feninga a prodaje se za 3 km pa tu je marza skoro 1000% kao i ostale kafe iz kesica
pa sve vrste cajeva nabavne su na komad po 10feninga a prodavaju se za 2.5 do 3 km tu je marza i do 1500-2000%
i onda mi neko dodje i kaze krah ekonomije itd minimalac itd
a radnik je pola u banku pola na koverti a prica ide drzava oguli drzava ovo drzava ono a marze mu ko moja plata
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 27 jan 2025, 09:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ti stvarno imas problema sa citanjem
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
cim ovaj husarin pulen dreci znaci da smo na dobrom tragurelativizam je napisao/la: ↑27 jan 2025, 08:27Wanderson je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:02![]()
![]()
![]()
Umjesto da ljudi nisu odlazili s ulice dok se doprinosi ne smanje i spasi privreda, glupi Bosnjo bojkotuje trgovine na jedan dan![]()
![]()
![]()
Blizi se kolaps ekonomije FBiH.![]()
-
- Kontakt:
Jel zatvorio firmu, zna li se šta?relativizam je napisao/la: ↑27 jan 2025, 08:27Wanderson je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:02![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Blizi se kolaps ekonomije FBiH.![]()
Da li ima ijedan kafic koji daje cijelu platu na banku ?
I sad treba da ih žalimo.
I sad treba da ih žalimo.

Kakav idiotski potez Izetbegovića i Komšića. 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dodik o inicijativi za smjenu Konakovića: "Nezgodno je kad ti je Tito najbolji prijatelj, a nije maršal"

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ekonomija BiH i naseg entiteta je zasnovana na propasti i kolapsu.sljivo je napisao/la: ↑27 jan 2025, 01:30Kolaps ekonomije gdje bi hiljadama radnika dao 200, 300 KM dodatno za razno razne troskove, kupovine ili ulaganja ili bilo sta, generalno ubacujuci novac u sistem? Nece ih niko zastekat u jastuk i cuvat. Gdje isto tako forsiras poslodavce da podignu platu i drugima, koji ce isto tako da koriste tu dobit povratkom novca u sistem...Eto par pozitivnih ucinaka odluke. I to bi kolabiralo ekonomiju?
Pokrivenost uvoza izvozom je statisticki jako losa, u praksi je jos gora jer 80% firmi uvozi po umanjenim fakturama, cascenjem carinika ili full na crno prebacivanje busevima i sl.
Drzavni aparat je preglomazan, plate ogromne i na to sve omjer realnog i drzavnog sektora je 50-50, sto je isto tako neodrzivo.
Kada imas te dvije cinjenice jasno je da je to neodrzivo.
Drzava zivi od dijaspore i ovih 50% privatnika koji izvode jedno malo cudo i odrzavaju ovaj sistem propasti u zivotu kako nemam ni ja pojma.
Ovo je cudo u rangu da sutra Real Madrid dođe i iskesira 20 miliona eura za igraca Sarajeva.
I na kraju svega toga drzava povecava namete cudotvorcima koji odrzavaju u zivotu bolesnika koji ima sve moguce bolesti.
To ce se na kraju odraziti na krajnji proizvod, cijene idu u nebo, a nayebat ce obicni građanin.
Dalje i pored svega, nesposobni politicari koji sjeku granu na kojoj sjede dovest ce do toga da i dalje nece imati pare da poprave stanje i ekonomiju jer ne rezu ono sto treba rezati, to ce se odraziti na to da plate, penzije, primanja obicnih ljudi nece ici gore, dok cijene zbog nameta i vec nemogucih uslova za privredu moraju skociti za 30,40% sto ce na kraju dovesti do kolapsa koji je neizbjeziv.
hvala sda i df sto upravo klanjase sebi politicku dzenazu sve sto su trvili od strane botova i njih samih o izdajnicima pade u vodu i spuca ih u glavu kao bumerang
Prosto je nestvarno kako ih je trojka navukla na sve ovo.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- bavariapivo
- Kontakt:
hvalite me, usta moja...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.