GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 jan 2025, 09:03
Ja ne mogu da razumijem da se 15 stranica ispisalo zbog kućica i karata.. Shvatam ja da je lijepo piti pivu u kafani do zadnjih 10 minuta tekme i onda sletiti brzinski. Shvatam da ima ljudi iz drugih krajeva koji dođu i starijih ljudi, ali opet se previše kuka.
Momak je u korak objasnio online kupovinu svima koji ne znaju, sad pa sad se obavi. Nema peglanja, čekanja, traženja i plaćanja parkinga, gužvare po redovima i gradu itd. Primjer, ide desetero drugova iz nekog drugog mjesta na tekmu, uđe jedan na stranicu, označi 10 karata i završeno sve za dvije minute. Dođe kao gospodin na utakmicu, ostavi auto, piva/kafa i lagano na tribinu. Ne mrcvari sebe i ne stoji u redu, nema nikakvog srkleta.
Za starije ljude koji ne znaju, uvijek ima unuk, unuka, sin, kćerka, neko u familiji da zna to uzeti. Krećem od svog primjera, a tako je kod svakog.
Onaj ko skuplja karte ima fan shop i to je to.
Kaže neko "nije na ruku, gužva po gradu, mora se tražiti parking".. To je svakodnevnica i to prihvatite. Živimo u malom gradu, šta bi pričali da živimo u nekoj velikoj državi? Ja pričam na osnovu sebe, milion puta sam otišao u grad u fan shop, nebitno da li je to nekad bilo zbog karte, učlanjenja, stvari u fan shopu, poklona za nekog i slično. Pritom, živim na drugom kraju grada i onda i ja mogu reći "puu majku im ebem na kraju grada mi je fan shop neću se ni učlaniti, još digli na 25 KM".
Ljetos sam potrošio vremena, živaca, para na parking jer sam uzimao karte za Evropu dosta svojih ljudi, pa nisam kukao.
Dosta mi je olakšao fan shop na aerodromu. Ko živi na Ilidži, Stupu, Nedžarićima, Alipašinom, Mojmilu, Vojničkom, fan shop na aerodromu mu je pred nosom. S Ilidže si tamo za 10 minuta. Ko živi na Otoci, Čengić Vili i gore prema gradu, uopšte mu nisu daleko fan shopovi u gradu.
Ovi što neće ni pod razno online da kupuju jer eto imaju svoj neki razlog, ne moraju, fino se spremite i protegnete nogice do fan shopa. Proklet narod, kad nema online, što nema. Evo godinu ima online, sad neće online draže im stajati u redu, kasniti, srkletiti se, gurati se itd. Ljudi vani kompletan enterijer kupe online, ali jok bošnjo to neće iz nekog svog principa.
"Ima da utiće ovo na posjetu"..

Dosad se prolamalo od ljudi, 15K nas svaku tekmu, pa će biti belaj.