Jao šefe smo navukli , debili i dalje vjeruju da smo neprijatelji

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Federalni pipci, drzavni nista. Nazalost vojnici i granicna policija odavno nisu dobili povecanje i uveliko zaostaju za npr fupom i kantonalnim mupomfeniksptica je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:04Sad 100% nema povlacenja one odluke za minimalac. Drzavni pipci su podigli svi plate..zapravo gotov svi. Vec je uracunato to povecanje u budzet..
To je istina i velika nepravda.irfo je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:25Federalni pipci, drzavni nista. Nazalost vojnici i granicna policija odavno nisu dobili povecanje i uveliko zaostaju za npr fupom i kantonalnim mupomfeniksptica je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:04Sad 100% nema povlacenja one odluke za minimalac. Drzavni pipci su podigli svi plate..zapravo gotov svi. Vec je uracunato to povecanje u budzet..
Da nam hoce svu drzavu privatizovat, pa da moraju svoje plate zaraditi.feniksptica je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:04Sad 100% nema povlacenja one odluke za minimalac. Drzavni pipci su podigli svi plate..zapravo gotov svi. Vec je uracunato to povecanje u budzet..
Da si ti živ i zdrav buraz , ovo je nažalost očekivano .baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 07:54Kakva nesreća u Washingtonu, zvuči mi nevjerovatno da pored tolike tehnologije danas, radara, kontrola i kojekakvih pm niko nije mogao vidjeti da će se sudariti sa helikopterom ili obrnuto?
A drug ima tu svačega, evo vidi cijene i marze u firmama na pojedine proizvode i onda neko hoće da me ubijedi da 300km vise mu uništava posao pa podižu cijene ionako već preskupim artiklimaMadal je napisao/la: ↑29 jan 2025, 18:46Treba drug štošta, samo sto ovi debili nisu nista osim sto su **** ionako sjebanu ekonomiju.relativizam je napisao/la: ↑29 jan 2025, 14:32treba ograniciti marze i na pojedine stvari smanjiti ili ukinuti pdv.
licno je moj gazda povecao cijenu nekoliko artikala a faktura dosla pod istim nabavnim kao i prije 2 mjeseca,znaci bez ikakvog valjanog razloga,kad mu drzava dozvoljava da ima marzu i do 2000%
Hrvatska potrošačka platforma "Halo, inspektore", koja je pokrenula bojkot trgovina, pozvala je građane da od danas ne kupuju određene proizvode i bojkotuju određene trgovinske lance u periodu od sedam dana.
Dodatno su pozvali na opšti bojkot trgovina u petak, po uzoru na onaj koji se dogodio prošle se.
Građani su pozvani da ne kupuju u tri međunarodna trgovačka lanca - Lidl, Eurospin i DM, kao i da ne kupuju gazirana pića, vodu i deterdžente u bilo kojoj prodavnici od danas ujutro do srijede uveče, prenosi --- SPAM ---.
Takođe, hrvatski građani se pozivaju da u petak uopšte ne troše, a planirano je da bojkot uključuje platni promet, ugostiteljske usluge, smještaj, prevoz, dostavu, navodi portal.
Koliko sam shvatio iz onog transkripta, kontrolori su upozorili helikopter na dolazak aviona, i ovi su potvrdili da ga vide i na njima je bilo da paze da ne idu u putanju aviona. Ne bi me čudilo da su gledali drugi avion, jer na snimku vidiš s druge strane avion kako polijećeVensanKasel je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:21U zadnje 3 godine u Americi je bilo toliko incidenata gdje je za dlaku izbjegnuta tragedija , kontrolori su im postali užasni . Džaba radari kada na kraju čovjek odlučuje .
Pa slazem se. Moja je poenta da se na uzasan nacin (povecanjem minimalca na ovaj nacin) bore protiv sive ekonomije. Stvorili su haos koji se vec u januaru osjeti. To je kad kazes ko **** doktore ekonomskih nauka, znam ja bolje...relativizam je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:34A drug ima tu svačega, evo vidi cijene i marze u firmama na pojedine proizvode i onda neko hoće da me ubijedi da 300km vise mu uništava posao pa podižu cijene ionako već preskupim artiklimaMadal je napisao/la: ↑29 jan 2025, 18:46Treba drug štošta, samo sto ovi debili nisu nista osim sto su **** ionako sjebanu ekonomiju.relativizam je napisao/la: ↑29 jan 2025, 14:32treba ograniciti marze i na pojedine stvari smanjiti ili ukinuti pdv.
licno je moj gazda povecao cijenu nekoliko artikala a faktura dosla pod istim nabavnim kao i prije 2 mjeseca,znaci bez ikakvog valjanog razloga,kad mu drzava dozvoljava da ima marzu i do 2000%
evo neka se javi neko ko je radio u pekari ili slicnim firmama ,koliko treba da se napravi jedan hljeb a koliko on kosta ,pa to nije zarada 100% ili 200% to ide i preko 700%
ili ovi sto drze butike,koliko ih kosta majica u turskoj ,kini a kolika je cijena ovdje kod nas iste te majice a pola ih i nema licencu da smije prodavati odjecu s tim nekim znakom(nike adidas i sl).
trgovina autodijelova ti svakom mehanicaru daje popust od 35% i opet ih odlicno ide samo se šire, i sad ce oni kao poskupjeti cijene jer ih minimalac pogadja a da smanji cijene za 5% i da majstorima smanji na 30% rabat, ne bi osjetio
prelistaj fb profile majstora,te moler,te keramicar,te automehanicar,te bastovan,te ovo te ono a 70% ih nije prijavljeno,vode se na birou uzimaju od drzave i na crno rade i zaradjuju i to cijene kao u Evropi
drzava samo malo da to sve utegne da svako ima svoju zonu odgovornosti bilo bi sve bolje garantujem ti
![]()
Nisam čuo , kasnije ću baš pogledati .Jabroni je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:54Koliko sam shvatio iz onog transkripta, kontrolori su upozorili helikopter na dolazak aviona, i ovi su potvrdili da ga vide i na njima je bilo da paze da ne idu u putanju aviona. Ne bi me čudilo da su gledali drugi avion, jer na snimku vidiš s druge strane avion kako polijećeVensanKasel je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:21U zadnje 3 godine u Americi je bilo toliko incidenata gdje je za dlaku izbjegnuta tragedija , kontrolori su im postali užasni . Džaba radari kada na kraju čovjek odlučuje .
Zenica:relativizam je napisao/la: ↑30 jan 2025, 10:40jest ako imas staza 20 godina
opet ovisi od kantona do kantona
Govoreći o platama, ministar je istakao da su one u posljednjih pet godina povećane za 81 posto, a startna plata policajca bez dana staža sada iznosi 1.603 KM.
"Naš cilj je bio trajno povećanje plata. Prošla vlast je to uradila sporazumom koji je trajao šest mjeseci i s koeficijentom. Obračun plate ne definiše koeficijente pa smo mi taj koeficijent ugradili u osnovicu. Ugradnjom boda od 1,15 u osnovicu, ostvareno je povećanje od 35 posto", kazao je Vračo.
Vi ćete bojkotovati Hukića, mi otrova na Bjelavama i to je to.DamirT je napisao/la: ↑30 jan 2025, 09:50Hrvatska potrošačka platforma "Halo, inspektore", koja je pokrenula bojkot trgovina, pozvala je građane da od danas ne kupuju određene proizvode i bojkotuju određene trgovinske lance u periodu od sedam dana.
Dodatno su pozvali na opšti bojkot trgovina u petak, po uzoru na onaj koji se dogodio prošle se.
Građani su pozvani da ne kupuju u tri međunarodna trgovačka lanca - Lidl, Eurospin i DM, kao i da ne kupuju gazirana pića, vodu i deterdžente u bilo kojoj prodavnici od danas ujutro do srijede uveče, prenosi --- SPAM ---.
Takođe, hrvatski građani se pozivaju da u petak uopšte ne troše, a planirano je da bojkot uključuje platni promet, ugostiteljske usluge, smještaj, prevoz, dostavu, navodi portal.![]()
Bas me zanima kako cemo mi sutra ovo uraditi...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.