Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2025, 09:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
30 jan 2025, 07:54
Kakva nesreća u Washingtonu, zvuči mi nevjerovatno da pored tolike tehnologije danas, radara, kontrola i kojekakvih pm niko nije mogao vidjeti da će se sudariti sa helikopterom ili obrnuto?

Da si ti živ i zdrav buraz , ovo je nažalost očekivano .
U zadnje 3 godine u Americi je bilo toliko incidenata gdje je za dlaku izbjegnuta tragedija , kontrolori su im postali užasni . Džaba radari kada na kraju čovjek odlučuje .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 09:34

Madal je napisao/la:
29 jan 2025, 18:46
relativizam je napisao/la:
29 jan 2025, 14:32
treba ograniciti marze i na pojedine stvari smanjiti ili ukinuti pdv.
licno je moj gazda povecao cijenu nekoliko artikala a faktura dosla pod istim nabavnim kao i prije 2 mjeseca,znaci bez ikakvog valjanog razloga,kad mu drzava dozvoljava da ima marzu i do 2000%
Treba drug štošta, samo sto ovi debili nisu nista osim sto su **** ionako sjebanu ekonomiju.
A drug ima tu svačega, evo vidi cijene i marze u firmama na pojedine proizvode i onda neko hoće da me ubijedi da 300km vise mu uništava posao pa podižu cijene ionako već preskupim artiklima

evo neka se javi neko ko je radio u pekari ili slicnim firmama ,koliko treba da se napravi jedan hljeb a koliko on kosta ,pa to nije zarada 100% ili 200% to ide i preko 700%
ili ovi sto drze butike,koliko ih kosta majica u turskoj ,kini a kolika je cijena ovdje kod nas iste te majice a pola ih i nema licencu da smije prodavati odjecu s tim nekim znakom(nike adidas i sl).

trgovina autodijelova ti svakom mehanicaru daje popust od 35% i opet ih odlicno ide samo se šire, i sad ce oni kao poskupjeti cijene jer ih minimalac pogadja a da smanji cijene za 5% i da majstorima smanji na 30% rabat, ne bi osjetio

prelistaj fb profile majstora,te moler,te keramicar,te automehanicar,te bastovan,te ovo te ono a 70% ih nije prijavljeno,vode se na birou uzimaju od drzave i na crno rade i zaradjuju i to cijene kao u Evropi

drzava samo malo da to sve utegne da svako ima svoju zonu odgovornosti bilo bi sve bolje garantujem ti
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 30 jan 2025, 10:41, ukupno mijenjano 5 puta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 jan 2025, 09:50

Hrvatska potrošačka platforma "Halo, inspektore", koja je pokrenula bojkot trgovina, pozvala je građane da od danas ne kupuju određene proizvode i bojkotuju određene trgovinske lance u periodu od sedam dana.

Dodatno su pozvali na opšti bojkot trgovina u petak, po uzoru na onaj koji se dogodio prošle se.

Građani su pozvani da ne kupuju u tri međunarodna trgovačka lanca - Lidl, Eurospin i DM, kao i da ne kupuju gazirana pića, vodu i deterdžente u bilo kojoj prodavnici od danas ujutro do srijede uveče, prenosi --- SPAM ---.

Takođe, hrvatski građani se pozivaju da u petak uopšte ne troše, a planirano je da bojkot uključuje platni promet, ugostiteljske usluge, smještaj, prevoz, dostavu, navodi portal.
:salut:

Bas me zanima kako cemo mi sutra ovo uraditi...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jan 2025, 09:54

VensanKasel je napisao/la:
30 jan 2025, 09:21
U zadnje 3 godine u Americi je bilo toliko incidenata gdje je za dlaku izbjegnuta tragedija , kontrolori su im postali užasni . Džaba radari kada na kraju čovjek odlučuje .
Koliko sam shvatio iz onog transkripta, kontrolori su upozorili helikopter na dolazak aviona, i ovi su potvrdili da ga vide i na njima je bilo da paze da ne idu u putanju aviona. Ne bi me čudilo da su gledali drugi avion, jer na snimku vidiš s druge strane avion kako polijeće

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jan 2025, 10:04

30 jan 2025, 09:34
Madal je napisao/la:
29 jan 2025, 18:46
29 jan 2025, 14:32
treba ograniciti marze i na pojedine stvari smanjiti ili ukinuti pdv.
licno je moj gazda povecao cijenu nekoliko artikala a faktura dosla pod istim nabavnim kao i prije 2 mjeseca,znaci bez ikakvog valjanog razloga,kad mu drzava dozvoljava da ima marzu i do 2000%
Treba drug štošta, samo sto ovi debili nisu nista osim sto su **** ionako sjebanu ekonomiju.
A drug ima tu svačega, evo vidi cijene i marze u firmama na pojedine proizvode i onda neko hoće da me ubijedi da 300km vise mu uništava posao pa podižu cijene ionako već preskupim artiklima

evo neka se javi neko ko je radio u pekari ili slicnim firmama ,koliko treba da se napravi jedan hljeb a koliko on kosta ,pa to nije zarada 100% ili 200% to ide i preko 700%
ili ovi sto drze butike,koliko ih kosta majica u turskoj ,kini a kolika je cijena ovdje kod nas iste te majice a pola ih i nema licencu da smije prodavati odjecu s tim nekim znakom(nike adidas i sl).

trgovina autodijelova ti svakom mehanicaru daje popust od 35% i opet ih odlicno ide samo se šire, i sad ce oni kao poskupjeti cijene jer ih minimalac pogadja a da smanji cijene za 5% i da majstorima smanji na 30% rabat, ne bi osjetio

prelistaj fb profile majstora,te moler,te keramicar,te automehanicar,te bastovan,te ovo te ono a 70% ih nije prijavljeno,vode se na birou uzimaju od drzave i na crno rade i zaradjuju i to cijene kao u Evropi

drzava samo malo da to sve utegne da svako ima svoju zonu odgovornosti bilo bi sve bolje garantujem ti

slika
Pa slazem se. Moja je poenta da se na uzasan nacin (povecanjem minimalca na ovaj nacin) bore protiv sive ekonomije. Stvorili su haos koji se vec u januaru osjeti. To je kad kazes ko **** doktore ekonomskih nauka, znam ja bolje...
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jan 2025, 10:07

Nema boljeg posla no bit drot. 1600 osnovica, 20% dodatak na opasnost, topli obrok, noćni rad, rad nedjeljom, prijevoz, beneficiran staž, penzionisanje pod posebnim uslovima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jan 2025, 10:32

Jabroni je napisao/la:
30 jan 2025, 09:54
VensanKasel je napisao/la:
30 jan 2025, 09:21
Koliko sam shvatio iz onog transkripta, kontrolori su upozorili helikopter na dolazak aviona, i ovi su potvrdili da ga vide i na njima je bilo da paze da ne idu u putanju aviona. Ne bi me čudilo da su gledali drugi avion, jer na snimku vidiš s druge strane avion kako polijeće
Nisam čuo , kasnije ću baš pogledati .

Evo šta kaže stručnjak :

Nažalost, ovdje nije kraj. Takvih nesreće će biti i u budućnosti. Pretrpan promet, nedovoljna ulaganja u infrastrukturu, softverske manjkavosti, loše procedure, premalen broj kontrolora letenja rezultiraju sa sve više ozbiljnih incidenata. Nema mjeseca da u SAD nema bar jedan, a često i više incidenata uz polijetanja i slijetanja.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 10:40

Marsal je napisao/la:
30 jan 2025, 10:07
Nema boljeg posla no bit drot. 1600 osnovica, 20% dodatak na opasnost, topli obrok, noćni rad, rad nedjeljom, prijevoz, beneficiran staž, penzionisanje pod posebnim uslovima.
jest ako imas staza 20 godina
opet ovisi od kantona do kantona

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jan 2025, 10:42

30 jan 2025, 10:40
Marsal je napisao/la:
Zenica:
Govoreći o platama, ministar je istakao da su one u posljednjih pet godina povećane za 81 posto, a startna plata policajca bez dana staža sada iznosi 1.603 KM.

"Naš cilj je bio trajno povećanje plata. Prošla vlast je to uradila sporazumom koji je trajao šest mjeseci i s koeficijentom. Obračun plate ne definiše koeficijente pa smo mi taj koeficijent ugradili u osnovicu. Ugradnjom boda od 1,15 u osnovicu, ostvareno je povećanje od 35 posto", kazao je Vračo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jan 2025, 10:44

Nesrece se ne mogu svesti na 0. Uvijek ima taj nek prag sigurnosti do kojeg prakticno mozes ici. Druga stvar, sve kosta, podizanje sigurnosti za jedan promil su vjerujem milionska ulaganja i troskovi. Let do amerike ti ne bi bio 2k dolara vec 5k. Uglavnom, sve je racunica i rizik. Tako je u svim transportima. Nule ne postoje.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 jan 2025, 10:47

DamirT je napisao/la:
30 jan 2025, 09:50
Hrvatska potrošačka platforma "Halo, inspektore", koja je pokrenula bojkot trgovina, pozvala je građane da od danas ne kupuju određene proizvode i bojkotuju određene trgovinske lance u periodu od sedam dana.

Dodatno su pozvali na opšti bojkot trgovina u petak, po uzoru na onaj koji se dogodio prošle se.

Građani su pozvani da ne kupuju u tri međunarodna trgovačka lanca - Lidl, Eurospin i DM, kao i da ne kupuju gazirana pića, vodu i deterdžente u bilo kojoj prodavnici od danas ujutro do srijede uveče, prenosi --- SPAM ---.

Takođe, hrvatski građani se pozivaju da u petak uopšte ne troše, a planirano je da bojkot uključuje platni promet, ugostiteljske usluge, smještaj, prevoz, dostavu, navodi portal.
:salut:

Bas me zanima kako cemo mi sutra ovo uraditi...
Vi ćete bojkotovati Hukića, mi otrova na Bjelavama i to je to.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 10:47

:angel:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 30 jan 2025, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 10:52

Marsal je napisao/la:
30 jan 2025, 10:42
30 jan 2025, 10:40
Marsal je napisao/la:
Zenica:
Govoreći o platama, ministar je istakao da su one u posljednjih pet godina povećane za 81 posto, a startna plata policajca bez dana staža sada iznosi 1.603 KM.

"Naš cilj je bio trajno povećanje plata. Prošla vlast je to uradila sporazumom koji je trajao šest mjeseci i s koeficijentom. Obračun plate ne definiše koeficijente pa smo mi taj koeficijent ugradili u osnovicu. Ugradnjom boda od 1,15 u osnovicu, ostvareno je povećanje od 35 posto", kazao je Vračo.
zenica je bas slozna po tom pitanju ,sindikat im odlicno radi bore se za sebe,sjecam se da su nekoliko puta strajkovali.ako je taj start bez toplog,prijevoza i ostalih beneficija onda oni izadju mnogo vise nego pojedini kantoni

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 jan 2025, 10:59

Marsal je napisao/la:
Jest dok ne ugaziš u mozak žene što joj je muž glavu sikirom rascopo il dok pomažeš mrtvozorniku da skine lika sa vješala pa te pljuvačka od ovog po glavi ne pokapa i kamara primjera. A da ne kažem s kim radiš i ko ti bude šef, plus kolega kojem bi dao bubreg, kad dođe do situacije, prodaje te za dugme.
Jedina pozitivna stvar je eto ta beneficija i neka sigurnost. Mada sve to iskihaš, prije ili poslije.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jan 2025, 11:11

Sage je napisao/la:
30 jan 2025, 10:59
Marsal je napisao/la:
Jest dok ne ugaziš u mozak žene što joj je muž glavu sikirom rascopo il dok pomažeš mrtvozorniku da skine lika sa vješala pa te pljuvačka od ovog po glavi ne pokapa i kamara primjera. A da ne kažem s kim radiš i ko ti bude šef, plus kolega kojem bi dao bubreg, kad dođe do situacije, prodaje te za dugme.
Jedina pozitivna stvar je eto ta beneficija i neka sigurnost. Mada sve to iskihaš, prije ili poslije.
Svi ostali trpe ista sranja za mnogo manje pare i više rada. Ja prvi.

Mašinovođa ubije čovjeka pa onda mora dokazivat svoju nevinost i sa **** se ganjati, a ne može prismrdit ovoj plati

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 jan 2025, 11:13

Sage je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
To sto si ti nabrojao, prosjecan pandur dozivi jednom ili nijednom u zivotu.
Saobracajac nijednom, a nakupi se mita sigurno za jednu trecinu plate mjesecno.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 30 jan 2025, 11:14

Sage je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Bolje ugaziti u mozak nego sto nase svabe pflegeri ugaze u babino **** :yawn:
Stone hands👊

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 30 jan 2025, 11:19

Marsal je napisao/la:
Pojma ti nemas
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 jan 2025, 11:19

dobro mi ikako imamo policajaca,eben je to posao,svi su imali priliku da se prijave i rade to, ali valja utoku za pas svako jutro i hodaj ulicom gledaj hocel se ko suprostaviti i kakva ce te akcija sad zapasti. da je to bezbijedan posao hodali bi bez oruzja.

a sad kao i kod ukucana,poslovnih prijatelja,kolega i cega sve ne , i tu se svasta nadje uvijek ima nekih izroda.

policajac u BPK izadje oko 1500km i manje koliko i neki prosjecan radnik u nekoj firmi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jan 2025, 11:23

Marsal je napisao/la:
Ne znam vala, dugorocno nocni rad dokazano ima negativne efekte na zdravlje tako da je to ok kad si mlad koju godinu dok jos nemas djece i porodicu al citav zivot taj sistem nije bas preporucljiv.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 8 gostiju.