1600 + 320 dodatka na opasnost, plus 12.5 topli obrok po danu, plus noćni koji je najmanje oko 200 na ovu osnovicu, plus rad nedjeljom otprilike 50 maraka. Ovu platu nema 80% države. Niko nije plaćen ko oni pogotovo kad se uzme u obzir koliko ne rade.Vjeverica777 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 19:34Nisu uopće nešto dobre plaće na ove troškove života, ali je više očito da ti imaš loš posao.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Da se i ja i ti u nečemu složimoMarsal je napisao/la: ↑30 jan 2025, 20:061600 + 320 dodatka na opasnost, plus 12.5 topli obrok po danu, plus noćni koji je najmanje oko 200 na ovu osnovicu, plus rad nedjeljom otprilike 50 maraka. Ovu platu nema 80% države. Niko nije plaćen ko oni pogotovo kad se uzme u obzir koliko ne rade.Vjeverica777 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 19:34Nisu uopće nešto dobre plaće na ove troškove života, ali je više očito da ti imaš loš posao.
Plus na sve to opasnost među najmanjim u svijetu
Nije Detroit
Da ne valja posao ne bi se morala traziti stela da te prime.PopravnaToljaga je napisao/la: ↑30 jan 2025, 20:33Da se i ja i ti u nečemu složimoMarsal je napisao/la: ↑30 jan 2025, 20:061600 + 320 dodatka na opasnost, plus 12.5 topli obrok po danu, plus noćni koji je najmanje oko 200 na ovu osnovicu, plus rad nedjeljom otprilike 50 maraka. Ovu platu nema 80% države. Niko nije plaćen ko oni pogotovo kad se uzme u obzir koliko ne rade.Vjeverica777 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 19:34
Nisu uopće nešto dobre plaće na ove troškove života, ali je više očito da ti imaš loš posao.
Plus na sve to opasnost među najmanjim u svijetu
Nije Detroit

-
- Kontakt:
Ma dobro taj topli obrok koliko dobiješ i potrošiš ga. A opet s druge strane nije ni toliko zgodan posao kako ti opisujes. Susrećes se sa svakakvom bagrom iako među njima ima svakakvih. Ali je nevjerojatno meni da su plaće inspektora 2500 sa svime , topli i prevoz je uključen u to. Tako da ono na kraju mjeseca 2100-2200 KM ispade realno placa. Susjed mi radi kao inspektor državni, carine PDV i to....5 godina fakulteta, milion nekih upravnih ,stručni ispita za tu poziciju. A tamo isto vrsis kontrole baš složenih firmi tipa telekomi, elektroprivrede, pa i ovih giganata privatnih tipa Lager, Igman i slicno. To mi je malo skroz za tu odgovornostMarsal je napisao/la: ↑30 jan 2025, 20:061600 + 320 dodatka na opasnost, plus 12.5 topli obrok po danu, plus noćni koji je najmanje oko 200 na ovu osnovicu, plus rad nedjeljom otprilike 50 maraka. Ovu platu nema 80% države. Niko nije plaćen ko oni pogotovo kad se uzme u obzir koliko ne rade.Vjeverica777 je napisao/la: ↑30 jan 2025, 19:34Nisu uopće nešto dobre plaće na ove troškove života, ali je više očito da ti imaš loš posao.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
pa koliko bi ti da imaju jbt 10 milja??
Nek se udaraju nogom u guzicu s ovim platama. S obzirom koliko ih velika vecina ne radi svoj posao, ne zasluzuju ni marke. Dodje nocna smjena, postave radar, prespavaju u autu i haj kuci...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Preko 2000KM je vama plata losa?
Pocet cu bit na strani politicara
Pocet cu bit na strani politicara
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- feniksptica
- Kontakt:
Rekoh ja
Nije Milošević kriv, mi smo gofna
Nije Milošević kriv, mi smo gofna
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Gledam ove cijene kod nas, u Hrv, na zapadu, ovo poređenje...ne do Bog da se kod nas uvede euro ko u Hrv.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Udbaska smecarka iz Crne Gore pokusava da unisti sutrasnji bojkot jer joj nije bitan narod vec samo da padne vlada. 

To je i vise nego dobra plata jbg sa faxom ili bez njega to je top ko ima, ja licno nemam toliku , ali zena 1700 , ja malo manje i nekako se gura , ali da je sve poskupljalo jeste sigurno, treba ispostovati sutra i ne kupit nista jbg.
BOJKOT DA!
1946 🇱🇻🇱🇻
COYG ❤️🤍
COYG ❤️🤍
- feniksptica
- Kontakt:
Sutra nikad bolje akcije u trgovinama.
Ide penzioner u 8 je vec unutra, ceka ga novinar spred u 8:20 i onda će se taj isti žalit naa sve i svašta
Ide penzioner u 8 je vec unutra, ceka ga novinar spred u 8:20 i onda će se taj isti žalit naa sve i svašta
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Treba sad masovno otici i opustositi radnje dok su popusti a ne ici kad su regularne cijene i na taj nacin zayebat gazde.feniksptica je napisao/la: ↑30 jan 2025, 21:45Sutra nikad bolje akcije u trgovinama.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Biće sutra bojkot jer se raja danas namirila. Danas otišao do manje radnje Binga i nisam mogao ući odmah kolika je gužva bila.feniksptica je napisao/la: ↑30 jan 2025, 21:45Sutra nikad bolje akcije u trgovinama.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pa ako bi se s većim platama ukinulo ono "Allahumme Rabbi da se malo zagrabi" to bi bila razumna plata za tu vrstu posla.
Btw, kakve su sad lafo ove XXL akcije u Bingu

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Policajci u MUP-u TK ne zaslužuju ni 190 maraka mjesečno a ne 1900. Najveći uhljebi i neradnici koji misle da su Bogom dani jer su završili akademiju pa silu prosipaju na običnom stanovništvu, dok ispijaju kafe i provode noći u izlascima sa dobro poznatim kriminalcima i dilerima koje ne smiju ni ružno pogledati, a kamoli napisati parking kaznu kad parkiraju kola na sred pješaćkog.
Svaku noć ko želi nek prođe po parkinzima u gornjem i donjem dijelu grada, uglavnom iza zgrada ili iza nekih garaža, može vidjeti 10 policijskih auta kako spavaju i ništa ne rade.
Ima naravno jako dobrih, finih i korektnih policajaca za svaku pohvalu, ali 80% njih, a 100% ovih novih što su završili akademiju se ponašaju kao šerifi u Teksasu.
Svaku noć ko želi nek prođe po parkinzima u gornjem i donjem dijelu grada, uglavnom iza zgrada ili iza nekih garaža, može vidjeti 10 policijskih auta kako spavaju i ništa ne rade.
Ima naravno jako dobrih, finih i korektnih policajaca za svaku pohvalu, ali 80% njih, a 100% ovih novih što su završili akademiju se ponašaju kao šerifi u Teksasu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
U pravu je bot s HercegBosna foruma, ne može ti inspektor koji kontroliše firme koje imaju milionske prihode imat dvije milje platu. Pogotovo u državi gdje su mito i korupcija norma a ne odstupanje.
-
- Kontakt:
- relativizam
- Kontakt:
Ne smatram da će se ista postići bojkotom i nisam bio za to,ali iz nekog principa neću ni cigare uzeti sutra a veceras sam zaboravio, čisto da se zna na cijoj sam strani mogu se jedan dan strpiti
- relativizam
- Kontakt:
PopravnaToljaga je napisao/la: ↑30 jan 2025, 17:48Nadrealno mi je ovo za FIS ,pogotovo da ovoliko debelo ima više od konzuma, konzum ima sigruno 120-150 više poslovnica u BiH