Vjesto si izbjegao moju opasku u vezi sa reciprocitetom ulozeno - dobijeno, tj. sta je FK Zeljeznicar ulozio u proteklih 10 godina, a sta FK Sarajevo, i u konacnici ko ima vise "opipljivog" kao zalog za buducnost, jer da budem iskren niste se bas veselo proveli posljednji put kad je neko rucnu povukao sa dokapitalizacijom investicije. A nije to tako davno bilo.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:47Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:35Prvo nije 15 nego 8. Drugo, uz sve milione koje ste ulozili od 2013.-te do dana danasnjeg, i dalje ste po broju trofeja iza FK Zeljeznicar. Uzimati nas post od trofeja za reper, a ne razmisliti sta si ti uradio u tom istom periodu, a sta si "trebao" uraditi, moze samo neko oducen od zdravog razuma.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:15Zavist je čudna stvar
A i kad si suha kur.ca 15 godina pretpostavljam da ne možeš bas bit racionalan.
Vi izdržavate. Teška vremena već 15 godina.
Da ponovimo mitomanima sa Koseva :
- i dalje bez svoje imovine izuzev 70ikusur kvadrata u titovoj,
- i dalje su klub sa manje osvojenih trofeja od kluba koji u zadnjih 10 godina je "ozivio" svoj stadion, doveo europske utakmice na Grbavicu, izgradio novu tribinu, pokrio istu tribinu, u nekoliko navrata sam sebi izbio titulu iz ruku, uskoro i juzna tribinu graditi, te sa reciprocno smanjenim dugovnim saldom se period 2015-2025 moze smatrati relativno solidnim periodom za klub koji zivi na nacin na koji zivi. Bez vlasnika, bez redovnog upumpavanja desetina miliona u klub na godisnjem nivou od strane vlasnika, bez hipoteke na zemljistu, bez prodaje zemljista. U svom, na svom, pri svom. Sve sto vi nikad biti necete.
Sto šta fali mi za 10 godina 6 trofeja vi 1
Zadnji titulu se osvojili 2012/13 sad je 2025 godina to je malo vise od 8 godina. Ali dobra ti je matematika
Imovinu vam je prepisala država i napravila sve sto imate tako da to samo potrkepljuje tezu da se režimski klub kao sto je dole navedeno
Trofeja relevantnih imate 6 kupova i 7 liga 1- juga
Mi imamo 7 liga i 7 kupova - 2 juge (uspješnije obejktvno)
Postojite 25 godina vise i to treba reci.
To su relevantni trofeji ovo ostalo sto vi pričate je glupost , nekakve titule koje vam niko nije priznao sem vas samih
Sami sebi izbili titule a mi recimo kad smo imali 13 bodova prednosti nama izbio neko deseti - šizofrenija
Čuj oni će početi graditi - Počet će vam država graditi jer ste tako naučili
I dok je takvih ko ti vi ne možete i nećete bit nikakav konkurent ni za šta.
Naravno da smo sve sto vi nećete nikad bit, moderan europski klub, sa privatnim kapitalom kao i svugdje u svijetu , državni i režimski klubovi postoje još samo na balkanu , a vi ste jedan od 4-5 takvih , ima klubova po 2. Ligama imaju investitore tipa Stupcanica. Oni su za vas uređen klub.
Dali bi vi Guzice da neko investira u vas. Radujete se kad vas gazda Zmaja pogura za jednu platu prvotimcu, kukate i prosite na sve strane.
Sto se tice imovine i ko je kome sta dao, poklonio, dodijelio, to je malo djecija prica, jer koliko ima nas, toliko ima i vas, u gradu i u drzavi, tako da ako cemo racio gledati, izgleda da ste malo manje sposobni da sami sebi napravite komfornu situaciju.
Kad je u pitanju investitor, naravno da postoje neke stvari koje se meni kao navijacu bez licnog interesa ne svidjaju, ali i te ce se stvari promijeniti, na ovaj ili onaj nacin, u skorije ili kasnije vrijeme, tako da se to ne treba ni komentarisati.
O valorizaciji trofeja, opet je bespredmetno govoriti, jer total je ono sto je bitno, i to je to. A u totalu, kao sto kazes ti, hvala Bogu da nikad necemo biti u istoj situaciji. Ne vidim problem u placanju igraca od strane drugih, trecih, petih pravnih lica, jer u praksi i kod vas je jedan dio - "malcice" veci dio preko payoneera, tako da smo haman u ravan sa tim. Sponzorske ugovore i nacin participacije u sponzorisanju je stvar dogovora pravnog lica i FK Zeljeznicar.
O tome da li bismo ili ne bismo dali guzice za investitora, nadam se da cemo u skorije vrijeme konkretnije raspraviti.