Ide nova tribina Jug na stadionu Grbavica, plus renoviranje sjevera
Prometno u Bulevaru Ivice Osima,
Uskoro derbi na Grbavici
Ž……..s
17 / 15
47 / 45 derby
Ovako neko ko zeli dobro svom klubu pise,pogledas da vas ismijavaju u HR da ne prodajete igrace ti sve govori dokle ste dogurali. Ova prodaja ako se desi nije dobra reklama samo za Sarajevo vec i za ostale. Sto se tice nasih transfera i vise su nego odlicni sa obzirom iz kakve lige dolazimo.Riquelme1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 20:25Samo momku ne želim odlazak u Tursku. Pun mi je više k odlazaka kao što su Ljukovac i Buljubašić pa da ni minute ne odigraju. Nadam se da će Čelik izabrati ekipu u kojoj će biti standardan jer mu je to trenutno za razvijanje najvažnije, novca će biti kasnije u karijeri.
Što se tiče Sarajeva odličan posao ako ga prodaju u Lens i jako dobra reklama za klub, sigurno bolja od mutnih transfera u Tursku kako je navikla naša liga.
Nemamo šta pametovati, treba čestitati ljudima na poslu koji rade. Znam nekoliko momaka koje je Sarajevo dovelo da sam čuo za njih da kidaju u svom klubu širom BiH a na kraju završili kod njih. Samo tako se i može raditi, ulagati u akademiju. Iskreno mislim da je Sarajevo trebalo i dosta više zaraditi obzirom koliko ulažu ali Bože moj, nikada ne znamo šta se može desiti za godinu ili dvije, možda se broj igrača koji odu za milion+ udupla...
Nama niko nije kriv što roditelji plaćaju trenerima da njihov sin igra i što nam se OP nalazi u najgorem stanju od poslije rata.
Amar Osim je posljednji gospodin tamo a i njeg su budžetskih nehljebi otjerali da bi mogli finansirati vikend na Jahorini na račun kluba. Ili ćemo i o tom sutiti.
Vjesto si izbjegao moju opasku u vezi sa reciprocitetom ulozeno - dobijeno, tj. sta je FK Zeljeznicar ulozio u proteklih 10 godina, a sta FK Sarajevo, i u konacnici ko ima vise "opipljivog" kao zalog za buducnost, jer da budem iskren niste se bas veselo proveli posljednji put kad je neko rucnu povukao sa dokapitalizacijom investicije. A nije to tako davno bilo.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:47Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:35Prvo nije 15 nego 8. Drugo, uz sve milione koje ste ulozili od 2013.-te do dana danasnjeg, i dalje ste po broju trofeja iza FK Zeljeznicar. Uzimati nas post od trofeja za reper, a ne razmisliti sta si ti uradio u tom istom periodu, a sta si "trebao" uraditi, moze samo neko oducen od zdravog razuma.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:15Zavist je čudna stvar
A i kad si suha kur.ca 15 godina pretpostavljam da ne možeš bas bit racionalan.
Vi izdržavate. Teška vremena već 15 godina.
Da ponovimo mitomanima sa Koseva :
- i dalje bez svoje imovine izuzev 70ikusur kvadrata u titovoj,
- i dalje su klub sa manje osvojenih trofeja od kluba koji u zadnjih 10 godina je "ozivio" svoj stadion, doveo europske utakmice na Grbavicu, izgradio novu tribinu, pokrio istu tribinu, u nekoliko navrata sam sebi izbio titulu iz ruku, uskoro i juzna tribinu graditi, te sa reciprocno smanjenim dugovnim saldom se period 2015-2025 moze smatrati relativno solidnim periodom za klub koji zivi na nacin na koji zivi. Bez vlasnika, bez redovnog upumpavanja desetina miliona u klub na godisnjem nivou od strane vlasnika, bez hipoteke na zemljistu, bez prodaje zemljista. U svom, na svom, pri svom. Sve sto vi nikad biti necete.
Sto šta fali mi za 10 godina 6 trofeja vi 1
Zadnji titulu se osvojili 2012/13 sad je 2025 godina to je malo vise od 8 godina. Ali dobra ti je matematika
Imovinu vam je prepisala država i napravila sve sto imate tako da to samo potrkepljuje tezu da se režimski klub kao sto je dole navedeno
Trofeja relevantnih imate 6 kupova i 7 liga 1- juga
Mi imamo 7 liga i 7 kupova - 2 juge (uspješnije obejktvno)
Postojite 25 godina vise i to treba reci.
To su relevantni trofeji ovo ostalo sto vi pričate je glupost , nekakve titule koje vam niko nije priznao sem vas samih
Sami sebi izbili titule a mi recimo kad smo imali 13 bodova prednosti nama izbio neko deseti - šizofrenija
Čuj oni će početi graditi - Počet će vam država graditi jer ste tako naučili
I dok je takvih ko ti vi ne možete i nećete bit nikakav konkurent ni za šta.
Naravno da smo sve sto vi nećete nikad bit, moderan europski klub, sa privatnim kapitalom kao i svugdje u svijetu , državni i režimski klubovi postoje još samo na balkanu , a vi ste jedan od 4-5 takvih , ima klubova po 2. Ligama imaju investitore tipa Stupcanica. Oni su za vas uređen klub.
Dali bi vi Guzice da neko investira u vas. Radujete se kad vas gazda Zmaja pogura za jednu platu prvotimcu, kukate i prosite na sve strane.
Uložili bi vi da imate. 6:1 u 10 godina je sasvim ok s obzirom da vi imate 13 trofeja u 100 godina a mi 6 u 10.Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:06Vjesto si izbjegao moju opasku u vezi sa reciprocitetom ulozeno - dobijeno, tj. sta je FK Zeljeznicar ulozio u proteklih 10 godina, a sta FK Sarajevo, i u konacnici ko ima vise "opipljivog" kao zalog za buducnost, jer da budem iskren niste se bas veselo proveli posljednji put kad je neko rucnu povukao sa dokapitalizacijom investicije. A nije to tako davno bilo.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:47Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:35
Prvo nije 15 nego 8. Drugo, uz sve milione koje ste ulozili od 2013.-te do dana danasnjeg, i dalje ste po broju trofeja iza FK Zeljeznicar. Uzimati nas post od trofeja za reper, a ne razmisliti sta si ti uradio u tom istom periodu, a sta si "trebao" uraditi, moze samo neko oducen od zdravog razuma.
- i dalje su klub sa manje osvojenih trofeja od kluba koji u zadnjih 10 godina je "ozivio" svoj stadion, doveo europske utakmice na Grbavicu, izgradio novu tribinu, pokrio istu tribinu, u nekoliko navrata sam sebi izbio titulu iz ruku, uskoro i juzna tribinu graditi, te sa reciprocno smanjenim dugovnim saldom se period 2015-2025 moze smatrati relativno solidnim periodom za klub koji zivi na nacin na koji zivi. Bez vlasnika, bez redovnog upumpavanja desetina miliona u klub na godisnjem nivou od strane vlasnika, bez hipoteke na zemljistu, bez prodaje zemljista. U svom, na svom, pri svom. Sve sto vi nikad biti necete.
Zadnji titulu se osvojili 2012/13 sad je 2025 godina to je malo vise od 8 godina. Ali dobra ti je matematika
Imovinu vam je prepisala država i napravila sve sto imate tako da to samo potrkepljuje tezu da se režimski klub kao sto je dole navedeno
To su relevantni trofeji ovo ostalo sto vi pričate je glupost , nekakve titule koje vam niko nije priznao sem vas samih
Sami sebi izbili titule a mi recimo kad smo imali 13 bodova prednosti nama izbio neko deseti - šizofrenija
Naravno da smo sve sto vi nećete nikad bit, moderan europski klub, sa privatnim kapitalom kao i svugdje u svijetu , državni i režimski klubovi postoje još samo na balkanu , a vi ste jedan od 4-5 takvih , ima klubova po 2. Ligama imaju investitore tipa Stupcanica. Oni su za vas uređen klub.
Dali bi vi Guzice da neko investira u vas. Radujete se kad vas gazda Zmaja pogura za jednu platu prvotimcu, kukate i prosite na sve strane.
Sto se tice imovine i ko je kome sta dao, poklonio, dodijelio, to je malo djecija prica, jer koliko ima nas, toliko ima i vas, u gradu i u drzavi, tako da ako cemo racio gledati, izgleda da ste malo manje sposobni da sami sebi napravite komfornu situaciju.
Kad je u pitanju investitor, naravno da postoje neke stvari koje se meni kao navijacu bez licnog interesa ne svidjaju, ali i te ce se stvari promijeniti, na ovaj ili onaj nacin, u skorije ili kasnije vrijeme, tako da se to ne treba ni komentarisati.
O valorizaciji trofeja, opet je bespredmetno govoriti, jer total je ono sto je bitno, i to je to. A u totalu, kao sto kazes ti, hvala Bogu da nikad necemo biti u istoj situaciji. Ne vidim problem u placanju igraca od strane drugih, trecih, petih pravnih lica, jer u praksi i kod vas je jedan dio - "malcice" veci dio preko payoneera, tako da smo haman u ravan sa tim. Sponzorske ugovore i nacin participacije u sponzorisanju je stvar dogovora pravnog lica i FK Zeljeznicar.
O tome da li bismo ili ne bismo dali guzice za investitora, nadam se da cemo u skorije vrijeme konkretnije raspraviti.![]()
Trenutno su gospoda Tunovic,Rahimic, Coric i ostali tujurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:05Amar Osim je posljednji gospodin tamo a i njeg su budžetskih nehljebi otjerali da bi mogli finansirati vikend na Jahorini na račun kluba. Ili ćemo i o tom sutiti.
Amku svaka čast kao i njegovom tati. Ali vi ste se po tom popisali i posrali usput i po Mesi koji pripada toj legendarnoj skupini.
A sjever se renovirali s kockarnici to ne treba dalje
Kod vas mnoge stvari nisu moguce jer ste na lopovluk u svom klubu milion puta bili samo posmatraci. Kad pogledas nas mi smo se borili na sve nacine da klub izvadimo i,z vanago,vodili milion borbi,niste imali probleme da vam dodje milion nekih igraca,trenera,dobavljaca i da traze novac,nama nije drzava pomogla vec nas pustila niz vodu. Kod vas krimosi se i dalje pitaju za sve u klubu kao sto su se pitali kad ste Misketa otjerali.Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:06Vjesto si izbjegao moju opasku u vezi sa reciprocitetom ulozeno - dobijeno, tj. sta je FK Zeljeznicar ulozio u proteklih 10 godina, a sta FK Sarajevo, i u konacnici ko ima vise "opipljivog" kao zalog za buducnost, jer da budem iskren niste se bas veselo proveli posljednji put kad je neko rucnu povukao sa dokapitalizacijom investicije. A nije to tako davno bilo.jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:47Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:35
Prvo nije 15 nego 8. Drugo, uz sve milione koje ste ulozili od 2013.-te do dana danasnjeg, i dalje ste po broju trofeja iza FK Zeljeznicar. Uzimati nas post od trofeja za reper, a ne razmisliti sta si ti uradio u tom istom periodu, a sta si "trebao" uraditi, moze samo neko oducen od zdravog razuma.
Sto se tice imovine i ko je kome sta dao, poklonio, dodijelio, to je malo djecija prica, jer koliko ima nas, toliko ima i vas, u gradu i u drzavi, tako da ako cemo racio gledati, izgleda da ste malo manje sposobni da sami sebi napravite komfornu situaciju.
Kad je u pitanju investitor, naravno da postoje neke stvari koje se meni kao navijacu bez licnog interesa ne svidjaju, ali i te ce se stvari promijeniti, na ovaj ili onaj nacin, u skorije ili kasnije vrijeme, tako da se to ne treba ni komentarisati.
O valorizaciji trofeja, opet je bespredmetno govoriti, jer total je ono sto je bitno, i to je to. A u totalu, kao sto kazes ti, hvala Bogu da nikad necemo biti u istoj situaciji. Ne vidim problem u placanju igraca od strane drugih, trecih, petih pravnih lica, jer u praksi i kod vas je jedan dio - "malcice" veci dio preko payoneera, tako da smo haman u ravan sa tim. Sponzorske ugovore i nacin participacije u sponzorisanju je stvar dogovora pravnog lica i FK Zeljeznicar.
O tome da li bismo ili ne bismo dali guzice za investitora, nadam se da cemo u skorije vrijeme konkretnije raspraviti.![]()
NoDi80 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:21Pokusali nas ugasiti njihovim politickin nastankom, uzeli nam 11 igraca silom
Drugi nam zapalili stadion i htjeli ugasit klub
Milion teskih trenutka i skoro na proslavi titule klanjali nam dzenazu
Nakon svega kaze vi niste nikakve probleme imali
Vrijeme je za spavanje ne mogu vise
Toliki ljubitelji kluba i anti-režimci da su htjeli promijenit ime kluba po narodnom heroju da bi se uvukli u pakaš partijskim rukovodiocima.NoDi80 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:21Pokusali nas ugasiti njihovim politickin nastankom, uzeli nam 11 igraca silom
Drugi nam zapalili stadion i htjeli ugasit klub
Milion teskih trenutka i skoro na proslavi titule klanjali nam dzenazu
Nakon svega kaze vi niste nikakve probleme imali
Vrijeme je za spavanje ne mogu vise
Eh ovo je dan pobjede, radujte se zeljovci, ne dolazi samo trener
Bicee para, jescemoo kavijar![]()
Jos kad trehnemo Borca u po Banja Luke
Pocinjemo lagano,sretno nam svima i dolaze bolji dani.
Ne samo da dolaze bolji dani nego uskoro i mahala i sve podjele unutar navijača lete iz kluba
A zasluzili smo ovo nakon svega sto smo prosli
Iznad Grbavice zora svice, dobrodoso prijestolonasljednice
Ljudi koji su minirali su otisli,ostao je jos jedan covjek da ode i nema vise prepreke
Razlog zbog kojeg su otisli je upravo ovo sto sada gledamo
idemo jako sad ,dosta prosjecnosti bilo
Drago mi je da su u klubu prepoznali moje pisanje na forumu.
Nisu doveli čovjeka da se blamira ovdje, mora napredovati brzo i uzeti titulu u sljedeće dvije godine da bi iso dalje, zato će mu dovesti igrace
ad sam pricao sa nekim bitnim ljudima, priča je sljedeca. FS Saudijske Arabije ulazi u projekat sa nasim klubom. Cilj je da se mladi arapski igraci promoviraju kako bi stekli iskustvo igranja u Evropi. Naravno pored tih mladih arapskih igraca bice iskusnijih igraca evropskog kalibra, budzet kluba ce biti skoro pa neogranicen. Zato je FS SA predlozio svog mladog strucnjakaa.
Uhhhhh
Ako je ovo tacno da Amoah i Mekic idu u prvu ligu Saudijske Arabije
Bit ce ovo nesto slicno sto je Ismir sa Pidrom odradio
dlcino,probat ce ozivjeti ekipu kako sam shvatio a na pauzi ozbiljni rezovi u igrackom kadru
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali.
Katar je na kraju bio u minusu 200 milijardi dolara.
Jel ovo bila priča kad je došao nastavnik fizičkog?Hudnjak je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:34![]()
![]()
![]()
Ne samo da dolaze bolji dani nego uskoro i mahala i sve podjele unutar navijača lete iz kluba
Ljudi koji su minirali su otisli,ostao je jos jedan covjek da ode i nema vise prepreke
Nisu doveli čovjeka da se blamira ovdje, mora napredovati brzo i uzeti titulu u sljedeće dvije godine da bi iso dalje, zato će mu dovesti igrace
ad sam pricao sa nekim bitnim ljudima, priča je sljedeca. FS Saudijske Arabije ulazi u projekat sa nasim klubom. Cilj je da se mladi arapski igraci promoviraju kako bi stekli iskustvo igranja u Evropi. Naravno pored tih mladih arapskih igraca bice iskusnijih igraca evropskog kalibra, budzet kluba ce biti skoro pa neogranicen. Zato je FS SA predlozio svog mladog strucnjakaa.
Uhhhhh
dlcino,probat ce ozivjeti ekipu kako sam shvatio a na pauzi ozbiljni rezovi u igrackom kadru
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali.
Imali smo mi iste probleme samo nismo imali nekog da nam te reprograme potpisuje,morali smo sami sve da iznesemo. Navijaci,Bordo prijatelji i ostali tj u prevodu navijaci,mjenjat statut,ukoge gdje su nase kvazi legende dale jedno veliko nista i jos mali milion stvari,medjutim to je vama bilo predmet ismijavanja kako tad tako i sad. Sjecam se koliko ste se radovali kad su virsle aktuelne bile. Kod vas su navijacu uradili totalno drugu stvar nego nasi navijaci,okrecali ste ledja i okrecete i dalje na razne marifetluke i kriminal u vasem klubu i to upprno pravdate dok mi nase popljujemo,sprijecimo cim vidimo da rade protiv interesa kluba. Jedan od primjera je Diglisic kad sam govorio da vam mazu samo oci ali niste vjerovali,Cerica ste branili zivotom a razlog za to mi jos nije jasan. Znali ste sve sta je Amar uradio pa ste ga branili i direktno klub opet zavalili. Zadnji primjeri su ovaj trener fizickog i Jaber. Ovdje ste tog trenera podrzavalili i hvalili klubove u kojima je bio,spominjali nekakve milione iako smo svi znali da je to prevara velika i na dno vas je bio doveo. Od Jabera ce Zeljo nesto vrlo malo profitirati i ako ga prodate za 20 mil,raspitaj se slobodno,iostalom nakon vaseg velicanja istog i ismijavanja Celika i nekih nasih igraca realnost je da je imao ponudu od nekog zlj kluba iz Rusije.Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:33@duska
Nigdje nisam napisao da se peru novci preko payoneera. Druga je stvar sto se to kroz knjige ne prikazuje kao oporeziva stavka. Ustvari toga i nema u knjigama.
@mosarajvosa
Opet kazem, kao neko ko nema licnog interesa u klubu i kao neko ko nije niciji satelit, a sticajem smijesnih okolnosti znam krvnu sliku kluba, nije to bas tako kako je plasirano u javnosti, na osnovu mahalskih i necijih licnih interesa. U realnosti je to dosta jednostavnije nego sto su "neki" na sva zvona pricali o nekim kljucevima u bravi, katancima, jos samo da neko okrene i tako te gluposti. I vjeruj da je vecina stvari gdje su pokrenute tuzbe od pravnih lica prema Zeljeznicaru bila zbog dilajli koje obavljaju funkcije kojima nisu dorasli, a i zbog nedostatka sposobnih ljudi u administraciji koja treba biti zila kucavica jednog kompleksnog kolektiva kao sto je fudbalski klub.
Sarajevo da je rezimski klub imalo bi svoj stadion i zemlju,vi ste ociti primjer rezimskog kluba i ljubimci svih partija. Jel postoji neki rezimski klub da nista od drzave nije dobio? Vidjeli smo vasu romantiku za vrijeme Brkovica i kad smo na virslama bili,inace 21 je vijek kakva crna romantika.Pact1921 je napisao/la: ↑01 feb 2025, 00:27A pazi vjecito ista prica zeljo nije osvojio titulu od sezone 2012/13 kup od 2017/18 . Nemamo para korupcija ovo ono gubila se licenca bila financijska kriza nije se izlazilo u evropu gubila se svaka tekma . I znate sta je najtuznije . Sto u tom periodu zeljeznicar opet ima najvecu publiku u ligi . Nikad se nisu okretala ledja klubu gdje god smo moglo pomoci pomogli smo i da opet treba opet bi isto uradili . Sarajevo je bilo rezimski klub vjecito . Ali imalo je malo dusu poslije rata tamo od 2006 do 2014 nije ni kod njih cvjetalo cvijece bila je malo teza situacija ali tada nije bilo zbog rezultata postovao se klub dok otkad je tan preuzeo 2014 odmah je bilo a titule a ovo a ono cim se zaredaju 3 poraza odmah bojkot smakni sve zive otjeraj ovog otjeraj onog fuli penal kapic odmah nek ide iz sarajeva . Pavlovic prima protiv atalante 8 golova na kosevu odmah mater psuj i jest pokazao srednji prst poslije psovanja materi . Onda kasnije ne valja ovaj trener ne valja onaj od poslije rata jedini je valjao fazon husref musemic u ocima pitara koji je imao 6 razlicitih mandata. Ne znam ja sam odrastao sa pitarima puno vise sam se kroz djetinjstvo druzio se sa njima nego sa svojima jer sam bio u takvoj okolini ali kako je vrijeme odmicalo u vladivini tana pa kasnije vijetnamca pa sad mirvica sve vise i vise su postali vazni samo rezultati i da napokostite drugima nego zapravo ta neka romantika pa izgubi klub pa izgubi bit ce bolje drugi put. Mi ako bogda kad osvojimo titulu nekad sad ne znam kad mozda nikad mozda za 7 dana krene svnetski rat pa svi pomremo ali uglavnom kad osvojimo tu sledecu titulu poslije minimalno cekanja od 12 godina pa proslavit ce se kao ni jedna dosad. Jer ce napokon doci ta satisfakcija kad je klubu bilo najteze bio si tu pomagao si , bio si na trbini na grbavici kad si gubio od krupe na vrbasu ili goska kisnuo prehladjivao se i poslije toga napokon neki trofej bit ce kao neki vrhunac koji si cekao u zivotu .
Jes. Nevidjena euforija bila zbog nastavnika.Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:47Jel ovo bila priča kad je došao nastavnik fizičkog?Hudnjak je napisao/la: ↑31 jan 2025, 23:34![]()
![]()
![]()
Uhhhhh
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Bordo10, nedimmmm1337 i 21 gost.