Nidal Čelik
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Nidal Čelik
Ima tu i Sabanovic, trenutno Angers 2. Nije problem u transferima, vec upitno koliko su ti igraci spremni kvalitetom, ali i ostalim stvarima pri adaptaciji. Mujakic, Sadiku, Sabanadzovic, Bradonjic, Andjusic, itd svi ti igraci su imali priliku preci u jace lige, klubove, medjutim nisu uspjeli nesto na vecem nivou. Ne vidim sto bi se ispostavilo drugacije sa Celikom, imajuci u vidu da se nesto ne istice u BiHPL.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dizdarević - Montpellier,
Šabanović - Angers.
Obojica zajedno nemaju 15 nastupa u Ligue 1.
Čelik neće odigrati 10 utakmica za Lens. Ja bih volio da griješim, ali čitav svijet (uključujući i dosta navijača Sarajeva, barem onih realnih) može vidjeti da je momak obična klada, bez defanzivnog IQ-a, te je zbog toga sklon čestim kiksevima u našoj ligi, a mogu tek misliti u pet puta bržoj ligi poput Ligue 1.
Šabanović - Angers.
Obojica zajedno nemaju 15 nastupa u Ligue 1.
Čelik neće odigrati 10 utakmica za Lens. Ja bih volio da griješim, ali čitav svijet (uključujući i dosta navijača Sarajeva, barem onih realnih) može vidjeti da je momak obična klada, bez defanzivnog IQ-a, te je zbog toga sklon čestim kiksevima u našoj ligi, a mogu tek misliti u pet puta bržoj ligi poput Ligue 1.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Igraci koji odu iz nase lige moraju prvo da se naviknu na troduplo veci tempo utakmice nego kod nas. Kod nas na svaki kontakt sudija svira faul. Nema toga u Francuskoj, Italiji itd. Nije ni cudo sto nam je skoro svaki transfer igraca samo u Tursku...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ubjedljivo najteža stvar je otići iz naše lige. Kada dobiješ priliku potpisati za Lens (ili bilo koji jači klub), dalje je uglavnom na tebi. Izborio si se, Bog ti je dao priliku, pa sad ako išta valjaš, pokazat ćeš se. Generalno, super bi bilo da imamo više transfera kao što je ovaj, pa bi valjda neko uspio.
Čelik svakako neće odmah igrati za Lens, nema šanse za to. Ja pretpostavljam da će ga osatviti u Sarajevu do kraja godine (što je loša opcija) ili poslati u drugu ligu, ako imaju takvu filijalu ili neka tako opcija. Međutim, ako vrijedi, ako bude radio, ima mogućnost. Ako ne vrijedi, poseri ga, vrlo je jednostavno.
Dobar primjer je Šabanović (Dizdarević malo manje, jer je golman, specifično). Bilo je očito da nema kvalitet, ali je na neki način dobio priliku da igra Ligue 1. Čak je i tamo dobio mjesto u ekipi, minute, pokazao da nije to to i kraj priče. Tu je sad malo problem što je baš Šabanović odabran za transfer te vrste. Ali, ja sam siguran da iz lige 4-5 mladih igrača svake godine dobije ovu mogućnost, da bismo barem u jednom dobili igrača na finom nivou.
Čelik svakako neće odmah igrati za Lens, nema šanse za to. Ja pretpostavljam da će ga osatviti u Sarajevu do kraja godine (što je loša opcija) ili poslati u drugu ligu, ako imaju takvu filijalu ili neka tako opcija. Međutim, ako vrijedi, ako bude radio, ima mogućnost. Ako ne vrijedi, poseri ga, vrlo je jednostavno.
Dobar primjer je Šabanović (Dizdarević malo manje, jer je golman, specifično). Bilo je očito da nema kvalitet, ali je na neki način dobio priliku da igra Ligue 1. Čak je i tamo dobio mjesto u ekipi, minute, pokazao da nije to to i kraj priče. Tu je sad malo problem što je baš Šabanović odabran za transfer te vrste. Ali, ja sam siguran da iz lige 4-5 mladih igrača svake godine dobije ovu mogućnost, da bismo barem u jednom dobili igrača na finom nivou.
-
- Kontakt:
NIje mi jasno odkud ovolika negativnost i pesimizam.
Momak ima fudbalsku staminu i korak.. mora da radi na brzem tempu prije svega razmisljanja i reakcija. To ce se isterirati u Francuskoj sigurno. Mislim da on ima sanse da uspije. Transfer u pravo vrijem.
Momak ima fudbalsku staminu i korak.. mora da radi na brzem tempu prije svega razmisljanja i reakcija. To ce se isterirati u Francuskoj sigurno. Mislim da on ima sanse da uspije. Transfer u pravo vrijem.
Dobro si to srociozaostrog je napisao/la: ↑31 jan 2025, 18:33Ubjedljivo najteža stvar je otići iz naše lige. Kada dobiješ priliku potpisati za Lens (ili bilo koji jači klub), dalje je uglavnom na tebi. Izborio si se, Bog ti je dao priliku, pa sad ako išta valjaš, pokazat ćeš se. Generalno, super bi bilo da imamo više transfera kao što je ovaj, pa bi valjda neko uspio.
Celik realno dobro izgleda sa 18 godina i najveci problem ce mu biti taktika, kretnje i tako te stvari
Tamo sigurno ima od koga nauciti mnoge stvari
Ako bude vrijedno i pametno radio, moze izrasti u dobrog igraca
Realno 18 godina najbolje vrijeme za otici iz nase lige, a u Kulenovic je neki primjer da vise nije ni sa 21/22 kasno da odes i napravis neku solidnu karijeru
U svakom slucaju sretno malom Celiku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zato jer su ljubomorne gnjide. Eto oni znaju bolje od skauta kojim je posao da prepoznaju talentaMostarNeretva je napisao/la: ↑31 jan 2025, 19:11NIje mi jasno odkud ovolika negativnost i pesimizam.
naprijed rejal
-
- Kontakt:
Sa 19 godina preci u Francusku iz BiHPL. Jednostavno prevelik zalogaj kako igracki, tako i adaptacija van terena, a i to je bitno.
Muharemovic Celik Malic 
Zato sto igra za klub za koji igra. Da sada nastupa za neki Wienerschnitzel FC i treba da predje sa 18 godina u Lens govorili bi da se radi o mega talentu i da ga Pokeras mora zvati.Sveti je napisao/la: ↑31 jan 2025, 21:38Zato jer su ljubomorne gnjide. Eto oni znaju bolje od skauta kojim je posao da prepoznaju talentaMostarNeretva je napisao/la: ↑31 jan 2025, 19:11NIje mi jasno odkud ovolika negativnost i pesimizam.
Jedan Faye je iz 2 ili 3 HNL prešao u Barcelonu za 5 miljuna. Mislim da je imao 18/19 godina . Iako Čelik meni za sad ne lici na neki velik potencijal , mlad je i igra prvu ligu redovno. Lens ima para , boli njih ako ne uspije i oni potrošili 1-2 miljuna, a valjda nešto vide u njemu.
Dobar posao za sve strane ako se realisira
Najbolji komentar.Mogli je napisao/la: ↑01 feb 2025, 00:06Zato sto igra za klub za koji igra. Da sada nastupa za neki Wienerschnitzel FC i treba da predje sa 18 godina u Lens govorili bi da se radi o mega talentu i da ga Pokeras mora zvati.Sveti je napisao/la: ↑31 jan 2025, 21:38Zato jer su ljubomorne gnjide. Eto oni znaju bolje od skauta kojim je posao da prepoznaju talentaMostarNeretva je napisao/la: ↑31 jan 2025, 19:11NIje mi jasno odkud ovolika negativnost i pesimizam.
-
- Kontakt:
Jesi se naklatio na kosti. Vise stranica stranih za talente ga je stavilo u najvece potencijale,samo to stavljanje na tu listu je ogromno. Celikov otac je grdosija,Celik je genetski i prirodno jak,visok i cvrst nesto sto nemozes istrenirati,ako ga zategnu sto neko rece da brze reaguje,odigrava bice odlican stoper,naravno i sreca igra veliku ulogu. Faye je igrac od Andya Bare i on moze prodat koga hoce,mada je Faye potencijal bio i u njemu su takodje vidjeli neki x faktor i potencijal.Karloboss je napisao/la: ↑01 feb 2025, 00:36Jedan Faye je iz 2 ili 3 HNL prešao u Barcelonu za 5 miljuna. Mislim da je imao 18/19 godina . Iako Čelik meni za sad ne lici na neki velik potencijal , mlad je i igra prvu ligu redovno. Lens ima para , boli njih ako ne uspije i oni potrošili 1-2 miljuna, a valjda nešto vide u njemu.
Lens je doveo ovog Uzbekistanca sto je presao sad u City 40m iz bjeloruske lige. Rekao bih da imaju solidne skaute. 

-
- Kontakt:
Dosta nasih igraca izgubi osjecaj i dosta njih je prinudjeno da igraju bez kontakta posebno protiv Vicinog kluba. Ono sto je negdje obican kontakt za obdanista protiv Vicinog kluba ti svirne crveni ili zuti takodje svirne za jednu tekmu 37 faulova protivniku,ja mislim kad odu u neku jacu logu a mamoli lige 5 da se shebu tempom i kontakt igrom,cak i u HNL kad odu to je svemirski brod za nase igrace.
-
- Kontakt:
Kako treba da se istice sa 18 godina? Lik se nosio sa starijim bez problema,evropu odigrao vrhunski,sta je trebao da uradi? To je razlika tebe kao laika i ljude skaute,strucnjake koji gledaju i iskopaju nekog talenta,uostalom sta ti znaci da si dominantan u ovoj ligi ako nemas neki potencijal koji drugi u ovoj ligi nemaju?Hansestadt je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:54Ima tu i Sabanovic, trenutno Angers 2. Nije problem u transferima, vec upitno koliko su ti igraci spremni kvalitetom, ali i ostalim stvarima pri adaptaciji. Mujakic, Sadiku, Sabanadzovic, Bradonjic, Andjusic, itd svi ti igraci su imali priliku preci u jace lige, klubove, medjutim nisu uspjeli nesto na vecem nivou. Ne vidim sto bi se ispostavilo drugacije sa Celikom, imajuci u vidu da se nesto ne istice u BiHPL.
-
- Kontakt:
Cesto se moze procitati kako domaci igraci nemaju priliku da pokazu svoj kvalitet, ali kad detaljnije gledas to jednostavno nije tacno. Dosta mladih igraca kao sto sam naveo su napravili transfer u dobre klubove, medjutim nisu nista napravili. Evo npr i Daniel Graovac kao mlad je bio u Belgiji, i imas takvih primjera vise. Sve te igrace je neko na neki nacin gledao, i odobrio te transfere, ali ne moze se reci da su nesto napravili. Mislim da je primarni razlog sto kvalitet domace lige je daleko od Evrope, dodatno adaptacija igraca van terena je isto upitna, a za klubove tog ranga i nije neki gubitak.
-
- Kontakt:
Jedan od razloga je losa liga,tempo i sto ti sviraju 37 faulova od kojih 25 uopste bisu faulovi,igrac nema priliku da odigra tekmu sa jakim tempom,da osjeti jace duele,imas aktivne igre 10 minuta. Puno veci talenti iz HR ne ispune svoj potencijal,Coric,Halilovic itd razloga je mali milion,glava,radna etika itd.Hansestadt je napisao/la: ↑01 feb 2025, 01:42Cesto se moze procitati kako domaci igraci nemaju priliku da pokazu svoj kvalitet, ali kad detaljnije gledas to jednostavno nije tacno. Dosta mladih igraca kao sto sam naveo su napravili transfer u dobre klubove, medjutim nisu nista napravili. Evo npr i Daniel Graovac kao mlad je bio u Belgiji, i imas takvih primjera vise. Sve te igrace je neko na neki nacin gledao, i odobrio te transfere, ali ne moze se reci da su nesto napravili. Mislim da je primarni razlog sto kvalitet domace lige je daleko od Evrope, dodatno adaptacija igraca van terena je isto upitna, a za klubove tog ranga i nije neki gubitak.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pitari su od Đokanovića i Buljubašića pravili Xavija i Iniestu lično, tako da ne čudi ovo njihovo hvaljenje ovog kloca i pozivanje na neki njegov imaginarni talenat.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Tako ste i Dzeku zvali, kloc. Mali ode, a ti prati arenu i uživaj u igrama "kloca"... 2,5miliona razlogababoedindzeko09 je napisao/la: ↑01 feb 2025, 06:17Pitari su od Đokanovića i Buljubašića pravili Xavija i Iniestu lično, tako da ne čudi ovo njihovo hvaljenje ovog kloca i pozivanje na neki njegov imaginarni talenat.
Evo i oni tebe selame!
Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 29 gostiju.