FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
@Magica: ja bi volio vidjet cavanija u bayernu...fantastican je napadac...ipak to su dva razlicita tipa napadaca i treba razlikovat gomeza kojeg sad gledamo i onog prije u stuttgartu...onaj u stuttgartu je vise bio pokretljiv, primao loptu izvan sesnaesterca, nekako se vise kretao s loptom, dok ovaj sad gomez je vise vezan za šesnaesterac...zato ja od njega ocekujem veci bljesak u bayernu, a ucinak mu svakako nije los
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- suicidesquad
- Kontakt:
Ovo mi je najjači dio članka! 
Nevjerojatno - Heynckes igra protiv sebe; ako svlada Bayern može si oduzeti Ligu prvaka
Vođenje momčadi trebao bi do kraja ove sezone preuzeti Van Gaalov prvi asistent Andries Jonker.
Zanimljivo da će Bayern u sljedećem kolu biti domaćin Bayeru iz Leverkusena, koji je drugi na ljestvici i još uvijek ima izgleda za osvajanje naslova prvaka. ''Apotekare'' iz Leverkusena vodi Jupp Heynckes, koji će od sljedeće sezone biti trener Bayerna. Tako bi Heynckes mogao svom budućem klubu i sam sebi uskratiti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, bude li Bayer uspješan protiv Bayerna!
Bilo je i vrijeme. Ekipu će voditi Jonker, koji bi sljedeće sezone trebao preuzeti drugu ekipu. Pomoćnik bi trebao biti Gerland. Trener golmana, psiholog, kao i Van Gaalov pomoćnik koji je bio zadužen za video analize, dobili su otkaz. Hoeneß je rekao kako je sve počelo sa promjenom golmana. To je, prema njegovim riječima, donijelo nesigurnost i nemir u odbranu. Butta treba vratiti na gol zadnjih 5 kola! Treba nam iskustvo koje on ima u ovom najvažnijem dijelu sezone. On je uvijek branio odlično.
Nevjerojatno - Heynckes igra protiv sebe; ako svlada Bayern može si oduzeti Ligu prvaka
Vođenje momčadi trebao bi do kraja ove sezone preuzeti Van Gaalov prvi asistent Andries Jonker.
Zanimljivo da će Bayern u sljedećem kolu biti domaćin Bayeru iz Leverkusena, koji je drugi na ljestvici i još uvijek ima izgleda za osvajanje naslova prvaka. ''Apotekare'' iz Leverkusena vodi Jupp Heynckes, koji će od sljedeće sezone biti trener Bayerna. Tako bi Heynckes mogao svom budućem klubu i sam sebi uskratiti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, bude li Bayer uspješan protiv Bayerna!
Bilo je i vrijeme. Ekipu će voditi Jonker, koji bi sljedeće sezone trebao preuzeti drugu ekipu. Pomoćnik bi trebao biti Gerland. Trener golmana, psiholog, kao i Van Gaalov pomoćnik koji je bio zadužen za video analize, dobili su otkaz. Hoeneß je rekao kako je sve počelo sa promjenom golmana. To je, prema njegovim riječima, donijelo nesigurnost i nemir u odbranu. Butta treba vratiti na gol zadnjih 5 kola! Treba nam iskustvo koje on ima u ovom najvažnijem dijelu sezone. On je uvijek branio odlično.
hoeness je bio žestok na press konferenciji a za ovu promjenu golmana je rekao: "tada je pocelo svo sranje" 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Volio bih da vidim na godinu stari Bayern,zato sretno vam u borbi za LP..
Mislim da na godinu treba praviti novi tim vodjen sa Bastianom,Mullerom i Lahmom..
Rijesite se Robbena i Ribery-a .. Jest da su vam to glavni igraci ,i da su medju najboljima na svijetu, ali oni vas tuse,previse ovisite o njima a njih vise nema nego sto ima,zato vam je bolje prodat ih uzet pare od kojih bi kupili jednog pravog lidera..
Kupovina: Neuera,B.Alves,Coentrao,Pastore-ako imate novca za njega i Marko Marin.. Mislim da bi vam ovo bilo idealno..
Mislim da na godinu treba praviti novi tim vodjen sa Bastianom,Mullerom i Lahmom..
Rijesite se Robbena i Ribery-a .. Jest da su vam to glavni igraci ,i da su medju najboljima na svijetu, ali oni vas tuse,previse ovisite o njima a njih vise nema nego sto ima,zato vam je bolje prodat ih uzet pare od kojih bi kupili jednog pravog lidera..
Kupovina: Neuera,B.Alves,Coentrao,Pastore-ako imate novca za njega i Marko Marin.. Mislim da bi vam ovo bilo idealno..
- Omerbavarac
- Kontakt:
Uh, tek sam sa vidio vijest o otkazu.
Poslije cu napisati nesto vise, dok malo dodjem do sebe.
Poslije cu napisati nesto vise, dok malo dodjem do sebe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Napokon da smo se rijesili diktatora i tiranina LVG, jest da je prosle sezone osvojio duplu krunu plus finale lp, ali se od samog starta moglo nagovjestiti da on nije pravi covjek za Bayern iz prostog razloga sto je tip trenera koji hoce da o svemu odlucuje,a Bayern je drugacije organizovan klub...nije nikako mogao naci zajednicki jezik sa vodstvom kluba i sve je radio na svoju ruku...nije htio igrace koje su oni htjeli da dovedu, pa je onda Krafta stavio na gol iako su mu oni savjetovali da to ne radi, sto ga je na kraju i kostalo posla...u Bayernu se ne smije puno eksperimentisat, jer je pritisak ogroman, a on to kao da nije htio da shvati...posto sam pretplacen na FCB TV, gledao sam u cjelosti pres konferenciju na kojoj se dosta stvari otkrilo, cak je i Hoenes rekao da je laz da igraci stoje iza LVG, i sinoc je Rummennigue pozvao Schwein-a i Lahma u svoj ured i informisao ih o tome da ce smijeniti LVG na sto su oni pozitivno reagovali i potvrdili netrepeljivost prema LVG-u...Hoenes je rekao da pored rezultata treba i zabave i da su svi srecni sto nije bio slucaj u posljednje vrijeme, osvrnuo se i na narednu utakmicu protiv Leverkusena i rekao da ocekuje eksploziju od igraca i da ce Jonker razbiti tu mentalnu barijeru i da ce u 17 i 20min iduce sedmice imati 3 boda vise na kontu...takodje je i Rummennigue kritikovao Robena zbog crvenog kartona poslije utakmice sa Nunbergom, rekao je da je to neprihvatljivo ponasanje i da Roben mora znati kontrolisati i da ce ga sutra pozvat u svoj ured da obave razgovor...Sve u svemu mislim da je doslo do jedne raskrsnice gdje bi Bayern sada trebao krenuti u jednom pozitivnom smjeru...kao prvo potrebno je izboriti 3. mjesto, a onda se dobro pojacat za iducu sezonu kako se ovakve stvari ne bi ponavljale...a sto se tice pojacanja tu najvise preferiram Nouera, Koentraa ili Van der Vila na beka, aleksa i jos jednog dobrog stopera i zamjenu za ROBERIJA, recimo Marka Reusa iz Monchengladbacha...eto toliko od mene...pozzz
sto se tice otkaza van gal mao mi je i zao jer je fantasticne stvari uradio u bajernu kada je tek dosao prosla sezona kao iz snova medjutim u ovoj sezoni je obrnuta situaciija sve nisamo doveli pojacanja jer je van gall smatrao da nije potrebno i da smo i ovako jakaa momcad sto se pokazalo kontraproduktivno po nas nista nismo osvojili i jos se borimo za tu trenutno sada famoznu 3, poz koija vodi u kvalifikacije za l.p ovo je najcrnja sezona od kada pratim bajern po meni da smo u ovako losoj poz.biil kazem van gall je otisao veliki je to trener i autoritet istina zna covjeka izluditi do granica neki jako cudnim i nepromisljenim izmjenama koje us nas kostale u par navrata skupo uradio je sta je uradio zahvljujemo mu se ali klub kao sto je bajern nemoze niti smije ovakve stavri dopustiti da se desavaju i doci u ovakvu situaciju u kojo se nalazimo ocigledno da sve ono sto je funkcionisalo izmedju trenera i igraca prosle sezone sve se raspalo ove sezone a to se vidjelo kroz citavu sezonu promjenjivim rezulatima nekada serije pobjeda ,a potom crne serije sumnjam da hajnkens moze ta postici sto se konkretno tice evropskih takmicenja mislim na L.p nam treba trener vrhunske kvalitete kao sto je bio hicfeld.ja sam prizeljkivao hidinka ali eto on vodi tursku tako nista od toga ali sta je tu je ostaje da vidimo rasplet sezone i rezimiranje svega sto se desilo e onda krenuti u soping betonirati odbranu i jednog spica dobrog dovesti.i onda lagano punom parom krenuti u novu sezonu na svim fontovima..
- el-fighter
- Kontakt:
Uprava je uradila ono što su trebali mnogo prije. Kada su odlučili da Gaal ide na kraju sezonu, pogriješili su. Gaal je trebao ići odmah i mislim da jedino tako se moglo nešto uraditi. Ovako, sezona propala i samo nam ostaje još da se borimo za to 3. mjesto. Ako to ne uspijemo, tek ćemo se onda raspasti. Glavni igrači su se izjasnili da im nije cilj igrati Europa ligu, tako da će i oni najvjerovatnije otići.
Van Gaal nam je donio dosta lijepih, ali i dosta ružnih trenutaka. Prošle sezone je sve išlo dobro, ali već ove sve je stalo. Sve u svemu zahvaljujem se čovjeku na onome što je uradio za Bayern.
Van Gaal nam je donio dosta lijepih, ali i dosta ružnih trenutaka. Prošle sezone je sve išlo dobro, ali već ove sve je stalo. Sve u svemu zahvaljujem se čovjeku na onome što je uradio za Bayern.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- Omerbavarac
- Kontakt:
I napokon je dosao kraj...
Nakon prosutih bodova protiv Nurnberga, nesto slicno se moglo naslutiti. Otkaz jednom od najboljih trenera (sto se tice razvoja mladih igraca) je bio neminovan i jedini nacin da se pokusa spasiti Bayern od jos vece blamaze.
Nakon sto sam procitao vijest o dolasku ovog covjeka u Bayern, naisao sam na podijeljena misljenja. Neki su govorili da je odlican trener, dok su drugi govorili da ce napraviti sra.nja kao sto je svojevremeno cinio i u Barci. Iskren da budem ovo drugo sam uzimao sa dozom rezerve, rekoh mozda kod nas bude drugacija situacija, ali...
Pocetak je bio pomalo zacudjujuci a Bgm za neke igrace nemilosrdan. Lucio, koji se do tada smatrao jednim od najboljih stopera i kapiten Brazilske reprezentacije nije imao mjesta pored jednog Buytena, do tada nepoznatog Badstubera, Demichelisa, kojeg je uskoro zadesila ista sudbina kao Brazilca, te takodjer Brena, koji je stigao kao veliki talenat, ali ocigledno da se i na njega u to vrijeme nije previse obracalo paznje.
Drugi igrac koji je dobio po turu i za ciji odlazak mi je najvise krivo je Luca Toni. Covjek koji je u svojoj prvoj sezoni u Bayernu postigao oko 30-ak golova, koji je proglasen jednim od najboljih napadaca u Bundesligi poslan je u drugi tim zbog toga sto je zaspao za vrijeme rucka, smijesno zar ne? Od malo nepoznatih tu je bio i Sosa, koji se smatrao jos jednim talentom, ali s obzirom da je Juznoamerkanac, odlah se znalo kakva ga sudbina ceka. Kasnije je prosipao svoje teze o smanjenju kadra, dok tim nije srezao na 18 profesionalaca, sto je za sobom nosilo odredjenje posljedice i smijanje od strane drugih klubova, jer je klupa za rezerve u dosta slucajeva bila poluprazna.
Kao sto sam na pocetku napisao, odlican trener za razvoj mladih igraca, a taj rad se pokazao uspjesnim gdje god da je radio. U Bayernu je iz omladinskog pogona izvukao Mullera i Badstubera, koji su postali reprezentativci, Contenta koji je odigrao veliki broj utakmica i koji se smatra jednim od najvecih Bayernovih talenata (Inter i Juve pokazali interes), te Kraft koji je u nedavno dobio sansu i djelimicno je iskoristio.
Svoju prvu sezonu je otvorio na ne bas najbolji nacin. U prva tri kola zabiljezio je svega dva boda, ali onda BUM transfer i dolazak Arjena Robbena, koji je u cetvrtom kolu pokazao da ce biti najvece pojacanje te sezone. Isto se i desilo, a Holandez je sezonu zavrsio sa oko 20 golova na svom kontu. Iako je njegov dolazak nagovijestio dobra vremena, to se nije desilo sve do pocetka drugog dijela sezone. Tada je Bayern krenuo u svoj pohod prema tituli i suvereno prelazio svaku prepreku. U Europi se igralo kao i u Ligi. Pocetak sezone katastrofalan, smijesan i sta sve ne, sve dok na red nije dosla odlucujuca utakmica u Torinu i pobjeda nad Juventusom visokih 4:1. Ja i danas dan kazem da je ova utakmica bila prekretnica sto se tice dobrih Bayernovih rezultata. Kasnije se uz malo srece uz malo magije Robberya doslo do finala u kojem je nazalost izostao posljednji udarac i Inter je taj koji je otisao kuci pjevajuci. Nekoliko dana poslije toga odigralo se i finale kupa u kojem je razbijen Werder po drugi put u toj sezoni, ovaj put je bilo ogromnih 4:0. Dva trofeja i finale LP, cudesno.
Nova sezona otkriva neka nova imena, ali niti jedno od istih nije dovedeno na Sabenar ulicu. Tek se u posljednjih nekoliko sati pojavila informacija da Bayern ima mizernih 20 miliona za transfere, ali LvG ni to nije htio prihvatiti, ziveci u nadi da ima dovoljan broj igraca. Strucnjaci su predvidjali tezak start sezone, sto zbog zasicenja, sto zbog umora sa SP-a, ali niko nije mogao predvidjeti da ce Bayern strahovati za poziciju koja vodi u najelitnije takmicenje. Doslo se do toga da je kap prelila casu i desilo se sto se desilo...
Louis Van Gaal, hvala na svemu. Sretno u buducem radu.
Viva viva Fc Bayern Munchen!
Nakon prosutih bodova protiv Nurnberga, nesto slicno se moglo naslutiti. Otkaz jednom od najboljih trenera (sto se tice razvoja mladih igraca) je bio neminovan i jedini nacin da se pokusa spasiti Bayern od jos vece blamaze.
Nakon sto sam procitao vijest o dolasku ovog covjeka u Bayern, naisao sam na podijeljena misljenja. Neki su govorili da je odlican trener, dok su drugi govorili da ce napraviti sra.nja kao sto je svojevremeno cinio i u Barci. Iskren da budem ovo drugo sam uzimao sa dozom rezerve, rekoh mozda kod nas bude drugacija situacija, ali...
Pocetak je bio pomalo zacudjujuci a Bgm za neke igrace nemilosrdan. Lucio, koji se do tada smatrao jednim od najboljih stopera i kapiten Brazilske reprezentacije nije imao mjesta pored jednog Buytena, do tada nepoznatog Badstubera, Demichelisa, kojeg je uskoro zadesila ista sudbina kao Brazilca, te takodjer Brena, koji je stigao kao veliki talenat, ali ocigledno da se i na njega u to vrijeme nije previse obracalo paznje.
Drugi igrac koji je dobio po turu i za ciji odlazak mi je najvise krivo je Luca Toni. Covjek koji je u svojoj prvoj sezoni u Bayernu postigao oko 30-ak golova, koji je proglasen jednim od najboljih napadaca u Bundesligi poslan je u drugi tim zbog toga sto je zaspao za vrijeme rucka, smijesno zar ne? Od malo nepoznatih tu je bio i Sosa, koji se smatrao jos jednim talentom, ali s obzirom da je Juznoamerkanac, odlah se znalo kakva ga sudbina ceka. Kasnije je prosipao svoje teze o smanjenju kadra, dok tim nije srezao na 18 profesionalaca, sto je za sobom nosilo odredjenje posljedice i smijanje od strane drugih klubova, jer je klupa za rezerve u dosta slucajeva bila poluprazna.
Kao sto sam na pocetku napisao, odlican trener za razvoj mladih igraca, a taj rad se pokazao uspjesnim gdje god da je radio. U Bayernu je iz omladinskog pogona izvukao Mullera i Badstubera, koji su postali reprezentativci, Contenta koji je odigrao veliki broj utakmica i koji se smatra jednim od najvecih Bayernovih talenata (Inter i Juve pokazali interes), te Kraft koji je u nedavno dobio sansu i djelimicno je iskoristio.
Svoju prvu sezonu je otvorio na ne bas najbolji nacin. U prva tri kola zabiljezio je svega dva boda, ali onda BUM transfer i dolazak Arjena Robbena, koji je u cetvrtom kolu pokazao da ce biti najvece pojacanje te sezone. Isto se i desilo, a Holandez je sezonu zavrsio sa oko 20 golova na svom kontu. Iako je njegov dolazak nagovijestio dobra vremena, to se nije desilo sve do pocetka drugog dijela sezone. Tada je Bayern krenuo u svoj pohod prema tituli i suvereno prelazio svaku prepreku. U Europi se igralo kao i u Ligi. Pocetak sezone katastrofalan, smijesan i sta sve ne, sve dok na red nije dosla odlucujuca utakmica u Torinu i pobjeda nad Juventusom visokih 4:1. Ja i danas dan kazem da je ova utakmica bila prekretnica sto se tice dobrih Bayernovih rezultata. Kasnije se uz malo srece uz malo magije Robberya doslo do finala u kojem je nazalost izostao posljednji udarac i Inter je taj koji je otisao kuci pjevajuci. Nekoliko dana poslije toga odigralo se i finale kupa u kojem je razbijen Werder po drugi put u toj sezoni, ovaj put je bilo ogromnih 4:0. Dva trofeja i finale LP, cudesno.
Nova sezona otkriva neka nova imena, ali niti jedno od istih nije dovedeno na Sabenar ulicu. Tek se u posljednjih nekoliko sati pojavila informacija da Bayern ima mizernih 20 miliona za transfere, ali LvG ni to nije htio prihvatiti, ziveci u nadi da ima dovoljan broj igraca. Strucnjaci su predvidjali tezak start sezone, sto zbog zasicenja, sto zbog umora sa SP-a, ali niko nije mogao predvidjeti da ce Bayern strahovati za poziciju koja vodi u najelitnije takmicenje. Doslo se do toga da je kap prelila casu i desilo se sto se desilo...
Louis Van Gaal, hvala na svemu. Sretno u buducem radu.
Viva viva Fc Bayern Munchen!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
@Magični, gdje se to raspravljaš sa Antonom? Naturliš, ako nije tajna.
NM, oder?
@suicidesquad, tvoj komentar ili si prepisao od nekog?
'si ti @Normala sa 'ednog drugog foruma?
@effe, a jest ti drago što 'enes opet plasira šuplje.
Satisfakcija, ne?
'oće li ovo izaći na dobro sa Janckerom, pardon Jonckericom?
NM, oder?
@suicidesquad, tvoj komentar ili si prepisao od nekog?
@effe, a jest ti drago što 'enes opet plasira šuplje.
'oće li ovo izaći na dobro sa Janckerom, pardon Jonckericom?
Vom Jäger zum Gejagten
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jest, jest, i ja sam vidio.geronimo je napisao/la: @suicidesquad, tvoj komentar ili si prepisao od nekog?![]()
Ako ne bude dobro, ide na razanj.geronimo je napisao/la: 'oće li ovo izaći na dobro sa Janckerom, pardon Jonckericom?
Ja. FuBball-Magazin.geronimo je napisao/la:@Magični, gdje se to raspravljaš sa Antonom? Naturliš, ako nije tajna.![]()
NM, oder?![]()
Ali to je bilo pre nekog vrijemena. Ladno smo se dva mjeseca klali.
OK. Tako ih i ja posmatram.effe_sa je napisao/la:@Magica: ja bi volio vidjet cavanija u bayernu...fantastican je napadac...ipak to su dva razlicita tipa napadaca i treba razlikovat gomeza kojeg sad gledamo i onog prije u stuttgartu...onaj u stuttgartu je vise bio pokretljiv, primao loptu izvan sesnaesterca, nekako se vise kretao s loptom, dok ovaj sad gomez je vise vezan za šesnaesterac...zato ja od njega ocekujem veci bljesak u bayernu, a ucinak mu svakako nije los
@geronimo: ma hoeness ne baca šuplje...kada sam danas gledao press konferenciju i pratio hoenessove rijeci bilo je isto kao da mi je iz duše govorio
sve probleme koje je navodio o njima sam ovde govorio.....a sad ne osjecam neko zadovoljstvo sto je van gaal dobio nogu, nije da tog trenera mrzim, zahvalan sam mu na fantasticnoj prosloj sezoni...ta sezona je nakon 2001. godine bila jedna od najboljih bayernovih...uz dobre rezultate su se dodale fantasticne igre....a najsmjesnije mi kako ovi bayernovi dušmani to nekad brzo "zaboravljaju"...kažu odjednom bayern loš, nema kvaliteta u ekipi....ma ekipa je odlicna, treba tu par ispravki, ima tu par "lopata", "krampi", al tu je ogroman potencijal....dok je vladala harmonija izmedju tima i van gaala sve je dobro islo, kad je puklo, puklo je...i kad sam zaista vidio da van gaal vise ne moze nista pomaci u pravi smjer zelio sam njegov odlazak...al to ne zbog neke mrznje, neg mislim da odavno vise nije islo....ako trener zaista nije kriv onda naravno da ne zelim da ide....da smo mi imali lošu ekipu pa sve bi covjek shvatio....al van gaal je svojom tvrdoglavoscu sam sebe nogirao i nece sad to lako prezalit....po nekim osobinama je 100 % išao uz bayern, po toj uvjerenosti, kao pojava, kao "lik", al je na sve strane zakuhao, i sa upravom i sa igracima...sad se nadam da ce se ova sezona zavrsit a da nas ne košta puno zivaca i da ce igraci zapet da osvoje to trece mjesto
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
@effe sa
Ti misliš da je Gomez iz Stuttgarta bolji od ovog iz Bayerna?
Šta se meni sa mojih 28 godina života događa. Dajem sve od sebe da pratim svoj klub, no sada su tu neke druge obveze koje me jednostavno u tome koće. Pazite ovo! Bio sam u subotu na rođendanu nekog klinca, zbog svoje cure, najvjerojatnije buduće žene i budem u nekoj IGRAONICI za djecu. Žifčan u 3 PM jer nikako nemogu biti u toku zbivanja, a moji žiFci si nemogu priuštiti to da mi neko putem SMS-a šalje rezultat! Dođem u kladionicu i kaj vidim, ljudi imaju MAX TV!
Odmah ja do njih i velim prebacuj na Eurosport 2 gdje je prenos HSV-BvB, al znam da će biti snimka Bayerna! I lik u jedno "određeno vrijeme" ide vidjet na teletext rezultate i prvi puta kad mu se izlistala stranica piše 0:1 za Bayern, ja odmah podivljo, a ljudi me gledaju skupa sa djecom. 5 sekundi nakon toga hladan tuš i Nurnberg na teletextu izjednačio a ja nesmem posvat. Sam sam otišo do lika i reko sam mu da makne teletext i odlučim, bum ja nekak gledo tu reprizu, pa taman me se cura odrekla...Kad ono gledam ja i vidim kakav smo gol primili - POLUDIO!!! Pa kaj to meni treba! I sad ja grizem prste , pazi na snimci jel jesmo ili nismo poduvali il dobili i vidim 1:1 ostaje i Hannover dobio.
Do danas ujutro nisam znao da je Robben dobio crveni, niti u ovom trenutku neznam zakaj ga je dobio, tak da ću to tek sada moći ić pogledati. I onda na moju sveopću žalost slučajno saznam na nekom HRT teletextu, jer neam drugi izvor informacija, da je Gaal dobio otkaz! Pa matere ti, kaj se to DOGAĐA!!

I ja tek sada moram ić čitat sve živo i neživo da vidim uopće kaj se događa!!!!
Još ću samo reč jednu stvar iako je lako biti general poslije bitke. Za ovakav razvoj nekon određene tekme ja krivim naše vodstvo, jer oni su van Gaalu trebali dati otkaz nakon tekme sa Hannoverom. Znam da smo mi izbacili Intera da bi to sad bilo puno bolje, ali to je bio taj trenutak. Poslije Intera je samo možda bilo malo prekasni iako bi mu ga ja i onda dao jer "više nismo imali kaj za izgubiti"!
Pas mater ak nećemo biti 3!
Ti misliš da je Gomez iz Stuttgarta bolji od ovog iz Bayerna?
Šta se meni sa mojih 28 godina života događa. Dajem sve od sebe da pratim svoj klub, no sada su tu neke druge obveze koje me jednostavno u tome koće. Pazite ovo! Bio sam u subotu na rođendanu nekog klinca, zbog svoje cure, najvjerojatnije buduće žene i budem u nekoj IGRAONICI za djecu. Žifčan u 3 PM jer nikako nemogu biti u toku zbivanja, a moji žiFci si nemogu priuštiti to da mi neko putem SMS-a šalje rezultat! Dođem u kladionicu i kaj vidim, ljudi imaju MAX TV!
Do danas ujutro nisam znao da je Robben dobio crveni, niti u ovom trenutku neznam zakaj ga je dobio, tak da ću to tek sada moći ić pogledati. I onda na moju sveopću žalost slučajno saznam na nekom HRT teletextu, jer neam drugi izvor informacija, da je Gaal dobio otkaz! Pa matere ti, kaj se to DOGAĐA!!
I ja tek sada moram ić čitat sve živo i neživo da vidim uopće kaj se događa!!!!
Još ću samo reč jednu stvar iako je lako biti general poslije bitke. Za ovakav razvoj nekon određene tekme ja krivim naše vodstvo, jer oni su van Gaalu trebali dati otkaz nakon tekme sa Hannoverom. Znam da smo mi izbacili Intera da bi to sad bilo puno bolje, ali to je bio taj trenutak. Poslije Intera je samo možda bilo malo prekasni iako bi mu ga ja i onda dao jer "više nismo imali kaj za izgubiti"!
Pas mater ak nećemo biti 3!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
@anton: dragi antone sta nam svasta isprica.....
ma imao je gomez u stuttgartu fantasticnih dana, ova sezona mu jest dosta dobra al ja zelim da gomez dostigne neku kombinaciju svojih nastupa u bayernu ove sezone i onih iz stuttgarta, tada je covjek znao se vise kretat s loptom, napravit i prodor, jos je bio eksplozivniji...e sad vecinom je ove sezone pogadjao , imao dobru kvotu, al ak dostigne tu svoju punu eskplozivnost e onda ce biti zvijer i neprocjenjiva je onda njegova vrijednost za bayern.....19 golova njegovih je velika stvar al kakav je imao "lauf" ocekivao sam i najmanje 28 golova....sad ima neki pad i ipak je evidentno najvise je pogadjao dok je schweinsteiger igrao desetku....ipak heynckesov zadatak ce biti da bolje organizuje igru izmedju robbena i riberyja i na drugoj strani gomeza...to mora jos bolje ukomponovat, zbog cestih ulazaka ove dvojice prema sredini i njihove zavrsnice mario nekad pati, jer nema pravi lopti
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
@"effe_sa"]
Ja ti garantiram kad ti kažem da je Gomez sada puno bolji igrač od onog Gomeza iz Stuttgarta. On se kao igrač dosta promijenio, napredovao i kaj je najbitnije usavršio. Ja sam ziher da se ti danas više nečudiš što Gomez igra obranu, vraća se, pokriva igrače i igra ze ekipu, dok je to za njega kad je došao iz Stuttgarta bilo nepojmljivo jer tamo je imao drugačiju ulogu u klubu. Ono zašto ja njega cijenim je to da je on svjestan da SE MOŽE PROMIJENITI, da može promijeniti svoj stil igre, prilagoditi se ekipi, a ne samo tući po svome kako je to uvijek kod igrača njegovog profila i zato je za mene on extra klasa.
Ja sam svjestan toga da ljudi koji prate nogomet neznaju prilagoditi svoje nogometno znanje određenom klubu niti neznaju drugačije razmišljati te donositi zaključke kada su im činjenice malo drugačije nego kad su bile. Nije da sad nekoga oću uvrijediti, pogotovo ne tebe. al ću te uzeti za primjer jer si to napisao. Sam da kažem ovo kaj ću ti ja sad reć ti to znaš samo nisi pokušao razmišljati na taj način.
Isto tako ovo je možda i najbitnije kaj ću ti ja sad reći. Bayern igra jednu od najgorih sezona u svojoj bližoj prošlosti i zbog svojih rezultata određeni igrači kritiziraju se na način kako se to nebi smjelo, pa je Gomez svako malo predmet rasprave, a to nebi smio biti jer u biti nekritizira se njega objektivno, već se priča subjektivno i to samo iz razloga jer je cijeli Bayern loš. Još je jako loše kada se uspoređuje dobar igrač iz kluba koji razara po kvartu tipa Cavani i Gomez koji to isto radi ali igra u klubu koji je ispod svoje razine. Slijedeće sezone kada Napoli neće uči u LP, cavanija se niti neće spominjati u kontekstu lošeg igrača i to samo zato kaj dolazi iz lošijeg i manjeg kluba dok igrači tipa Torres, Gomez koji igraju u velikim klubovima će uvijek biti na meti navijača. Budi siguran da Gomez slijedeće sezone odigra identičnu sezonu kao i ovu, samo da Bayern bude prvak, ljudi će o njemu promijeniti mišljenje, niko se više neće pitati dal on je za Bayern već će ga slaviti...
Ja sam probao, sad dal si me ti i neko drugi shvatio vidjet ćemo...
Ja ti garantiram kad ti kažem da je Gomez sada puno bolji igrač od onog Gomeza iz Stuttgarta. On se kao igrač dosta promijenio, napredovao i kaj je najbitnije usavršio. Ja sam ziher da se ti danas više nečudiš što Gomez igra obranu, vraća se, pokriva igrače i igra ze ekipu, dok je to za njega kad je došao iz Stuttgarta bilo nepojmljivo jer tamo je imao drugačiju ulogu u klubu. Ono zašto ja njega cijenim je to da je on svjestan da SE MOŽE PROMIJENITI, da može promijeniti svoj stil igre, prilagoditi se ekipi, a ne samo tući po svome kako je to uvijek kod igrača njegovog profila i zato je za mene on extra klasa.
Ja sam svjestan toga da ljudi koji prate nogomet neznaju prilagoditi svoje nogometno znanje određenom klubu niti neznaju drugačije razmišljati te donositi zaključke kada su im činjenice malo drugačije nego kad su bile. Nije da sad nekoga oću uvrijediti, pogotovo ne tebe. al ću te uzeti za primjer jer si to napisao. Sam da kažem ovo kaj ću ti ja sad reć ti to znaš samo nisi pokušao razmišljati na taj način.
Igrati za Bayern je puno teže i DRUGAČIJE nego igrati za jedan Stuttgart. Sada ću sam napisati Stuttgart iako to vrijedi za puno igrača i puno drugih klubova. Nisam to rekao zato kaj je u Bayernu veći pritisak, što se tekme moraju dobivati, što se pogreške NEoprašataju već zbog načina kako Bayern igra i kako protiv njega igraju njegovi protivnici. Kada je Gomez igrao za Stuttgart njih se nije za razliku od Bayerna ćekalo na nož te njihovi protivnici nisu stajalai u petercu i molili se da neprime petardu, već su ih napadali i htjeli uzeti sva 3 boda, jer to se protiv Stuttgarta moglo. Kad to znaš, onda isto tako znaš da je Gomez u Stuttgartu imao puno više prostora za igru, svoja kretanja, "driblinge", šprintove i sve ostalo, pa se nekome može činiti da je tamo "bolje igrao" ili radio više na ternu. Kod Bayerna je to drugačije, jer tamo Gomez napada postavljenu obranu, nema prostora i ispred njega su u večini slučajeva 3-4 igrača i non stop su mu dvojica na kičmi i tako je puno teže igrati nego onda kada je igrao u Stuttgartu. Budi siguran kada bi protivnici Bayerna igrali tako protiv nas da bi ti sad Gomezu već digao spomenik i nebi pričao o cifri od 28 golova, već 40, bar što se tiće ove sezone.effe_sa je napisao/la: ma imao je gomez u stuttgartu fantasticnih dana, ova sezona mu jest dosta dobra al ja zelim da gomez dostigne neku kombinaciju svojih nastupa u bayernu ove sezone i onih iz stuttgarta, tada je covjek znao se vise kretat s loptom, napravit i prodor, jos je bio eksplozivniji...
Isto tako ovo je možda i najbitnije kaj ću ti ja sad reći. Bayern igra jednu od najgorih sezona u svojoj bližoj prošlosti i zbog svojih rezultata određeni igrači kritiziraju se na način kako se to nebi smjelo, pa je Gomez svako malo predmet rasprave, a to nebi smio biti jer u biti nekritizira se njega objektivno, već se priča subjektivno i to samo iz razloga jer je cijeli Bayern loš. Još je jako loše kada se uspoređuje dobar igrač iz kluba koji razara po kvartu tipa Cavani i Gomez koji to isto radi ali igra u klubu koji je ispod svoje razine. Slijedeće sezone kada Napoli neće uči u LP, cavanija se niti neće spominjati u kontekstu lošeg igrača i to samo zato kaj dolazi iz lošijeg i manjeg kluba dok igrači tipa Torres, Gomez koji igraju u velikim klubovima će uvijek biti na meti navijača. Budi siguran da Gomez slijedeće sezone odigra identičnu sezonu kao i ovu, samo da Bayern bude prvak, ljudi će o njemu promijeniti mišljenje, niko se više neće pitati dal on je za Bayern već će ga slaviti...
Ja sam probao, sad dal si me ti i neko drugi shvatio vidjet ćemo...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
van gaal za otkaz saznao u autobusu na putu nurnberg-munchen...
butt ce se vratiti na gol i bit ce vec u timu u susretu protiv bayer leverkusena..
sa van gaalovim otkazom su se odmah slozili i lahm i schweinsteiger koje je uprava u subotu navecer informisala o svom potezu
andries joncker koji ce voditi sa hermannom gerlandom ekipu do kraja sezone ako se pokaze preuzet ce naredne sezone amaterski tim bayerna...špekuliše se da cak i on kao dosadašnji prvi asistent van gaala nije bio sto posto saglasan sa svim njegovim odlukama
butt ce se vratiti na gol i bit ce vec u timu u susretu protiv bayer leverkusena..
sa van gaalovim otkazom su se odmah slozili i lahm i schweinsteiger koje je uprava u subotu navecer informisala o svom potezu
andries joncker koji ce voditi sa hermannom gerlandom ekipu do kraja sezone ako se pokaze preuzet ce naredne sezone amaterski tim bayerna...špekuliše se da cak i on kao dosadašnji prvi asistent van gaala nije bio sto posto saglasan sa svim njegovim odlukama
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
citava ova situacija oko FC Bayerna mi se gadi,sve je ovo vise van pameti,,bio sam optimist do zadnjeg ali vidim da je to bilo uzalud,,ne znam ni sam, izbubio sam volju vise i da citam novosti o Bayernu, jer sve sto je dobro biva laz a ono ruglo biva istina,,mene moze vratiti u normalu samo uzimanje zadnjih 15 bodova iz 5 kola i transfer lista kupljenih igraca,,dajte vise da spojimo makar 2 sezone kako treba da budemo nedodirljivi pa mi smo Bayern,,makar da dominiramo BL-om a ne ovako muku muciti,,,dotucen sam do nogu i razocaran,,,,a sto se tice zadnje tekme to nije ni za spominjati to je ruglo nas golman i nas napadac su bili dvanaesti tj trinaesti protivnicki igrac,,,sve bi ja to po kratkom postupku cestaaaaaaaa,,,,

VOLIM BAYERN
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.