Najbolji su trenutno u Svicarskoj i nadamo se tituli

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Da, ispravili su. Ja se začudio otkud tamo da ga stave. A onda se ponadao da možda može i tu poziciju pokriti, jer kada nemamo Seada, tamo izmišljamo Amara i Jusufa koji, koliko god da su polivalentni, ipak su desni rb/rw. Vidjeli smo više puta da je improvizacija s njima lijevo neuspješna.
Najjači portugalski klubovi su gadni za naše za ove pozicije. Tamo će najlakše neki naš proći ako je defanzivni vezniBeduin je napisao/la: ↑07 feb 2025, 08:12Osrednji klub lige 5 gdje ce imati svoje mjesto u prvih 11 i biti bitan kotacic ekipe.
Cak i najbolje ekipe u Portugalu da ga dovedu ja sam ZA. Za nas je najbitnije da igraci idu stepenicu po stepenicu u karijeri i redovno i dobro igraju. J3bes dobar transfer i zakuju ga za klupu pa onda neke bezvezne posudbe krenu.
Potpisujem.Beduin je napisao/la: ↑07 feb 2025, 08:12Osrednji klub lige 5 gdje ce imati svoje mjesto u prvih 11 i biti bitan kotacic ekipe.
Cak i najbolje ekipe u Portugalu da ga dovedu ja sam ZA. Za nas je najbitnije da igraci idu stepenicu po stepenicu u karijeri i redovno i dobro igraju. J3bes dobar transfer i zakuju ga za klupu pa onda neke bezvezne posudbe krenu.
Ma sve sto se predvidi bude kontra, svi smo mislili Dedic ide Lajpcig, Bajraktarevic u neki klub znatno slabiji od PSV. Logicki jest da Barisic ide u Njemacku al pogledaj njihove transfere zadnjih godina pa ces vidit da je daleko od togzaostrog je napisao/la: ↑07 feb 2025, 11:37Najjači portugalski klubovi su gadni za naše za ove pozicije. Tamo će najlakše neki naš proći ako je defanzivni vezniBeduin je napisao/la: ↑07 feb 2025, 08:12Osrednji klub lige 5 gdje ce imati svoje mjesto u prvih 11 i biti bitan kotacic ekipe.
Cak i najbolje ekipe u Portugalu da ga dovedu ja sam ZA. Za nas je najbitnije da igraci idu stepenicu po stepenicu u karijeri i redovno i dobro igraju. J3bes dobar transfer i zakuju ga za klupu pa onda neke bezvezne posudbe krenu.Baš je nezgodno tamo izboriti se za mjesto i zadržati ga (super je kad bi neko to uspio).
Kačit će Barišić iz Basela nešto solidno vrlo lahko. Prvo što je on mlad i kvalitetan. Drugošto Basel ima takvu reputaciju, znaju s tim i ne prodaju bezveze. Treće je što ga zastupa vrhunska svjetska agencija koja radi s vrhunskim klubovima. Četvrto, što je ekstra ocijenjen u Baselu, a ljudi bi mogli biti prvaci Švicarske![]()
Ne mora on ni ići iz Basela, pogotovo ako budu prvaci. I prošle godine, kada su bili na dnu i kad su svi ismijavali, govorio sam kako će ovo doći, jer Basel je Basel. Stvar je infrastrukture, kampa, veličina kluba je jako bitna i nikad neće biti isto igrati za Tuzla City i Sarajevo, čak i kad Tuzla stoji bolje na tabeli. Tako je isto i u varijanti Basel ili neki klubovi koji privremeno bljesnu, ili nevažno, Rakow ili Legia, Basaksehir ili Fenerbahce itd.
Helem, haman da ostane cijelu karijeru u Baselu, koji je najjači u Švicarskoj, to je s aspekta naše reprezentacije već solidno. Međutim, kao što rekoh, ova njegova agencija ima trojicu u Unionu, četvoricu u Bayernu, trojicu u Moenchengladbachu, trojicu u Leipzgu, trojicu u Freiburgu, St. Pauli, Augsburg, Mainz, Holstein, Hoffenheim, Bochum, Stuttgart, Heidenheim, Koln, Wolfsburg itd. Realno, i s Demirovićem su napravili vrhunski posao, tako da očekujem neku sličnu varijantu i kod Barišića. Rekao bih da će 99% u Bundesligu, samo je pitanje koliko će mu dobro potrefiti transfer. Po meni, ove ekipe tipa Moenchengladbacha, Freiburga, Augsburga su tamo najbolje varijante, jer su dovoljno stabilni, a nije toliki spektakl izboriti se za mjesto.
Kako djeluje? Ako se ne računa golman, čovjek je najstandardniji igrač ekipe koja je decenijama unazad najjača švicarska ekipa, koja je trenutno dominantna u tamošnjem prvenstvu. I ne kažem to da su dominantni jer su prvi, s Luganom i Luzernom na leđima, nego imaju gol razliku +26, a sljedeći najbolji +7. Imaju ubjedljivo najviše postignutih i ubjedljivo najmanje primljenih golova u ligi. Ponavljam, nije među standardnim, nego je igrač s najviše minuta u ekipi.Hansestadt je napisao/la: ↑07 feb 2025, 14:29Cool ime mu doprinosi da djeluje 25% bolje nego sto realno jeste. Znaju to oni koji prate samo tesko priznati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.