Adrian Leon Barišić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoDi80
Kontakt:

Re: Adrian Leon Barišić

Post Postao/la NoDi80 » 30 nov 2024, 13:03

Basel prvi, Barisic redovno igra
Najbolji su trenutno u Svicarskoj i nadamo se tituli :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 24 dec 2024, 16:10

Nova cijena

4 M

Sad je nas najskuplji stoper.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 02 feb 2025, 18:27

90 minuta u gostujucoj pobjedi protiv Zuricha od 0 1. Nastavljaju borbu za titulu :salut: :bih:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 02 feb 2025, 19:14

Mislim da je on sljedeci koji ce napraviti transfer u bolju ligu i klub, igra jako dobro ove sezone

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 06 feb 2025, 20:01

Veceras predstavljen na Livescoreu na lijevom beku!?

zeljeznicar1927
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1927 » 06 feb 2025, 21:20

231983 je napisao/la:
06 feb 2025, 20:01
Igra kao štoper. Na desnoj strani.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 06 feb 2025, 21:32

zeljeznicar1927 je napisao/la:
06 feb 2025, 21:20
231983 je napisao/la:
06 feb 2025, 20:01
Igra kao štoper. Na desnoj strani.
Da, ispravili su. Ja se začudio otkud tamo da ga stave. A onda se ponadao da možda može i tu poziciju pokriti, jer kada nemamo Seada, tamo izmišljamo Amara i Jusufa koji, koliko god da su polivalentni, ipak su desni rb/rw. Vidjeli smo više puta da je improvizacija s njima lijevo neuspješna.
A onda vidim Leona lijevo heh pa se ponadah.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 feb 2025, 22:32

Pobjeda za povratak na vrh tabele. Drugi najbolje ocijenjen u Baselu.

zeljeznicar1927
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1927 » 06 feb 2025, 22:53

Barisic ce napraviti bolju karijeru od Ahmedhodzica. Strašan talenat. Jak. Beskompromisan. Baš onakav kakav bi jedan štoper trebao biti. Transfer za finu lovu na ljeto. Šta mislite gdje bi najbolja opcija bila? Mozda neka Francuska?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 feb 2025, 08:12

Osrednji klub lige 5 gdje ce imati svoje mjesto u prvih 11 i biti bitan kotacic ekipe.
Cak i najbolje ekipe u Portugalu da ga dovedu ja sam ZA. Za nas je najbitnije da igraci idu stepenicu po stepenicu u karijeri i redovno i dobro igraju. J3bes dobar transfer i zakuju ga za klupu pa onda neke bezvezne posudbe krenu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 feb 2025, 10:13

Ma Bundesliga ili Ligue 1, to su lige koje su tržište za Švicarske klubove.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 feb 2025, 10:29

Cijelokupno Ahmedhodzic kvalitetniji igrac, pogotovo se istice u fazi kad se treba da gradi igra, iznosi lopta.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 feb 2025, 11:37

Beduin je napisao/la:
07 feb 2025, 08:12
Osrednji klub lige 5 gdje ce imati svoje mjesto u prvih 11 i biti bitan kotacic ekipe.
Cak i najbolje ekipe u Portugalu da ga dovedu ja sam ZA. Za nas je najbitnije da igraci idu stepenicu po stepenicu u karijeri i redovno i dobro igraju. J3bes dobar transfer i zakuju ga za klupu pa onda neke bezvezne posudbe krenu.
Najjači portugalski klubovi su gadni za naše za ove pozicije. Tamo će najlakše neki naš proći ako je defanzivni vezni :D Baš je nezgodno tamo izboriti se za mjesto i zadržati ga (super je kad bi neko to uspio).

Kačit će Barišić iz Basela nešto solidno vrlo lahko. Prvo što je on mlad i kvalitetan. Drugošto Basel ima takvu reputaciju, znaju s tim i ne prodaju bezveze. Treće je što ga zastupa vrhunska svjetska agencija koja radi s vrhunskim klubovima. Četvrto, što je ekstra ocijenjen u Baselu, a ljudi bi mogli biti prvaci Švicarske :)

Ne mora on ni ići iz Basela, pogotovo ako budu prvaci. I prošle godine, kada su bili na dnu i kad su svi ismijavali, govorio sam kako će ovo doći, jer Basel je Basel. Stvar je infrastrukture, kampa, veličina kluba je jako bitna i nikad neće biti isto igrati za Tuzla City i Sarajevo, čak i kad Tuzla stoji bolje na tabeli. Tako je isto i u varijanti Basel ili neki klubovi koji privremeno bljesnu, ili nevažno, Rakow ili Legia, Basaksehir ili Fenerbahce itd.

Helem, haman da ostane cijelu karijeru u Baselu, koji je najjači u Švicarskoj, to je s aspekta naše reprezentacije već solidno. Međutim, kao što rekoh, ova njegova agencija ima trojicu u Unionu, četvoricu u Bayernu, trojicu u Moenchengladbachu, trojicu u Leipzgu, trojicu u Freiburgu, St. Pauli, Augsburg, Mainz, Holstein, Hoffenheim, Bochum, Stuttgart, Heidenheim, Koln, Wolfsburg itd. Realno, i s Demirovićem su napravili vrhunski posao, tako da očekujem neku sličnu varijantu i kod Barišića. Rekao bih da će 99% u Bundesligu, samo je pitanje koliko će mu dobro potrefiti transfer. Po meni, ove ekipe tipa Moenchengladbacha, Freiburga, Augsburga su tamo najbolje varijante, jer su dovoljno stabilni, a nije toliki spektakl izboriti se za mjesto.

zeljeznicar1927
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1927 » 07 feb 2025, 12:23

Beduin je napisao/la:
Potpisujem.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 07 feb 2025, 12:41

zaostrog je napisao/la:
07 feb 2025, 11:37
Beduin je napisao/la:
Najjači portugalski klubovi su gadni za naše za ove pozicije. Tamo će najlakše neki naš proći ako je defanzivni vezni :D Baš je nezgodno tamo izboriti se za mjesto i zadržati ga (super je kad bi neko to uspio).

Kačit će Barišić iz Basela nešto solidno vrlo lahko. Prvo što je on mlad i kvalitetan. Drugošto Basel ima takvu reputaciju, znaju s tim i ne prodaju bezveze. Treće je što ga zastupa vrhunska svjetska agencija koja radi s vrhunskim klubovima. Četvrto, što je ekstra ocijenjen u Baselu, a ljudi bi mogli biti prvaci Švicarske :)

Ne mora on ni ići iz Basela, pogotovo ako budu prvaci. I prošle godine, kada su bili na dnu i kad su svi ismijavali, govorio sam kako će ovo doći, jer Basel je Basel. Stvar je infrastrukture, kampa, veličina kluba je jako bitna i nikad neće biti isto igrati za Tuzla City i Sarajevo, čak i kad Tuzla stoji bolje na tabeli. Tako je isto i u varijanti Basel ili neki klubovi koji privremeno bljesnu, ili nevažno, Rakow ili Legia, Basaksehir ili Fenerbahce itd.

Helem, haman da ostane cijelu karijeru u Baselu, koji je najjači u Švicarskoj, to je s aspekta naše reprezentacije već solidno. Međutim, kao što rekoh, ova njegova agencija ima trojicu u Unionu, četvoricu u Bayernu, trojicu u Moenchengladbachu, trojicu u Leipzgu, trojicu u Freiburgu, St. Pauli, Augsburg, Mainz, Holstein, Hoffenheim, Bochum, Stuttgart, Heidenheim, Koln, Wolfsburg itd. Realno, i s Demirovićem su napravili vrhunski posao, tako da očekujem neku sličnu varijantu i kod Barišića. Rekao bih da će 99% u Bundesligu, samo je pitanje koliko će mu dobro potrefiti transfer. Po meni, ove ekipe tipa Moenchengladbacha, Freiburga, Augsburga su tamo najbolje varijante, jer su dovoljno stabilni, a nije toliki spektakl izboriti se za mjesto.
Ma sve sto se predvidi bude kontra, svi smo mislili Dedic ide Lajpcig, Bajraktarevic u neki klub znatno slabiji od PSV. Logicki jest da Barisic ide u Njemacku al pogledaj njihove transfere zadnjih godina pa ces vidit da je daleko od tog

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 feb 2025, 13:17

Ma Dedić je u lošem trenutku morao praviti transfer i to je to. Nije ovo ni loše kod njega.

A misliš na transfere Basela ili? Nije ni to tako loše, pogotovo što Basel generalno ne zateže s parama, nego prodaju igrače prilično jeftino, ne staju im na put.

Na početku ove sezone su Thierno Barrya prodali u Villareal, i to posredstvom iste agencije koja zatupa Barišića, 14 miliona eura. Isto početkom sezone Renato Veiga otišao za iste pare u Chelsea, pa posudba u Juve. I to govorimo o najlošijoj sezoni Basela decenijama unazad. Kako god okreneš, moraju se više cijeniti igrači koji će im potencijalno donijeti titulu.

Sezonu prije su Calafiorija prodali Bologni za 25 miliona, dalje svi znamo sve. Zajedno s njim Bologna pokupila Dan Ndoyea. Zekija Amdounija prodali u Burnley, tada Premijer liga. Andy Diouf otišao u Lens. Svi ovi transferi od 10 do 20 miliona.

I evo, ovo su samo posljednje dvije sezone, koje su im loše, i gdje su napravili 6 jakih transfera u lige petice, gdje svi igraju (osim Renata), napreduju dalje, nije da prodaju bofl robu.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 feb 2025, 14:29

Cool ime mu doprinosi da djeluje 25% bolje nego sto realno jeste. Znaju to oni koji prate samo tesko priznati.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 feb 2025, 17:16

Hansestadt je napisao/la:
07 feb 2025, 14:29
Cool ime mu doprinosi da djeluje 25% bolje nego sto realno jeste. Znaju to oni koji prate samo tesko priznati.
Kako djeluje? Ako se ne računa golman, čovjek je najstandardniji igrač ekipe koja je decenijama unazad najjača švicarska ekipa, koja je trenutno dominantna u tamošnjem prvenstvu. I ne kažem to da su dominantni jer su prvi, s Luganom i Luzernom na leđima, nego imaju gol razliku +26, a sljedeći najbolji +7. Imaju ubjedljivo najviše postignutih i ubjedljivo najmanje primljenih golova u ligi. Ponavljam, nije među standardnim, nego je igrač s najviše minuta u ekipi.

Ima 23 godine, bliži mu se 50. nastup za Basel. Koliko je naših igrača kroz historiju uopšte bilo na tom nivou? Švicarska liga nije zezancija, ni po infrastrukturi, ni po kvalitetu. Čisto da se može malo pojmiti, prosječna posjeta na utakmicama Basela kući je preko 26.000 ljudi i na nivou cijele lige je preko 12.000. U prevodu, to je prosječna posjeta na nivou lige tek iza liga petice, Škotske i Nizozemske, bare bare s Portugalom i Turskom. Statistički fantastičan u ekipi koja dominira, gdje mora biti tehnički neprikosnoven.

Ne mora nikada ni otići iz Basela, dovoljno je samo da Basel dogura do Lige prvaka, a tamo neće biti kanta za nabijanje kao što je to Young Boys, jer nikad i nisu bili. Teško je nabrojati više od 5 naših stopera kroz historiju koji su igrali za jače klubove od Basela :D

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 07 feb 2025, 17:49

Ja sam kritikovao ovog, ali se haman popravio, bio dobar protiv Mađarske u gostima i protiv Nizozemske u Zenici. Mislim Barišić i Muharemović trebaju nastaviti kao štoperski par.

Ali, kao da gledam da će protiv Rumunije osvanuti Katić i Bičakčić.
Glory Glory Man United

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 feb 2025, 18:00

Daduli je napisao/la:
07 feb 2025, 17:49
Ja sam kritikovao ovog, ali se haman popravio, bio dobar protiv Mađarske u gostima i protiv Nizozemske u Zenici. Mislim Barišić i Muharemović trebaju nastaviti kao štoperski par.

Ali, kao da gledam da će protiv Rumunije osvanuti Katić i Bičakčić.
:salut:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Normus90 i 11 gostiju.