Dovoljno je kada je u nekom podcastu Peljto rekao da je od 70. minute derbija sjeckao igru na svakom kontaktu kako bi ostalo 0-0.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:18Gigovic je nas najbolji sudija. Kad bi sudio pošteno daleko najbolji. Peljto je pi.ka koja neće da se zamjeri nikom pa neće svirati očigledan penal jer je pi.čka njemu 0:0 odgovara.IMResurrected je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:14Hajde fino da se opet pocelo pricati o fudbalu na ovoj temiDa kazem i ja nesto, a mislim da sam objektivniji od vecine posto ne navijam ni za Zeljeznicar ni za Sarajevo.
Tacno je da sarajevski klubovi godinama nisu imali bolje ekipe, a ni trenere.
Danasnje Sarajevo je najjace jos od onog Marinovicevog, a jace je i od tog. Zeljeznicar je najjaci godinama unazad. Ona Osimova ekipa u koroni je dobro igrala, ali to je vukao Stilic. Ipak je bilo gerijatrije, tipa Bogicevica, dizelasa poput Alispahica i takvih. Mislim da bi ovaj danasnji Zeljeznicar taj Osimov dobio tri razlike.
Sarajevo bi sad sa normalnim sudjenjem vjerovatno bilo tu negdje sa Zrinjskim. Zeljeznicar ne bi, njima vise fali, ali prije koju sezonu, kad je liga bila slabija, ova njihova ekipa bi bila ozbiljan kanddidat za titulu.
Ove sezone je Sarajevo jedino nadigrao Zrinjski i Zeljeznicar u prvom poluvremenu na Kosevu. Zeljeznicar je isto nadigrao Zrinjski i Sarajevo u drugom poluvremenu na Kosevu. U svim ostalim utakmicama ste bili bolji protivnik i jedni i drugi. Cak i Zeljeznicar u Doboju, gdje je realno pokraden i Sarajevo u Sirokom, a o toj kradji ne treba ni pricati.
Znaci imate super ekipe, pismene trenere, igrate fantasticne sezone, i jedni i drugi ste bas dobri i mogao bi biti odlican derbi, sa puno intenziteta i dobrog fudbala. Ima i nekih wild carda tu. Nije nemoguce da kod Sarajeva debituje ovaj novi Gruzijac, ili da Coric nesto izmisli sa Simonijem, Lagumdzijom.
Naravno sve pod uslovom da se ne usere sa sudjenjem, da se ne delegira tipa Sivac ili neko takav koji ni ne navlaci nego ne zna da sudi, sjecka igru svakih 3 minute i ubija tempo. Peljto bi bio najbolje rjesenje, ali on nece. Ili Gigovic, pod uslovom da normalno sudi, jer on zaista zna kad ne sudi po direktivi.
Steta sto se mora racunati i na te nefudbalske stvari jer ovaj derbi bas obecava.
Jedini sudija koji kad mu kažeš rezultat tako ti ga može namjestiti, odvede utakmicu gdje hoce je Gigovic i zbog tog ga ne voli objektivno niko jer je jako potkupljiv i skoro uvijek sudi po nalogu.
Premijer liga BiH - aktuelno
- Riquelme1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Grupa iznad svakog pojedinca.
Ko god bude sudio neće biti kartona, željkan ima najbolje suđenje poslije borca ( hoću reći najviše ih guraju). Zato Vico očekuje željkanovu podršku.IMResurrected je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:43Kakvo ce biti sudjenje u Mostaru cemo znati kad vidimo ko sudi. Ako bude Bandic, Zeljeznicar moze komotno izaci sa juniorima da se ne trose bitni igraci. Ako bude Gigovic, Kazlagic, Njegomirovic, sve je moguce. Ako bude Dzemidzic, Zeljeznicar je mozda i blagi favorit.
Sigurno se sad vode bitke u savezu. Jedna struja ce gledati da se zastiti i pogura Zrinjski, drugoj vise odgovara da ih se zakine. U isto vrijeme, ne bi im bilo previse pametno desetkovati Zeljeznicar kartonima pred derbi, jer im ne odgovara da se Sarajevo priblizi.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Sulejman će sigurno početi ako ne dobije karton zbog mnogo razloga, ali nešto imam osjećaj da se neće naigrati pokraj Gojkovića. Da sam trener iznenadio bih sa Šošićem i Dangubićem na SS i ST

-
- Kontakt:
Nije tacno. Borac ima daleko najbolje sudjenje, pa onda Zrinjski. Zeljeznicar ima tu srecu da nikome previse ne smeta. Niti mogu ispasti, niti mogu na titulu. Europu su vec skoro pa osigurali. Oni su vecinom kolateral. Nekad ce ih se zakinuti, nekad pogurati, ali iz razloga koji nemaju previse veze sa njima samima. I naravno u direktnim duelima sa Borcem, Zrinjskim ce biti naguzeni, kao sto vec jesu. U slicnoj situaciji je recimo Velez. Sta njih ima iko klati? Sredina tabele, a ispasti nece. Ne kvare racunicu nikome.fks74 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:27Ko god bude sudio neće biti kartona, željkan ima najbolje suđenje poslije borca ( hoću reći najviše ih guraju). Zato Vico očekuje željkanovu podršku.IMResurrected je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:43Kakvo ce biti sudjenje u Mostaru cemo znati kad vidimo ko sudi. Ako bude Bandic, Zeljeznicar moze komotno izaci sa juniorima da se ne trose bitni igraci. Ako bude Gigovic, Kazlagic, Njegomirovic, sve je moguce. Ako bude Dzemidzic, Zeljeznicar je mozda i blagi favorit.
Sigurno se sad vode bitke u savezu. Jedna struja ce gledati da se zastiti i pogura Zrinjski, drugoj vise odgovara da ih se zakine. U isto vrijeme, ne bi im bilo previse pametno desetkovati Zeljeznicar kartonima pred derbi, jer im ne odgovara da se Sarajevo priblizi.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Od literature pričito samo sufaru.
-Đipke
-Đipke
Istina, gojkovic je druga dimenzija u odnosu na djurickovica al opet to je derbi, ne mozes ti biti siguran da ti je stoperski par van dijk i ruben dias. Ne volim derbiRiquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:30Sulejman će sigurno početi ako ne dobije karton zbog mnogo razloga, ali nešto imam osjećaj da se neće naigrati pokraj Gojkovića. Da sam trener iznenadio bih sa Šošićem i Dangubićem na SS i ST![]()

1946-1987
Prijavio sam vam postove. Imate temu prepucavanje pa se tamo svadjajte. Ovu temu ostavite normalnima forumasima da diskutujemo o fudbalu i pl.let3 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:22jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 11:35Onaj let3 konta da ste vi svi bezgrešni a iskreno neću ni da vadim postove šta su sve pisali i kako. Mislim malo se treba nekad i u ogledalo pogledati. Mi bar imamo toliko dostojanstva da napišemo da nije ok da se to piše.
Najbolji lijek za to je praviti se da ne postoji , jer svakim repliciranjem na takav post dajes značaj tome i to raste.
Administratori su uveliko zakazali na ovoj temi zbog sitnog interesa![]()
solidan pokusaj spinovanja, starog majstora spina
Ne Duskice, onaj let3 ne konta da su svi zeljovci bezgrijesni niti je to igdje napisao, vec onaj let3 konta da si se mogao bar jendom udostojiti i napisati "dosta vas vise sa vrijeđanjem kosmija i tom cetnickom pricom".Ali nece spin majstor da se zamjera svojima, lakse pametovati onom let3 i relativizirati stvari
![]()
- Riquelme1921
- Kontakt:
Baš, prošli derbi na Koševu Krpić opali neki volej sa 50 metara da ne izađe u aut na kraju prečku pogodileo1946 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:34Istina, gojkovic je druga dimenzija u odnosu na djurickovica al opet to je derbi, ne mozes ti biti siguran da ti je stoperski par van dijk i ruben dias. Ne volim derbiRiquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:30Sulejman će sigurno početi ako ne dobije karton zbog mnogo razloga, ali nešto imam osjećaj da se neće naigrati pokraj Gojkovića. Da sam trener iznenadio bih sa Šošićem i Dangubićem na SS i ST![]()
![]()

Opet vas dvojica. Pa dokle cete vise prljati ovu temu sa tim glupostima
Ne znam sta radi administracija.

Ne znam sta radi administracija.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Moram i tebi uputiti kritiku. Utanjio si nešto. Više ti nije prosjek postova dnevno 19 nego 18...jel sve ok??
Dobro je da ima i neko normalan pa da to primijeti. Hvala ti.Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 19:11Moram i tebi uputiti kritiku. Utanjio si nešto. Više ti nije prosjek postova dnevno 19 nego 18...jel sve ok??
Bila mi zena ovih dana i malo sam je fingero pa su mi prsti bili zauzeti i malo povukli vlage pa sam se moro pripaziti da mi se koza ne oguli. Ali nadoknadicu ja to akobogda in sha Allah

-
- Kontakt:
dobro je ovo veceras bilo, mostarski, evropski, plemićkiMarko1905 je napisao/la: ↑25 nov 2024, 22:08Zanimljivo ,prekid utakmice ,pljuvanje i vrijeđanje i nacionalističko i šovinističko orgijanje domaćih tzv.navijača , policija reagirala i sve to je spomenuto u svim sarajevskim medijima 0 (nula) puta .Da se dogodilo na bijelom brijegu sad bi pravili posebne emisije o događaju i bila bi prva vijest u centralnom dnevniku.tutankamon1905 je napisao/la: ↑25 nov 2024, 20:05Izdvaja se ono pitomo: rodjeni.
Od muke ne znaju vise sta bi radili![]()
Kažu danas je praznik ,praznik čega i kome?Jadna si da jadnija ne mozžeš biti moja BiH.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
mostarski. europski. aluminij.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Corluka klauzulu imao od 150k
Mogao ga dovesti da mi bastu uredjuje.

Mogao ga dovesti da mi bastu uredjuje.
-
- Kontakt:
Cuze 300k
Corluka 150k
Ide i Nardin za jedno 200
Corluka 150k

Ide i Nardin za jedno 200
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Samo neka se prodaju, ako Bog da, do Kup utakmice i Nardin da ode.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Što slabiji (a odlazak tri prvotimca je sigurno udar na "kostur" ekipe) budu u Kup utakmici, nama bolje.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Kad Italijani pišu o nama

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!