FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
E čuj Vrbana u napad za derbi... ništa kontra malog, samo malom je 16 godina i treba ga gurnur na grbavici pred 13k ljudi u gradski derbi... radije ga u nekoj domaćoj tekmi od prve minute gurnut, to dole je pucanje malom u koljena.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Cuj Duske da igra derbi sa djetotom od 13 godina, pa to bi samo ustasa amaw i to mozda napisao preporucio..
Umjesto Turcina uvalit rusa tesko je bit losi od turkrsa a ako bise i to desilo zamjenit rusa turcina i zdravo..
Al bez obzira zeljko moze izvuc bod samo ako giksovi budu sudili po naredbi i ako nasi nebudu motivisani.
Trebalo je 6-1 bit u prvoj utakmici i zeljo je bio najslabija ekipa koja je gostovala na kosevu (ako gledamo drugo poluvrijeme) sloboda je bila bolja..
Apsulutno ovo nije nikakav derbi, jedino sto je fino ta posjeta..
Zeljeznicar sa postenim sudjenjem nebi inao vise od 29 bodova, a velez bi ih dobio na grbavici da je francuski kljuc dobio crveni u 1 minuti STO JE TREBAO
Ako samo pogledamo zasto je keremeh dobio ceveni protiv veleza (15 min cinimi se) a zasto kriminalac nije u prvoj pa i u 16 minuti dovoljno govori.
Poraz od veleza i posusja (gdje su dobili bodove sudiskom pljackom zeljko bi bio u 2-3 boda sa velezom, i evropa bi 90% vec danas bila izgubita
Umjesto Turcina uvalit rusa tesko je bit losi od turkrsa a ako bise i to desilo zamjenit rusa turcina i zdravo..
Al bez obzira zeljko moze izvuc bod samo ako giksovi budu sudili po naredbi i ako nasi nebudu motivisani.
Trebalo je 6-1 bit u prvoj utakmici i zeljo je bio najslabija ekipa koja je gostovala na kosevu (ako gledamo drugo poluvrijeme) sloboda je bila bolja..
Apsulutno ovo nije nikakav derbi, jedino sto je fino ta posjeta..
Zeljeznicar sa postenim sudjenjem nebi inao vise od 29 bodova, a velez bi ih dobio na grbavici da je francuski kljuc dobio crveni u 1 minuti STO JE TREBAO
Ako samo pogledamo zasto je keremeh dobio ceveni protiv veleza (15 min cinimi se) a zasto kriminalac nije u prvoj pa i u 16 minuti dovoljno govori.
Poraz od veleza i posusja (gdje su dobili bodove sudiskom pljackom zeljko bi bio u 2-3 boda sa velezom, i evropa bi 90% vec danas bila izgubita
Jesi siguran 13k? Pazi da ne bude 18k.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Procitah danas da su nasi navodno trazili 1800 ulaznica za derbi
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- kupus army
- Kontakt:
Gledao sam danas Budućnost iz Banovića i strasno mi se svidio golman Mevludin Ikanović 2006 godiste, nadam se da neko od nasih prati momka, velika karijera je pred njim.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Pa za nas kao klub, je 800 000 KM za obestecenje, veliki iskorak. Putokaz da, IPAK, idemo ozbiljnijom uzlaznom putanjom. Ni jedan klub u drzavi nebi ponudio toliki novac za jednog igraca. A za regiju, da ne kazem Evropu ..naravno da je to sitna cifra.Devedesetka je napisao/la: ↑12 feb 2025, 17:52Puno ti?
Smiješna para.
- FKS -
- luckystrike
- Kontakt:
Platilo bi to Sarajevo. Ni plata nije problem. Problem je bio u dugovanju Lokomotive prema Mudražiji koje su željeli na nas prebaciti.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Merso
je kralj , iskreno se nadam da ce mu se omogucit oprostaj kakav dolikuje ako je Škoro mogao imati protiv Galate može i Ahmo protiv nekog 
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Duska , potpuno se slazem sa tobomjurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:06Sto majke ti, mora ti u21 početi svakako. Sto ne bi Vrban.
Imaš u21 napadača i ovi tek došli probaš s djetetom prošao je pripreme. Ne vidim razlog da se ne proba.
- jurisicduska
- Kontakt:
Najnormalnije vjeruj.Vanja8 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:44Duska , potpuno se slazem sa tobomjurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:06Sto majke ti, mora ti u21 početi svakako. Sto ne bi Vrban.
Imaš u21 napadača i ovi tek došli probaš s djetetom prošao je pripreme. Ne vidim razlog da se ne proba.![]()
Ima ovdje ljudi misle da bi to bio fijasko kontam i tu logiku.
Vrban je sličan Hamzi, malo bolji tehnički i pokretljiviji, lošijeg šuta. Živi bili vidjeli da će prvih 5 miliona eura doći od tog dečka. Za 2 godine. Sljedeće sezone s očekujem u rotaciji svaku utakmicu a one tamo u prvih 11 i onda transfer.
Ili jesi ili nisi. Po meni. Ja bih ga gurnuo.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 12 feb 2025, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Pisemo kako treba neko da Gulasa oslobodi u napadu i onda napisu da bi dijete u napad uparili sa njim. Ubijes i jednog i drugog…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- jurisicduska
- Kontakt:
Dobro šta je problem sto imaju ljudi drugačija mišljenja ?muhamedhulk je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:48Pisemo kako treba neko da Gulasa oslobodi u napadu i onda napisu da bi dijete u napad uparili sa njim. Ubijes i jednog i drugog…
Samo se razmišlja o tom da je u21 najbezbolnije staviti tu s obzirom na kvalitet ostatka rostera. Ja bih vise volio kompletan vezni red kako treba nego ga presjeci sa Mehmedovicem. Da je Krdzalic u kontinuitetu ne bi tako razmišljao on bi mi igrao u21. Ostali u21 nisu me oduševili , ostaje mi malac koji je mega talenat. I vrijeme je da se počne ozbiljno doživljavati.
On nije ni klasični napadač nego nekakav ofanzivni vezni, iza špica. Tako da ne bi tu bilo neke stete. Moje mišljenje.
Vrbanova velika prednost je pokretljivost, mana je fizicka konstitucija...jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:48Najnormalnije vjeruj.Vanja8 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:44Duska , potpuno se slazem sa tobomjurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:06
Sto majke ti, mora ti u21 početi svakako. Sto ne bi Vrban.
Imaš u21 napadača i ovi tek došli probaš s djetetom prošao je pripreme. Ne vidim razlog da se ne proba.![]()
Vrban je sličan Hamzi, malo bolji tehnički i pokretljiviji, lošijeg šuta. Živi bili vidjeli da će prvih 5 miliona eura doći od tog dečka. Za 2 godine. Sljedeće sezone s očekujem u rotaciji svaku utakmicu a one tamo u prvih 11 i onda transfer.
Dijete je vanserijski talenat i ja bih isto uradio...
Glupost je reci, ako podbaci unistio si mu karijeru, zasto ?
Gurnuti ga u tekmu o kojoj svaki akademac masta, moze samo da mu podigne samopuzdanje, bez obzira kako odigrao...
Gurnuo je Rozman Celika u slicnim godinama i to na gore mjesto od Vrbanovog pa dobismo najveci izlazni transfer u BiH...
Ono sto je sigurno da bi Vrban unosio pometnju medju stoperima kona jer je momak duplo pokretljiviji od kompletne njihove odbrane...
- luckystrike
- Kontakt:
Šta smo skontali za Ðurića, jel' u prvom timu ili nije?
Mi nemamo tu komociju i toliko prostora da se upuštamo u neke egzibicije guranjem malca od 16-17 godina bez minute ozbiljnog seniorskog nogometa.
Za malog Vrbana ima sasvim dovoljno vremena da se dozira kroz određene utakmice pa čak i kroz cijelu jednu sezonu. Bit će utakmica koje će biti riješene u 60,70 minuti možda i čak poluvrijeme cijelo.
Za njega bi bilo najgore da ga neko pošalje na posudbu u nekog niželigaša jer mislim da mu je bolje 20,30 minuta sa ozbiljnim i kvalitetnim igračima nego 90 u nekim vukojebinama i oranicama protiv poluprofesionalnih ekipa.
Za malog Vrbana ima sasvim dovoljno vremena da se dozira kroz određene utakmice pa čak i kroz cijelu jednu sezonu. Bit će utakmica koje će biti riješene u 60,70 minuti možda i čak poluvrijeme cijelo.
Za njega bi bilo najgore da ga neko pošalje na posudbu u nekog niželigaša jer mislim da mu je bolje 20,30 minuta sa ozbiljnim i kvalitetnim igračima nego 90 u nekim vukojebinama i oranicama protiv poluprofesionalnih ekipa.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ahmet je usro motku sa igmanom, mogao se oprostit ko covjek al 10-20 k km draze od oprostaja.
Naravno volimo mi svi Ahmeta ko brata al zaomije sto je otiso u **** igman
Ja bi to razumijo da je uradio tip ko amer bekic i sirotinja Ahmet je pun ko brod i za sitnu lovu je osjecaj nekako malo zajebo..
Ja bi to razumijo da je uradio tip ko amer bekic i sirotinja Ahmet je pun ko brod i za sitnu lovu je osjecaj nekako malo zajebo..
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 12 feb 2025, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
Kad Italijani pišu o nama
Btw mama od Vrbana i mama od Kerima Alajbegovića su sestre.
Btw mama od Vrbana i mama od Kerima Alajbegovića su sestre.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Varešanović ga nije vidio u timu, on je samo otišao tamo gdje bi imao minutažu. Razumljiva odluka Mirze, Ahmetovic je u igračkom padu bio odavno.Pitar6785 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 21:11Ahmet je usro motku sa igmanom, mogao se oprostit ko covjek al 10-20 k km draze od oprostaja.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ima brate citav tim strucnjaka koji ukupno sa doprinosima izadju 50+ milja mjesecno i kojima je posao da to analiziraju i odluceluckystrike je napisao/la: ↑12 feb 2025, 21:01Šta smo skontali za Ðurića, jel' u prvom timu ili nije?
Također se slažem. Ako je za prvi tim, onda je i za derbi i za Evrope, ako nije nije. A s druge strane također smatram ispravnom teoriju da iskoristimo u21 igrača u napadu, to bi nam dalo dodatni proator za manevar odbrambeno sa iskusnijim igracima, a s druge strane napad nam je ionako dobar, a nije da je ovisio do sad u sezoni o centarforu ili samo jednom igracu. Realno malo mozemo izgubiti, a mozemo dobiti bas puno.jurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:48Najnormalnije vjeruj.Vanja8 je napisao/la: ↑12 feb 2025, 20:44Duska , potpuno se slazem sa tobomjurisicduska je napisao/la: ↑12 feb 2025, 16:06
Sto majke ti, mora ti u21 početi svakako. Sto ne bi Vrban.
Trenutno korisnika/ca: KorisnickoImeDE i 32 gosta.