Pa vecina ubistava se i desava medju osobama koje su u bliskom odnosu. I ti imas vece sanse da te zena otruje nego da te neki random lik ubije na ulici. Doduse kakvo je stanje zbog Angele u Njemackoj trenutno mozda za tebe i ne vazi.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa vecina ubistava se i desava medju osobama koje su u bliskom odnosu. I ti imas vece sanse da te zena otruje nego da te neki random lik ubije na ulici. Doduse kakvo je stanje zbog Angele u Njemackoj trenutno mozda za tebe i ne vazi.
Čini mi se, da je prije par godina bio i neki Bosanac, Senad čini mi se, političar te “partije”Asteriks je napisao/la: ↑13 feb 2025, 14:08AFD koji u svojim redovima
u određenim pokrajinama ima kandidate sa migracijskom pozadinom poput Iranca Meysama Ehtema, onu malu iz Nigerije Catherinu Schmiedel, onda neke Rumune, Grke itd.
Njemačko tržište vapi za radnom snagom i kada bi imali koristi, uvezli bi i radnosposobne članove Aboridžina.
Ništa se promjenuti neće unatoč najavama, baš kao što Švabija i EU i dalje kupuju ruske energente, pa tamošnja đubriva itd., i pored sankcija.
Mislim da je njima veci problem azilanti, ljudi koji iskoristavaju socijalu i nece kurcem da maknu, a takvi najvise prave sranja realno. Ako si legalno tu, imas vizu, boravisnu dozvolu, radis i sl. ne vjerujem da ce takvi imati problem, naravno ako imaju cist background. Ko sto ranije rekoh, kurko ce njima svabo raditi poslove koje rade ljudi sa ovih prostora
Tacno ****, jutros vodio dijete u vrtic, prolazio bas kroz ovu raskrsnicu gdje se ovaj zapucao, poslije cujem nekakve sirene, citam u 10:30 se zapucao, majku im koja smo mi gospoda za njih. Ako dođe pasoš do izbora zna se kome glas ide.
I nacisti su u pocetku mrzili samo jevreje, a poslije su na red dosli romi, pa slaveni, pa svi koji nisu plava rasa...
A zive tako sto im djeca pomazu i izdrzavaju ih...avenija je napisao/la: ↑13 feb 2025, 16:22Nikad mi neće biti jasno kako danas penzioneri preguraju mjesec sa 600-700 KM. Ne znam kako nisu na ulicama, nista mi nije jasno. Totalno mi je nerealno da šute i nema socijalnih nemira. Prvi osnovni uvjet svih protesta mora biti povećanje penzije 10%.
Ja lično bi sa 600 KM umro negdje 17-18 dan od gladi.
I mene to zanima. Ovo je nevjerovatno sta se dogadja...Pensioner26 je napisao/la: ↑13 feb 2025, 17:05Ljudi dragi da li su se baš ova ubistva u ovo mjeri dešavala i prije, samo nisu bili medijski propraćena, ili koji se klinac dešava? Da li su internet i društvene mreze pogoršale ove stvari dodatno?
ne opravdavam normalno to podizanje plata na svakako opterecen drzavni aparat, problem je sto nije niko dosao i odlucio da sebi podigne jer mu je qrcu cejf nego je zakon tako napravljen, cim su digli minimalac, podigla se sluzbenicima osnovica i na njegov koeficijent koji je maximalan ja mislim dobijes to povecanje od 450KM, dakle problem lezi u ZAKONU koji je tako napravljen da automatski skace plata ovim glavutanima cim se poveca iznos prosjecne plate.. ispravite me ako grijesim..MarcoBorriello je napisao/la: ↑13 feb 2025, 17:08Pa ako nije bilo socijalnih nemira zbog fakta da Nikšić diže sebi platu za 6 stoja u vrijeme dok se ljudi krve za minimlac ili ovi u Tuzli za hiljadu ili koliko već, neće ih više nikada ni biti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.