Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Mogli » 13 feb 2025, 14:16

Sheyi je napisao/la:
13 feb 2025, 12:04
Doslo vrijeme da te manje strah onih mafijasa, oni vode svoje borbe, gori su ovi normalni koji puknu ko kokica. Vejrovatno su prevare bile povod mnogim ubistvima, ali nikako razuman razlog za pocinjenje.
Pa vecina ubistava se i desava medju osobama koje su u bliskom odnosu. I ti imas vece sanse da te zena otruje nego da te neki random lik ubije na ulici. Doduse kakvo je stanje zbog Angele u Njemackoj trenutno mozda za tebe i ne vazi. :yawn:

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 13 feb 2025, 14:17

Asteriks je napisao/la:
13 feb 2025, 14:08
AFD koji u svojim redovima
u određenim pokrajinama ima kandidate sa migracijskom pozadinom poput Iranca Meysama Ehtema, onu malu iz Nigerije Catherinu Schmiedel, onda neke Rumune, Grke itd.

Njemačko tržište vapi za radnom snagom i kada bi imali koristi, uvezli bi i radnosposobne članove Aboridžina.

Ništa se promjenuti neće unatoč najavama, baš kao što Švabija i EU i dalje kupuju ruske energente, pa tamošnja đubriva itd., i pored sankcija.
Čini mi se, da je prije par godina bio i neki Bosanac, Senad čini mi se, političar te “partije” :crazy:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 feb 2025, 14:19

Senad od Bosne.👽
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 feb 2025, 14:29

AFD je ok samo ne vole Muslimane generalizuju sve i kod njih neznas kakvi ce biti ako dodu na vlast!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 13 feb 2025, 14:33

GG3 je napisao/la:
13 feb 2025, 14:29
AFD je ok samo ne vole Muslimane generalizuju sve i kod njih neznas kakvi ce biti ako dodu na vlast!
Mislim da je njima veci problem azilanti, ljudi koji iskoristavaju socijalu i nece kurcem da maknu, a takvi najvise prave sranja realno. Ako si legalno tu, imas vizu, boravisnu dozvolu, radis i sl. ne vjerujem da ce takvi imati problem, naravno ako imaju cist background. Ko sto ranije rekoh, kurko ce njima svabo raditi poslove koje rade ljudi sa ovih prostora
1946-1987

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 feb 2025, 14:39

Mogli je napisao/la:
13 feb 2025, 14:16
Sheyi je napisao/la:
13 feb 2025, 12:04
Doslo vrijeme da te manje strah onih mafijasa, oni vode svoje borbe, gori su ovi normalni koji puknu ko kokica. Vejrovatno su prevare bile povod mnogim ubistvima, ali nikako razuman razlog za pocinjenje.
Pa vecina ubistava se i desava medju osobama koje su u bliskom odnosu. I ti imas vece sanse da te zena otruje nego da te neki random lik ubije na ulici. Doduse kakvo je stanje zbog Angele u Njemackoj trenutno mozda za tebe i ne vazi. :yawn:
Tacno ****, jutros vodio dijete u vrtic, prolazio bas kroz ovu raskrsnicu gdje se ovaj zapucao, poslije cujem nekakve sirene, citam u 10:30 se zapucao, majku im koja smo mi gospoda za njih. Ako dođe pasoš do izbora zna se kome glas ide. :kafa:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 feb 2025, 15:02

Ne razumijem na koji fazon ostaju tako.

Pa našim ljudima zbog sitnica ne daju vize, il nece da produže il ih jebu pa im daju na 6 mjeseci.

A da ne kažem da moras imat apsolutno sve uredno. Para, osiguranja, stan, jezik.

Ovi samo tijelo imaju od svega
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 feb 2025, 15:33

GG3 je napisao/la:
13 feb 2025, 14:29
I nacisti su u pocetku mrzili samo jevreje, a poslije su na red dosli romi, pa slaveni, pa svi koji nisu plava rasa...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 feb 2025, 16:22

Nikad mi neće biti jasno kako danas penzioneri preguraju mjesec sa 600-700 KM. Ne znam kako nisu na ulicama, nista mi nije jasno. Totalno mi je nerealno da šute i nema socijalnih nemira. Prvi osnovni uvjet svih protesta mora biti povećanje penzije 10%.

Ja lično bi sa 600 KM umro negdje 17-18 dan od gladi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 13 feb 2025, 16:43

avenija je napisao/la:
13 feb 2025, 16:22
Nikad mi neće biti jasno kako danas penzioneri preguraju mjesec sa 600-700 KM. Ne znam kako nisu na ulicama, nista mi nije jasno. Totalno mi je nerealno da šute i nema socijalnih nemira. Prvi osnovni uvjet svih protesta mora biti povećanje penzije 10%.

Ja lično bi sa 600 KM umro negdje 17-18 dan od gladi.
A zive tako sto im djeca pomazu i izdrzavaju ih...
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 13 feb 2025, 17:05

Ljudi dragi da li su se baš ova ubistva u ovo mjeri dešavala i prije, samo nisu bili medijski propraćena, ili koji se klinac dešava? Da li su internet i društvene mreze pogoršale ove stvari dodatno?

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 13 feb 2025, 17:08

Pa ako nije bilo socijalnih nemira zbog fakta da Nikšić diže sebi platu za 6 stoja u vrijeme dok se ljudi krve za minimlac ili ovi u Tuzli za hiljadu ili koliko već, neće ih više nikada ni biti.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 13 feb 2025, 17:13

Jel ko prati koliko u Hrvatskoj luduju cijene svega? Bukvalno smanje na para dana cijene nečega da završi na vijestima kao posljedica uspješnog protesta, a onda dignu više nego što je bila ranije.

nisam znao da će dizanje minimalca u BiH imati internacionalne posljedice. Vraćaj minimalac na 500

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 13 feb 2025, 17:36

Pensioner26 je napisao/la:
13 feb 2025, 17:05
Ljudi dragi da li su se baš ova ubistva u ovo mjeri dešavala i prije, samo nisu bili medijski propraćena, ili koji se klinac dešava? Da li su internet i društvene mreze pogoršale ove stvari dodatno?
I mene to zanima. Ovo je nevjerovatno sta se dogadja...
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 13 feb 2025, 17:54

Firma iz Zivinica 200 radnika, seli u RS Caparde.
Vojin ispunjava zadatke :bih: :bih:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 feb 2025, 18:01

Nepopularno misljenje, al nemoral je fakat zavladio. A kod nas je malo razumni da to stoicki podnesu. Zbog toga je nemoral jedan veliki sudionik u ovim ubistvima.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 feb 2025, 18:10

Ubistava je uvijek bilo i bice i dalje. Prije nam izvjestaji o njima nisu bili bliski, niti smo ih mogli upratiti pa se stice dojam da ih nije bilo ili da ih je bilo manje. Mislim, sve sto dalje idemo u proslost sve ih je bilo vise i vise su strasniji. Danas mediji, drustvene mreze i platforme prikazu sve detalje, slike, traume i onda ko da ne bude imun, i zbog toga se stice takav dojam, da ih je vise. Isto to primjeni i za nemoral i bilo sta sto je lose. Nikad drustvo nije bilo bolje i sretnije, uredjenije, prosjecno gledano. I sto je vise postala navika ljudi, desila se dva tri ubistva u tuzlanskom kantonu, ljudi odmah pocnu traziti neke zakone i objasnjenja zasto je to tako, danas mi govore jes vidio gore ono, kod njih se samo nesto tako desava. Nema to veze sa bilo cim geografskim.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 feb 2025, 18:30

MarcoBorriello je napisao/la:
13 feb 2025, 17:08
Pa ako nije bilo socijalnih nemira zbog fakta da Nikšić diže sebi platu za 6 stoja u vrijeme dok se ljudi krve za minimlac ili ovi u Tuzli za hiljadu ili koliko već, neće ih više nikada ni biti.
ne opravdavam normalno to podizanje plata na svakako opterecen drzavni aparat, problem je sto nije niko dosao i odlucio da sebi podigne jer mu je qrcu cejf nego je zakon tako napravljen, cim su digli minimalac, podigla se sluzbenicima osnovica i na njegov koeficijent koji je maximalan ja mislim dobijes to povecanje od 450KM, dakle problem lezi u ZAKONU koji je tako napravljen da automatski skace plata ovim glavutanima cim se poveca iznos prosjecne plate.. ispravite me ako grijesim..

ono sto ja razmisljam u zadnje vrijeme jeste da bi narod trebao da se usmjeri na ovaj dio na sljedecim izborima, dakle traziti od stranaka da se zalazu za smanjenje plata i promjenu ovih zakona, dakle da se napravi drugaciji sistem u kojem ce se znati tacno koliko koja pozicija dobija platu i da se otkace s ove prosjecne plate kojom se vezuje i njihova.. ali onda se sjetim kurko, zasto bi se oni zalagali za to kad oni i ulaze u politiku da bi dosli do tih para zacarani krug koji je moguce razbiti jedino ulaskom ljudi koji su vec dobrostojeci i posteni da probaju nesto promjeniti.. realno gledano necemo mi daleko s ovim sistemom..

i nije kriva jedna stranka, krivi su svi jer su svi slozni bili kad je trebalo za svoje guzice izglasati ove zakone i 30 godina zive tako majku im

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 13 feb 2025, 18:40

Wanderson je napisao/la:
13 feb 2025, 17:54
Vojin platio svoje bosanstvo sa bratovim zivotom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 feb 2025, 18:43

Wanderson je napisao/la:
13 feb 2025, 17:54
Koja firma?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.