Evropska košarka - općenito

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Evropska košarka - općenito

Post Postao/la DamirT » 16 feb 2025, 01:06

L-Train je napisao/la:
15 feb 2025, 23:04
Kad god igraju kod Zvezde se rodi neki novi junak.Kakva je uopste statistika u derbiju otkako se vratio Obradovic?
21-11 za CZ u svim takmicenjima, ako sam dobro izbrojao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 16 feb 2025, 10:25

Ma ne mozes Zeljka kriviti kad igraci iz auta dodaju loptu protivniku u ruke ili kad ti najbolji igrac promasi slobodno za pobjedu.

Takodjer ne mozes kriviti Zeljka sto cesce gubi od Zvezde kad se od dolaska Zeljka u Partizan nevjerovatno ulaze u Zvezdu pa tako da posljednje tri godine prave ekipu za PO Eurolige potpisujuci nevjerovatna imena, ponekad stopiraju i neki transfer za Partizan ( Mirotic) .... a uz to uvijek imaju protekciju saveza u liku sudija kada su u pitanju domaca takmicenja.

Omjer Zvezde i Partizana u euroligi je 3-3 s tim da je Partizan u konacnici takmicenja imao mnogo zapazenije rezultate u odnosu na Zvezdu.

Disbalans rezultata između euro takmicenja i domaceg sve govori.

Dok je Vucica nema ni promil pravednosti u tamosnjem sportskom i inace socijalnom drustvu. Ili si s njim il te smatra smrtnim protivnikom.

Predsjednik koji svoje studente i obrazovni kadar smatra neprijateljima, koji kulturnu scenu smatra neprijateljima, koji sportske kolektive smatra neprijateljima.
Dok su na njegovoj strani patrijarh, mafija, Beckovici i puka sirotinja.

I zaista bolje mogu razumijeti Duska sad i Zeljka kada govore da se ne moze pricati bjanko o kosarci nego recimo Covica koji bi da prica samo o kosarci.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 feb 2025, 21:04

Auuu kako je Oly prosuo +4 pred kraj meča...

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 feb 2025, 21:05

Greške Williams Gossa

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 feb 2025, 21:25

Unicaja da igra Euroligu bila bi vjerojatno bolja bar od Albe

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 16 feb 2025, 21:27

Samo da Hezonja zadrzi ovu formu do petka...i sinoc protiv Gran Canarije je silovao dosta, ali je veceras bas kriminalan...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 feb 2025, 21:56

Sta im uradi crnogorac,svaka cast za Unicaju :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 feb 2025, 21:57

Lagano Unicaja dobi Rela

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 feb 2025, 21:59

filip13 je napisao/la:
16 feb 2025, 21:25
Unicaja da igra Euroligu bila bi vjerojatno bolja bar od Albe
Bili bi u top6.
Koševo Zapad

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 16 feb 2025, 22:21

Milano i Monako izgubili finale Kupa, Bayern ispao u polufinalu, Unicaja uzele kup Španije. Dosta iznenađenja u ovim Kupovima.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 17 feb 2025, 07:46

Zanima me samo koliko ce Zeljko Obradovic jos da trpi ovu Srbiju,politiku i sport u njoj. Koji ce mu to k.rac u zivotu. Tjeraj bagru,Vucica,Delije,Grobare,sudije,Srbiju u qrac. Sto ce ti to..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 feb 2025, 08:31

JohnCleese je napisao/la:
16 feb 2025, 10:25
Ma ne mozes Zeljka kriviti kad igraci iz auta dodaju loptu protivniku u ruke ili kad ti najbolji igrac promasi slobodno za pobjedu.

Takodjer ne mozes kriviti Zeljka sto cesce gubi od Zvezde kad se od dolaska Zeljka u Partizan nevjerovatno ulaze u Zvezdu pa tako da posljednje tri godine prave ekipu za PO Eurolige potpisujuci nevjerovatna imena, ponekad stopiraju i neki transfer za Partizan ( Mirotic) .... a uz to uvijek imaju protekciju saveza u liku sudija kada su u pitanju domaca takmicenja.

Omjer Zvezde i Partizana u euroligi je 3-3 s tim da je Partizan u konacnici takmicenja imao mnogo zapazenije rezultate u odnosu na Zvezdu.

Dok je Vucica nema ni promil pravednosti u tamosnjem sportskom i inace socijalnom drustvu. Ili si s njim il te smatra smrtnim protivnikom.

Predsjednik koji svoje studente i obrazovni kadar smatra neprijateljima, koji kulturnu scenu smatra neprijateljima, koji sportske kolektive smatra neprijateljima.

I zaista bolje mogu razumijeti Duska sad i Zeljka kada govore da se ne moze pricati bjanko o kosarci nego recimo Covica koji bi da prica samo o kosarci.
A od dolaska Zeljka u Partizan kao ne ulaze se u Partizan, bukvalno po imenima imaju i jaci sastav trenutno. U biti jedini put kad su imali neka bas zvucna imena (Campazzo) nisu napravili nista osim sto su uzeli kup.

Disbalans na osnovu dvije sezone u Euroligi, od koje u jednoj kada je Partizan bio u top 8 uzeo je i ABA ligu, a u drugoj kad ni jedni ni drugi nisu bili u top 8 uzela Zvezda. Pa ALBA omlatila Bayern u domacem prvenstvu kad su bili 15. a Bayern 5. u Euroligi. Evo ove ce Partizan vjerovatno uzeti ABA ligu a vrlo vjerovatno ce biti slabije plasirani u Euroligi.

Pa sve stoji, ali Zeljko ima SNS kadar na celu kluba koji trenira, znao je gdje dolazi dobro nije budala. Dusko vodio Partizan kad se Zvezda raspadala u tom slucaju nije problem bio pricati bjanko o kosarci. Partizan je s njim kao SD, da nije nogirali bi njegov kadar sa cela kluba a ne vidim da ga nesto tjeraju.

Da se razumijemo i jedni i drugi su mi bitni ko Asvel i Monaco, ali ta prica da su jedni drzavni projekat a drugi se nekako snalaze (oba kluba su drzavni projekat), da jedni dovode nekakve zvijezde a drugi prave igrace i dovode anonimuse(oba tima dovode poznata imena) mi je iskreno smijesna.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 feb 2025, 08:35

Mocvara1991 je napisao/la:
17 feb 2025, 07:46
Zanima me samo koliko ce Zeljko Obradovic jos da trpi ovu Srbiju,politiku i sport u njoj. Koji ce mu to k.rac u zivotu. Tjeraj bagru,Vucica,Delije,Grobare,sudije,Srbiju u qrac. Sto ce ti to..
Trenutno ima 900 hiljada razloga godisnje ako nista drugo.
#MFFL
Som-Hi Barça

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 17 feb 2025, 08:49

Ethel je napisao/la:
17 feb 2025, 08:35
Nisam znao da ima toliku platu. Za milion eura godisnje i ovakvu ekipu ,jako skupu,ne znaci i kvalitetnu s obzirom na to koliko kostaju,a i sam ju je selektirao, ne daje dobre rezultate. Ne vrijedi ovaj Zeljko milion eura nt vrijedi ovaj Partizan koliko kosta.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 17 feb 2025, 08:57

Ethel je napisao/la:
Tako je , inače ne bi nigdje drugo naći angažman . Sad da raskine ugovor , koji klub bi ga zvao ?
Možda Dubravko da pokuša , nikad se ne zna ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 17 feb 2025, 09:02

17 feb 2025, 08:49
Ethel je napisao/la:
Nisam znao da ima toliku platu. Za milion eura godisnje i ovakvu ekipu ,jako skupu,ne znaci i kvalitetnu s obzirom na to koliko kostaju,a i sam ju je selektirao, ne daje dobre rezultate. Ne vrijedi ovaj Zeljko milion eura nt vrijedi ovaj Partizan koliko kosta.
Nova je ekipa , samo je Koprivica ostao . Sljedeća sezona je do njih , ako ne bude trofeja treba se zahvaliti Obradoviću .

Inače predsjednik Košarkašog Saveza Srbije daje trofej Laziću i Mitrovicu , obojicu grli i ljubi u glave .
Dolazi na utakmice jednog kluba ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 17 feb 2025, 09:22

Ataman brat :D

„Prošle godine smo izgubili finale ovde, sada smo se revanširali. Za mene ovo nije veliki cilj. Daću kup Janakopulosu, mi ćemo nastaviti ka našim glavnim ciljevima, ka Evroligi i domaćem prvenstvu“.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 17 feb 2025, 09:30

Kakve se ovdje gluposti pisu.

Najveci evropski trener i plata 900k....smjesan novac...i ne bi nasao nigdje angazman.
Kao da Vucica slusam.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 feb 2025, 11:24

VensanKasel je napisao/la:
17 feb 2025, 08:57
Ethel je napisao/la:
Tako je , inače ne bi nigdje drugo naći angažman . Sad da raskine ugovor , koji klub bi ga zvao ?
Možda Dubravko da pokuša , nikad se ne zna ...
Ako nista drugo...

Zasluzuje i vecu platu sa obzirom na ime.
#MFFL
Som-Hi Barça

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 feb 2025, 14:45

Ethel je napisao/la:
17 feb 2025, 08:31
JohnCleese je napisao/la:
16 feb 2025, 10:25

A od dolaska Zeljka u Partizan kao ne ulaze se u Partizan, bukvalno po imenima imaju i jaci sastav trenutno. U biti jedini put kad su imali neka bas zvucna imena (Campazzo) nisu napravili nista osim sto su uzeli kup.

Disbalans na osnovu dvije sezone u Euroligi, od koje u jednoj kada je Partizan bio u top 8 uzeo je i ABA ligu, a u drugoj kad ni jedni ni drugi nisu bili u top 8 uzela Zvezda. Pa ALBA omlatila Bayern u domacem prvenstvu kad su bili 15. a Bayern 5. u Euroligi. Evo ove ce Partizan vjerovatno uzeti ABA ligu a vrlo vjerovatno ce biti slabije plasirani u Euroligi.

Pa sve stoji, ali Zeljko ima SNS kadar na celu kluba koji trenira, znao je gdje dolazi dobro nije budala. Dusko vodio Partizan kad se Zvezda raspadala u tom slucaju nije problem bio pricati bjanko o kosarci. Partizan je s njim kao SD, da nije nogirali bi njegov kadar sa cela kluba a ne vidim da ga nesto tjeraju.

Da se razumijemo i jedni i drugi su mi bitni ko Asvel i Monaco, ali ta prica da su jedni drzavni projekat a drugi se nekako snalaze (oba kluba su drzavni projekat), da jedni dovode nekakve zvijezde a drugi prave igrace i dovode anonimuse(oba tima dovode poznata imena) mi je iskreno smijesna.
Ulaze se i u Partizan od dolaska Zeljka pa i malo ranije od dolaska predsjednika Ostoje koji Sns-ovac. Slazem se.
S tim da KK Partizan svojim imenima i tradicijom prikuplja i znatna sredstva od raznoraznih sponzora i privatnika ( pa nisu valjda svi oni Vucicevi).
Dalje Partizan ima znatne prihode od sezonskih ulaznica i to od vremena Trinkijerija kada su presli u arenu.
I na kraju imaju Zeljka koji ce za istu sumu novca lakse privoliti igraca da dodje njemu nego negdje drugdje.

Ne mozemo porediti njemacku ligu organizaciono sa aba ligom osim u vicevima.
Svake godine Partizan je bolje prosao u euroligi dok se ovamo mucio i sakatio sudijskim odlukama bilo to aba ili srpska liga.

Pa dobro ako je znao gdje je dolazio nije sad da nema pravo kukati i nesto ispravljati :mrgreen:
Kako Kari, koji se vratio u srpsku kosarku moze da daje sugestije, mozda i da rasturi abu, i da mu niko nista ne kaze, a ovamo zabranjeno kukanje na ocigledne sudijske zavale.

Nije se Zvezda raspadala u vrijeme Vujosevica zbog ociglednih sudijskih kradja u medjusobnim duelima.
Partizan je tjerao svoje i zamalo postao sampion europe ne obaziruci se na gradskog rivala u smislu da ih zadovoljava samo neka su ispred.

Od 2014 kada se Partizan raspadao sta je Zvezda postizala u Euroligi. Nista,statirali.
Bilo bitno samo biti ispred Partizana i ne dati im u euroligu.
Pobenavili kad ih je Buducnost izbacila....
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.