Isto kao da smo mi kroz hisotriju imali desetak WC igraca u veznom redu, a ne samo jednog (Pjanica) i kratki bljesak Misketa i nesto kraci i manji bljesak Besica. Ja bih tu jos izdvojio Rahimica zbog doprinosa reprezentaciji, ali na internacionalnom nivou malo bolji od prosjeka.
Svi ostali veznjaci koji su bili tu nisu bili nista posebno bolji od ovih sto sada imamo. Medunjanin je bio majstor sa loptom, ali za njega ti trebaju dvojica da trce.
Po Pjanicu su neznalice pljuvale kako su stigle dok nisu skontali sta nam znaci.
Ova grupa veznjaka je mozda i najbolja grupa u zadnjih 6-7 godina. Ne zbog velikih individualnih kvaliteta i nema nikog tipa Pjanica ali imas vise solidnih nogometasa u isto vrijeme sto prije nikad nisi imao.
Imas Gigovica i Huseinbasica koji igraju ili su igrali Bundesligu. Igraci koji mogu biti dobri u pravom sistemu. Sunjica koji igra redovno ove sezone i ima pristojnu internacionalnu karijeru. Tahirovica koji je proslu sezonu bio vrlo dobar u Ajaxu, a evo presao je i u novi klub gdje se svi nadamo da ce uhvatiti formu do kvalifikacija. I Hajradinovic koji redovno igra.
Ne kazem da je ovo vezni red iz snova ali sigurno da ima najvise materijala jos od "zlatne generacije" sa kojim se moze raditi.
Jucer sam gledao dvije utakmice nasih reprezentativac HSV Regensburg i Rijeka Osijek. Meni bar puno kvalitetnija utakmica je bila u HNL-u gdje je Gojak odigrao pristojnu utakmicu na AMF. Velike zasluge idu njemu zbog presinga kod prvog gola. Sigurno da ako ovako nastavi moglo bi biti i za njega mjesta na toj poziciji AMF-u u reprezentaciji.
A i generalno ja cu se usuditi reci da nam je ovo najbolja grupa igraca jos od te generacije koja je otisla na SP. Zasto da ne ocekujemo pobjedu protiv Rumuna kojima fale ponajbolji igraci?!
Petev ih je dobijao nedavno.