Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 feb 2025, 18:36

Nama vezni red jeste najtanji dio ekipe ali ne razumijem cemu toliko kukanje i trazenje na silu nekog alibija?
Isto kao da smo mi kroz hisotriju imali desetak WC igraca u veznom redu, a ne samo jednog (Pjanica) i kratki bljesak Misketa i nesto kraci i manji bljesak Besica. Ja bih tu jos izdvojio Rahimica zbog doprinosa reprezentaciji, ali na internacionalnom nivou malo bolji od prosjeka.
Svi ostali veznjaci koji su bili tu nisu bili nista posebno bolji od ovih sto sada imamo. Medunjanin je bio majstor sa loptom, ali za njega ti trebaju dvojica da trce.
Po Pjanicu su neznalice pljuvale kako su stigle dok nisu skontali sta nam znaci.

Ova grupa veznjaka je mozda i najbolja grupa u zadnjih 6-7 godina. Ne zbog velikih individualnih kvaliteta i nema nikog tipa Pjanica ali imas vise solidnih nogometasa u isto vrijeme sto prije nikad nisi imao.
Imas Gigovica i Huseinbasica koji igraju ili su igrali Bundesligu. Igraci koji mogu biti dobri u pravom sistemu. Sunjica koji igra redovno ove sezone i ima pristojnu internacionalnu karijeru. Tahirovica koji je proslu sezonu bio vrlo dobar u Ajaxu, a evo presao je i u novi klub gdje se svi nadamo da ce uhvatiti formu do kvalifikacija. I Hajradinovic koji redovno igra.
Ne kazem da je ovo vezni red iz snova ali sigurno da ima najvise materijala jos od "zlatne generacije" sa kojim se moze raditi.

Jucer sam gledao dvije utakmice nasih reprezentativac HSV Regensburg i Rijeka Osijek. Meni bar puno kvalitetnija utakmica je bila u HNL-u gdje je Gojak odigrao pristojnu utakmicu na AMF. Velike zasluge idu njemu zbog presinga kod prvog gola. Sigurno da ako ovako nastavi moglo bi biti i za njega mjesta na toj poziciji AMF-u u reprezentaciji.

A i generalno ja cu se usuditi reci da nam je ovo najbolja grupa igraca jos od te generacije koja je otisla na SP. Zasto da ne ocekujemo pobjedu protiv Rumuna kojima fale ponajbolji igraci?!
Petev ih je dobijao nedavno. :kafa:

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 17 feb 2025, 18:50

Nemoj nam Gojaka više živ bio. Jedva se čekalo rijesiti se Cimirota, Amira, Amera, i ostalih polovnjaka i vjecnih talenata.
Dobro si rekao ovo ranije, imamo pristojan vezni red, ni ja ne vidim razlog za bas toliko kukanje. Ispade da u odbrani imamo Nestu, u napadu Sevcenka a u vezi neke likove iz Gornjeg Rahica.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 17 feb 2025, 19:02

NoDi80 je napisao/la:
17 feb 2025, 18:06
Nama i remi odgovara u Becu i Bukurestu
Njihovi neki navijacu, to su pascad koja samo laje
Hoce li biti nasi navijaci da im opet prodje korteo kroz Bukurest
Nama i pobjeda odgovara u Beču, Nodi brate :mrgreen:. Nego u Beču nemaš šta tražiti, tu nemaju sta tražiti ni ekipe koje imaju uigran sistem i kolektiv. Protiv Rumunije se treba pobiti za drugo mjesto i pokušati izvući maksimum iz ovih igrača i onog kvazi stručnjaka na klupi, prvo počevši od promjene formacije, jer se onaj 3-5-2 ne da očima gledat, niti je funkcionalan sistem za naše (ne)uslove.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 17 feb 2025, 19:04

Zna li se hoce li Janelt i Biereth biti na spisku?

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 feb 2025, 19:59

231983 je napisao/la:
17 feb 2025, 18:50
Nemoj nam Gojaka više živ bio. Jedva se čekalo rijesiti se Cimirota, Amira, Amera, i ostalih polovnjaka i vjecnih talenata.
Dobro si rekao ovo ranije, imamo pristojan vezni red, ni ja ne vidim razlog za bas toliko kukanje. Ispade da u odbrani imamo Nestu, u napadu Sevcenka a u vezi neke likove iz Gornjeg Rahica.
Upravo to. :thumbup:

A i ja sam bio za to da se maknu vjecni talenti iz reprezentacije. Najvise tu i mislim na Gojaka.
On vremenom nije nikako napredovao, a cinio se kao pravo arogantan igrac koji je sebi umislio da nam je vazan kao Modric Hrvatskoj. Valjda ga je realnost malo udarila u glavu. Direktna konkurencija bi mu bio Hajradinovic, pa eto. Odvagaj ko bi bio manje los. :D

Moze se jos probati mozda Bajraktarevic na toj poziciji ili da igramo kao Madjari 3-4-2-1 bez AMF-a sa tim nekim polukrilima. :)

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 17 feb 2025, 20:02

Ako gojak dostiže nivo 2019 bijo bi dobitak

Samo teško da će dobiti minutažu dok su Jankovic i Fruk tu.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 feb 2025, 20:13

h1a2s3o4 je napisao/la:
17 feb 2025, 18:36
Nama vezni red jeste najtanji dio ekipe ali ne razumijem cemu toliko kukanje i trazenje na silu nekog alibija?
Isto kao da smo mi kroz hisotriju imali desetak WC igraca u veznom redu, a ne samo jednog (Pjanica) i kratki bljesak Misketa i nesto kraci i manji bljesak Besica.

Ova grupa veznjaka je mozda i najbolja grupa u zadnjih 6-7 godina.

Ja bih rekao da si upravo sam sebe demantovao. Sa tim spomenutim igracima (pjanic, besic i miske) smo upravo mi i jedini put otisli na svjetsko prvenstvo. To valjda nesto govori.

Imas primjer trenutno real madrida koji ima napad boli glava. Mozda i najjaci na svijetu u ovom trenutku, ali modric ostario i kroos se penzionisao i ostali na veznjacima koji nisu neki kreativci, vise destruktivci i zbog toga se u svakoj utakmici muce s kim god da igraju.
Ceballos im je sad jako koristan koji nije mogao prismrditi pored kroosa i modrica, a koristan je samo zato sto jedini iole može neki solidan pas napraviti uz valverdea.

Mi nismo naravno real madrid, ali na svim nivoima je to isto. Mozes imati u napadu halanda, mbappea i viniciusa ali ako njima nema ko loptu proslijedi dzaba ti to sve.

Dok su igrali pjanic i miske, od njih si mogao makar golove ocekivati ili barem asistenciju dobru. Sada u nasoj reprezentaciji kada budu utakmice, mozes ocekivati gol jedino od penzionera dzeke ili da to bude neki zalutali gol iz prekida, pa da neki stoper zabije. Tesko da se moze i od demirovica ocekivati, a o veznjacima da i ne pricam.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 feb 2025, 20:17

Nije ta grupa veznjaka najbolja, nego najvise nahajpovana. Jedan igrao za u21 Njemacke, drugog vodio Mourinho, treceg trazila Svedska itd.

Drugo je sto mi od skoro svakog igraca napravimo Modrica, Maldinija itd. Realnost je drugacija. Svi ovi veznjaci nisu nista bolji od Muratovica ili Seje Salihovica, a da ne spominjem Pjanica ili Misketa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 feb 2025, 20:26

DeeWa je napisao/la:
17 feb 2025, 20:13
h1a2s3o4 je napisao/la:
17 feb 2025, 18:36
Isto kao da smo mi kroz hisotriju imali desetak WC igraca u veznom redu, a ne samo jednog (Pjanica) i kratki bljesak Misketa i nesto kraci i manji bljesak Besica.

Ova grupa veznjaka je mozda i najbolja grupa u zadnjih 6-7 godina.

Ja bih rekao da si upravo sam sebe demantovao. Sa tim spomenutim igracima (pjanic, besic i miske) smo upravo mi i jedini put otisli na svjetsko prvenstvo. To valjda nesto govori.

Imas primjer trenutno real madrida koji ima napad boli glava. Mozda i najjaci na svijetu u ovom trenutku, ali modric ostario i kroos se penzionisao i ostali na veznjacima koji nisu neki kreativci, vise destruktivci i zbog toga se u svakoj utakmici muce s kim god da igraju.
Ceballos im je sad jako koristan koji nije mogao prismrditi pored kroosa i modrica, a koristan je samo zato sto jedini iole može neki solidan pas napraviti uz valverdea.

Mi nismo naravno real madrid, ali na svim nivoima je to isto. Mozes imati u napadu halanda, mbappea i viniciusa ali ako njima nema ko loptu proslijedi dzaba ti to sve.

Dok su igrali pjanic i miske, od njih si mogao makar golove ocekivati ili barem asistenciju dobru. Sada u nasoj reprezentaciji kada budu utakmice, mozes ocekivati gol jedino od penzionera dzeke ili da to bude neki zalutali gol iz prekida, pa da neki stoper zabije. Tesko da se moze i od demirovica ocekivati, a o veznjacima da i ne pricam.

Kako sam se demantovao? :D
Jesu li Pjanic i Miske igrali zajedno u zadnjih 6-7 godina? Mislim da sam jasno razdvojio taj period od ovoga poslije, a i Pjanke i Miske dok su igrali Pjanic je cesto bio "zavaljen" da igra krilo.
Besic nije bas puno pomogao da se kvalifikujemo, jer ako se ne varam njega je Susic zvao tek nakon plasmana pa je bljesnuo na SP.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 17 feb 2025, 20:51

Nama je autoput pozadi i nemamo nijednog igrača na sredini terena koji to može da začepi. Najadekvatniji u tome je Šunjić koji ni sam nije neka sreća. To je i prioritet - da nam ljudi ne prave 500 šansi po utakmici i da nam ne daju golove u zadnjim minutama.

A onda ujedno i veliki problem je što nemamo igrača koji može dati zadnji pas što je malo manji problem jer sa dobrom odbranom možeš uzet bod il pobjediti 1:0 pa bi se ovo možda moglo i krpiti.

Ono što imamo je deset još nedokazanih box-to-box veznjaka i Amira Hadžiahmetovića koji se vraća po ozljedi i Radeta Krunića koji ne bi bio bolji od Gigovića i Tahirovića.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 17 feb 2025, 21:10

Arnelv52 je napisao/la:
17 feb 2025, 20:51
Nama je autoput pozadi i nemamo nijednog igrača na sredini terena koji to može da začepi. Najadekvatniji u tome je Šunjić koji ni sam nije neka sreća. To je i prioritet - da nam ljudi ne prave 500 šansi po utakmici i da nam ne daju golove u zadnjim minutama.

A onda ujedno i veliki problem je što nemamo igrača koji može dati zadnji pas što je malo manji problem jer sa dobrom odbranom možeš uzet bod il pobjediti 1:0 pa bi se ovo možda moglo i krpiti.

Ono što imamo je deset još nedokazanih box-to-box veznjaka i Amira Hadžiahmetovića koji se vraća po ozljedi i Radeta Krunića koji ne bi bio bolji od Gigovića i Tahirovića.
Alternativa, odškolovati Bajraktarevića za amf
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 17 feb 2025, 23:06

Defanzivnivezni je napisao/la:
17 feb 2025, 21:10
Arnelv52 je napisao/la:
17 feb 2025, 20:51

Alternativa, odškolovati Bajraktarevića za amf
Njega nećeš nikad naučit da igra i odbranu. Plus što je nama svako krilo dobrodošlo. Puno lakše ćemo naći nekog da igra na sredini nego na krilu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 feb 2025, 23:27

231983 je napisao/la:
Problem je Pjanic taj tip igraca je prije puno doprinosio povezivanju linija zatim smirenijem iznosenju lopte jer je uvijek zavlacio se izmedju stopera preuzimao loptu i onda je slao direktno u napad ili mijenjao stranu sa puno kratkih pasova gdje bi dosta igraca bilo ukljuceno i imali bi posjed

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 18 feb 2025, 00:20

zgembo89 je napisao/la:
17 feb 2025, 23:27
231983 je napisao/la:
Problem je Pjanic taj tip igraca je prije puno doprinosio povezivanju linija zatim smirenijem iznosenju lopte jer je uvijek zavlacio se izmedju stopera preuzimao loptu i onda je slao direktno u napad ili mijenjao stranu sa puno kratkih pasova gdje bi dosta igraca bilo ukljuceno i imali bi posjed
Tako je. Pjanic je i s jednom nogom bio duplo bolji od svih veznjaka poslije njega.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 18 feb 2025, 03:06

Lijepa vijest što će navijači biti na tribinama. Imat će ljudi uživo priliku vjerovatno po prvi put u životu da vide svojim očima najgoru taktiku i najveću neznalicu na klupi nekog fudbalskog kolektiva.

Visoka pobjeda Rumunije povećava šanse za tjeranje kockarčine i spas ove zemlje i reprezentacije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 feb 2025, 10:03

PasodelMar je napisao/la:
17 feb 2025, 19:02
NoDi80 je napisao/la:
Nama i pobjeda odgovara u Beču, Nodi brate :mrgreen:. Nego u Beču nemaš šta tražiti, tu nemaju sta tražiti ni ekipe koje imaju uigran sistem i kolektiv. Protiv Rumunije se treba pobiti za drugo mjesto i pokušati izvući maksimum iz ovih igrača i onog kvazi stručnjaka na klupi, prvo počevši od promjene formacije, jer se onaj 3-5-2 ne da očima gledat, niti je funkcionalan sistem za naše (ne)uslove.
Slazem se
Nije ni Austrija nepobjediva, realno imamo bolji napad od njih
Oni imaju bolji vezni, a odbrane bara bara
Treba Krunica zvati bolji je igrac od Sunjica
Sunjic moze na klupu kad se ovaj umori

Slovenija je uzela bod Austriji s formacijom 4:4:2 Stojanovic im bio desno krilo i pravi velike probleme

….…….Kulenovic
….………Demirovic
….? ……………………………Dedic
…….Huseinbasic Krunic
Kolasinac Muha Katic Gazi (Jasic)
……………..Vasilj

Na lijevo krilo staviti na krilo Bazdara, Bajraktarevica, Memica?

Dobijali smo Austriji sa Sunjicem, Todorovicem, Civicem, Duljevicem, Saricem, Zukanovicem u prvih 11

Mozemo ovoo dobiti nije Njemacka, samo treba fino poredati igrace i izbjegavati formaciju s 3 stopera
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Karloboss
Kontakt:

Post Postao/la Karloboss » 18 feb 2025, 10:51

NoDi80 je napisao/la:
18 feb 2025, 10:03
NoDi80 je napisao/la:
Slazem se

Slovenija je uzela bod Austriji s formacijom 4:4:2 Stojanovic im bio desno krilo i pravi velike probleme

….…….Kulenovic
….………Demirovic
….? ……………………………Dedic
…….Huseinbasic Krunic
……………..Vasilj

Dobijali smo Austriji sa Sunjicem, Todorovicem, Civicem, Duljevicem, Saricem, Zukanovicem u prvih 11

Mozemo ovoo dobiti nije Njemacka, samo treba fino poredati igrace i izbjegavati formaciju s 3 stopera
Odbrana bara bara?

Austrija

Danso - Tottenham 25 Mil. € liga 5
Wöber - Leeds 9 Mil. € cvajte
Leinhart - Freiburg 15 Mil. € liga 5
Prass - Hoffenheim 9 Mil. € liga 5
Posch - Atalanta 10 Mil. € liga 5
Alaba - Real 10 Mil € liga 5
Friedl - Werder 10 Mil € liga 5

BiH

Dedic - Marseille 15 Mil. € liga 5
Kolasinac - Atalanta 10 Mil. € liga 5
Barisic - Basel 4 Mil. € liga 10-15
Katic - Plymouth 1,5 Mil. € cvajte
MUhamerovic - Sassuolo 3.5 Mil. € cvajte
Gazibegovic - Köln 5 Mil. € cvajte
Bickacic - Braunschweig 0.4 Mil € cvajte
Zadnja izmjena: Karloboss, dana/u 18 feb 2025, 10:53, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 feb 2025, 10:53

Karloboss je napisao/la:
18 feb 2025, 10:51
NoDi80 je napisao/la:

Slazem se

….…….Kulenovic
….………Demirovic
….? ……………………………Dedic
…….Huseinbasic Krunic
……………..Vasilj

Odbrana bara bara?

Austrija

Danso - Tottenham 25 Mil. €
Leinhart - Freiburg 15 Mil. €
Wöber - Leeds 9 Mil. €
Prass - Hoffenheim 9 Mil. €
Posch - Atalanta 10 Mil. €
Alaba - Real 10 Mil €
Friedl - Werder 10 Mil €

BiH

Dedic - Marseille 15 Mil. €
Kolasinac - Atalanta 10 Mil. €
Barisic - Basel 4 Mil. €
Katic - Plymouth 1,5 Mil. €
MUhamerovic - Sassuolo 3.5 Mil. €
Gazibegovic - Köln 5 Mil. €
Bickacic - Braunschweig 0.4 Mil €

Pasos samo, **** cijene na tm nisu relevatne
Znam ih sve nista bolji od nas
Kolasinac izmislio fudbal za sve te njihove osim Alabe
Leinhart skuplji nego svi nasi hahahahah
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 18 feb 2025, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 18 feb 2025, 10:59

Ljudi uporno uporedjuju kojekakve cijene.

Ako zelis neki bolji pokazatelj onda uporedi plate.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 18 feb 2025, 15:49

NoDi80 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Slazem se

….…….Kulenovic
….………Demirovic
….? ……………………………Dedic
…….Huseinbasic Krunic
……………..Vasilj

Formacija ti je kud i kamo bolja od selektorove. Igra sa dva beka (Kolasinac, Gazibegovic) omogućava da Dedica praktično koristiš gdje želiš, to otvara razne varijace u formaciji sa četiri pozadi.

Gazibegovic je debelo podcijenjen kod nas, jer ljudi od njega imaju nerealna očekivanja. Za naše uslove može kvalitetno služiti kao desni bek. Njegovo nije da probija linije i da ubacuje napadačima, nego da se drži svoje polovine i linije u odbrani.

Sistem wingera, gdje igrač krene naprijed i ostavi iza sebe pola stadiona je ključ za poraz visok ili ogroman, te greške se više ne smiju ponavljati.

Ipak sam mišljenja da je Austrija uigrana ekipa i da na svom terenu djeluju impozantno. Nisam mišljenja da u Beču imamo realnu priliku za X, nažalost.

Mi moramo stvoriti jak timski duh i konačno naći 8 do 9 igrača koji će biti kostur ove reprezentacije. Ako se iskoristi formacija sa individualnim kvalitetom igrača, možemo se ravnopravno pobiti sa Rumunima za drugo mjesto.

Poenta priče je da sa dva beka dobijaš puno opcija kako posložiti kvalitetno ostatak ekipe + možeš Dedica fleksibilno koristiti kao "key playera". Dedic je za naše uslove zlata vrijedan igrač, a Gazibegovic ključ za jednostavniju formaciju i pristup igri.

Jasic je desni bek i zadnji vezni, takav profil igrača nam treba ali on nije riješen tako da od toga za sada nema ništa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, guillermo, Rimes87 i 15 gostiju.