Rekonstrukcija stadiona u BiH

svrakino1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la svrakino1921 » 08 feb 2025, 18:52

Espiritosanto je napisao/la:
08 feb 2025, 18:46
slika

slika

I trenutne svlačionice su renovirane dok nove ne budu završene.U novim će biti i mali bazeni za oporavak igrača.
Unutar nove tribine je i lift,bit će i ogromna vip loža i salon.
Bit će to lijep ugođaj.
Krov se polako radi,dobar dio je već tu oko stadiona sad ide montiranje.
Određeni dio para je skupljen i za unutrašnje radove.
Polako ali ide.Predsjednik je bio kod Trampa na doručku prije par dana možda dovede i još neke investitore :D .

Lift je vrlo bitan za CAT 4
Oni u Zenici nisu ni planirali lift

Jel sa zdenkama Arena Rođeni bi imala kapacitet 10 000

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 feb 2025, 18:59

svrakino1921 je napisao/la:
08 feb 2025, 18:52
Espiritosanto je napisao/la:
08 feb 2025, 18:46
slika

slika

I trenutne svlačionice su renovirane dok nove ne budu završene.U novim će biti i mali bazeni za oporavak igrača.
Unutar nove tribine je i lift,bit će i ogromna vip loža i salon.
Bit će to lijep ugođaj.
Krov se polako radi,dobar dio je već tu oko stadiona sad ide montiranje.
Određeni dio para je skupljen i za unutrašnje radove.
Polako ali ide.Predsjednik je bio kod Trampa na doručku prije par dana možda dovede i još neke investitore :D .

Lift je vrlo bitan za CAT 4
Oni u Zenici nisu ni planirali lift

Jel sa zdenkama Arena Rođeni bi imala kapacitet 10 000
Tako nešto desetaru, plan je da bude CAT 4 u budućnosti.
Ima taj minimalni kapacitet koji se mora ispuniti a ima prostora za tri još zdenke . To je najlakše uraditi samo beton i nešto sitno, stolice.Al polako treba para,skupo sve moj desetaru.
Jednu je kažu obećao finansirati Šemso Hasić a plan je iza i dva pomoćna terena da se rade i to ubrzo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 feb 2025, 07:58

slika

slika

Napokon fudbalsko - nogometni stadion za moju voljenu BiH
ARENA ROĐENI

Sa aerodromom

slika

I sa liftom do VIP - a

slika

GOLEMO

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 feb 2025, 02:45

Vala mogli su postaviti stolice na RA tribinu, na ovako sada lijep stadion izgleda isto da je tribina napravljena 60-tih godina a ne nedavno. Na kraju krajeva ako budu htjeli licencu morat će postavit, a sve opet navijačke tribine imaju stolice.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 feb 2025, 18:15

Pretjerano je bilo očekivati da se stadion Veleža gradi brzo kao što je rečeno. Pisao sam to i kad su radovi počeli. Mene čak pozitivno iznenadila dinamika :D Iako često kritikujem, ova tribina ima konture prave tribine, onakve kakva bi i trebala svakom klubu. Naravno, sad idu puno skuplji poslovi, ali vjerujem da sad mogu skupiti pare i na druge načine da idu ka finaliziranju ovoga. Najvažnije je da pokriju. Ako to uspiju u narednih 6-7 mjeseci, opet ću biti pozitivno iznenađen i počet ću vjerovati da će to biti UEFA kategorizirano za sezonu 2026/27 :)

Čitaju li oni s kontra strane Neretve ovu temu? U kojoj fazi su radovi na stadionu Pod bijelim brijegom? Koliko sam upratio, temelji su tu. Najvažnije pitanje je radi li se ili ova besparica o kojoj se priča (istina ili ne) ima utjecaj na to? Koliko shvatam, nije ni plan prebacivati svlačionice i ostalo pod ovu tribinu? Bar na onim renderima nije tako predstavljeno. To bi trebalo ubrzati stvari.

Helem, mogli bismo kroz koju godinu imati par smislenih stadiona. Evo ova dva u Mostaru, Grbavica će s jugom već biti smislena, na Koševu su kao ozbiljni makar u preuređenju istoka što je na onakvu nakaradu ok, Bilino svakako ok (još ako nešto srede, super), Banja Luka će isto vjerovatno politički nekad doći do sređivanja, Široki je taman :) Helem, da se i u Tuzli nešto uradi, bilo bi baš solidno stanje.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 17 feb 2025, 21:27

09 feb 2025, 07:58
slika

slika

Napokon fudbalsko - nogometni stadion za moju voljenu BiH
ARENA ROĐENI

Sa aerodromom

slika

I sa liftom do VIP - a

slika

GOLEMO
odlicno sam8 zdenke dase popune i nato krov dase pokrije i bonbona stadijon :bih:
menstrual

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 feb 2025, 22:16

U biti, skraćivanjem lige na 10 klubova moći će se pooštriti kriteriji i u smislu licenciranja stadiona za ligu. Ja bih izričito zahtijevao da stadion zadovoljava UEFA 2 kategoriju da bi se na njemu igrala PLBiH s eventualno nekim baš specifičnim izuzecima (ali da moraju biti reflektori, 50 VIP mjesta, parking, prostor za medije, press soba + uređenje oko terena i sam teren da bude adekvatan).

U biti, većina ekipa koja se vrti oko lige i koja pretenduje na nju može i zadovoljiti ovo. Ali, ne dozvoliti uopšte ekipama da igraju na neuređenim stadionima. Recimo, svi ovi predentendi na ligu iz RS imaju loše stadione gdje trebaju značjne korekcije (Prijedor, Ugljevik, Laktaši, a ostali da se ne priča). Iz FBiH je Stupčanica blizu i vjerujem da će brzo srediti, Tuzla ima šta ima, Čelik također, ali ostali trebaju prilagođavanje kao ovi iz RS.

Recimo, sutra da uđu Leotar i Budućnost, treba ih natjerati i na reflektore, i na teren, i na preuređenje tribina.

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 18 feb 2025, 08:47

U Trebinju imas reflektore, treba jos teren. Ovo ostalo oko prostorija se puno lakse sredi. Dve najvece stavke su teren i reflektori, to je glavno da se uradi.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 feb 2025, 16:49

zaostrog je napisao/la:
17 feb 2025, 22:16
U biti, skraćivanjem lige na 10 klubova moći će se pooštriti kriteriji i u smislu licenciranja stadiona za ligu. Ja bih izričito zahtijevao da stadion zadovoljava UEFA 2 kategoriju da bi se na njemu igrala PLBiH s eventualno nekim baš specifičnim izuzecima (ali da moraju biti reflektori, 50 VIP mjesta, parking, prostor za medije, press soba + uređenje oko terena i sam teren da bude adekvatan).

U biti, većina ekipa koja se vrti oko lige i koja pretenduje na nju može i zadovoljiti ovo. Ali, ne dozvoliti uopšte ekipama da igraju na neuređenim stadionima. Recimo, svi ovi predentendi na ligu iz RS imaju loše stadione gdje trebaju značjne korekcije (Prijedor, Ugljevik, Laktaši, a ostali da se ne priča). Iz FBiH je Stupčanica blizu i vjerujem da će brzo srediti, Tuzla ima šta ima, Čelik također, ali ostali trebaju prilagođavanje kao ovi iz RS.

Recimo, sutra da uđu Leotar i Budućnost, treba ih natjerati i na reflektore, i na teren, i na preuređenje tribina.
Prvak države ne ispunjava uslove i ne poštuje minimalnih 5% za gostujuće navijače nit tribina sama po sebi zadovoljava potrebne uslove što se može primjetiti iz Evropskih utakmica.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 18 feb 2025, 17:21

RedBlue je napisao/la:
18 feb 2025, 08:47
U Trebinju imas reflektore, treba jos teren. Ovo ostalo oko prostorija se puno lakse sredi. Dve najvece stavke su teren i reflektori, to je glavno da se uradi.
Nisu. Treba urediti i prostorije, obezbijediti adekvatne uslove novinarima i VIP. Recimo, Tušanj ima reflektore i teren pa ih treba primorati da srede ložu i mjesta za novinare. Uostalom, ono što je bitno ta UEFA kategorizaciju.

Bijeljina je isto dobar primjer. Reflektori su tu, ali treba srediti tribinu.

U pravu je i chilly, uslovi za gostujuće navijače moraju biti prihvatljivi. Dakle, da se vidi cijeli teren, da postoji odgovarajući broj toaleta i sigurnost. Nema problema da to bude montažna tribina ako ispunjava ove uslove.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 20 feb 2025, 10:01

Na trening kampu "Musa-Karačić" u srijedu navečer prvi put u povijesti pušteni su u rad reflektori čime se NK Široki Brijeg podigao na najvišu ljestvicu u elitnom društvu nogometne strukture u Bosni i Hercegovini.

Osim postavljanja reflektora, tijekom dosadašnjih radova na kampu, obnovljene su i svlačionice za seniore te mlađe kategorije, dok se još jedna planira završiti na ljeto. Ugrađene su nove prskalice za travnjake, napravljena je i jedna mala tribina. U planu je rekonstrukcija postojeća dva travnjaka kako bi se i u tom segmentu postigla zavidna razina profesionalnosti te izgradnja modernoga ugostiteljskog objekta koji će biti otvoren za sve posjetitelje.
slika

slika

slika

slika

slika

KO OVO IMA???

NITKO!

:salut:
It's better when it's live

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 feb 2025, 19:12

slika

Grad Sarajevo je objavio tender za izradu glavnog projekta prve faze rekonstrukcije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”. Općina Centar Sarajevo provodi aktivnosti na prvoj fazi rekonstrukcije stadiona Koševo, kako bi stadion ispunio UEFA kriterije i stekao status UEFA kategorije 4, piše portal ,,,,,,,,,

Stadion Koševo već 40 godina nije značajno mijenjao svoj izgled i sada spada u kategoriju 2. Rekonstrukcija obuhvata premještanje prostorija na glavnu tribinu, radove na natkrivanju Istočne tribine, ispunjenje medijskih zahtjeva, postavljanje press zone, mix zone, te ispunjenje specifičnih zahtjeva za VIP tribinu i ugostiteljske objekte. Također, planira se poboljšanje pristupa za osobe s invaliditetom i osiguranje dodatnog broja parking mjesta.

“Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju istočne tribine, parkinga, VIP salona i svih ostalih zahtjeva UEFA-e kako bi se ispunili kriteriji IV kategorije i stekli uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 mil KM bez PDV-a, odnosno, 15,79 mil KM sa uračunatim PDV-om. Sada Grad Sarajevo može krenuti ka izradi glavnog projekta, a Općina će odmah podnijeti aplikacije za obezbjeđenje sredstava od viših nivoa vlasti”, navedeno je ranije iz Općine Centar.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 20 feb 2025, 23:40

Nisam dugo bio na ovoj temi i kad sam pregledao sve ove fotografije, ponosan sam na našu domovinu i sve što se gradi u istoj. Svaka čast Mostar, svaka čast Široki, svaka čast cijeloj Bosni i Hercegovini. Bravo ljudi!
bošnjanin

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 21 feb 2025, 13:11

20 feb 2025, 19:12
slika

Grad Sarajevo je objavio tender za izradu glavnog projekta prve faze rekonstrukcije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”. Općina Centar Sarajevo provodi aktivnosti na prvoj fazi rekonstrukcije stadiona Koševo, kako bi stadion ispunio UEFA kriterije i stekao status UEFA kategorije 4, piše portal ,,,,,,,,,

Stadion Koševo već 40 godina nije značajno mijenjao svoj izgled i sada spada u kategoriju 2. Rekonstrukcija obuhvata premještanje prostorija na glavnu tribinu, radove na natkrivanju Istočne tribine, ispunjenje medijskih zahtjeva, postavljanje press zone, mix zone, te ispunjenje specifičnih zahtjeva za VIP tribinu i ugostiteljske objekte. Također, planira se poboljšanje pristupa za osobe s invaliditetom i osiguranje dodatnog broja parking mjesta.

“Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju istočne tribine, parkinga, VIP salona i svih ostalih zahtjeva UEFA-e kako bi se ispunili kriteriji IV kategorije i stekli uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 mil KM bez PDV-a, odnosno, 15,79 mil KM sa uračunatim PDV-om. Sada Grad Sarajevo može krenuti ka izradi glavnog projekta, a Općina će odmah podnijeti aplikacije za obezbjeđenje sredstava od viših nivoa vlasti”, navedeno je ranije iz Općine Centar.
Pa hoće li se savez uključiti i dovršiti posao i šta će biti s cijelom pričom o nacionalnom stadionu u Sarajevu? Čudno je malo što su se iz Sarajeva javili tokom one priče o Zenici, a sad sami rade nešto na Koševu...

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 21 feb 2025, 14:05

Sta je sa postavljanjem hibrida na 12 terena sto je Savez radio? Koliko sam ja vidio samo je 7 uradjeno.

Nestalo para? Nezainteresovanost opcina tj. vecinom vlasnika-suvlasnika stadiona?

Bijeljina, Gabela, Konjic su ostali bez, znaci bar jedan los ce ostati jos ako dodamo po jednog iz FBiH i RS. 3/10 terena ce opet biti njive u odredjenom periodu sezone.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 22 feb 2025, 19:49

hordasDoboj je napisao/la:
21 feb 2025, 14:05
Sta je sa postavljanjem hibrida na 12 terena sto je Savez radio? Koliko sam ja vidio samo je 7 uradjeno.

Nestalo para? Nezainteresovanost opcina tj. vecinom vlasnika-suvlasnika stadiona?

Bijeljina, Gabela, Konjic su ostali bez, znaci bar jedan los ce ostati jos ako dodamo po jednog iz FBiH i RS. 3/10 terena ce opet biti njive u odredjenom periodu sezone.
Bijeljina dobija teren na ljeto, izmedju dvije sezone. Dogodine bi Liga 10 trebala ovako da izgleda:

1. Borac (ima hibrid)
2. Zrinjski (ima hibrid)
3. Sarajevo (ima hibrid)
4. Zeljeznicar (ima hibrid, u planu je obnova)
5. Velez (ima hibrid)
6. Sloga (ima hibrid)
7. Siroki Brijeg (ima hibrid)
8. Radnik (dobija hibrid)
9. Posusje (ima hibrid)
10. BSK (igrace na Gradskom stadionu u Banjaluci koji ima hibrid)

Ovo je u slucaju da zadnja 4 na tabeli budu iz FBiH i da 9. razigrava sa sampionom 1. Lige FBiH i opstane u ligi, sto je realno.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 feb 2025, 20:47

Kakav je ono los teren danas?

I ona ograda na istoku izgleda preocajno. Ne znam ko se sjeti uopste to uraditi.
Celik!3,2,2.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 22 feb 2025, 23:49

Vorovus je napisao/la:
22 feb 2025, 19:49
hordasDoboj je napisao/la:
21 feb 2025, 14:05

Bijeljina dobija teren na ljeto, izmedju dvije sezone. Dogodine bi Liga 10 trebala ovako da izgleda:

1. Borac (ima hibrid)
2. Zrinjski (ima hibrid)
3. Sarajevo (ima hibrid)
4. Zeljeznicar (ima hibrid, u planu je obnova)
5. Velez (ima hibrid)
6. Sloga (ima hibrid)
7. Siroki Brijeg (ima hibrid)
8. Radnik (dobija hibrid)
9. Posusje (ima hibrid)
10. BSK (igrace na Gradskom stadionu u Banjaluci koji ima hibrid)

Ovo je u slucaju da zadnja 4 na tabeli budu iz FBiH i da 9. razigrava sa sampionom 1. Lige FBiH i opstane u ligi, sto je realno.
Drago mi je cuti da Bijeljina dobija hibrid, iskreno nisam procitao nigdje.

Otkud BSK da ulazi, zar nisu trebali Laktasi?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.