FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
42
23%
Grupnu fazu
55
30%

Ukupno glasova: 184

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 20 feb 2025, 17:53

Bordotim je napisao/la:
20 feb 2025, 17:35
Pa dobro vidili smo u Kupu Borac Čelik kako se sudi Čeliku, jer oni dišu za vratom Borcu i velika su opasnosti za sviju nas. Borac Igman prošle sezone takođe ista stvar. Igman je bio drugi bori se za titulu, pa zato je Borcu trebalo suđenje da ih dobije sa 4-3. U Tuzli Sloboda puno bolja od Borca, ali i oni dišu za vratom pa zato je Borcu trebalo dobro suđenje. A da ne pišemo o crvenim kartonima, penalima ili otkazivanje utakmica kako im paše. Nema veze koji klub ili koji si mjesto, ako ti nije suđeno da pobjediš, nećes pobjedit to je tako. A mi napadamo Zekića jer je odigrao 3-3 protiv Lištice, ali sudije ma kakvih, mi moramo davati 500% na svakoj poziciji. Primiš gol iz ofsajda, pa eto moramo mi dati 3 komada, sami smo krivi. Imamo i mi puno grešaka a to je normalno ko to nema, ali ovakvo suđenje što se svima dešava (osim Borcu) ne samo nama, nego skoro svima to je sramota za sviju nas. Jedino kako to možemo savladati na sportski način je da budemo beton ko Zrinjski sa Jakirović, samo tako. Poznavajući nas, mi ćemo krivit naše igrače, trenere i sve ostalo vezano za naš klub, nego lopove i ubice našeg fudbala. Umjesto da igramo sad protiv Borca, ma jok raja slavi što se ne igra, jer eto nismo spremni, ali Borac navodno jeste jer njima je sada fokus evropa. U martu bi ćemo jači kao i Borac što će biti još bolja ekipa. Tamo neka Olimpija igra svoju Ligu, a Borac ne može da odigra protiv nas, a naša raja to podržaje, treba nas izmisliti u svim sferama. Normalno da će nam Vico još dugo vladati kad ga skoro svi podržavaju, čast izuzetcima. Borac ne zna za crveni, samo pogledajte statistiku, a mi ne znamo za utakmicu da imamo manje faulova od protivnika, ali eto mi kukamo jer samo ukazujemo na probleme. Vidili smo svi kako oni to rade, jok mi se između napadamo, jer ne znamo za pravdu i dobar fudbal u našoj državi. Navikli smo se na ovu sramotu, pa nema smisla više da ukazuješ na problem bez da te raje napada, to smo ipak mi.

Što se tiče Derbija, očekujem da odigramo momački, jer imamo kvalitet i možemo mi to. Vjerujem našoj ekipi i stručnom štabu, Zekić i njegova ekipa su na dobrom putu. A onaj sudija koji će dijelit pravdu, nek je dragi Allah uz tebe. Bi će pritisak sa obe strane, nije ni čudo da Peljto izbjegava ovakve utakmice. Nadam se da će suđenje biti normalno/fer, pa da raja piše više o igri, nego o drugim stvarima. Igraj bordo bijeli 🔴⚪️
Drugo su direktni dueli. Nisam ja o tome govorio. Disao ne disao neko za vrat, protiv Borca ce biti iskaran. Siljilo bi im se i protiv Famosa. Ja govorim o trecim utakmicama, gdje te ostete protiv nekog Posusja jer to Borcu i Zrinjskom odgovara. Nas ostete, nece ostetiti Velez ili Siroki jer su nebitni. To sam napisao.

Ali posto tako podrugljivo odgovaras, da ti direktno kazem: mi se borimo za sebe, ne za dobrobit fudbala. U tome nema apsolutno nista lose i ja iskreno smatram da bi dobro bilo za fudbal u ovoj drzavi da se mi vise pitamo, ali necemo se lagati za sta se mi borimo.

Treba biti dosljedan i iskren prema sebi. Sto Napoleon napisa, mi smo ginuli da njima izbijemo titulu kad su se ganjali sa Zrinjskim. Meni licno je bilo drago kad je sviran onaj penal u Bjeljini. Nemam problem to reci, ali zato necu njih prozivati. Ko ocekuje podrsku i da ce drugi PLBiH klubovi shvatiti ovo nase kao borbu za boljitak fudbala taj laze sam sebe.

Vico radi stvari koje radi svaki pametniji funkcioner u BiH, a to je prvenstveno da zaduzi svakoga necim i tako sebi osigura podrsku. Daj ovome krov, ovom reflektore, trecem sredi opstanak, cetvrtom Europu, petom kup - i gotova prica. Lik je smece, ali je itekako inteligentan i sposoban. Zasto je onaj Mirvicev poziv odbio bukvalno svaki klub lige?

Ocekivati da nama uz rame stane Zeljo ili Velez kao neki pro-BiH klubovi je iluziorno. Prvo, jer gledaju sebe i ganjaju korist od Vice. Drugo, jer znaju da ne mogu uzeti titulu ni jedni ni drugi dok je nas, Zrinjskog i Borca. Mozda im se navijaci nadaju da mogu, ali nisu im u upravama bas tolike budale da to ne kontaju. Ne bi je mogli uzeti ni da je prvenstvo 100% regularno, jednostavno nemaju kapacitete za to kao klubovi. I normalno da nece u nikakvu borbu protiv saveza. Ko smije sa sigurnoscu reci da mi ne bi isto postupili da su uloge obrnute? Ja znam da je ovo neugodno procitati, ali kad vec kmecimo, kao sto kazete, onda hajde da budemo realni.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 feb 2025, 18:25

bordobijeli je napisao/la:
20 feb 2025, 15:03
jurisicduska je napisao/la:
19 feb 2025, 21:59
AVNOJ je napisao/la:
19 feb 2025, 21:57
Ove sezone da, sudiske greške su uticale na nas bodovni zaostatak i pporedak na tabeli.
Prošle sezone teško, možda nekoliko bodova više ali sasvim realna pozicija na tabeli.
Činjenica.
Isto tako je činjenica da je Sabrina najuspješniji rukovodioc kluba u njegovoj historiji. Tako je kako je.
Od duple krune pa nadalje.
To dosta govori i o nama.
Daj ba kakva Sabrina . Ono sto je trebala raditi nije radila kako treba ,ostsvila iza sebe ogromne dugove i katastrofalnu situaciju . 2 godine se klub oporavljao od onog sto je ostalo iza nje .
Kakva takva uzmeš titulu pa duplu krunu, pa do nestanka para budeš apsolutno najbolja ekipa. Nije ona kriva sto je onaj odlučio pipu zavrnut. Da se ne lažemo puno tu. Ja sam veliki protivnik nje i njoj sličnih ali činjenica je da je Sarajevo najviše trofeja osvojilo dok je ona bila tu sa dosta skromnijim budžetom nego sto je to sad i nisu bas siljili **** na nama kao sad sto šilje.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Bordotim
Kontakt:

Post Postao/la Bordotim » 20 feb 2025, 18:29

Vidi onaj svako ima pravo na svoje mišljenje. To je normalno ali na kraju bi se svi, znači svi bi se trebali složiti ako je nam pravda bitna, da je ovo šta se dešava u našoj ligi velika sramota. Ovo nije fudbal, nego politika i njihove male igrice što igraju sa nama. Kako nisu Veleža oštetili kad je onome izgorilo auto? Lištice takođe su oštetili i onda su ih pogurali protiv nas. Neko dobija, a neko drugi izgubi. Tako u krugu idemo cijelo vrijeme već. Samo oni nisu puno aktivni na forumu pa čovjek ne zna ili ne vidi takve stvari. Svaki navijač bilo kojeg klub bi ti napravio listu sa grešakama. Imamo podatke, sve vidimo, ne trebamo se pravit gluhi i ludi. Imamo mi grešaka kao i svaki klub, normalna stvar. Poenta je da imamo suđenje ko Borac, nebi niko kritikovao našu ekipu, znači niko. Suđenje ti je sve u našoj ligi, ako to nije fer, bi će 100 puta teže za nas. Slažem se sa Rožmanom nebi osvojili titulu, ali opet suđenje je bilo kriminalno. Kad pobijedimo ili kad izgubimo moramo kritikovat suđenje, to je normalno. Trebalo bi biti za sviju nas, ali eto puno ja tražim od našeg naroda. Jedino da budemo ko Zrinjski i Jakirović, onda ima nade da budemo najbolji u svim sferama ove naše lige.

Ako smo mi problem jer svako je nas odbio, što onda Posušje ne zna napravit sastanak? Kone? Igman? Zrinjski?? Bilo ko, ako smo mi problem, pa da vidimo ko bi podržavao i ko ne. Nije mi jasno, uvijek se vrtimo u krug. Ja stobom neću jer nisi ti htjeo prije. Dokle ćemo tako više? Ubijamo naš fudbal i našu ligu. Nije valjda da je ego bitnije od pravde za sviju nas. Možda će mi djeca doživit trenutak, da se klubovi NAPOKON dogovaraju kako riješit probleme u našoj ligi. Kako god, složili se ili ne, mislim da bi svima nama trebalo biti u interes dobra i poštena liga, ali da to je samo moje mišljenje.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 feb 2025, 19:00

20 feb 2025, 18:25
bordobijeli je napisao/la:
20 feb 2025, 15:03
19 feb 2025, 21:59

Činjenica.
Isto tako je činjenica da je Sabrina najuspješniji rukovodioc kluba u njegovoj historiji. Tako je kako je.
Od duple krune pa nadalje.
To dosta govori i o nama.
Daj ba kakva Sabrina . Ono sto je trebala raditi nije radila kako treba ,ostsvila iza sebe ogromne dugove i katastrofalnu situaciju . 2 godine se klub oporavljao od onog sto je ostalo iza nje .
Kakva takva uzmeš titulu pa duplu krunu, pa do nestanka para budeš apsolutno najbolja ekipa. Nije ona kriva sto je onaj odlučio pipu zavrnut. Da se ne lažemo puno tu. Ja sam veliki protivnik nje i njoj sličnih ali činjenica je da je Sarajevo najviše trofeja osvojilo dok je ona bila tu sa dosta skromnijim budžetom nego sto je to sad i nisu bas siljili **** na nama kao sad sto šilje.
Samo sto je pricala da je sve ok a plata nije bilo 6 mjeseci a kao potpisuje neki ugovor za stadion . Rahman,milicevic,tatar za sicu otisli itd puno stvari koje su nas kočile par godina poslje .

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 feb 2025, 19:43

Ne moze mozak da mi obradi informaciju da neko moze braniti ovo sto se desava, pa cak i da niste navijaci FKS.
Kada se bude igralo po fudbalskim pravilima u bh ligi, onda mozete o svim sezonama u periodu 2021-2025.
Moze se kritikovati odredjena utakmica zbog lose taktike, formacije ili nezalaganja, ali pricati da nas savez nije karao zadnje 3 godine je za zatvora, nevjerovatno.
Za 10 godina cete pricati da smo i sudjenje imali.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 20 feb 2025, 19:47

Koliko ovi imaju srece, penal i dvije precke Olimpije

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 feb 2025, 19:48

Niko nebi ništa rekao da je sve regularno.

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 20 feb 2025, 20:43

Hocemo li mi Bayerna u 2 pretkolu izvuc sta pricaju?

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 20 feb 2025, 20:46

MokraKifla je napisao/la:
20 feb 2025, 20:43
Hocemo li mi Bayerna u 2 pretkolu izvuc sta pricaju?
Sa mehmedovicem ova Olimpija bi nas ubila :rol:

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 20 feb 2025, 21:00

Klub cestita Borcu prolazak :rol:

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 20 feb 2025, 21:01

Sta ovi nasi prcaju po fejsbuku. Nas bi ubili ovi slovenci sa soldom,mehmedovicem i klocevima od golmana

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 feb 2025, 21:10

EastMadness je napisao/la:
20 feb 2025, 21:01
Sta ovi nasi prcaju po fejsbuku. Nas bi ubili ovi slovenci sa soldom,mehmedovicem i klocevima od golmana
Pa taj isti Borac smo mi nadigrali usred BL sa najvećim terorom od suđenja koje sam vidio, o čemu pričamo?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 20 feb 2025, 21:12

.
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 20 feb 2025, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 20 feb 2025, 21:12

Maroon1946 je napisao/la:
20 feb 2025, 21:00
Klub cestita Borcu prolazak :rol:
Reci mi da se salis
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 20 feb 2025, 21:13

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 feb 2025, 21:10
Pa taj isti Borac smo mi nadigrali usred BL sa najvećim terorom od suđenja koje sam vidio, o čemu pričamo?
Pricamo o evropskim utakmicama. Ti mislis da bi Soldo i mehmedovic dobili Slovence. Pa nisu mogli **** Spartak a ne ovo. Previse se mi dizemo a k... Imamo od igraca

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 20 feb 2025, 21:14

Za papke koji ne kontaju, čestitke Borcu su ironične, baš kao i sreća koju smo im zazeljeli prije utakmice :bih:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 feb 2025, 21:14

Zanimljivo je da oni mnogo bolje igraju u Evropi nego u ligi. Izgleda da se ovdje oslonjaju na suđenje pa se i ne trude previše..

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 feb 2025, 21:14

De druze ohladi malo, Borac da nije **** Egnatinu prosao na penale u prvom pretkolu ne bi ni stigao ovdje.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 20 feb 2025, 21:15

:bih:
Zadnja izmjena: EastMadness, dana/u 20 feb 2025, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 20 feb 2025, 21:15

Realno. Borac ću smatrat normalnim klubom jedino kad ispred nas izađe fer na šake 11 na 11.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”