FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 21 feb 2025, 11:53

KarlMarx je napisao/la:
21 feb 2025, 11:03
Mi smo igrali play off lige prvaka, igrao je i Željo, bilo davno dobro, ali ne treba se zanositi sa jačinom ovog takmičenja. Ono je smiješno, ali da jeste uspjeh opet doći do osmine finala, ne treba lagati.

Tačno da je to tim koji je zaštićen ko niko nikad u našoj ligi, Borac ima protekciju, da igrač padne na koru od banane, da svi čekaju da se svira za njih faul ili penal.

Vico ako želi dobro BiH fudbalu treba da makne takve sudije što sude u korist Borcu, pa nama je VAR pravio greške ko nikom, Offside protiv radnika gleda VAR i dalje kaže jest bio. Penal u Posušju, Čisti golovi poništeni protiv Širokog. Pa treba biti glup da ne prizna to.
Pa gledaj im protivnika, gledaj nama kakvi su bili. Kiev, gladbach, basel, celtic, besiktas. Ljudima se jednostavno poklopilo, a sve zbog novog formata. Isto tako ni zvjezda ni dinamo nikada ne bi igrali ligu sampiona da se nije promjenio format. I onda se cude sto veliki klubovi hoce superligu, pa nece barselona, city, psg da igraju sa nekakvim zvjezdama i ostalom istocnoevropskom sirotinjom, nema tu love, to niko ne gleda

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 feb 2025, 11:56

boki86 je napisao/la:
21 feb 2025, 11:53
KarlMarx je napisao/la:
Mi smo igrali play off lige prvaka, igrao je i Željo, bilo davno dobro, ali ne treba se zanositi sa jačinom ovog takmičenja. Ono je smiješno, ali da jeste uspjeh opet doći do osmine finala, ne treba lagati.

Tačno da je to tim koji je zaštićen ko niko nikad u našoj ligi, Borac ima protekciju, da igrač padne na koru od banane, da svi čekaju da se svira za njih faul ili penal.

Vico ako želi dobro BiH fudbalu treba da makne takve sudije što sude u korist Borcu, pa nama je VAR pravio greške ko nikom, Offside protiv radnika gleda VAR i dalje kaže jest bio. Penal u Posušju, Čisti golovi poništeni protiv Širokog. Pa treba biti glup da ne prizna to.
Pa gledaj im protivnika, gledaj nama kakvi su bili. Kiev, gladbach, basel, celtic, besiktas. Ljudima se jednostavno poklopilo, a sve zbog novog formata. Isto tako ni zvjezda ni dinamo nikada ne bi igrali ligu sampiona da se nije promjenio format. I onda se cude sto veliki klubovi hoce superligu, pa nece barselona, city, psg da igraju sa nekakvim zvjezdama i ostalom istocnoevropskom sirotinjom, nema tu love, to niko ne gleda
Ma nama u prvom pretkolu dodje odma najaci kokeg mozes izvuci,nema potrebe da gledas odma znas da ces izvuci najaceg. Ove gore timove sto si nabrojao,da ulozimo jos 30 puta vise neces izbaciti cak ni blizu biti.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 feb 2025, 12:00

EastMadness je napisao/la:
20 feb 2025, 21:01
Sta ovi nasi prcaju po fejsbuku. Nas bi ubili ovi slovenci sa soldom,mehmedovicem i klocevima od golmana
Spominješ Soldu koji je dobro do sad odradio sezonu, ali ne smeta tebi da se posereš po njemu. Spominješ, pazi sad, Mehmedovića koji se uopšte ne može nazvati standardnim igračem, daleko od ovog, ali eto ti si ga naveo. A jedan od tih kloceva je dobar golman za sad. Što ne napišeš prošli bi Olimpiju sa Bubanjom, Gojkovićem, Guliashvilijem, Lulićem, Pavičićem, itd? Što ih ne bi izbacili sa Zekićem? Trebao si navesti još Vrbana, Kosu, Jattu i slične.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 feb 2025, 12:02

SARAJEVO DIKA NASA
zeljescar KITA NASA

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 feb 2025, 12:02

#treba
pojačat dove u džumanskom vaktu

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 feb 2025, 12:04

Morpheus je napisao/la:
21 feb 2025, 12:00
Sta ovi nasi prcaju po fejsbuku. Nas bi ubili ovi slovenci sa soldom,mehmedovicem i klocevima od golmana
Spominješ Soldu koji je dobro do sad odradio sezonu, ali ne smeta tebi da se posereš po njemu. Spominješ, pazi sad, Mehmedovića koji se uopšte ne može nazvati standardnim igračem, daleko od ovog, ali eto ti si ga naveo. A jedan od tih kloceva je dobar golman za sad. Što ne napišeš prošli bi Olimpiju sa Bubanjom, Gojkovićem, Guliashvilijem, Lulićem, Pavičićem, itd? Što ih ne bi izbacili sa Zekićem? Trebao si navesti još Vrbana, Kosu, Jattu i slične.
Soldo vrhunski igrac,stub nase odbrane dugo vremena,pijma nemam sta ljudi gledaju. Sto se tice slovenaca,nama bi zabili penal i ona precka i stativa nama bi usle u gol jer smo takve srece.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 21 feb 2025, 12:15

Evo jedna izjava sa mudima:

Još jednom je potvrdio da je liga dosta zahtjevna i da se svaki kiks skupo plaća.

- Puno sam doživio historijskih trenutaka u svojoj karijeri, ovo je jedan od njih. Rekao sam već da nam sutrašnja utakmica otvara neke nove vidike, osim što nosi ulog tri boda, nosi i ulog nekakve atmosfere i nekakav putokaz za nastavak sezone. Svjedoci ste svega ovoga da mi smo malo toga kiksali, ali su i drugi malo toga kiksali, tako da je liga jako zanimljiva i to nam isto tako govori da moramo biti u fokusu i da se svaki propust skupo kažnjava, zaključio je trener Sarajeva.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 21 feb 2025, 12:27

....sve drugo će proći!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 feb 2025, 12:38

Pobjeda bi bila dobra u kontekstu održavanja razlike između Zrinjskog i nas na 6 bodova, šteta sto se nije odigrao Borac jer će ta utakmica poslužiti da Borac sebi izabere povoljniju opciju rasporeda da li sa drugog ili trećeg mjesta. Sve će se drugo znati i onda će vidjeti šta im vise odgovara gdje da gostuju koga da čekaju.

Idealno bi bilo sve pobijediti do kraja ali to je iluzorno i zamišljati. Zrinjski se bukvalno osim danas nema gdje okliznuti tako da s ovo pobjedom velik korak ka tituli bez obzira na druge rezultate.

Krivo mi je bas zbog stanja na tabeli jer igramo dobru sezonu i jedna utakmica u kojoj smo direktno oštećeni 2 boda D Ane kažem dvije da se pošteno odigrala bi nam fkt dala nade za titulu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 21 feb 2025, 13:01

Vidjet cemo sutra otprilike gdje smo.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 feb 2025, 13:06

luckystrike je napisao/la:
21 feb 2025, 12:02
#treba
pojačat dove u džumanskom vaktu
Period od ikindije do akšama isto.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 feb 2025, 13:14

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
21 feb 2025, 13:01
Vidjet cemo sutra otprilike gdje smo.
U normalnim ligama jedna utakmica nije mjerilo bilo cega.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 21 feb 2025, 13:20

Morpheus je napisao/la:
21 feb 2025, 12:00
pa ne cini ekipu jednu tih 5 dobrih igraca sto si naveo . Imamo ih mi ali sa tom brojkom ne mozes nista napraviti . Dzaba ti sve kad bi primio neki levatski gol plus kad je mehmedovic tu kao da imamo igraca manje

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 feb 2025, 13:21

Treca utakmica Sloge, kapitalac Boaci nije ni na klupi...historicara lucasa agdom polivaju.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 21 feb 2025, 13:22

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
21 feb 2025, 11:11
KarlMarx je napisao/la:

daleko da nije uspjeh, ali sada tragediju praviti od nas i gledati u nekog ko u Boga ne ide. I ne samo Liga Prava, pricam jos o 3 plejofa za europsku ligu gdje si u ovom formatu i kao gubitnik u grupama. cluj, gladbah, celtic, bate borisov.

Ovo samo pisem jer se zapocinje ocajavanje, sto nosi dodatni pritisak od instant uspjeha.
Apsolutno ovo što si napisao je razlog što sam ja napisao post iznad. Mi u ligi bez para, bez istih dresova svim igračima, sa platama koje su kasnile smo igrali treće pretkolo lige prvaka, i kasnije pravili uspjeh u EL dolaskom do play off-a. Pa ne treba zaboraviti ni prvo kolo Kup Uefa protiv Bešikataša. Dakle, mi smo pravili veće uspjehe od ovog kad se komparira sve, međutim, naveo sam jasno da treba čestitati što su prošli ovako daleko u ovom takmičenju, oni su jedna kvalitetna ekipa, koja uz sve to ima protekciju od Saveza i sudija, te treba biti nama motiv da ne samo da uđemo u ovu konferencijsku ligu, već da uđemo u EL, pa što da ne i u Ligu šampiona, ili ako uđemo u konferencijsku ligu, da idemo do polufinala ili finala (zašto ne?). Tačno je da žrijebom nismo imali sreće, ali hajmo se pripremati da će nam opet doći jaki protivnici, ali ovaj put da budemo mi ti koji će izbaciti jedan Celtic u Play Off-u, mi smo imali historijsku šansu u jednoj utakmici izbacit Celtic. Ok, nismo, ali izbacit ćemo nekog jačeg, samo optimizam ljudi, ove godine biti drugi u ligi, a iduće napast i osvjojit ligu! :bih:

Idemo evo u smjeru, Čelika smo prodali za 2.5m €, napravit takve iskorake sutra nije nerealno da za koju godinu imamo igrača kao što je bio Olmo u Dinamu.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 21 feb 2025, 14:02

NazorUso je napisao/la:
21 feb 2025, 13:21
Treca utakmica Sloge, kapitalac Boaci nije ni na klupi...historicara lucasa agdom polivaju.
Nije jos naucio 4-2-3-1 da igra, to mora znati kao pjesmicu u pola noci kad ga probude
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 21 feb 2025, 14:07

Derbi je u fokusu i sve drugo je nekako ostavljeno po strani sto je i normalno,ali ne treba zaboraviti da vec u utorak igramo mozda i bitniju tekmu kad je u pitanju plasman u ovoj sezoni,jer do titule na ovaj nacin mislim da nemamo sanse.
Pa pogledajte sta Borcu donosi titula ove sezone u evropi.
Ako budu prvaci oni prakticno vec imaju osiguranu grupu u KL.
Sigurno se ni oni ovakvom raspletu nisu nadali niti su vjerovali da ce doci do ovog nivoa,ali sad kad vec jesu bice tu tek sad vatre za prvo mjesto.
Novi milioni im se smijese i bice jako zanimljivo kako ce kriminalci odreagovati prema Zrinjskom. Moglo bi tu biti svasta sad kad im se otvorilo i za narednu sezonu u evropi.

Bitnim igracima visi treci zuti. A jakih tekmi jedna za drugom naredni period kao iz price.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 feb 2025, 14:10

TrofejiSuTu je napisao/la:
21 feb 2025, 14:07
Derbi je u fokusu i sve drugo je nekako ostavljeno po strani sto je i normalno,ali ne treba zaboraviti da vec u utorak igramo mozda i bitniju tekmu kad je u pitanju plasman u ovoj sezoni,jer do titule na ovaj nacin mislim da nemamo sanse.
Sigurno se ni oni ovakvom raspletu nisu nadali niti su vjerovali da ce doci do ovog nivoa,ali sad kad vec jesu bice tu tek sad vatre za prvo mjesto.
Novi milioni im se smijese i bice jako zanimljivo kako ce kriminalci odreagovati prema Zrinjskom. Moglo bi tu biti svasta sad kad im se otvorilo i za narednu sezonu u evropi.

Bitnim igracima visi treci zuti. A jakih tekmi jedna za drugom naredni period kao iz price.
Cek dok povale Zrinjskog i izbiju im koji euro iz dzepa,slabi su na eura onda ce da idu pozivi na sastanke,jos malo ce Zrinjski da trpi a onda... Mozes poklopiti dvije ili tri sezone al konstantno da poklapas nema sanse,ljudi bukvalno poklope sve i jednu tekmu,Igmana su brutalno pokrali u direktnom prenosu jer im se moze.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 feb 2025, 14:16

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
21 feb 2025, 14:02
NazorUso je napisao/la:
21 feb 2025, 13:21
Nije jos naucio 4-2-3-1 da igra, to mora znati kao pjesmicu u pola noci kad ga probude
Kad to nauci blindirat ce ga Feja na prirodnu poziciju.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 21 feb 2025, 14:18

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 feb 2025, 14:10
TrofejiSuTu je napisao/la:
21 feb 2025, 14:07

Cek dok povale Zrinjskog i izbiju im koji euro iz dzepa,slabi su na eura onda ce da idu pozivi na sastanke,jos malo ce Zrinjski da trpi a onda... Mozes poklopiti dvije ili tri sezone al konstantno da poklapas nema sanse,ljudi bukvalno poklope sve i jednu tekmu,Igmana su brutalno pokrali u direktnom prenosu jer im se moze.
Upravo sam na to i mislio. Mogli bi se na kraju medjusobno poklati sto im ja od srca zelim.
Sto kazes jako su osjetljivi na eure.

Usput budi receno Zekic mi djeluje na pressu bas ozbiljan,rezervisan i oprezan.
Prosli mu valjda bio dobra skola.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, bordobijeli, Haksss, MaroonBjelave, rimljanin90, Tarapi i 38 gostiju.