Jesi li negdje pročitao ili po osjećaju kreiraš ove potove?zaostrog je napisao/la: ↑22 feb 2025, 01:57Hoćemo malo statistike? Ovo večeras je najveća pobjeda reprezentacije u smislu koš razlike u njenoj historiji. Sada su naše tri najveće pobjede nad KipromOvo je jubilarna deseta utakmica gdje smo prešli stotku. Ovo je bila 12. utakmica u Tuzli i sada smo na 7-5
![]()
A je li smijemo sada o Eurobasketu?Pošto su mi prije 3 mjeseca rekli da je prerano.
Znamo učesnike, u suštini sve. Island će proći naspram Mađarske, a Bugarska će ispasti u onoj kao gustoj grupi. Sve drugo je teorija.
To bi trebalo biti ovako ljudi:
POT 1: Srbija, Njemačka, Francuska, Španija
POT 2: Litvanija, Latvija, Slovenija, Grčka
POT 3: Italija, Crna Gora, Poljska, Češka
POT 4: Finska, Gruzija, Turska, Izrael
POT 5: Belgija, BiH, Estonija, Švedska
POT 6: Velika Britanija, Island, Portugal, Kipar
Moje mišljenje je da iz POT 6 niko neće biti problem, ne moramo da žudimo za Kiprom, osim što je bolje da su nam oni domaćini, nego da moramo u Katovice, Tampere ili Rigu. Navijači, Finska bi bila najbolja.
Iz prva dva POT ćemo teško s bilo kim, realno. Pojake su ovo repke kada su s najjačim sastavima. Ali, ja čvrsto vjerujem da svakome iz POT 3 možemo nauditi, ali baš svakome. Iz POT 4 je možda najbitnije izbjeći Finsku, domaćinstva radi.
Moja želja: Njemačka, Latvija, Crna Gora, Gruzija, BiH, Island.
Alternativno može i Poljska kao domaćin, jer su tanki
U svakom slučaju, nabiti ove iz POT 6 i iskoristiti slabost barem jedne od ovih iz POT 3 ili POT 4.![]()
Dobra analiza jedino što se sa Latvijom nikad ne zna, mislim da ako bi nam zapala Slovenija da bi bih opet mogli tresnuti jer smatram da zavise isključivo o jednom čovjeku i da je njihov sjaj sve manji imanji