Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

19vendetta87
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 feb 2025, 11:34

Kao da im nije dovoljan poraz od sinoc, pa i EB odlucio da im ga jednom zavuce :rol: :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 feb 2025, 11:36

Hej online saborci...

Kako nema Muse i Atica, je li postoji sansa da proba zovnuti Sikirasa i Mutica da uskoce protiv Francuza? Moze li se kako izvesti to, nije Belgija daleko od Francuske...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 feb 2025, 11:45

Vaya je napisao/la:
22 feb 2025, 11:36
Hej online saborci...

Kako nema Muse i Atica, je li postoji sansa da proba zovnuti Sikirasa i Mutica da uskoce protiv Francuza? Moze li se kako izvesti to, nije Belgija daleko od Francuske...
Mislim sa to nije moguce jer ih selektor nije pozvao.
A da bi dali ruke - bi.

Zna li iko kakva je ovo tragedija sa Aticem?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 22 feb 2025, 11:46

Vaya je napisao/la:
Hej online saborci...

Spisak se pravi i prijavljuje prije prozora i ne možeš ti sad dodavati igrače ako ih nisi prvobitno stavio na spisak.

Očekujemo taj Kipar, da idemo na more i na Eurobasket..
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 22 feb 2025, 11:46

bhsport je napisao/la:
22 feb 2025, 11:45
Vaya je napisao/la:
Hej online saborci...

A da bi dali ruke - bi.

Otac mu je preminuo
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 22 feb 2025, 11:47

bhsport je napisao/la:
Vaya je napisao/la:
Hej online saborci...

A da bi dali ruke - bi.

Pozlilo mu nekad poslije utakmice, reanimiran, odvezen na UKC, gore preminuo
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 feb 2025, 11:50

klasik je napisao/la:
22 feb 2025, 11:47
bhsport je napisao/la:
Vaya je napisao/la:
Hej online saborci...

A da bi dali ruke - bi.

Pozlilo mu nekad poslije utakmice, reanimiran, odvezen na UKC, gore preminuo
Znaci bio na utakmici.
Kakav šok.
Aticu izdrzi!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 feb 2025, 12:03

Nah1d je napisao/la:
22 feb 2025, 11:46
Vaya je napisao/la:
Hej online saborci...

Spisak se pravi i prijavljuje prije prozora i ne možeš ti sad dodavati igrače ako ih nisi prvobitno stavio na spisak.

Očekujemo taj Kipar, da idemo na more i na Eurobasket..
Sesar objavio prvi preliminarni spisak od 25 ljudi, pa skratio na 15 i na kraju objavio konacni od 12.... Dan prije utakmice otpadnu Brankovic i Bozic, a on pozove 24h prije utakmice u Zadru Kresimira Ljubicica iz Splita kao zamjenu za Brankovica koji je bio na prvom preliminarnom od 25 igraca...

Pretpostavljam, da postoji neka tehnicka mogucnost za igranje Sikirasa, jer je i on kod nas bio na prvom preliminarnom spisku...Isto kao i za Kondica... Mi trenutno imamo 10 igraca u rosteru za Francusku...

Pozoves na dvomec kvalifikacija 12 igraca, poslije prvog meca ti se povrijede dvojica, druga dvojica dobiju trovanje hranom u hotelu... ne mogu da vjerujem da ti FIBA nece dozvoliti da dovedes zamjene za drugi mec... :think:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 22 feb 2025, 12:51

TripleThreat je napisao/la:
22 feb 2025, 04:48
scholsey je napisao/la:
21 feb 2025, 21:59
Ovo smeće Hezonja je jedna od većih ubleha koje je košarka vidjela.

Dalje. :bih: :bih:
Što smeće? Korektan momak. Prisjeti se kako je Musu tražio da se pozdravi sa njim u Skenderiji.

Ne bih rekao ni da je ubleha. Večeras se to vidjelo, momak preuzeo svu odgovornost na sebe i dostavio je u većem dijelu...
A prije utakmice prisao Razi i pozdravio se sa njom.
Gospodin covjek, zbog njega mi je zao sto ne idu na EP.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2025, 13:00

Hightower je napisao/la:
22 feb 2025, 08:51
JohnCleese je napisao/la:
22 feb 2025, 08:49
Castaneda,Gegic,Campara
Musa, Atic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Penava
Kamenjas, Halilovic, Nurkic

Samo da budu zdravi :pray:

Ne zelim pisati imena igraca koji iz bilo kojeg razloga nece ili ne mogu biti dio nase reprezentacije i time zivjeti u iluziji.

Sad zasad ovo je nase i zelim im zdravlja ovog ljeta :bih:
Garza umjesto Penave svakako mozemo voditi dva naturalizirani igrača na Eurobasket
Ne mogu dva stranca igrati , sinoc je selektor pricao kako ocekuje od saveza da pokusaju odradi to do EP da se Garzi skine zvjezdica i da vise nije stranac .

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 feb 2025, 13:02

Kaunas je napisao/la:
22 feb 2025, 12:51
TripleThreat je napisao/la:
22 feb 2025, 04:48
scholsey je napisao/la:
21 feb 2025, 21:59
Ovo smeće Hezonja je jedna od većih ubleha koje je košarka vidjela.

Dalje. :bih: :bih:
Što smeće? Korektan momak. Prisjeti se kako je Musu tražio da se pozdravi sa njim u Skenderiji.

Ne bih rekao ni da je ubleha. Večeras se to vidjelo, momak preuzeo svu odgovornost na sebe i dostavio je u većem dijelu...
A prije utakmice prisao Razi i pozdravio se sa njom.
Gospodin covjek, zbog njega mi je zao sto ne idu na EP.
:thumbup:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 22 feb 2025, 13:09

Cuj reci za Hezonju da je ubleha... Čovjek je x puta dokazao da je prije svega čovjek...a ko se imalo razumije u košarku ne moze reci da lik nema kvalitet,samo ako si fašista ko ovi navijaci Zrinjskog i Borca...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 feb 2025, 13:22

Volio bih vidjeti vise minuta za Vojina Ilica u nedostatku Muse i Atica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2025, 13:26

Mi ako budemo zdravi i Garzi da skinu zvjezdicu mozemo imati odlican tim za EP.
Gegic,Castenda
Musa,Atic Ilic
Lazic,Alibegovic,Vrabac
Garza,Kamenjas,Nurkic,Halilovic.

Ovaj tim je vrlo dobar posebno atletski a to je sad i najbitnije u košarci .Ono sto ce biti kljucni problem to je disciplina igre Nurkica i Muse ako budu prave vodje i podrede se timu a ne licnim isticanjem onda mozemo puno na euru .

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 feb 2025, 13:34

Meni nije jasno kako Sejfić ne igra u NBA, prejjak je, odbijaju se od njega a tehnički je gotovo savrsen.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 22 feb 2025, 13:36

Edinu Atiću saučešće zbog gubitka oca.

Meč u Mejdanu je bio odrađivanje posla, Pobjednik se znao prije početka utakmice, Kipar nema kvalitet da igra EP no etp kao domaćini igrače.

Meč u Zadru je bio zanimljiviji, naravno da sam ga gledao. Čitao sdam komentare po jednom hrvatskom forumu i da se primjetiti da su ti forumaši operisani od realnosti.
Hrvati su odigrali u skladu sa mogućnostima, moguće i iznad. Hezonja je odigrao sa velikom željom, energijom, agresivno napadao koš, odigrao izuzetnu utalkmicu, 37 poena i 11 skokova protiv jakog i atletski potentnog protivnika. Za to je nagrađen "pljuvanjem" i omalovažavanjem hrvatskih komentatora, vrsnih "eksperata".
Iako Hrvati nemaju igrače koji imaju neki defanzivni potencijal, odigrali su agresivno u odbrani, imali 9 osvojenih lopti i natjerali Francuze koji imaju odlilčnu spoljnu liniju na 13 izgubljenih lopti. Presudila je razlika u kvalitetu, francuski sastav imao je sinoć sedam evroligaških igrača. Postoji razlog zašto igraju evroligu. Za poređenje, bek-ap "dvojka" kod Francuza je Okobo, postoiji razlog zašto igra evroligu, i to kako igra, bek-ap "dvojka" kof Hrvata je Perković. postoji razlog zašto ne igra jaču ligu oid druge italijanske koju igra. I tu svaka priča završava.

Tu su se odmah javili dežurna zakerala, razni "eksperti" koji vrebaju krah reprezentacije (takvih imamo u svim zemljama ovog govornog područja) i koji su krenuli sa malicioznim "ekspertizama" i mračenjem. Međutm, ova hrvatska generacija ima potencijal, u punom sastavu, nisu među pet ali jesu među deset evropskih reprezentaxcija. Ta selekcija je, istina sa Zubcem i Šarićem pobijedila na preliminarnom OKT jednu Tursku u Turskoj, pa kasnije na OKT jednu Sloveniju sa Dončićem i Dominikansku Republiku, ozbiljne ekipe.

Baš zato je veći uspjeh reprezentacije BiH i pobjeda u Skenderiji dobija na značaju, jer je izbačena veoma dobra reprezentacija koliko god je neki sa naknadnom pameću omalovažavali.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 22 feb 2025, 13:41

Ja ne znam za vas, ali ja jos uvijek ne mogu da se otrgnem utisku, a to je da su sinoc igrali Bozic i Brankovic, da bi Hrvatska dobila utakmicu na kraju... Brankovic bi sigurno mogao izvuci jos koji faul Sakoa i Massa, a u Hrvata ako je iko slican Hezonji po stilu igre, to je Bozic...plus su Zadar i Jazine njegov domaci teren...

Bogu da se zahvalimo za onu 3/4 u Skenderiji i ovo sto su Hrvati imali otkaza sinoc...

Gledam sinoc utakmicu i kontam, onaj Strazel kada igra sa Monacom u EL, pretvori se u Ja Moranta, sinoc ne moze da se sastavi sa loptom, Mavra i Kapusta ga u par navrata izj.ebase k'o Sansku kozu...

Cordinier ubi u Virtusu, sinoc minut i po do kraja, on masi ona 2 slobodna, nakon ofanzivnog skoka se zalijece na obruc preko onog Marica k'o muflon...da poslije te izgubljene lopte Francuske, nije Hezonji lopta pobjegla u out, Bog sami zna u sta bi se pretvorila utakmica...

Na hajr nam svima...

Neka je rahmet dusi Aticevom ocu i da ima sabura da ovo pregura...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 feb 2025, 13:42

Semper je napisao/la:
22 feb 2025, 13:34
Meni nije jasno kako Sejfić ne igra u NBA, prejjak je, odbijaju se od njega a tehnički je gotovo savrsen.
Ne moze bez Tuzle
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 feb 2025, 13:50

Semper je napisao/la:
22 feb 2025, 13:34
Cuo sam da ide u Real, ako se rijese Tavaresa
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2025, 13:55

Vaya je napisao/la:
22 feb 2025, 13:41
Ja ne znam za vas, ali ja jos uvijek ne mogu da se otrgnem utisku, a to je da su sinoc igrali Bozic i Brankovic, da bi Hrvatska dobila utakmicu na kraju... Brankovic bi sigurno mogao izvuci jos koji faul Sakoa i Massa, a u Hrvata ako je iko slican Hezonji po stilu igre, to je Bozic...plus su Zadar i Jazine njegov domaci teren...

Bogu da se zahvalimo za onu 3/4 u Skenderiji i ovo sto su Hrvati imali otkaza sinoc...

Gledam sinoc utakmicu i kontam, onaj Strazel kada igra sa Monacom u EL, pretvori se u Ja Moranta, sinoc ne moze da se sastavi sa loptom, Mavra i Kapusta ga u par navrata izj.ebase k'o Sansku kozu...

Cordinier ubi u Virtusu, sinoc minut i po do kraja, on masi ona 2 slobodna, nakon ofanzivnog skoka se zalijece na obruc preko onog Marica k'o muflon...da poslije te izgubljene lopte Francuske, nije Hezonji lopta pobjegla u out, Bog sami zna u sta bi se pretvorila utakmica...

Na hajr nam svima...

Neka je rahmet dusi Aticevom ocu i da ima sabura da ovo pregura...
A da su igrali Francuzi koji su otpali par dana prije :| :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.