BIlo bi logično, ali nisam siguran će se i desiti ukoliko dođe do toga. Nama je plej definitivno najpotrebniji, zapravo ne jedna nego dvije klasične jedinice jer mi nemamo nijednog pleja dostojnog ovog nivoa i to je činjenica.
Ali kontam da bi Luka zbog Bekirovog poznanstva sa Teomanom, ali i samih rođačkih linija sa Alibegovićem imao prednost. Jer poziv Castanedi prije Garze bi možda potencijalno mogao dovesti do narušavanja atmosfere u ekipi. Jest da bi to bilo smiješno za profesionalne sportiste, ali ovo podneblje je sklono tim stvarima, prosto smo takvi.
Tako da ja mislim da se tu dosta kalkuliše sa trojcem Kosta, Garza i Casteneda. Idealno bi bilo da idu sva trojica, ali ukoliko se bude biralo između Garze i Castanede prilično sam siguran da će Garza biti izabran, a onda vrlo moguće i Kosta (ako bude uopšte htio nakon ovoga).
Najviše bih volio da se Garzi skine zvjezdica, da on i Castaneda idu svakako, a onda neka Adis odluči šta će sa Kostom mada ja ne bih bježao od toga da ga zovem, jer u naše državne selekcije prizivali su se i pozivali igrači sa mnogo mnogo većim "grijehovima" od Koste, a među njima i određen broj Bošnjaka wannabe patriota.
PS: Nadam se da nas Francuzi sutra neće razbiti, bukvalno osim Castanede nemamo normalnog niskog igrača, šteta bi bilo da nas razvale iako je u principu rezultat krajnje nebitan, pogotovo nakon Atićeve porodične tragedije.