Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Raonffa » 24 feb 2025, 00:43

CAGarfia je napisao/la:
23 feb 2025, 22:29
Prije će Castaneda na Eurobasket nego Garza ako * bude još tu Luki.
BIlo bi logično, ali nisam siguran će se i desiti ukoliko dođe do toga. Nama je plej definitivno najpotrebniji, zapravo ne jedna nego dvije klasične jedinice jer mi nemamo nijednog pleja dostojnog ovog nivoa i to je činjenica.

Ali kontam da bi Luka zbog Bekirovog poznanstva sa Teomanom, ali i samih rođačkih linija sa Alibegovićem imao prednost. Jer poziv Castanedi prije Garze bi možda potencijalno mogao dovesti do narušavanja atmosfere u ekipi. Jest da bi to bilo smiješno za profesionalne sportiste, ali ovo podneblje je sklono tim stvarima, prosto smo takvi.

Tako da ja mislim da se tu dosta kalkuliše sa trojcem Kosta, Garza i Casteneda. Idealno bi bilo da idu sva trojica, ali ukoliko se bude biralo između Garze i Castanede prilično sam siguran da će Garza biti izabran, a onda vrlo moguće i Kosta (ako bude uopšte htio nakon ovoga).

Najviše bih volio da se Garzi skine zvjezdica, da on i Castaneda idu svakako, a onda neka Adis odluči šta će sa Kostom mada ja ne bih bježao od toga da ga zovem, jer u naše državne selekcije prizivali su se i pozivali igrači sa mnogo mnogo većim "grijehovima" od Koste, a među njima i određen broj Bošnjaka wannabe patriota.

PS: Nadam se da nas Francuzi sutra neće razbiti, bukvalno osim Castanede nemamo normalnog niskog igrača, šteta bi bilo da nas razvale iako je u principu rezultat krajnje nebitan, pogotovo nakon Atićeve porodične tragedije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 feb 2025, 00:46

Adis je regularno birao Robersona ispred Alibegovića dok je Alibegović još bio sa zvjezdicom. Još Alibegović dođe i na pripreme.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 feb 2025, 00:48

Madal je napisao/la:
24 feb 2025, 00:42
TripleThreat je napisao/la:
24 feb 2025, 00:35
Treba nam "kao oči u glavi" pored Eurocup kece, kakva komedija :rol: Još kakvo hladno odobravanje hinjskog zavlačenja i ostavljanja sebi dvije stolice praznim, kao da je to neki zdrav odnos igrača i reprezentacije :shock:

Aha, znači samo se za Bošnjake očekuje da igraju za BiH po tvojoj logici. Tu sam te čekao, dvostruki aršini.

Je l' se za jednog Nenada Markovića očekivalo da igra za Srbiju ili Hrvatsku? Zbog njegove nacionalnosti?
Dalke apsolutno nista nisi poentirao i vec sam ti napisao da apsurdne stvari pises. Naravno da nije ocekivano ako Bosnjak odluci igrati za Tursku, Hrvat za Finsku, Srbin za UAE i sl. ali njihovo pravo ako mogu i to je to.
Jedino si poentirao u svojoj glavi sa svojom sizologikom.

Vec sam napisao, vecini Srba u BiH je prva opcija Srbija i to je drzava u kojoj zivimo a ti se nisi jos s tim pomirio iz nekih razloga. Ako postuju BiH ja nemam problema da igraju za nju, narocito ako su nam potrebni. A tvojom analizom nase igre, Kosta nam je itekako potreban da prosiri rotaciju.
Pa kakvo je poštovanje držve da muljaš selektoru, savezu i navijačima 3 godine? Je l' ti čitaš šta pišeš?

To što si se ti zadovoljio takvim odnosom Srba iz BiH prema državi, tvoja stvar. Nisu svi, kao što se može vidjeti iz tuđih upisa također.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 24 feb 2025, 00:50

Treba nam "kao oči u glavi" pored Eurocup kece, kakva komedija :rol: Još kakvo hladno odobravanje hinjskog zavlačenja i ostavljanja sebi dvije stolice praznim, kao da je to neki zdrav odnos igrača i reprezentacije :shock:
Ozlijedi se Gegic, Atic odsutan, i ko ce ti biti rezerva?
Atic uopste nije primarno playmaker, igra to jer nema ko drugi (dovoljan dokaz o kvaliteti Campare i Arslanagica).
Kondic ima 23 godine, uz njega i Xaviera bi imali solidno rijesenu poziciju keca narednih 8 godina.
Nit je prvi nit zadnji koji vaga gdje ce igrati. Toga je bilo i tek ce biti, i u kosarkaskoj, a pogotovo u fudbalskoj selekciji.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 feb 2025, 00:52

24 feb 2025, 00:48
Pa kakvo je poštovanje držve da muljaš selektoru, savezu i navijačima 3 godine? Je l' ti čitaš šta pišeš?

To što si se ti zadovoljio takvim odnosom Srba iz BiH prema državi, tvoja stvar. Nisu svi, kao što se može vidjeti iz tuđih upisa također.
Pa to njegovo muljanje je providno, zelio je ganjati opciju da igra za Srbiju. Nije uspio i eto.

Ja sam se zadovoljio time jer nisam kao vecina Bosnjaka ostao u svojim vukojebinama gdje im je glavni dodir sa Srbima komentari po portalima. Masu normalnog svijeta sam upoznao sa apsolutno zdravim razmisljanjem prema drzavi, samo sto vise vole komsije ili susjede. Svijeta normalnijeg od tebe npr.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 feb 2025, 00:54

Castaneda > Garza kosarkaski gledano
-Beogradski sindikat

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 feb 2025, 00:55

19vendetta87 je napisao/la:
24 feb 2025, 00:50
Ozlijedi se Gegic, Atic odsutan, i ko ce ti biti rezerva?
Atic uopste nije primarno playmaker, igra to jer nema ko drugi (dovoljan dokaz o kvaliteti Campare i Arslanagica).
Kondic ima 23 godine, uz njega i Xaviera bi imali solidno rijesenu poziciju keca narednih 8 godina.
Nit je prvi nit zadnji koji vaga gdje ce igrati. Toga je bilo i tek ce biti, i u kosarkaskoj, a pogotovo u fudbalskoj selekciji.
Adis je trao Robersona na kvalama za SP i na EB 2022. oko 32-33 minute po utakmici. Castaneda ako bude barem kao Roberson, vjerovatno će biti ista situacija. A trebao bi biti i bolji. Znači to je 7-8 minuta koje bilo ko od Atića, Gegića i Muse može zaklopiti na keci, a koja je šansa da će sva 3 biti povrijeđeni?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 feb 2025, 00:57

Pa pozvati ce Kostu i nece razmisljati o sansama za povrede :bih: . Na kraju je najbitnije da li ga selektor zeli. A zeli ga.
-Beogradski sindikat

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 24 feb 2025, 01:00

Madal je napisao/la:
24 feb 2025, 00:52

Pa to njegovo muljanje je providno, zelio je ganjati opciju da igra za Srbiju. Nije uspio i eto.
I sve je uredu s tim. Samo je još ostalo da ga i pohvališ.
Ja sam se zadovoljio time jer nisam kao vecina Bosnjaka ostao u svojim vukojebinama gdje im je glavni dodir sa Srbima komentari po portalima. Masu normalnog svijeta sam upoznao sa apsolutno zdravim razmisljanjem prema drzavi, samo sto vise vole komsije ili susjede. Svijeta normalnijeg od tebe npr.
Komično. Referent za normalnost i nenormalnost :rol:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 feb 2025, 02:01

Kondic nije playmaker i ne bi nam previse donio na toj poziciji. Tacnije, mogao bi pomoci i povremeno uskociti na 1, ali kao prva opcija nikako. Nema neke razigravacke sposobnosti, nema dovoljno dobar ball handling i nije dovoljno kreativan. Glavu dajem da bi u eventualnoj petorci s njim i Aticem na 1 i 2 Edin bio taj koji bi organizovao napad (pogotovo kod Adisa kao selektora). Nama bi on dobro dosao cisto da prosiri rotaciju na vanjskim pozicijama i da doprinese u sutu s distance (ako ga krene, jer nerijetko zna uci u seriju teskih promasaja). Campara da ima njegovu visinu i atletiku, bio bi puno bolji igrac, ali je svakako bespredmetno o tome pricati. Ovaj se nije mogao nametnuti u Igokei, koja je sigurno imala i razloga i prostora da ga gura jer u 70% sezone nemaju imperativ pobjede, a svakako da bi voljeli zaraditi na njemu. Medjutim, nije uspio pokazati kvalitet, pogotovo ne na poziciji 1, gdje su ga haman svi njihovi treneri vidjeli. Dosao je u Megu, koja je privatni klub njegovog menadzera i tu moze igrati rasterecenije nego igdje. Stavili su ga na poziciju 2, dopustili mu da se ispucava i zato ima ovakve brojke (s ne bas sjajnim procentima). U Dubaiju to sigurno nece moci i veliko je pitanje hoce li se nametnuti tamo, jer oni nemaju vremena da ga cekaju. Tek tu ce se vidjeti je li stvarno napredovao od lika koji sjedi na rubu Igokeine klupe do nosioca Mege s 15 poena u rukama.

Sto se tice rasprave Castaneda ili Garza, tu je situacija jasna ko dan. Iako mi je Garza postao nenormalno drag, ne postoji ama bas niti jedan argument u njegovu korist. Mi na poziciji petice imamo nba centra i dvojicu koja su na nivou eurokupa (zdrav Halilovic je i dalje taj kalibar, a i ovo mu je vjerovatno zadnje prvenstvo u karijeri). Na poziciji 1 imamo Gegica, koji to u osnovi i nije (plus ce biti bez utakmica od novembra), na poziciji 2 Musu i nekonstantnog i nepouzdanog Atica i na poziciji 3 Lazica, koji ce doci na eurobasket bez ijedne zvanicne utakmice u prethodnoj sezoni. Koliko god on atletski bio zvijer, nije svejedno kad udjes u masinu jednog takvog takmicenja i moras odigrati 5 utakmica u 7 dana protiv vrhunskih protivnika. U prevodu, na sve tri vanjske pozicije nismo pokriveni kao na toj jednoj centarskoj.

Da je izmedju Zrne, Mulica, Huseinovica, Delalica, Ilica i pogotovo Gatarica ili Trnke bar jedan dohvatio nivo aba lige, mogli bismo mozda pricati o tome da nam ne treba Amerikanac, ali ovako...

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 24 feb 2025, 07:10

mercurial je napisao/la:
23 feb 2025, 20:38
Vjerovatno Kondic i Sulejmanovic ne idu na EP. To s jedne strane ne bi ni bilo fer da idu jer nisu igrali kvalifikacije, ali s druge strane svi zelimo da reprezentacija ima sto siri roster, a ova 2 igraca imaju odredjeni kvalitet. Kondic je bolji play i od Atica i od Campare, a Sulejmanovic je nas najbolji krilni centar.
Samo stvarno bi bila guzva na centarskim pozicijama i ne znam kako bi Bekir rasporedio minute.

Starteri: Nurkic i Garza.
Zamjene: Sulejmanovic i Alibegovic.
Bez minuta bi ostali Kamenjas i Halilovic. S tim da je Kamenjas bio glavni igrac u kvalifikacijama. To samo pokazuje koliko smo jaki na te 2 pozicije.

Penava vjerovatno u tom slucaju ne bi ni isao na EP.

Treba uzeti u obzir da je sljedeca prilika za 4 godine tek i mnogima je ovo zadnja prilika ukljucujuci i Sulejmanovica. Zato moramo okupiti najjaci sastav da probamo nesto napraviti. Za 4 godine necemo biti jaci sigurno nego sad.
Ja bih primio nazad i Djedovica i Preldzica kad bi bila mogucnost.

Xavier-Kondic
Musa-Gegic
Atic-Lazic
Garza-Alibegovic
Nurkic-Sulejmanovic
+ Kamenjas, Halilovic, Vrabac, Penava

Hajde da se i mi bar jednom veselimo necemu.
Sulejmanovic nas najbolji krilni centar i Kamenjas bez minuta :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 feb 2025, 07:35

24 feb 2025, 01:00

I sve je uredu s tim. Samo je još ostalo da ga i pohvališ.

Komično. Referent za normalnost i nenormalnost :rol:
Nisam referent vec napisem koliko normalnog svijeta ima a garantujem da vas vecina nije ni obisla svoju drzavu. A od tebe svakako nije tesko normalniji biti.

A Kostu nema sta hvaliti, cista korist, s obje strane. Na obostrano zadovoljstvo.
-Beogradski sindikat

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 24 feb 2025, 08:04

Lijepo je igrati EuroBasket sa sto više učesnika,ali ovo je cec pretjerivanje,dozvoliti da tamo igraju reprezentacije poput Kipra,Islanda,Belgije,Švedske,Estonije,Poljske......ne znam meni neozbiljno
slika

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 24 feb 2025, 08:05

Madal je napisao/la:

Sram te bilo, odavno mi ideš na onu stvar sa svojim filozofiranjem i komentarisanjem gdje daješ sebi puno za pravo. Ko si ti da daješ zaključak kakva je to većina Bošnjaka i da si ti jazavac nešto vrijedniji od nekog. Ova predzadnja rečenica govori da si balavac ili si klasični glupan naivni.
Pa jel Finac voli više Švedsku ili Norvešku od svoje zemlje?
Jednostavno nisu oni normalni jer sistem i ljudi koji ih okružuju tjeraju na bolesne stavove i učenja o "svojoj verziji" historije, o tome kako nije bio genocid, o tome ko je zločinac i slično. Svi ti kojima vjeruješ da su normala bi sutra došli u tvoju kuću i likvidirali ti najmilije, u to budi siguran BOŠNJAČE.
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 24 feb 2025, 08:49

Gargamel22 je napisao/la:
24 feb 2025, 08:05
Sram te bilo, odavno mi ideš na onu stvar sa svojim filozofiranjem i komentarisanjem gdje daješ sebi puno za pravo. Ko si ti da daješ zaključak kakva je to većina Bošnjaka i da si ti jazavac nešto vrijedniji od nekog. Ova predzadnja rečenica govori da si balavac ili si klasični glupan naivni.
Jednostavno nisu oni normalni jer sistem i ljudi koji ih okružuju tjeraju na bolesne stavove i učenja o "svojoj verziji" historije, o tome kako nije bio genocid, o tome ko je zločinac i slično. Svi ti kojima vjeruješ da su normala bi sutra došli u tvoju kuću i likvidirali ti najmilije, u to budi siguran BOŠNJAČE.
Od rasprave da li neko kome je BiH druga opcija treba igrati za nas dosao si do genocida. Oni ljudi o kojima sam pricao, takodjer su normalniji i od tebe. Puno. Svako dobro.
-Beogradski sindikat

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 feb 2025, 09:08

Amirutah1988 je napisao/la:
24 feb 2025, 08:04
Lijepo je igrati EuroBasket sa sto više učesnika,ali ovo je cec pretjerivanje,dozvoliti da tamo igraju reprezentacije poput Kipra,Islanda,Belgije,Švedske,Estonije,Poljske......ne znam meni neozbiljno
slika
Pa Kipar da nije domaćin nikad ne bi vidio EP.
Gluplji sistem kvalifikacija nije bio od ovog.
Uz to ovo kako su razbacali za održavanje EP, isto neka liga nacija.
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 feb 2025, 09:16

Madal je napisao/la:

Sve ok , ali imate temu za to , vrti se isto sad se počelo i pretjerivati :arrow: viewtopic.php?t=18930

Zamolio bih vas :thumbup:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 24 feb 2025, 09:19

dodje li onaj u reprezntaciju sto je prvo odbio nasu drzavu i trazio da igra za Srbiju.
Ja sam zavrsio sa ovim savezom i ovim sportom.

nije odbio nas pa cekao poziv svedske,svicarske,finske,engleske pa inekako ,nego Srbije
ima nekad nekih stvari gdje i ti moras pokazati obraz i damu da je Jokic licno

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 24 feb 2025, 09:22

Madal je napisao/la:
24 feb 2025, 08:49
Od rasprave da li neko kome je BiH druga opcija treba igrati za nas dosao si do genocida. Oni ljudi o kojima sam pricao, takodjer su normalniji i od tebe. Puno. Svako dobro.
Lijepo je to Rambo Amadeus jednom prilikom srocio. Nacionalizam je tema za ljude sa malim primanjima, a osjecat cu se slobodnim da se nadovezem na njegovu izjavu, i ogranicenim razmisljanjima. Svako ko ce pomoci nasoj reprezentaciji je uvijek dobrodosao. Kondic je imao poteza sa ovim izmotavanjem zbog cega i razumijem nasu javnost i ti potezi se nisu svidjeli ni meni, ali ne zato sto je Srbin nego zato sto nas yebes. Ako se Aziz odluci da ga zove, ako osjeca da ce doprinjeti nasoj igri i nece nista narusiti, neka zaigra. Zao je meni sto ce Campara izgubiti mjesto, jer je uvijek tu uz ekipu, ali nije dovoljno samo biti tu, treba imati i neki kvalitet.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 24 feb 2025, 09:34

Madal je napisao/la:
24 feb 2025, 00:30
napapijri1987 je napisao/la:
23 feb 2025, 22:26
Ti kako si krenuo poceti ces i Karadzica da pravdas. Nije problem u tome sto on voli nekoga vise od nas,na to ima apsolutno pravo ali nemoj bolan lagati i izmisljati da ne mozes doci na okupljanje kada je svima jasno da cekas neke druge. Nakon par godina ne dobijes poziv tih drugih i ti kao bi se vratio negdje. Nemoj,budi musko i imaj neku stvar medju nogama i reci slusajte ljudi,hvala vama za poziv ali ja ne zelim da igram za vas i gotovo.
Srbi ne vole i ne postuju BiH koliko god vi Tuzlaci zivjeli u zabludi da je to drugacije,ti ljudi mrze drzavu u kojoj su rodjeni kako oni tako i njihovi preci unazad 4-5 koljena.
Ako je tebi ok da se sutra pozove neko ko nas godinama o.dje.bava i sprda moras shvatit da postoje ljudi kojima to nije ok.
Za tu prvu recenicu se stidi jazavac retardirani a i dovoljno sam se suzdrzao da ti ne opsujem sve sto imas.

A Kondic je izbjegavao reci istinu jer je igrao na 2 stolice s tim da mu je prva opcija Srbija. To je propalo i sad bi nas. A i nama on treba kao oci u glavi. A i selektor bi njega. Sve regularno. :bih:
Ma ja opsovao bi ti nekome nesto i onda u narednih 10 postova branis ovog cetnika malog u raspravi sa drugim ljudima.
Taj karadzic je idol ovakvim koje ti branis,i ti u tome ne vidis problem i meni je to sasvim ok. Kazem ti,ja shvacam da vi tuzlaci zivite u nekom zamisljenom svijetu u kojem srbi i hrvati postuju ovu drzavu,ali istina je drugacija. Ne vole je,mrze je dapace.
U jednom postu si napisao kako poznajes ljude koji imaju "normalno" razmisljanje i postuju BiH ali eto vise vole srbiju 🤣🤣
Nadam se da ces ozeniti jednu takvu,koja ima " normalno" razmisljanje i tebe postuje ali eto bivseg voli vise. Ne poredim neuporedivo,nego pokusavam slikovito da ti pokazem kakve gluposti valjas u odbrani cetnika.
On nama ne treba,onaj ko mene ne zeli i ne postuje nema sta da radi u mom zivotu,ali svakom njegovo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.