FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Srce igra ulogu kad si bara-bara sa nekim i ne upali svaki put.
Borba treba da bude sastavni dio igre a ne nesto kao bonus.
Ocigledno nekima nije jasno ALI OVI IGRACI(VECINA) SU LIMITIRANI I NE MOGU VISE OD IGRARA KOJE PRUZAJU.
Zato je 4. mjesto taman koliko vrijedimo u ovom trenutku,nista ne ide preko noci ni uspjeh ni neuspjeh.
Realno u ovom(zadnja 2) prelaznom roku jedini promasaj je Mircevski koji ne moze da se sastavi iz nekog razloga.
Gulijasvili je Sukilovica i Galica 3x u drugom poluvremenu prosao na identican nacin,to nije ni borba,zalaganje vec razlika u kvalitetu i inteligenciji.
Podrska UO,SS i igracima(dok su kod nas mada bi nekima volio vidjeti leđa posebno odbrani)
I za kraj jako nas je lako procitati,jako malo automatizama,desna strana i dalje klinicki mrtva(Galic i niko od krila nije desno krilo)
Nista od ovoga nije problem,napravili smo u ovoj sezoni iskorak u odnosu na proslu sto i nije tesko bilo,sacuvali smo kostur ekipe(Karamarko?),na ovo kad dodas 3-4 igraca boljih od trenutnih to ce biti puno ozbiljnije i vjerujem da Rahimic&co vec rade na tome,niko nije slijep sve je stvar finansija.
Nadajmo se Europi,boljim igrama,stabilizaciji finansijskoj,izgradnji Juga,rijesavanju pp na Istocnoj tribini.
Vjerujem da klub ide u pravom smijeru ali godine neulaganja,krađa,podmetanja nogu,sarlatana na bitnim pozicijama su ucinile svoje.
Nase je da do kraja budemo vjetar u leđa ovim momcima.
VOLIM TE ŽELJO!
Borba treba da bude sastavni dio igre a ne nesto kao bonus.
Ocigledno nekima nije jasno ALI OVI IGRACI(VECINA) SU LIMITIRANI I NE MOGU VISE OD IGRARA KOJE PRUZAJU.
Zato je 4. mjesto taman koliko vrijedimo u ovom trenutku,nista ne ide preko noci ni uspjeh ni neuspjeh.
Realno u ovom(zadnja 2) prelaznom roku jedini promasaj je Mircevski koji ne moze da se sastavi iz nekog razloga.
Gulijasvili je Sukilovica i Galica 3x u drugom poluvremenu prosao na identican nacin,to nije ni borba,zalaganje vec razlika u kvalitetu i inteligenciji.
Podrska UO,SS i igracima(dok su kod nas mada bi nekima volio vidjeti leđa posebno odbrani)
I za kraj jako nas je lako procitati,jako malo automatizama,desna strana i dalje klinicki mrtva(Galic i niko od krila nije desno krilo)
Nista od ovoga nije problem,napravili smo u ovoj sezoni iskorak u odnosu na proslu sto i nije tesko bilo,sacuvali smo kostur ekipe(Karamarko?),na ovo kad dodas 3-4 igraca boljih od trenutnih to ce biti puno ozbiljnije i vjerujem da Rahimic&co vec rade na tome,niko nije slijep sve je stvar finansija.
Nadajmo se Europi,boljim igrama,stabilizaciji finansijskoj,izgradnji Juga,rijesavanju pp na Istocnoj tribini.
Vjerujem da klub ide u pravom smijeru ali godine neulaganja,krađa,podmetanja nogu,sarlatana na bitnim pozicijama su ucinile svoje.
Nase je da do kraja budemo vjetar u leđa ovim momcima.
VOLIM TE ŽELJO!
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
Ma i ja sam slicnog stava. Bas me on nervira.Argentina je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:38Boljevic je dobar igrac, ali se slazem s tobom, pisao sam i ranije. On nikad duel nije dobio, da u skoku loptu pokupi i nikad ne pomaze beku.bhsport je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:24Dodaj manekena Boljevica koji je jucer beskrvan bio samo sto to niko napisati nece.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 15:06Sve dok dovodimo igrače tipa Šukilovića,Karjaševića,Radinovića,Markovića,Galića,nema nama borbe za titulu to je jasno.To su igrači čiji je maksimum utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.Sve ove jače utakmice ih nigdje nema.Najveća boljka ove ekipe su bekovi i to ću ponavljati do kraja,zato što je to istina,Galić jeste borben i sve to,ali on bi u Sar,Zrinj i Borcu bio na klupi a kod nas je starter svaku utakmicu.Po meni promašaj Ćorića jučer apsolutni za postavom,Al Jaber i Dangubić su morali početi i u toj formaciji sa njima dvojicom uz ostale smo igrali najbolje.Sarajevo nas je nadigralo i bolja su ekipa igrački pogotovo,a i taktički su dokazali da su level ispred nas,tako da mi možemo biti zadovoljni i bodom.
Lakse kenjati po Galicu koji sam drzi cijelu stranu.
Krpic u 80 i nekoj sa centra ganja loptu koja je ispred manekena koji nece da potrči.
Radovac se jucee vidio nije. Od takvih igraca ocekujem prevagu a od Galica ne.
Galic nije nista lošiji ni od Beganovica ni Memije.
Dangubic nije imao sta traziti u onoj formaciji gdje ti loptu iznosi Huso Karjaševic. Dangubic je spic a ne vezni, njegova defanziva kao i kod manekena Crnogorca ne postoji.
Hiroš je bio zlatan za ove raubere od jucer.
Usrali se u gace svi osim Krpica i Mufte.
Voli mahati rukama, pricati sa tribinom itd itd itd. U nasoj ligi moze, jer ima potez koji bude prevaga pa sve ovo bude zaboravljeno. Da ima radnu naviku i pomaganje beku i da dobije koji skok igrao bi u mnogo boljim ligama.
Voljni momenat i srce da ima svako kao Krpic, mi bi imali 20 bodova prednosti nad drugim, nad Savezom, nad svime, cak i da smo tehnicki limitirani. Jer kad bi nas krali i pokusali sjebati, srcem i zalaganjem bi znali da se s nama bukvalno treba potuci za bod/bodove.
Dodje pokaze nam da moze i zna, asistira, razigrava, daje golove i onda dodju 2 utakmice preseta. Nista ne uradi.
Al et u takvoj smo situaciji da nam je i on dobar i to medju najboljim.
Steta i za nas i za njega jer je tako "lijen", neodgovoran.
Ovo sto se tice sponzora i direktorice, nisam ni 1% na njenoj strani ali me zanima gdje su ti sponzori koji su odustali zbog nje prije bili. Jesu li i prije njenog boravka imali neke zamjerke. Jbg najbolje da oni postave direktore pa da sponzorisu.
Lako je ba nac razloge, dlaku u jajetu.
Ili ako je tako zasto niko javno ne napise, direktorica nas kamatari, ubija kes pa da vidimo dokle ce tako.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Slazem se, mutno i puno mahale.godrina je napisao/la: ↑23 feb 2025, 20:47Ma i ja sam slicnog stava. Bas me on nervira.Argentina je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:38Boljevic je dobar igrac, ali se slazem s tobom, pisao sam i ranije. On nikad duel nije dobio, da u skoku loptu pokupi i nikad ne pomaze beku.bhsport je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:24
Dodaj manekena Boljevica koji je jucer beskrvan bio samo sto to niko napisati nece.
Krpic u 80 i nekoj sa centra ganja loptu koja je ispred manekena koji nece da potrči.
Dangubic nije imao sta traziti u onoj formaciji gdje ti loptu iznosi Huso Karjaševic. Dangubic je spic a ne vezni, njegova defanziva kao i kod manekena Crnogorca ne postoji.
Voli mahati rukama, pricati sa tribinom itd itd itd. U nasoj ligi moze, jer ima potez koji bude prevaga pa sve ovo bude zaboravljeno. Da ima radnu naviku i pomaganje beku i da dobije koji skok igrao bi u mnogo boljim ligama.
Voljni momenat i srce da ima svako kao Krpic, mi bi imali 20 bodova prednosti nad drugim, nad Savezom, nad svime, cak i da smo tehnicki limitirani. Jer kad bi nas krali i pokusali sjebati, srcem i zalaganjem bi znali da se s nama bukvalno treba potuci za bod/bodove.
Dodje pokaze nam da moze i zna, asistira, razigrava, daje golove i onda dodju 2 utakmice preseta. Nista ne uradi.
Al et u takvoj smo situaciji da nam je i on dobar i to medju najboljim.
Steta i za nas i za njega jer je tako "lijen", neodgovoran.
Ovo sto se tice sponzora i direktorice, nisam ni 1% na njenoj strani ali me zanima gdje su ti sponzori koji su odustali zbog nje prije bili. Jesu li i prije njenog boravka imali neke zamjerke. Jbg najbolje da oni postave direktore pa da sponzorisu.
Lako je ba nac razloge, dlaku u jajetu.
Ili ako je tako zasto niko javno ne napise, direktorica nas kamatari, ubija kes pa da vidimo dokle ce tako.
Mora se izaci konkretno sa informacijama sta se desava sa tim sponzorima i do koga je.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Galic igra desno, Boljevic lijevo. Cvetanoski se nije vracao. Ali i Boljevic je tanak sa vracanjem. Mi smo bili losiji juce samo zbog visine. 80% ekipe im je visocija od nase. Fali igrac kao sto je Armin Hodzic. Previse prca u sredini..Sovcic,Radovac,Al jaber, Huso...moja kita duza od njih a jos amo nabijali lopte. Pogledas animak i vidos da si svaki duel izgubio. Renato Bubonja Turkes Soldo..sve viaokic igraci i cudi me da ga ne primismo iz prekida.bhsport je napisao/la: ↑23 feb 2025, 19:24Dodaj manekena Boljevica koji je jucer beskrvan bio samo sto to niko napisati nece.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 15:06Sve dok dovodimo igrače tipa Šukilovića,Karjaševića,Radinovića,Markovića,Galića,nema nama borbe za titulu to je jasno.To su igrači čiji je maksimum utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tabele.Sve ove jače utakmice ih nigdje nema.Najveća boljka ove ekipe su bekovi i to ću ponavljati do kraja,zato što je to istina,Galić jeste borben i sve to,ali on bi u Sar,Zrinj i Borcu bio na klupi a kod nas je starter svaku utakmicu.Po meni promašaj Ćorića jučer apsolutni za postavom,Al Jaber i Dangubić su morali početi i u toj formaciji sa njima dvojicom uz ostale smo igrali najbolje.Sarajevo nas je nadigralo i bolja su ekipa igrački pogotovo,a i taktički su dokazali da su level ispred nas,tako da mi možemo biti zadovoljni i bodom.
Gulijs je samo klasicno brz igrac i to smo mi imali u Santosu. Danas nikakvi majstori ne prolaze. SAMO BRZINA. NABIJES LIPTU I GAS. Pa najbolji igraci na svijetu su prebrzi. Od Ronalda Mesija Rafinje Mbapea Viniciusa... To mi treba da trazimo. Brza krila, visoku ekipu i klasicnu devetku. Zrinjaki slicno radi, brza krila.i visoka ekipa. Sad au malo fulili ali isti princip. Cuze Savic Zlomialic Barisic Jakovljevic..vazda visoke igrace a beza krila i bekovi. I normalno VIAOK GOLMAN. Maric na golu ko pojava ****.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Realno mi imamo problem sa stoperom i mislim da je bolje da igra Cavnic/Karjasevic a da je u21 Šabić jer realno nemamo šta izgubiti a Šukilović će poslije nas u a la Igman u najboljem slučaju. Šukilović je jučer s prvim kontaktom unio nesigurnost. Nemamo krvi, brzine a ni muda za nešto više od četvrtog mjesta.
Iskreno ne mogu ni zamisliti sta bi se desilo da je tek Cavnic igrao.Stanceski je napisao/la: ↑24 feb 2025, 00:42Realno mi imamo problem sa stoperom i mislim da je bolje da igra Cavnic/Karjasevic a da je u21 Šabić jer realno nemamo šta izgubiti a Šukilović će poslije nas u a la Igman u najboljem slučaju. Šukilović je jučer s prvim kontaktom unio nesigurnost. Nemamo krvi, brzine a ni muda za nešto više od četvrtog mjesta.
Fk Željezničar.
Napravio sam highlightse Al Jabera protiv Sarajeva i Zrinjskog. Pravi igrač.
vs Sarajevo:
vs Zrinjski:
vs Sarajevo:
vs Zrinjski:
- NerminFatic
- Kontakt:
Fali nam pitanja navijaca Coricu. Hajde upravo vratite to. Makar probrao pitanja. Evo mojih:
Stvarno bi trebao pojadniti zasto Jaber i Dangubic, nasi najbolji igraci ne igraju? Sta se radi na zadnjoj liniji koja je uzasna protiv imalo jacih ekipa? Radinovic nije ni za Hadzica a ni Sukilovic, Karamarko…
Stvarno bi trebao pojadniti zasto Jaber i Dangubic, nasi najbolji igraci ne igraju? Sta se radi na zadnjoj liniji koja je uzasna protiv imalo jacih ekipa? Radinovic nije ni za Hadzica a ni Sukilovic, Karamarko…
-
- Kontakt:
Šta se dešava sa Cavnićem,nije ni na klupi ??
- Bersaga
- Kontakt:
Derbi nije bio dobar za zdravlje ali nikako. Kakve smo gluposti pravili od prve minute i Šukilovića, pa onda sigurno 6-7 puta ne znamo da zagradimo i pokupimo loptu gdje smo bili mnogo bliži (Galić, Karamarko, Radinović). Što se kaže sreća u nesreći je što Jaber rano zamijeni povrijeđenog Husu jer jedini je uspio nešto uraditi. Djelovalo je da su oni bili fizički jači i spremniji. Hvala doktoru Vedi opet
Važno je da nismo poraženi sa psihološkog aspekta jer nam idu tri, malo je reći neugodne ligaške utakmice.
Sutra ozbiljno shvatiti Kruševo i slaviti sa dva gola prednosti.

Važno je da nismo poraženi sa psihološkog aspekta jer nam idu tri, malo je reći neugodne ligaške utakmice.
Sutra ozbiljno shvatiti Kruševo i slaviti sa dva gola prednosti.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
31.maj 2024.g. 23:59 - 8688 aktivnih članova
24.februar 2025.g. 12:18 - 8688 aktivnih članova
24.februar 2025.g. 12:18 - 8688 aktivnih članova
Za kup
Muftic
Galic Cavnic Karamarko Radinovic
Radovac Jaber
Sabic Sosic Mircevski
Krpic
Izmjene (Foco-Radovac, Mircevski-Cvetanoski, Krpic - Dangubic).
Cavnica bi u prvu cisto da vidimo postoji li jos uvijek.
Mozda Mircevski na mjesto Sosica a na krilo Boljevic.
Muftic
Galic Cavnic Karamarko Radinovic
Radovac Jaber
Sabic Sosic Mircevski
Krpic
Izmjene (Foco-Radovac, Mircevski-Cvetanoski, Krpic - Dangubic).
Cavnica bi u prvu cisto da vidimo postoji li jos uvijek.
Mozda Mircevski na mjesto Sosica a na krilo Boljevic.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
HNK Kruševo - FK Željezničar * 25/02/2025 * 13:00
Utakmice protiv Zrinjskog i kona su bile za zaborav ali ono što je sigurno je da su pokazale sve nedostatke koje imamo tako da očekujem da se struka ozbiljno pozabavi ovim utakmicama kako bismo mogli što više izvući od ostatka sezone. Prilično je jasno da nam je domet ove sezone četvrto mjesto i zaista treba naredne utakmice maksimalno iskoristiti za uigravanje ekipe ali i podizanje mnogih igrača na veći nivo, posebno kad je riječ o defanzivnom aspektu igre.
Sljedeća utakmica je protiv Kruševa i treba je maksimalno ozbiljno shvatiti ali isto tako treba je iskoristiti da se probaju neke nove kombinacije i taktičke zamisli. Ne bih da potcijenim protivnika ali federalni drugoligaš bi morao da padne u obje utakmice bez obzira na njihove pobjede protiv Slobode i Zvijezde.
U prvoj utakmici bih volio vidjeti nešto izmijenjen sastav u odnosu na prethodne :
Abdulahović
Odinaka - Cavnić - Karamarko - Radinović
Al Jaber - Lagumdžija
Šabić - Šošić - Cvetanovski
Dangubić
Izmjene :
Lagumdžija <- Fočo
Karamarko <- Mahmić
Dangubić <- Laušević
Šošić <- Mirčevski
Radinović <- Marković
Potrebno je Šabića i Foču početi pripremati za standardnu postavu sljedeće sezone jer imat ćemo problem sa U21 igračima. Evidentno je da još nisu spremni zbog male minutaže koju dobijaju i Kruševo je idealna prilika da se njih dvojica isforsiraju u ove dvije utakmice.
Sa druge strane moramo vratiti Cavnića u konkurenciju u odbrani jer, poslije prošle dvije utakmice, evidentno je da se Šukilović još uvijek teško nosi sa pritiskom igranja velikih utakmica. Isto tako Šošiću treba još utakmica da uhvati pravi zamah ali i Mirčevskom jer nam treba dodatni igrač na 10tki/polušpicu.
Lagumdžija je djelovao dosta dobro i idealna prilika da dobije na minutaži a sa druge strane Radovac je izgledao prilično sporo i umorno i idealna prilika da se odmori. Kao i Šukilović da se malo sabere poslije ove katastrofe protiv kona.
Lično mi se ne dopada što se Odinaka gura na krilo i mislim da bi trebalo uraditi sve da se poprave njegove defanzivne vještine jer ako ostanemo na Galiću do kraja sezone potpuno će izgoriti.
Al Jaber ne može nikom biti zamjena on jednostavno mora igrati.
Utakmice protiv Zrinjskog i kona su bile za zaborav ali ono što je sigurno je da su pokazale sve nedostatke koje imamo tako da očekujem da se struka ozbiljno pozabavi ovim utakmicama kako bismo mogli što više izvući od ostatka sezone. Prilično je jasno da nam je domet ove sezone četvrto mjesto i zaista treba naredne utakmice maksimalno iskoristiti za uigravanje ekipe ali i podizanje mnogih igrača na veći nivo, posebno kad je riječ o defanzivnom aspektu igre.
Sljedeća utakmica je protiv Kruševa i treba je maksimalno ozbiljno shvatiti ali isto tako treba je iskoristiti da se probaju neke nove kombinacije i taktičke zamisli. Ne bih da potcijenim protivnika ali federalni drugoligaš bi morao da padne u obje utakmice bez obzira na njihove pobjede protiv Slobode i Zvijezde.
U prvoj utakmici bih volio vidjeti nešto izmijenjen sastav u odnosu na prethodne :
Abdulahović
Odinaka - Cavnić - Karamarko - Radinović
Al Jaber - Lagumdžija
Šabić - Šošić - Cvetanovski
Dangubić
Izmjene :
Lagumdžija <- Fočo
Karamarko <- Mahmić
Dangubić <- Laušević
Šošić <- Mirčevski
Radinović <- Marković
Potrebno je Šabića i Foču početi pripremati za standardnu postavu sljedeće sezone jer imat ćemo problem sa U21 igračima. Evidentno je da još nisu spremni zbog male minutaže koju dobijaju i Kruševo je idealna prilika da se njih dvojica isforsiraju u ove dvije utakmice.
Sa druge strane moramo vratiti Cavnića u konkurenciju u odbrani jer, poslije prošle dvije utakmice, evidentno je da se Šukilović još uvijek teško nosi sa pritiskom igranja velikih utakmica. Isto tako Šošiću treba još utakmica da uhvati pravi zamah ali i Mirčevskom jer nam treba dodatni igrač na 10tki/polušpicu.
Lagumdžija je djelovao dosta dobro i idealna prilika da dobije na minutaži a sa druge strane Radovac je izgledao prilično sporo i umorno i idealna prilika da se odmori. Kao i Šukilović da se malo sabere poslije ove katastrofe protiv kona.
Lično mi se ne dopada što se Odinaka gura na krilo i mislim da bi trebalo uraditi sve da se poprave njegove defanzivne vještine jer ako ostanemo na Galiću do kraja sezone potpuno će izgoriti.
Al Jaber ne može nikom biti zamjena on jednostavno mora igrati.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Direktorica ima menadžerski ugovor i u okviru njega ima bonus za dovođenje novih sponzora. To nije ništa neuobičajeno na tržištu tako da to valjda nije upitno. Upitno je koliko sam shvatio to što je sebi pripisivala zasluge za neke sponzore koje nije dovela.Argentina je napisao/la: ↑23 feb 2025, 17:45Ima li neko pravi info, a da nije mahalska sta je sa tim klepanjima direktorice i Bekrica? Je li to mahalanje ili stvarno, jer ako jeste to je strasno.
Pitam iz razloga mozda imaju ili su imali procente ako dovodu nekog sponzora. Znam da je Ciro kao selektor imao takav ugocor sa Savezom i da je to javno bilo na TVu koliko njemu ide. Je li to slucaj kod nas ili su mutne radnje? Ako su mutne radnje, to je uzas. Pa imamo mi puno ljudi po velikim firmama koji bi mozda pomogli klubu, ali kad ovo cuju, izbjegavaju bilo kakvu pomoc
-
- Kontakt:
Neki od vas mi nikako nisu jasni. U redu razumijem da smo mi Zeljo i najveci klub koji svake godine treba da ide na titulu, ali kao da ne shvatate u kakvom trenutku se nalazumo.
Borac je projekat Republike Srpske. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
Zrinjski je projekat H komponente. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
Pitari, privatni kapital koji pravi ogromnu razliku i nudi mnogo vece mogucnsti.
Borac prije 3-4 godine nakon sto je usao u PLBiH opet bio u kurcu, Dodik pita koliko treba, oni kazu 2 milona, on sutrdan uplati. I svim igracima odma po 4 zaostale plate.
Toga kod nas nema ni izbliza. Mi svaku marku duga moramo sami vratti. I uz to mi smo jedini klub koji igrace prijavljuje na stvarne plate i placa doprinose na svaku marku. I moramo tako jer nas lesinari konstantno prate i kontrolsu ne bi li se upisali na nasu imovinu pa je onda preko prinudne naplate uzeli.
Ovo je trenutno maksimum. Klub je na dobrom putu vec neko vrijeme, a posebno posljednjih pola godine-godinu. I administrativno i sportski. Na nama je da dajemo maksimalnu podrsu i da budemo strpljivi. Previse je klub bio u kurcu da bi se to sve ispravilo preko noci. Potrebno je vrjeme.
Borac je projekat Republike Srpske. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
Zrinjski je projekat H komponente. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
Pitari, privatni kapital koji pravi ogromnu razliku i nudi mnogo vece mogucnsti.
Borac prije 3-4 godine nakon sto je usao u PLBiH opet bio u kurcu, Dodik pita koliko treba, oni kazu 2 milona, on sutrdan uplati. I svim igracima odma po 4 zaostale plate.
Toga kod nas nema ni izbliza. Mi svaku marku duga moramo sami vratti. I uz to mi smo jedini klub koji igrace prijavljuje na stvarne plate i placa doprinose na svaku marku. I moramo tako jer nas lesinari konstantno prate i kontrolsu ne bi li se upisali na nasu imovinu pa je onda preko prinudne naplate uzeli.
Ovo je trenutno maksimum. Klub je na dobrom putu vec neko vrijeme, a posebno posljednjih pola godine-godinu. I administrativno i sportski. Na nama je da dajemo maksimalnu podrsu i da budemo strpljivi. Previse je klub bio u kurcu da bi se to sve ispravilo preko noci. Potrebno je vrjeme.
Izjavio je Coric da je psihicki tezak period bio iza Jabera, polako trebalo mu je tekmi igrat ce od pocetka.NerminFatic je napisao/la: ↑24 feb 2025, 11:30Fali nam pitanja navijaca Coricu. Hajde upravo vratite to. Makar probrao pitanja. Evo mojih:
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Neki ljudi ne žele ili neće da shvate, da bi se ova ekipa prije desetak godina možda čak borila i za titulu, a i ljudi u klubu bi s ovim budžetom vjerovatno svake godine imali ambiciju, makar da se bore za titulu.
Nažalost u 2025. godini to nije moguće, Borac je politički, projekat Milorada Dodika, i to ne kažemo mi ovdje na forumu, već predsjednik saveza bez ikakvog ustručavanja javno to govori.
Zrinjski ima hrvatsku politiku iza sebe, zaštićeni su u savezu, te već godinama imaju dobar sistem rada.
Sarajevo ima investitora koji svake godine ulaze ozbiljne pare.
Ključno je razumjeti taj kontekst, da je sada liga drugačija, dosta teža u tom smislu, te da nama koji nemamo politiku ili investitora iza sebe, će trebati dosta rada i truda, a vjerovatno i sreće, da uopće dodjemo u poziciju da se ozbiljno borimo za titulu.
Nažalost u 2025. godini to nije moguće, Borac je politički, projekat Milorada Dodika, i to ne kažemo mi ovdje na forumu, već predsjednik saveza bez ikakvog ustručavanja javno to govori.
Zrinjski ima hrvatsku politiku iza sebe, zaštićeni su u savezu, te već godinama imaju dobar sistem rada.
Sarajevo ima investitora koji svake godine ulaze ozbiljne pare.
Ključno je razumjeti taj kontekst, da je sada liga drugačija, dosta teža u tom smislu, te da nama koji nemamo politiku ili investitora iza sebe, će trebati dosta rada i truda, a vjerovatno i sreće, da uopće dodjemo u poziciju da se ozbiljno borimo za titulu.
Sve je to tačno :
- Borac je projekat Republike Srpske. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudije.
- Zrinjski je projekat H komponente. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
- Pitari, privatni kapital koji pravi ogromnu razliku i nudi mnogo vece mogucnsti.
Ali ništa od ovoga ne objašnjava vrlo jednostavne stvari koje su itekako vidljive na terenu :
- Zašto štoper (Šukilović) ulazi u dribling sa jednim od najboljih igrača u ligi?
- Zašto štoper (Karamarko) fula čistu loptu i igrač ga prolazi kao na treningu ?
- Zašto nema podrške ostalih igrača igraču pod pritiskom?
- Zašto se igrači gube i prave nesvakidašnje greške u ključnim momentima ?
- Zašto nas pite tuku na našem terenu a naši igrači stoje po metar od njih kao da će za svaki jači start dobiti žuti ?
- Zašto igramo duge lopte kad imamo jedanu od nižih ekipa u ligi ?
- Zašto igramo duge lopte na Krpića koji ima 1.87 a čuvaju ga štoper sa 1.95?
- Zašto ne možemo da uvežemo tri poštena pasa ?
- Zašto jedini vezni igrač koji bi iole mogao igrati lige petice sjedi na klupi?
Da se malo dotaknemo i drugog segmenta :
- Zašto se 5000 ljudi tjera na kapiju širine 1.5 metara?
- Zašto se dozvoljava da neko vrši teror nad tvojim navijačima, članovima, vlasnicima sezonskih i desetogodišnjih karata ?
- Zašto su toealeti na stadionu prljavi ?
- Zašto su stolice na stadionu prljave a utakmica se igra svake druge sedmice na Grbavici?
Opet kažem. Sve navedeno je tačno ali i dalje sve to ne objašnjava stvari na terenu vidljive golim okom. Ponavljamo se kao pokvarena ploča.
Nadam se da će se ovo shvatiti kao dobronamjerna kritika jer zaista bih volio vidjeti Denisa i Rahimića da ostanu što duže na ovim pozicijama.
Nije nas Torpedo toliko nadigrao. 90% prilika smo im mi poklonili iz svojih grešaka. a kad se saberemo u onih nekoliko minuta pokazali smo da možemo itekako biti opasni.
- Borac je projekat Republike Srpske. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudije.
- Zrinjski je projekat H komponente. Politicka podrska, ulaz u institucije, podrska u savezu, sudie.
- Pitari, privatni kapital koji pravi ogromnu razliku i nudi mnogo vece mogucnsti.
Ali ništa od ovoga ne objašnjava vrlo jednostavne stvari koje su itekako vidljive na terenu :
- Zašto štoper (Šukilović) ulazi u dribling sa jednim od najboljih igrača u ligi?
- Zašto štoper (Karamarko) fula čistu loptu i igrač ga prolazi kao na treningu ?
- Zašto nema podrške ostalih igrača igraču pod pritiskom?
- Zašto se igrači gube i prave nesvakidašnje greške u ključnim momentima ?
- Zašto nas pite tuku na našem terenu a naši igrači stoje po metar od njih kao da će za svaki jači start dobiti žuti ?
- Zašto igramo duge lopte kad imamo jedanu od nižih ekipa u ligi ?
- Zašto igramo duge lopte na Krpića koji ima 1.87 a čuvaju ga štoper sa 1.95?
- Zašto ne možemo da uvežemo tri poštena pasa ?
- Zašto jedini vezni igrač koji bi iole mogao igrati lige petice sjedi na klupi?
Da se malo dotaknemo i drugog segmenta :
- Zašto se 5000 ljudi tjera na kapiju širine 1.5 metara?
- Zašto se dozvoljava da neko vrši teror nad tvojim navijačima, članovima, vlasnicima sezonskih i desetogodišnjih karata ?
- Zašto su toealeti na stadionu prljavi ?
- Zašto su stolice na stadionu prljave a utakmica se igra svake druge sedmice na Grbavici?
Opet kažem. Sve navedeno je tačno ali i dalje sve to ne objašnjava stvari na terenu vidljive golim okom. Ponavljamo se kao pokvarena ploča.
Nadam se da će se ovo shvatiti kao dobronamjerna kritika jer zaista bih volio vidjeti Denisa i Rahimića da ostanu što duže na ovim pozicijama.
Nije nas Torpedo toliko nadigrao. 90% prilika smo im mi poklonili iz svojih grešaka. a kad se saberemo u onih nekoliko minuta pokazali smo da možemo itekako biti opasni.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Ipak ni u Zrinjskom nije toliko bajno, kako čujem, duguju po nekoliko plata igračima, neki su se čak obratili i sindikatu.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Bruka je da se do sada niko iz kluba nije oglasio i makar izvinuo navijaci za to sto je ulaz na istok kasnio skoro sat vremena i onakav tertman kao stoka da se tjera u tor kroz onu kapiju sirine cca metar. Zasto se navijaci Sarajeva kao i svi gostujuci navijaci ne puste poslije ulaska domacih ?
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Google Adsense [Bot], mavi, Ramirez, voltron30 i 72 gosta.