BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Arnelinho
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Arnelinho » 10 apr 2011, 16:50

HzBvB je napisao/la:Joj ne znam kakav je taj Perisic i upitan je i kvalitet lige.... znam da samo do sada izvlacili igrace iz naftalina sto bi se reklo ali REUS, upravo ga gledam i zamisljam ga u zutom dresu.... :)
Mali trci, mnogo se vraca pomaze odbrani, nekako je idealan igrac za nas sistem igre, **** misa vrijeme je da i mi odrijesimo kesu i damo tih nekih 10-tak miliona da dovedemo pravog igraca!

I UPRAVO ZABIJA GOLCINU HOCEMO Rolls-REUSA 8-) .....

REUS I GOTZE = SEX
Dortmund je dav'o prije desetak godina po tih 10-tak milja, pa vidi na sta su spali.
Neka ovako, ako uprava prepozna kakvo kvalitetno pojacanje ,eh onda,a trosit se bezze, ne bi valjalo.
Reus je dijete Dortmunda i svakako bih i ja volio da dodje. :D
adnan24 je napisao/la: Ma ne kritikujem ja Gotzea ali fkt. je trebao dati gol jucer...fazon je sto nije on promasio prilike zato sto nije znao ili nesto tako,nego zato sto se malo zaj....ali i ja kazem,njemu sve oprastam ;)
Naravno da mu je oprosteno. :mrgreen:
adnan24 je napisao/la:P.S.

Sto nas svi nesto sad vole a slijedece sezone kad njihove klubove razbijemo u L.P. bice odmah ne valja Borussia :mrgreen:
Hm...kad bi bilo Dortmund-Arsenal, ja bih samo volio da ko prodje osvoji :mrgreen:
Dortmund ce sl godine minimum u polufinale ;)
Ozbiljan sam, al' pod uslovom da zadrze ekipu, nadam se da nece prodavati igrace u lijeve klubove, ako ko mora da ide (radi financija) nek' ide u Arsenal. :mrgreen:

Ja i danas dan drzim slicicu Rosicky-og u zutom dresu u svom novcaniku. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 apr 2011, 18:27

Arnelinho je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Joj ne znam kakav je taj Perisic i upitan je i kvalitet lige.... znam da samo do sada izvlacili igrace iz naftalina sto bi se reklo ali REUS, upravo ga gledam i zamisljam ga u zutom dresu.... :)
Mali trci, mnogo se vraca pomaze odbrani, nekako je idealan igrac za nas sistem igre, **** misa vrijeme je da i mi odrijesimo kesu i damo tih nekih 10-tak miliona da dovedemo pravog igraca!

I UPRAVO ZABIJA GOLCINU HOCEMO Rolls-REUSA 8-) .....

REUS I GOTZE = SEX
Dortmund je dav'o prije desetak godina po tih 10-tak milja, pa vidi na sta su spali.
Neka ovako, ako uprava prepozna kakvo kvalitetno pojacanje ,eh onda,a trosit se bezze, ne bi valjalo.
Reus je dijete Dortmunda i svakako bih i ja volio da dodje. :D
adnan24 je napisao/la:
Ej nama bi bilo extra kad bi mi njega za 10-12 mill. i mogli uopste dovest ide nam u prilog tim u kojem igra , onakav igrac uz par utakmica u europi vrijedi minimalno 25 mil.. tako da to nikako nebi moglo biti pogresno ....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 apr 2011, 19:20

A nesto sam se i ponad'o da ce Pauli izvuci bar bod...jos povedose sa 1-0 ali ovi daju golove k'o da su Barcelona...dobice oni sve do kraja ako ovako nastave...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 apr 2011, 21:57

adnan24 je napisao/la:A nesto sam se i ponad'o da ce Pauli izvuci bar bod...jos povedose sa 1-0 ali ovi daju golove k'o da su Barcelona...dobice oni sve do kraja ako ovako nastave...
slika slika
Kao sto sam rekao, od sljedece sedmice krece njihov razdor. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 apr 2011, 11:49

Omerbavarac je napisao/la: slika slika
Kao sto sam rekao, od sljedece sedmice krece njihov razdor. 8-)

Sve sam vise uvjeren da ce vas oni dobiti u Munchenu...ne igra vam Robben,Badstuber a evo sad vidim da su i Van Buyten i Breno povrijedjeni...to je kompletna odbrana protiv trenutno najboljeg napada u ligi...ne pise vam se dobro a ni nama sa vama :(

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 apr 2011, 17:28

Bez Barriosa protiv Freiburga...navodno bi trebao igrati u Gladbachu za 2 sedmice.Znaci Lewandowski u napad,Gotze na desetku,Kuba u prvih 11.Podrska Robertu da napokon zablista i to na svojoj poziciji ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 11 apr 2011, 18:57

adnan24 je napisao/la:Bez Barriosa protiv Freiburga...navodno bi trebao igrati u Gladbachu za 2 sedmice.Znaci Lewandowski u napad,Gotze na desetku,Kuba u prvih 11.Podrska Robertu da napokon zablista i to na svojoj poziciji ;)

Imas li kakve informacije o Kagawi postojil mogucnost da zaigra npr zadnja 2 kola...jer evidentno je da cemo do tad prosut i ovih 5 b zalihe ??

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 apr 2011, 20:45

HzBvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Bez Barriosa protiv Freiburga...navodno bi trebao igrati u Gladbachu za 2 sedmice.Znaci Lewandowski u napad,Gotze na desetku,Kuba u prvih 11.Podrska Robertu da napokon zablista i to na svojoj poziciji ;)

Imas li kakve informacije o Kagawi postojil mogucnost da zaigra npr zadnja 2 kola...jer evidentno je da cemo do tad prosut i ovih 5 b zalihe ??
Ne baksuzijaj :twisted:
Naravno da neće...5 bodova je i više nego solidna zaliha za šačicu tekmi do kraja. :twisted:
Dok je Gotze zdrav ja se ne bojim, kad Kagawa dodje, ne bojim se ni za ligu prvaka...i tam ce Kagawa i drustvo da deru guzove ovim nazovi zvijezdama. :D

Paragvajski nogometaš Lucas Barrios ove je sezone, sa trinaest pogodaka, najbolji strijelac dortmundske Borussije u nacionalnom prvenstvu...

Prije nekoliko tjedana Borussia je imala komotnu situaciju na vrhu ljestvice Bundeslige i svi su bili uvjereni da će lako okončati ovu sezonu s peharom prvaka u rukama. No, danas, pet kola prije kraja, situacija nije toliko lijepa. Naime, Bayer iz Leverkusena im puše za vratom i ima samo pet bodova manje.

Loša je vijest za Borussiju da se u posljednjem ogledu, za vikend kod Hamburga (1-1), ozlijedio spomenuti Barrios. U pitanju su prepone i zasad je sigurno da neće zaigrati u idućoj utakmici, domaćoj protiv Freiburga. Hoće li se oporaviti za onu sljedeću, gostovanje kod druge Borussije u Mönchengladbachu, još je upitno.

preuzeto: http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news
Msm da se nema cega bojat, lewandovski je dobar, al' cini mi se da je bolji kao back up :mrgreen: , haman tip voli to biti, drugo Antonio da Silva je za mene jos uvijek sjajan igrac a on zna odigrati i napadaca, u mladosti je, ako se ne varam bas to i bio.
Treca stvar, BvB igra protiv Freiburga na domacem terenu, protiv slabe momcadi, objektivno, i to jos na Westfalenu.
Tako da, znam da ste nervozni, ja sam duplo :mrgreen: nakon toliko godina BvB i Arsenal se oba bore za titulu u svojoj drzavi, dok Arsenal juri ,BvB bjezi, pa da poludis :mrgreen: nije mi lako :lol:
Svaki dan obicno pregledam vijesti o oba kluba na pa stranica i vjerujte mi, treba biti optimist, pesimizam nece pomoci, vjerujem da to i Klopp zna i da ce do kraja sezonu odraditi perfektno.
I ove ozljede imaju svoju dobru stranu, Klopp ce na terenu moci da vidi gdje mu skripi ponajvise i onda ce se moci bacit na potragu za igracima na tim pozicijama.
Nadam se kakvom iz Dortmundove skole, mozda konacno i Terzic ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2011, 00:27

HzBvB je napisao/la: Imas li kakve informacije o Kagawi postojil mogucnost da zaigra npr zadnja 2 kola...jer evidentno je da cemo do tad prosut i ovih 5 b zalihe ??

Nemoj racunati na njega...sanse da on zaigra su mizerno male,cak mislim nikakve. Ipak ja nisam pesimista,mislim da smo i dalje u finoj poziciji da uzmemo to prvo mjesto...i bez Barriosa bi trebali uzeti Freiburg a valjda ce i bavarci odraditi nesto za nas...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 12 apr 2011, 14:08

Gundogan Ilkay majstor ocigledno da se odlucio preci u BvB... Nakon sto je raskinuo saradnju sa svojim dosadasnjim menadzerom transfer u HSV je skoro pa propao. Sada mu je menadzer njegov otac Irfan inace :), koji ga nagovara da obuce crno zuti dres i doda slag na tortu svojoj karijeri :D ... Inace Gundogan je odrasto u Gelzenkirhenu ebo jedino mu je to mana ... Odlican igrac koji bi trebao mnogo napredovati i koji bi mogao dostici nivo Sahina ... Njegova prirodna pozicija je SPIELMACHER ! Dakle igra klasicnu desetku, no moze igrati i na pozciji srednjeg veznog, pa cak i krilo ... 1990 je godiste, desnjak je, ove sezone je zabio 5 golova i 3 asistencije je imao, i trebao bi biti potencijalni reprezentativac Elfa, ne turske ! Mislim da bi nam ovaj transfer godio i da bi ovo bilo fino pojacanje i super osvjezenje jer sledeca sezona znaci borba na 3 fronta... Jos kad bi dosao miljenik REUS savrseno bi bilo, ali ne hoce oni Perisica da dovedu ebo ih on, onace Perisa je zabio sad gol za vikend ....
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 14:32

Znte kaj mene zanima, dal vi vidite mjesto u prvih 11 za gundogana? To znači da će se Gotze instalirati na krilo ili kaj? Nije bitno dal je to dobar il loš transfer, sam neznam kak će on i Gotze ić skupa, a opet mogu savršeno ić skupa i još bi sam reko da izbacivanjem grosskreutza iz prvih 11 gubite na borbenosti, al dobro opet gross more igrat desno a Gotze lijevo.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2011, 15:43

anton 1983 je napisao/la:Znte kaj mene zanima, dal vi vidite mjesto u prvih 11 za gundogana? To znači da će se Gotze instalirati na krilo ili kaj? Nije bitno dal je to dobar il loš transfer, sam neznam kak će on i Gotze ić skupa, a opet mogu savršeno ić skupa i još bi sam reko da izbacivanjem grosskreutza iz prvih 11 gubite na borbenosti, al dobro opet gross more igrat desno a Gotze lijevo.
Weidi,Schmele,Neven,Hummels,Sahin,Bender,Gotze,Kagava,Barrios...to su igraci koji po meni sigurno igraju u prvih 11.Znaci ostaje upitnik na desnom beku Pisczek/Owomoyela i to mjesto na krilu gdje igra Greuskreutz...Gundogan tesko da moze u prvih 11 ali s obzirom da cemo igrati na 3 fronta on ce imati priliku da se dokaze pa da eventualno i zaigra u prvih 11...u sustini mislim da i nije bitno ko ce biti tih glavnih 11 jer sigurno da ce 15-16 igraca imati veliku minutazu...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 15:50

adnan24 je napisao/la:
Weidi,Schmele,Neven,Hummels,Sahin,Bender,Gotze,Kagava,Barrios...to su igraci koji po meni sigurno igraju u prvih 11.Znaci ostaje upitnik na desnom beku Pisczek/Owomoyela i to mjesto na krilu gdje igra Greuskreutz...Gundogan tesko da moze u prvih 11 ali s obzirom da cemo igrati na 3 fronta on ce imati priliku da se dokaze pa da eventualno i zaigra u prvih 11...u sustini mislim da i nije bitno ko ce biti tih glavnih 11 jer sigurno da ce 15-16 igraca imati veliku minutazu...
S tim se slažem, ali ti se isto tako moraš složiti samnom da će Gundogan biti skup i da BvB nije klub koji si more baš prisuštiti 8-12 miljona eura za igrača koji će im kao prvo biti na klupi. A i pitanje je dal je Kagawi zagarantirano mjesto u prvih 11 jer ja smatram ako dođe Gundogan da će prvenstveno mjesto uzeti njemu jer u biti on tu poziciju igra.

Ja bi recimo rađe htio Gundogana u HSV-u jer smatram da je njima potrebniji nego BvB-u...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2011, 15:55

anton 1983 je napisao/la:
S tim se slažem, ali ti se isto tako moraš složiti samnom da će Gundogan biti skup i da BvB nije klub koji si more baš prisuštiti 8-12 miljona eura za igrača koji će im kao prvo biti na klupi. A i pitanje je dal je Kagawi zagarantirano mjesto u prvih 11 jer ja smatram ako dođe Gundogan da će prvenstveno mjesto uzeti njemu jer u biti on tu poziciju igra.

Ja bi recimo rađe htio Gundogana u HSV-u jer smatram da je njima potrebniji nego BvB-u...

Kagawa ako vrati formu sto je imao prije povrede onda mu Xavi ne moze uzeti mjesto 8-) ...a ne vjerujem da ce BvB dati za njega te novce...6-7 ili nikako...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 15:58

adnan24 je napisao/la:
Kagawa ako vrati formu sto je imao prije povrede onda mu Xavi ne moze uzeti mjesto 8-) ...a ne vjerujem da ce BvB dati za njega te novce...6-7 ili nikako...
Mislim da baš zbog ovog uzročno posljedičnog veznika vi idete kupovati Gundogana ;) Isto tako slažem se za ovo kaj si rekao za cifru, bit će tako ili nikako, al ćemo vidjeti dal će se neko drugi pojaviti sa primamljivijom ponudom...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2011, 16:03

anton 1983 je napisao/la: Mislim da baš zbog ovog uzročno posljedičnog veznika vi idete kupovati Gundogana ;) Isto tako slažem se za ovo kaj si rekao za cifru, bit će tako ili nikako, al ćemo vidjeti dal će se neko drugi pojaviti sa primamljivijom ponudom...
A zato je u igri vise igraca...Gundogan,Perisic,Reus i sigurno da ce biti jos neki...ne vjerujem da se uprava zaletati sa nekim ciframa,trazi se najpovoljnije rjesenje.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 16:06

adnan24 je napisao/la:
A zato je u igri vise igraca...Gundogan,Perisic,Reus i sigurno da ce biti jos neki...ne vjerujem da se uprava zaletati sa nekim ciframa,trazi se najpovoljnije rjesenje.
Samo po poziciji se gundogan razlikuje od perišića i reusa...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 apr 2011, 16:09

Samo po poziciji se gundogan razlikuje od perišića i reusa...

A dobro...na upravi je da ocijeni sta je najbolje rjesenje gledajuci i na stanje na terenu a i u novcaniku...ja vjerujem da ce jedan od ove trojke na kraju zavrsiti u Dortmundu.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 12 apr 2011, 16:13

adnan24 je napisao/la:

Pominje se cifra od 5-6 miliona da bi trebala biti dovoljna, ipak ugovor mu istice 2012. Tako da to nisu velike pare. Vidjecemo sta ce biti ali sam nacuo da se Gundogan planira kao zamjena za Sahina. Sahinov menadzer je odbio produzenje ugovora i prolongirao pregovore iza 14. maja. Tesko mi je da povjerujem da ce nas Sahin napustiti ali pominje se i ta klauzula, pa vidjecemo. Kad bi doveli Gundogana i Reusa to bi bilo idealno, plus jos mali Leitner. Najvjerovatnije cemo prodati KUbu, mislim da se moze uzeti 7-8 miliona za njeg. Ne vrijedi vise cekati da proradi, 4 godine ga cekamo on stagnira.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 apr 2011, 16:35

Klopp je napisao/la:
Pominje se cifra od 5-6 miliona da bi trebala biti dovoljna, ipak ugovor mu istice 2012. Tako da to nisu velike pare. Vidjecemo sta ce biti ali sam nacuo da se Gundogan planira kao zamjena za Sahina. Sahinov menadzer je odbio produzenje ugovora i prolongirao pregovore iza 14. maja. Tesko mi je da povjerujem da ce nas Sahin napustiti ali pominje se i ta klauzula, pa vidjecemo. Kad bi doveli Gundogana i Reusa to bi bilo idealno, plus jos mali Leitner. Najvjerovatnije cemo prodati KUbu, mislim da se moze uzeti 7-8 miliona za njeg. Ne vrijedi vise cekati da proradi, 4 godine ga cekamo on stagnira.
To sam si i ja pomislio da on dolazi zbog Sahina. Samo ja ću reč jednu stvar, Sahin će ispasti velika **** ako sada napusti klub i to još za onih famoznih 6 miljona eura. I još da kažem, da nisam baš ziher da će bvB-u biti dovoljno 5-6 miljona eura za Gundogana. to će eventualno biti dovoljono ako se baš niko ne javi i mislim da će Nurnberg ćekati kraj 8. mjeseca da ga proda za tak malo para...

Za Kubu se niti u snovima nemre uzeti 7-8 miljona ;)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.