Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la admin » 02 mar 2025, 20:49

huupmil je napisao/la:
02 mar 2025, 20:27
admin je napisao/la:
02 mar 2025, 19:40
Teza je da ne valja kad je radikal na vlasti
Kako mislis radikal? Pogledao sam upravo definiciju, od radix korijen,covjek koji pravi djelimicnu ili potpunu promjenu društvenog konteksta ili sistema.
Sta tačno ne valja? I za koga?
Radikalizam (prema lat. korijen) pojam je koji označava korjenitost, beskompromisnost te dosljednost u zastupanju nekog mišljenja, djelovanja, teorije ili ideologije. Može se koristiti i kao opredjeljenje za provedbu određene politike do krajnjih granica. Srodan je ekstremizmu i predstavlja političko djelovanje koje ide do samog korijena stvari, bez kompromisa i taktiziranja. Također, maksimalistički program u zastupanju nekog shvaćanja ili djelovanja.

Ne valja ni za koga.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 mar 2025, 20:54

Kad bi se neko selio iz Njemacke u Ameriku danas, koje bi gradove ovi Amerikanci preporucili i kakva je tamo periguzacka situacija, postoje li firme koje rade kucnu intenzivnu njegu? :)

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 02 mar 2025, 20:59

Sheyi je napisao/la:
02 mar 2025, 20:54
Kad bi se neko selio iz Njemacke u Ameriku danas, koje bi gradove ovi Amerikanci preporucili i kakva je tamo periguzacka situacija, postoje li firme koje rade kucnu intenzivnu njegu? :)
Imas Americki standard i platu blize u vidu Svicarske :yawn:
Stone hands👊

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 02 mar 2025, 21:00

admin je napisao/la:
02 mar 2025, 20:49
huupmil je napisao/la:
02 mar 2025, 20:27
admin je napisao/la:
02 mar 2025, 19:40
Teza je da ne valja kad je radikal na vlasti
Kako mislis radikal? Pogledao sam upravo definiciju, od radix korijen,covjek koji pravi djelimicnu ili potpunu promjenu društvenog konteksta ili sistema.
Sta tačno ne valja? I za koga?
Radikalizam (prema lat. korijen) pojam je koji označava korjenitost, beskompromisnost te dosljednost u zastupanju nekog mišljenja, djelovanja, teorije ili ideologije. Može se koristiti i kao opredjeljenje za provedbu određene politike do krajnjih granica. Srodan je ekstremizmu i predstavlja političko djelovanje koje ide do samog korijena stvari, bez kompromisa i taktiziranja. Također, maksimalistički program u zastupanju nekog shvaćanja ili djelovanja.

Ne valja ni za koga.
Zašto to ne valja ? Zar nije svaki čovjek prilično tvrdoglav i radikalan u svom naimu, bar dok mu se ne isprjeci neka jača volja. Tramp je dobio mandat za svoj program,i valjda bi trebalo, kao svaka politička opcija da prema tome i postupa, maksimalisticki u skladu sa svojim programom. Njegov program je maskimalizacija američke moći, na način na koji je prezentovso u kampanji. Na njegov način, na način biznismena. On ako je radikalan, on je biznis radikalan, radikalno racionalan, i ne sumnjam da ima iza sebe mrežu agenata koji razvijaju strategijski pravac djelovanja. Projekt razvoja američke dominacije prema svijetu je projekat koji traje vijekovima, sumnjam da jedan čovjek može lako to dovesti to u pitanje.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2025, 21:05

Evo ti direktan primjer, zasto ne valja…

Ja recimo mislim da si ti trol koji na ovaj forum ne dolazi zbog sporta vec politicki motivirano, nacionalisticki nastrojen da provociras. Misljenja sam da za takve nema mjesta na forumu nikako. I da sam radikal, davno bih te banovao. I ne samo tebe, banovao bih 99% foruma, jer bih radikalno kaznjavao svaku gresku. I na kraju ne bi bilo foruma nikako. To ne bi bilo dobro ni za tebe, jer ne ni imao gdje trolovati, ni za mene, jer ne bih imao forum, a ni za ovu ostali raju koju nerviras trolanjem jer ni oni ne bi imali foruma pa bi mozda morali biti gosti na nekom forumu gdje su manje pozeljni.

Ovako, posto ja nisam radikal, trpim te bar neko vrijeme da ti dam priliku da mozda i neku korisnu diskusiju pocnes, pa cu te banovati ako vidim da bas nema nikakve druge pomoci. Ja ne pokusavam svoje zelje i ideje zadovoljiti do maksimuma vec drzim neki prag koji je daleko ispod mojih maksimalnih zelja.

Vidis, Zato je za svakog dobro kad na vlasti nije radikal, a nikom ne valja kad je radikal na vlasti. Jer svaki radikal na kraju unisti sam sebe i sve oko sebe.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 02 mar 2025, 21:07

Ne moram ni pitati, pretpostavljam iz kog dijela BiH dolazi ovaj.

Trump je radikalni šizofreničar okružen bolesnicima. Za par mjeseci su okrenuli svijet naopako. Uopšte ne sumnjam da oni ozbiljno planiraju da izađu iz NATOa i sklope neki pakt sa Rusijom što bi značilo da Evropa ima protiv sebe dvije najjače sile svijeta. I šta je tu radikalno? :rol:

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 02 mar 2025, 21:21

admin je napisao/la:
02 mar 2025, 21:05

Ja recimo mislim da si ti trol koji na ovaj forum ne dolazi zbog sporta vec politicki motivirano, nacionalisticki nastrojen da provociras. Misljenja sam da za takve nema mjesta na forumu nikako. I da sam radikal, davno bih te banovao. I ne samo tebe, banovao bih 99% foruma, jer bih radikalno kaznjavao svaku gresku. I na kraju ne bi bilo foruma nikako. To ne bi bilo dobro ni za tebe, jer ne ni imao gdje trolovati, ni za mene, jer ne bih imao forum, a ni za ovu ostali raju koju nerviras trolanjem jer ni oni ne bi imali foruma pa bi mozda morali biti gosti na nekom forumu gdje su manje pozeljni.

Ovako, posto ja nisam radikal, trpim te bar neko vrijeme da ti dam priliku da mozda i neku korisnu diskusiju pocnes, pa cu te banovati ako vidim da bas nema nikakve druge pomoci. Ja ne pokusavam svoje zelje i ideje zadovoljni ti do maksimuma vec drzim neki prag koji je daleko ispod mojih maksimalnih zelja.

Vidis, Zato je za svakog dobro kad na vlasti nije radikal, a nikom ne valja kad je radikal na vlasti. Jer svaki radikal na kraju unisti sam sebe i sve oko sebe.
Priznajem da je analogija osmišljena prilično kreativno, ali ima ključni nesrazmjer jer predsednik je sistemska funkcija dizajnirana da u velikim društvima da ne može napraviti veliku štetu. Sa druge strane ti to porediš sa situacijom u okvirima ovog foruma gdje su tebi ovlasti tipa Kaligula ili Dzingis Kan.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 21:23

Sheyi je napisao/la:
U kojem gradu zivis? Jel ti odgovara grad sa vise miliona ljudi ili manje? Siroko pitanje, svugdje imas tu njegu. Samo je drugacije placeno.
MarcoBorriello je napisao/la:
02 mar 2025, 21:07
Ne moram ni pitati, pretpostavljam iz kog dijela BiH dolazi ovaj.

Trump je radikalni šizofreničar okružen bolesnicima. Za par mjeseci su okrenuli svijet naopako. Uopšte ne sumnjam da oni ozbiljno planiraju da izađu iz NATOa i sklope neki pakt sa Rusijom što bi značilo da Evropa ima protiv sebe dvije najjače sile svijeta. I šta je tu radikalno? :rol:
Eh vala ako ti je Rusija ovim sto je pokazala druga najjaca sila svijeta, nemas brige.

@bai

Slazem se

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2025, 21:33

huupmil je napisao/la:
02 mar 2025, 21:21
admin je napisao/la:

Ovako, posto ja nisam radikal, trpim te bar neko vrijeme da ti dam priliku da mozda i neku korisnu diskusiju pocnes, pa cu te banovati ako vidim da bas nema nikakve druge pomoci. Ja ne pokusavam svoje zelje i ideje zadovoljni ti do maksimuma vec drzim neki prag koji je daleko ispod mojih maksimalnih zelja.

Priznajem da je analogija osmišljena prilično kreativno, ali ima ključni nesrazmjer jer predsednik je sistemska funkcija dizajnirana da u velikim društvima da ne može napraviti veliku štetu. Sa druge strane ti to porediš sa situacijom u okvirima ovog foruma gdje su tebi ovlasti tipa Kaligula ili Dzingis Kan.
ni tu se ne slazem.

Ja kad te protjeram, promijenis ip i mozes se vratiti. On kad te protjera, neces se vratiti nikad, još će ti naplatiti trošak puta. Ako poželi, može sutra da ugasi i forum i tebe na njemu, a ja ne mogu. Moćniji je on od mene u svakim okvirima.

A znaš šta kaže Spiderman…

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 mar 2025, 21:44

admin je napisao/la:
02 mar 2025, 21:33
huupmil je napisao/la:
admin je napisao/la:

ni tu se ne slazem.

Ja kad te protjeram, promijenis ip i mozes se vratiti. On kad te protjera, neces se vratiti nikad, još će ti naplatiti trošak puta. Ako poželi, može sutra da ugasi i forum i tebe na njemu, a ja ne mogu. Moćniji je on od mene u svakim okvirima.

Možeš li mi reći koji je problem sa konstantnim izbacivanjem kada hoću da pošaljem komentar , do čega je ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 mar 2025, 21:48

Bundesliga je napisao/la:
02 mar 2025, 16:48
nerkolfc je napisao/la:
02 mar 2025, 16:44
Ne kontam, ja ti dam 100 km i kazem 76 moraš potrošit kod mene i ne moraš vracati više i to nije dzabe?
:rol: :rol: :tokralju:

Baš gledam ovo i ne vjerujem. Daš čovjeku 100 KM i kažeš moraš ove pare potrošiti kod mene, to je on opet dobio džaba ili nije? :rol:
pa nije daleko od istine tj ne znam usa izrael jel taj fazon al na ovu ti foru rade svi eu krediti, kfw a i kinezi itd dobijes kredit al firma iz eu il njemaacke mora dobiti posao odnosno kinez ako je njegova lova :D

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 02 mar 2025, 21:52

Odosmo daleko, ali mogu biti kratak sa doprinosom zbog kojeg sam se ukljucio.
Sahovska tabla globalne sile je čitav svijet i analitička infrastruktura koja prilazi kroz Grok Antropic OpenAI Amazon je puno ozbiljnija nego li mi vidimo odavde. Mi vidimo samo režiranu predstavu. Tramp moze svima nama izgledati ovako ili onako, ali koraci koje oni poduzimaju iako nejasna prosečnom čovjeku, nema govora da nije planirana dizajnirana od strane njihovih najboljih umova i bice precizno upotrebljena za uvećavanje njihove moci.

With great power comes great responsibility. I ne odstupaju od toga. Njihova odgovornost je progres njihove moci i tehnološki napredak svijeta. Oni tu baklju nose i dalje.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2025, 22:08

huupmil je napisao/la:
02 mar 2025, 21:52
Odosmo daleko, ali mogu biti kratak sa doprinosom zbog kojeg sam se ukljucio.
Sahovska tabla globalne sile je čitav svijet i analitička infrastruktura koja prilazi kroz Grok Antropic OpenAI Amazon je puno ozbiljnija nego li mi vidimo odavde. Mi vidimo samo režiranu predstavu. Tramp moze svima nama izgledati ovako ili onako, ali koraci koje oni poduzimaju iako nejasna prosečnom čovjeku, nema govora da nije planirana dizajnirana od strane njihovih najboljih umova i bice precizno upotrebljena za uvećavanje njihove moci.

With great power comes great responsibility. I ne odstupaju od toga. Njihova odgovornost je progres njihove moci i tehnološki napredak svijeta. Oni tu baklju nose i dalje.
Sve to ima smisla da su sami na planeti. Ali posto ni oni sami nisu sigurni da li je njihov AI bolji od kineskog i ko u stvari režira predstavu, a ko je samo pijun u njoj, možda ne bi bilo loše malo se nasloniti i na tradicionalne ljudske vrijednosti. Povelik je rizik da se stavis u ruke nekog Groka nadajući se da je tvoj napredniji od njihovog.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 mar 2025, 22:11

VensanKasel je napisao/la:
02 mar 2025, 21:44
admin je napisao/la:
huupmil je napisao/la:

ni tu se ne slazem.

Možeš li mi reći koji je problem sa konstantnim izbacivanjem kada hoću da pošaljem komentar , do čega je ?
Kad bismo znali, davno bismo riješili to.

Promijeni browser, vjerovatno će pomoći

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 mar 2025, 23:59

Ma kad napises post kopiraj sve, i ako slucajno izbaci paste i to je to.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 03 mar 2025, 00:06

Pereira je napisao/la:
02 mar 2025, 20:59
Sheyi je napisao/la:
Imas Americki standard i platu blize u vidu Svicarske :yawn:
Ma kakav americki standard,hodas ulicom crnac mrzi bijelca i obratno, avenija duga kilometar komsija komsiju ne poznaje, padne snijeg cent niko na posao neće,ulicara na svakom koraku malo bolja auta voze samo balkanci i biznismeni.
Sasvim normalno da ti na crvenom neko zaprijeti oruzjem, živiš u gradu u pola ulica ne smijes izaci te albanski kvart te meksicki kubanski itd
U Filadelfiji ljudi po ulici se drogiraju spavaju, goli leze, kao da će umrijeti svakog trena.
Zadnja država u koju bih se odselio.
Kaže americki san uzmeš kredit 600k kupiš kuću i kaže živiš americki san.
Samo je dobra drzava jer ima najjacu vojsku na svijetu, napad na ameriku bi bio napad na cijeli svijet

Švicarska daleko uredjenija i laganija i mnogo skuplja.
Cirih je najskuplji grad u kojem sam bio,ono je nevjerovatno da neko ondje zivi, moraš imati sigurno mjesecno preko 10k franaka

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 mar 2025, 00:15

admin je napisao/la:
02 mar 2025, 22:11
admin je napisao/la:

ni tu se ne slazem.

Kad bismo znali, davno bismo riješili to.

Promijeni browser, vjerovatno će pomoći
Meni se to dešava iskljucivo kad sam na mobilnoj mrezi. Nikad kad sam na kucnoj, na ruteru. Jedinu razliku vidim da mobilna mreza mijenja IP adresu ako dodje do bilo kakve diskonekcije sa istom. Pretpostavljam da je podeseno da vas server provjerava ip na kojoj se sesija napravljena, i ako se promjeni a u cookie stoji nesto staro da sesija pukne. Mozete odatle krenuti ako to vec niste provjeravali.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 mar 2025, 00:28

Marko Bošnjak za Index nakon pobjede: Odakle sam povukao snagu? Iskreno? Iz pi*ke
slika
Don't believe the hype.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2025, 05:12

alemsa je napisao/la:
03 mar 2025, 01:40
slika
Pa covjek dosao vec jednom da potpise to isto i ljudi ga provocirali i na najseljackiji moguci nacin ponasali prema njemu, ponizavali ga uzivo pred kamerama jos dopustili ruskom novinaru da to sve snima uzivo :crazy:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.