FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 189

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 02 mar 2025, 23:38

Igra nije baš na zavidnom nivou, naročito u prvom dijelu, zato je bilo važno uzeti bodove. Mogla se ovjeriti pobjeda ranije da ne strepimo do kraja ali suma sumarum zadovoljan sam.

Odljepiti se konama, eventualno pritisnuti borca pa u trećem dijelu rasterećenije igrati.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 mar 2025, 23:39

sirferguson je napisao/la:
02 mar 2025, 23:23
Imam pitanje. Sta nam je sa onim jos jedinim napadacem sto je dosao, Gulijev zemljak?
Imas na presu jedino relevantno mišljenje tj Zekicevo.
Nije prošao Bazične pripreme a kaže da je igrač dubine (u prevodu puno trci, otvara, agresivan na prostor) ne želi rizikovati povredu njegovu , uvodit će ga pomalo u ritam.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2025, 23:40

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 mar 2025, 23:38
Vanja8 je napisao/la:
02 mar 2025, 22:11
Guli ispod 5 milki juro ne smije otici, to je minimala...
Sta li je onim levatima iz Levskog prolazilo kroz glavu kad su se odlucili da posalju 250k za njega
Stvarno perverzija od igraca,ne pamtim da smo ikada imali nesto slicno.Bit ce mi neizmjerno zao kada ode iako cemo fino zaraditi.

Ne bi ja rekao da je on sebican nego da nema s kim igrati.Kome da dadne,Turkesu?Pucaj Guli ne razmisljaj
Fuli on nesto ali iskupi se.Da zabije 9/10 sansi ne bi bio igrac Sarajeva nego Reala.
To je nas Mo Salah... :mrgreen:

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 02 mar 2025, 23:43

Gojkovic> Nemanja Vidić

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 mar 2025, 23:45

Renato Gojkovic :salut: :salut: :salut: :salut:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 02 mar 2025, 23:57

Napokon ima smisla parola izvolite branite se.

Ova ekipa je ono što su mnogi od nas dugo zeljeli, napadacki pa neka se i kiksne a ne ziherski na bod ili braniti se.

Šteta što izgleda ni ovo neće biti dovoljno za titulu, ali na nama je da dobijemo što je moguce više pa ostali neka kradu ali moramo pokazati da nam mogu samo tako uzeti titulu.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 03 mar 2025, 00:01

Odbrana se konačno dovela u red, u zadnjih 11 ligaških utakmica su primili samo četiri gola.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 03 mar 2025, 00:23

ajdohordas je napisao/la:
02 mar 2025, 22:19
Vanja8 je napisao/la:
Bgm brate ne znam šta bih ti rekao, ali moj stav je drugačiji.

Možda ćemo mi i uzeti te pare, ali on ako želi transfer u neku baš ozbiljnu ekipu on debelo mora poraditi na sebi. Prvo zbog finishinga a onda zbog sebičnosti. Malo je to neukusna tema, jer na pogon njega igramo i čovjek zabija, ali par utakmica unazad vrati film i vidjet ćeš koliko čistih zicera on nije zabio.

Ovdje to i može proći, ne zabiješ pa protivnik nema kvalitet da te kazni iz neke tranzicije ili postavljenog napada, ali u ozbiljnim ligama i klubovima svi ovi njegovi promašaji se plaćaju gubljenjem bodova.

Ne kažem da treba sve zabiti naravno, Haland kosta 100 milki dolara pa maši zicer, ali ovo sto Guli promašuje fakat je puno. Bar po mom mišljenju, a da Bog da on u Arsenalu završio.

I dosta je sebičan, ozbiljni klubovi neće da im ekipa i konačni rezultat trpe zarad nabijanja statistike jednog igrača.
Sta imamo razmisljat, hladno ti dva top trenera kazu da je lik nezaustavljiv i nevidjen igrac.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 03 mar 2025, 00:39

Ali brate i Pavicic je odigrao za 10,koliko samo zalaganja na sredini terena,bas me veceras dojmio.

Kupres Boy takodje ozivio skroz lijevu stranu,i opasan je naprijed. Naporan ko krpelj po protivnicke igrace i vazda puse za vrat.

Drago mi je da se vraca,ima hljeba u njemu jos kako.

Renato je King Kong lige,kapiten sigurno cim tusnemo Gulia.

Halal im cufte za fule na derbiju samo za ovu pobjedu.

Bordo gigante :bih:
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 03 mar 2025, 00:48

Renato je kapiten i bez kapitenske, pravi lider!
Kyeremeh odigrao brutalno, Mujkić ipak klupa odnosno nista više od back upa Soldi i Kuprešaku, Guli radilica al malo egoizam smanjit i svi če imat više koristi, al jedno pitanje za sve...šta bi pisali i pričali da je Mehmedović odigrao utakmicu kao Lulić danas? Ja lično u svako doba ču prije podržat Eldara i njega gledat jer je naš igrač na dugi rok, jer je mlad, jer može napredovat, jer ima šlifa,...a ne igraca koji je najbolje svoje partije več odigrao i koji če kroz 3mjeseca bit igrač Barija...

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 03 mar 2025, 01:00

Lulic je bio zavaljen u prvom poluvremenu,dok u drugom je zaigrao mnogo bolje kad je vracen na poziciju koja jeste njegova primarna. Imao je jedno extra proigravanje kratkim pasom u 16 i onaj sut tik uz stativu,ali da moze i zna bolje to je fakt.
Na kraju on je isprofilisan i zreo igrac,ja bih ga recimo zadrzao jer sigurno nam moze valjati.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Bordobojausrcu
Kontakt:

Post Postao/la Bordobojausrcu » 03 mar 2025, 01:11

Ljudi ovo je dobro. Ako uzmete u obzir da nam nedostaje Djordjevic koji je nosilac igre i igrac koji tempira utakmicu, jovica koji je stabilan po strani, soldo koji je po meni top u paru sa Gojkovicem i Jovicem kad se vrati. I da spomenem bez napadaca da moze otvorit prostor brzim igracima kao sto je kyeremeh i guliashvili. Bice ovo dobro, treba gradit ekipu za Europe

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 03 mar 2025, 01:39

uživanje je biti navijač Sarajeva od dolaska Zekića :bih:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 mar 2025, 01:50

Gulash je puco svaki put po golo golman obranio stas, 70% napadaca sa 10 m€ i vise nebi ni imali ovu sansu jer igraci sa 10m€ i manje nemaju tu brzinu i kontrolu lopte u tako velkoj brzini.. Recimo pogledajte Viscu njega trabzon pkatio 8 m€ cinimi se visca al Visca nema moc kontrole lopte mozda brzinu ima blizu ko guli al da kontrolira loptu nema. Takodje igraci kao Guli su u vecini slucajeva krila npr; visca beslija i samim tim Guli ima jos vecu vrijednost jer igra 9 1/2 sto znaci da napada go, sto znaci ide na stopere vise nego na beka gdje njegova brzina jos vise pravi problem neku stoperu i golmanu, tacnije stoper se vraca sto blize golu a bek mora da vise pokriva terena sto je dodatna potrosnja posebno ako igras visoko sa bekovima. Gulash trci od 1 do 90 monute konstantno istom brzinom i nepadamu kondicija.

Evo danasnji go pogledajte koliko je brzi od stopera covjek je ima metar prednosti od gulija a u momentu suta on je bio oko metar ispred njega i to sve u neki 16 metara..a kad ide na 50 metara ja nevidim toliko brzi stopera recimo u austriakoj ligi italijanskoj pa cak inu germaniskoj. Guliju nebi valjala portugalska liga i engleska a komotno sve ostale lige on moze komotno bucat na isti nacin ko pl bh..

5 m€ je malo za Gulija jer covjeku jos samo treba bolja ekipa izanjeg koja cemu proturat lopte u prostor.

Nama Lulic i Bubanja to rade ljudi napravljeni za krampe, began mustafic oni nisu za krampe al sto je jos zaposnije to
Sto neznaju da uzmu fine pare na osnovu njegovi igara.

Guli mora sutat kad niko od nasi nemoze da ga prati ako nesuta covjek mora spavat po tri sata u 16tercu da bi ovi dosli vidjeli smo kad je mehmedovic istrco dodomu je ko kasikom stas kad levat nezna i danas isto covjek koda je od stakla

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 03 mar 2025, 04:29

Guli je nas fucking messi. Da bogdo mozemo ga zadrzati jos bar koju god ali jbg, na nama je da dovedemo adekvatnu zamjenu sto ce biti bas tesko. I jos jedan covjek: virgil van gojkovic :bow: sve sto sam htio vidjeti u jednom stoperu kod nas je on. Kvalitet, iskustvo, ma sve. Nema adaptacija, cekanja da proradi itd. Steta sto cemo ovakve igrace i trenera potrositi na sezonu koja nece vjerovatno donijeti titulu ali eto. Uzivajmo :D
1946-1987

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 mar 2025, 04:40

Bordo10 je napisao/la:
03 mar 2025, 00:23
ajdohordas je napisao/la:
02 mar 2025, 22:19
Vanja8 je napisao/la:
Bgm brate ne znam šta bih ti rekao, ali moj stav je drugačiji.

Možda ćemo mi i uzeti te pare, ali on ako želi transfer u neku baš ozbiljnu ekipu on debelo mora poraditi na sebi. Prvo zbog finishinga a onda zbog sebičnosti. Malo je to neukusna tema, jer na pogon njega igramo i čovjek zabija, ali par utakmica unazad vrati film i vidjet ćeš koliko čistih zicera on nije zabio.

Ovdje to i može proći, ne zabiješ pa protivnik nema kvalitet da te kazni iz neke tranzicije ili postavljenog napada, ali u ozbiljnim ligama i klubovima svi ovi njegovi promašaji se plaćaju gubljenjem bodova.

Ne kažem da treba sve zabiti naravno, Haland kosta 100 milki dolara pa maši zicer, ali ovo sto Guli promašuje fakat je puno. Bar po mom mišljenju, a da Bog da on u Arsenalu završio.

I dosta je sebičan, ozbiljni klubovi neće da im ekipa i konačni rezultat trpe zarad nabijanja statistike jednog igrača.
Sta imamo razmisljat, hladno ti dva top trenera kazu da je lik nezaustavljiv i nevidjen igrac.
Apsolutno ne osporavam izrečeno, niti tvrdim drugačije. Pročitaj ponovo šta sam napisao.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 03 mar 2025, 04:47

ebi46 je napisao/la:
03 mar 2025, 01:39
uživanje je biti navijač Sarajeva od dolaska Zekića :bih:
Jest drugo poluvrijeme :D

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 03 mar 2025, 04:55